Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

válasz Pista0001 #2473 üzenetére

Nagyon egyszerű a dolog, ha a Proxmoxhoz csatolt HDD-ből egy virtuális HDD-t rendelsz az LXC-hez, akkor az PVE "oldalról" egy fájl, kvótával, ami csak ehhez az LXC-hez tartozik. LXC felől meg egy HDD, saját fájlrendszerrel, stb. Ennek a hátránya, h LXC mentésekor ezt is mentened kell, mert helyreállításkor -ha nem mentetted- egy üres HDD-t fog kreálni. Lehet, h ez megkerülhető, de nem kerestem rá megoldást.

Bind mountnál a PVE-hez csatolt HDD-n létrehozol egy mappát. Ez olyan, mintha egy samba mappát csatolnál az LXC-hez. Nincs saját fájlrendszer, örökli a PVE-ben létrehozottat. Nincs kvóta (lehet, h megoldható, nem kerestem, alapból nincs), megosztható, más is elérheti (ez lehet előny vagy hátrány, kinek mi). Ha LXC mentéskor ezt nem mented, akkor sincs semmi, helyreállításkor a mappát újra csatolja, nem törli a tartalmát. További előnye, h PVE nélkül is hozzáférsz, tehát ha vmi baj van, ennek a "meghajtónak" a tartalmát látod live linux alatt is, a fentebb HDD-ként hozzáadott meg csak egy raw fájl (igen, biztosan megoldható, nem kerestem ilyesmit).

El kell dönteni, h melyikre van szükség. OMV-t én rég elengedtem, túl sok macera és nem is stabil (extras után jöttek a bajok, volt, h kinyírta magát... a fejlesztővel is leveleztem, de nincs idegzetem havonta újrahúzni). A külön LXC is felesleges, meglepő módon ez is van OMV pluginként (rákerestem, juhé) [link] De akár a motioneye LXC is kezelhetné a samba megosztásokat, sokkal egyszerűbb lenne - akár még egy webmin rá és a beállítása sem lenne macerásabb, mint az OMV-ben, aminél ez is kicsit ehh.
    Ha meg Home Assisstant is fut, akkor oda raknám [link] innen meg már mindent IS lehet [link]

Új hozzászólás Aktív témák