Hirdetés

Proscenic M9 - kissé szétszórt

Az M8 Pro után abban bíztunk, hogy szintet lép a Proscenic, de ez nem jött neki össze.

Hirdetés

Bevezető, doboz

Versenyeztetem a robotporszívókat. Éppen három darab van az otthonomban (plusz egy szinttel lentebb a családom kivetüléseinél egy Liectroux is), ami abból a szempontból valamelyest kedvező setup, hogy mindegyik gépnek ugyanazokat a köröket kéne lefutnia és össze tudom őket hasonlítani. A Proscenic M9 ráadásul azzal az előnnyel érkezett, hogy ettől a gyártótól már nem csak hogy járt nálunk az M8 Pro, de egy évig használtam a teszt után is, azóta pedig AliceWake anyukáját boldogítja, miután a szintén tesztre érkezett Roidmi EVA kitúrta az otthonomból.


[+]

Ez viszont azt is jelenti, hogy az M8 Próval kapcsolatban vannak tapasztalataink bőven, ami egyébként vegyes, mert AliceWake arra panaszkodik mindig, hogy az a gép elég ostoba, sosem tudja, hogy az ingatlan melyik szintén van, még ha már járt is ott korábban. Az M9 viszont papíron szintet lépett, ezen már forgópamacsok segítik a felmosást, illetve remélhetőleg nem is kell bele majd egy év után egy vadiúj akkut rendelni, ami az M8 Prónál sajnos szükségessé vált. Ráadásul az M9 már 4500 Pa szívóerőt képvisel, ami jóval combosabb, mint az elődnél járó 2700 Pa.


[+]

Ezért aztán örültem, amikor a Geekbuying kiküldte a csomagot (villámhamar ideért EU raktárból), szép nagy doboz, de ez egy 150 lepedős porszívó, amihez dokollóállomás is tartozik. A nagy pakk sok tartozékot jelent. Extra HEPA-szűrő, két bónusz felmosópamacs, kis kefe, összesen három porzsák, távirányító és ahhoz még elemek is járnak alaphangon, magyarán egy ideig nem kell utánrendelgetni a bigyókat hozzá. Amúgy pedig alapvetően két nagyobb eleme van a csomagnak: maga a porszívó és a dokkoló, ami egy modern mezőgazdasági siló kicsinyített makettjének tűnik, a garázshoz vezető rámpát pedig nekünk kell összepattintani, mintha legóvárost építenénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés