Keresés

Aktív témák

• phoenixke

tag

válasz zrubi #7 üzenetére

icq, ms mes. pontosan a tuzfal altal valhat artalmatlanna(ha fwallt kezelsz tudhatnad). Socks4 de leginkabb socks 5-on meg siman ki lehet engedni oket, ha jol nyomod be a tuzfalat. Anelkul nem ajanlott. a fajlcserelok pedig szukseges rosszak, bar ezeket is buheralni lehet registrybol (is). ki kell irtani a mellektermekeket. Csak egyszer kell megcsinalni, de akkor rendesen.
    Es milyen tuzfalakat uzemeltetsz?

• phoenixke

tag

válasz zrubi #5 üzenetére

Kedves Zrubi, akkor lecci hadd ferjek oda az ftp szerveredhez, a frissen megjelent project igi 2 c. jatekra lenne szuksegem:) )

• phoenixke

tag

válasz zrubi #2 üzenetére

Zrubi> na neeeeee
    Szoval otthon az ember nem hasznal Checkpoint firewallt, es Sun vasat sem tesz a chellora :) . A Personal Firewallokon meg ugye eleg keves dolgot lehet beallitani.. Na meg letolteni KELL valahonnan.. .Hozzaszolasodbol csak arra gondolhatok te nem toltesz le semmit :) . A ceges halo meg mint emlitettem ennek a gepnek a klienserol elerheto (laptop) - kulon algoritmusu kulcs, user auth., +sajat tuzfal (a ''szervergep'' csinal neki nat-ot es egy egy ceges tuzfalon keresztul megy - egy config fajltol es a helytol fuggoen mehet socks, ssl, https stb). Ha csak egy sima user level authentication lenne akkor aggodnek, de mondjuk a kliens gepen nincs semmi xarproduct ami letoltesre szolgalna..

Reg - szamomra azert erdekes ez az egesz mert a primko Personal semmit sem szolt ilyesmirol, kivetel amikor bepanikolt egy-ket olyan porton ami tipikusan trojaihoz hasznalt. Na meg emlekeim szerint nem volt meg csak ''waiting'' kapcsolatom sem ha ezek a szemetek nem futottak.

• phoenixke

tag

Sziasztok.

Meg volt osztva a netem Proxy+ -al, ma valtottam wingate-re, mert nehany funkciora meg szuksegem volt (ceges halo elerese kliensrol -mindenfele authentication). Ezzel volt mar eleg sok tapasztalatom, de most eszrevettem vmit amin ledobbentem. Fut egy Norton Personal Fw a hatterben, amin persze engedelyezve vannak a kazaa es az EMule. A Wingate-nek van egy sajat tuzfal modulja. Ujrainditas utan nezegettem a logokat, es ANELKUL HOGY FUTNA AZ EMULE percenkenti probalkozasokat latok a 4662-es porton(fajlcserelok portja)... Lehet, hogy ennek koszonhetem a jo kis forgalmat amit generalok?? Az emule, edonkey es baratai futnanak a hatterben, vagy nyitva maradhat a port nelkuluk is (ugyanis ilyenkor sem hozza kapcsolodo service sem exe file nem fut)??
    Vagy csak hiabavalo a harangok kongatasa, mert az ellenoldali kliens csak siman megjegyezte az ip-t es probalja letolteni a cuccot ?? - bar szerintem ekkor nem visitana a wingate...

Akinek van/volt hasonlo lecci szoljatok hozza.

Aktív témák

Hirdetés