Hirdetés
- Minden megváltozik a Pixel 10 házában
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Beszáll a Sony a 200 megapixeles buliba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Drága és vékony lesz az iFold
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dreame D10s
Vagy olcsóbban Xiaomi S10De van robotporszívós topic is.
-
Mr.Silkó
veterán
Jót röhögtem a porszívó frappánsan megfogalmazott kínlódásán a szárítóval/hátizsákkal, köszi.
Egyébiránt valami normális robotporszívó engem is érdekelne a közeljövőben, kiegészítendő a hagyományos Karcher motyót, mivel ez utóbbi bár rohadt hatékony, de hangos is nagyon, plusz a gyerekek és a macska mellett gyakran kell takarítani, nem ártana, ha ebbe nem kéne mindig humán erőforrást allokálnom.
Ennyi pénzt sajnálok egy ilyen cuccra, a felmosásról lemondanék, csak legyen nagyjából hatékony, utólag is lehessen hozzá itthonról alkatrészt beszerezni, legyen csendes, nagyjából ezt várnám el.
-
bteebi
veterán
válasz
Napfénysüti #47 üzenetére
"és mivel noszogatni kell őket én elpakolok végül."
Mintha magamat, vagy még inkább a feleségemet hallanám.
Nemsokára fogunk költözni (remélem), mindenképp beszerzek majd valamilyen okos(abb)porszívót, mert sokan dicséritek őket. Én alapvetően hitetlenkedtem, de moppal, felmosással kombinálva, és napi/2 napi takarítással valóban nem lehetnek olyan nagyon rosszak. Pláne akkor nem, ha tényleg használhatóak több szinten.
-
Ha jól olvastam ki elvileg az Aeno az ASBIS márkája, akik IT nagykereskedelemmel foglalkozni szerte az EU-ban.
Még konkrét terméket nem találtam, de azt gondolom, hogy valahol készül, voltak tippjeim, de még ezek nem jöttek be( Ecovacs pl. ) Nekem elsőre a Realme Techlife jutott eszembe, de vannak eltérések és annak gyártóját sem sikerült máskor kibogoznom, pedig tűzközelben érdeklődtem
Kutatok.
-
cami][us
senior tag
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
Felmosás előtt szoktam használni, ha lehet akkor amikor nem vagyok otthon.
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
És szerinted ez minek a klónja? Most érkezett és azt mondották, hogy a lengyeleknél gyártják és saját fejlesztés...
-
h1mpi
félisten
190e-ért vettem Roborock S8-at, amihez még adtak több évre elegendő tartozékot is. Az hetek óta hibamentesen dolgozik. Minek venne az ember egy ilyet 150-ért?
-
válasz
teppik_amon #41 üzenetére
Egy kivétel a forgómop, de nagy a hasonlóság.
Avagy mondom, brutálisan másolják őket. ( De nekem kérdés, hogy végül is ki a beszállító...
)
A csavarok helye, a főkefe azonos, a kialakítás, a kerekek, a motorok, stbstb...
A mopnál lévő rögzítési pont is azonos.S9
Proscenic M9 -
teppik_amon
tag
hát ez 90%ban a Viomi S9.
-
Az ellentmondás már csak ilyen. Akkor úgy mondom, a család egyik fele rendszeretőbb, én meg nem vagyok a mintapakolásban jártas.
Én elégedetten használom, ennyi a lényeg.
Mi sokkal kevesebbet takarítunk, talán havonta egyszer kerül elő a sima porszívó. A foglalkozás nálunk elérte a célját, de a ház asszonya a legboldogabb ettől, mert tényleg sokat segít neki.
( Xiaomi robotporszívók egy időben eléggé leadták a minőséget. Most az újabbak jobbak, meg amúgy Roborock és Dreameben érdemes gondolkozni)
-
Hi!King
őstag
Amit a legóról írtál, meg a gyerek rendre tanításáról, az kissé ellentmond annak, hogy ne lenne mintalakás a tiétek.
Sajnos nem tudom a modellt, csak annyit, hogy az egyik legdrágább Xiaomi volt, bár nekem személyesen rossz tapasztalataim vannak a márkával más területen, sok ipari hulladékot címkeznek Xiaomi márkanévvel, elképzelhető az hogy ez egy túlárazott vacak volt. Viszont elvileg sokféle feature-e volt, sokféle szenzor, feltérképezés, tanulás, mégis elkezdte megbaszni a fogas lábát (kör alakú peremet képzelj el középen az oszloppal) majd ott helyben lemerült, vagy ugyanez random helyeken, reggel gyakran kerestük kinél van.
Hangsúlyozom, lehet hogy tényleg rossz modell, de nehezen tudok elképzeni olyat, ami mondjuk nálunk, a kicsi éa zsúfolt lakásunkban működni tudna, amihez képest az iroda alapból is nagyságrendekkel rendezettebb volt.
Ismerősi körömben van akinek van, de ők tipikusan nagyon rend és tisztaságmániás emberek, akik ezután sem takarítanak kevesebbet, csak két takarítás között használják hogy egy porszem ne legyen sehol.
-
Hát nálunk , mint írtam 5 éve van robot, semmi mintalakás jelleg nincs.
De amúgy egyszerű no-go-zone, no-mop-zone kijelöléssel be lehet állítani, hova ne menjen, és máris nincs ilyen probléma.
Nem kell extrém rendpártiság, én se vagyok az. Mégis 5 éve " boldogan élünk együtt"
60 székláb, szőnyeg, gyerek, asszony, és minden egyéb mellett.
Az, hogy "pedig nem egy olcsó modell volt" nekem sajnos sokat nem mond, ha konkrét típust írsz, akkor meg lehet mondani, hogy túlárazott volt-e , vagy csak melléfogás.
És nekem jelenleg csak egy Dreame D9 van, ami egy jobb belépő Lidaros cucc.
De a következő szint szerintem jövőre lesz , mert látom, hogy mennyivel lehetne ezt még fokozni. Addig meg beleásom magam még jobban a robotos dolgokba. ( Valahogy ez lett az új hobbim, rengeteg információ, típus között megtalálni a tutit...
)
Az első Mi Vacuum nálunk 65 ezer négyzetmétert dolgozott, és most másnál pörög tovább.
-
kcsa
veterán
Jogos. Először én sem hittem benne
@Hi!King: a legolcsóbb fapados cuccokkal tényleg szenvedős, de erre valók a több szenzoros eszközök. LiDAR és optikai (lézeres, kamerás) együtt nálam alig-alig akad el, hetekig hozzá se ér a kábelekhez. Azt nem mondom hogy soha, de szinte soha.
-
Hi!King
őstag
Nekünk irodában volt. Nos, az az iroda egy átlag lakáshoz képest, ami nem kirakat lakás, hanem élnek is benne, rendkívül rendezett és akadálymentes volt, ehhez képest mindenbe beleakadt, egy csomó átrendezésr kellett csinálni, hogy használható legyen. Pedig nem egy olcsó model volt.
Ez alapján azt gondolom, hogy eleve csak a nagyon durván mintalakásokba való, ahol extrém rendpártiak az ott lakók. Én meg nem tudnék ilyen lakásban élni...
-
-
kcsa
veterán
Értem hogy miért használod a "kényelmi" szót, de nem igaz a maga teljességében. Tegyük fel, hogy minden nap megy egy kört - te minden nap porszívózol? Gyanítom nem
Engem egyébként őszintén meglepett, hogy mekkora adagokat szed össze minden egyes nap, innentől nem is annyira "kényelmi" eszköz.
-
-
bteebi
veterán
Béláim, ez most nem jött össze.
#26: "Vagy, nálunk bevált, elpakol a gyerek
"
Azt hogy sikerült???
Mondjuk nálunk még csak 3+5 évesek (persze az együtt már 8).
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
darthsmoke #19 üzenetére
De jó, akkor nem egyedi hiba volt. Már mindent megpróbáltam, porzsák ki-be, fejreállítottam a silót és rázogattam, ki-be rámoltam a porszívó tartályát, azt külön kimostam-kivakartam, de "eldugult". Pont a motyó húzófunkciója bugos, ez szerintem tök gáz és tökre nem hiszem el, hogy nem derült ki day0, de azért kitették a piacra.
-
-
Sz.L.
aktív tag
Nálunk ~60m2-es két szintes ház (+ különálló melléképületek). Ezt az emberek kicsinek szokták nevezni.
Én pedig optimálisnak.
Porszívózás nem túl sok idő ekkora ingatlanban, így részemről felesleges. Nyilván a robotporszívó egy kényelmi eszköz, így elfogadom, hogy másoknak tetszik.
-
-
Sirus86
aktív tag
Elkepzelem, ahogy a gyerek legokat minden nap beszivja. Van erre megoldas, hogy tutira kikerulje eezeket a muanyag darabokat?
-
darthsmoke
Korrektor
Nekem ilyenem van, és egy hete jött rá egy nagyobb firmware frissítés. Azóta nem használtam, de majd kipróbálom, hogy az "eldugultam" problémát javították-e. Én olcsóbban vettem (110k körül).
-
Sz.L.
aktív tag
válasz
bollokcs80 #7 üzenetére
Nálam is ez a helyzet. Kicsi ingatlannál nem igazán látom értelmét egy robotporszívónak.
-
amstorm
aktív tag
Én Proscenic M7 pro-t használok annó 70k ért vesztegették egy akcióban az alzán a porzsákos dokkolóval. Nem használok sok funkciót, nagyrészt csak auto takarit a lakásban ott elég szépen eligazodik mindenfelé.
"It mainly serves Japanese home appliance brands, such as Panasonic, Hitachi, Zojirushi, and Philips (focuses on OEM/ODM integration business of smart home appliances)."
Gondolom a lista nem teljes. -
yerico
senior tag
Nálam 250 órát és 450 alkalommal ment eddig, valami 12E m2 takarítással. Mindig maxon használom, nem halk, de legalább fél óra alatt végigszalad a szokásos területeken, nappali, konyha, folyosó, időnként beengedem a szobákba is, már ha drága gyermekeimé nem néz éppen úgy ki, mint ahol egy bomba robbant. Jó cucc, tényleg jól és alaposan takarít, 3-4 alkalom után kell üríteni a tartályát, és mindig kiverem a port a szűrőjéből is, mert meglepően sokat összeszed oda is.
-
Én annak idején mit küzdöttem a feleségemmel ez miatt. Ismerősök beletették az iRobot bogarat a fülébe. Csak az iRobot jöhetett szóba, semmi más (az eszetlenül bolyongós). Végül nem engedtem, az iRobot árán megrendeltem a gen1-et. Volt némi dulifuli, de azóta már sokszor mondta, hogy milyen jó, hogy ezt vettük. Az iRobotos ismerősöket meg a penész ette amikor látták hogyan takarít a vacakkínai.
-
válasz
turbulencia8 #13 üzenetére
Esélyes, hogy a Proscenic gyárt a Sencornak, de nekem még egy halvány gyanúm is van ,hogy a Proscenic is csak egy brand a sok közül.
Csak ezt kibogozni elég nagy harci feladat...
Mert rengeteg porszívót kéne összehasonlítani, de például az ETA robotporszívók is valahol Kínában készülnek...
De van pl. a Karcher-nek is robotporszívója, az egyik típus ugyanaz, mint a Viomi egyik modellje, ami meg egy Xiaomi modell..
De a Proscenic nekem kicsit rejtély, sok cuccuk van, nagyjából a hasonló brandekkel akarnak konkurensek lenni.
Kis érdekesség, de ez még nem jelent persze semmit..
Viomi, Proscenic azonos porzsák.
És a Viomi S9 eléggé hasonlít a Proscenic gépére.
Szerintem lehet beletrafáltam vagy piszok jól másolják egymást.
-
turbulencia8
őstag
Szinte ugyanilyen térképes appja van a Sencornak is. Szimplán utáltam, mert csomószor elfelejtette a tiltott részeket és rengetegszer kellett újraszkennelni az egész lakást (ami sokkal lassabb, mint a manuális porszívózás). Végül kb. egy év után egyszer nem talált a dokkolóba, beszorult pár napra és meg is halt az akku. Én egyelőre nem veszek ilyen vackot.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Irobot 675-m van, lassan 5 éves,ideje lenne le váltani.
-
-
Ahogy nézegettem, miket tudnak már a mai gépek, én egyetlen dolgot érzek értelmes dolognak: a szemétgyűjtős dokkolót. Egyszintes családi házunk, három szobával, nappali/konyha kombóval, ezért a multimap is felesleges nekünk. A teljes takarítás 65 négyzetméter, csak a spájzba és a fürdőbe nem megy be. Viszont minden ilyen takarítás után ürítenem kell a portartályát, mert kicsi. Ezért lenne jó a szemétgyűjtős dokkoló. De tudunk nélküle élni, szóval a gen1-es még sokáig velünk lesz.
-
válasz
Jack Hunter #4 üzenetére
Nem ment át mi a lényege a robotporszívónak.
Akkor dolgozik, amikor te pihensz, dolgozol.
Rendfenntartó szerv.
Nálunk 5 éve van, rengeteg terhet levett rólunk, megfelelő helyen van értelme.
Por minimálissá csökkent, bármikor össze lehet kapni a lakást, ha vendégek is jönnek, de a folyamatos használattal szükségtelen.
( Ennél amúgy brutálisan drágábbak is vannak , tény 150-200 ezernél többet én sem adok értük)
Óriási piaca van ezeknek a gépeknek.
Itt is van topicja. [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
Jack Hunter #4 üzenetére
Ez csak akkor opcio, ha nincs semmi erteked a lakasban es nem kell aggodni azon, hogy mit visznek el.
-
A kék újságban van hirdetve,9200 forintért vállalnak komplett takarítást.Nem órabér, egy alkalom. Nem kóvályog el, nem merül le, nem kell hozzá app. Ez a robot porszívó ezért a pénzért túl sok.
-
-
Nem cserélném el erre a gen1-es Xiaomit, pedig az ma már elég fapados valami, mert se felmosás, se dokkoló, multimap.
-
Ez még mindig nem elég meggyőző egy Dreame ellenében.
Ez az összevissza megy elég zavaró... Dreame-m van, előtte Roborockos Xiaomi volt, de azok tök intelligens módon mennek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az M8 Pro után abban bíztunk, hogy szintet lép a Proscenic, de ez nem jött neki össze.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest