- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas60
csendes tag
Nem igazán ide tartozó téma, de hátha tud rajtam valaki segíteni.
Redmine-t szeretnék telepíttetni, de mivel ez linuxon fut ez a feladat meghaladja a képességeim. Továbbá szeretnék egy kis programot is íratni hozzá, de ez csak egy opció.
Ha tudtok olyat aki vállalkozna ilyenre kérem írjátok meg, esetleg valamilyen vállalt irányítási rendszerben otthonosan mozog az is érdekelne.
Előre is köszönöm a segítséget. -
tamas60
csendes tag
Próbálok jól fogalmazni.
Majdnem "kész"programunkat, szeretném szoftveres védelemmel ellátni. Várom annak jelentkezését aki ebben jártasságot szerzett, vagy egy elérhetőséget milyen irányba induljak el. A program Win7 ill. XP alatt fut.
Ez nem állásajánlat! Csak alkalmi megbízásos munka. -
tamas60
csendes tag
Egy valamit nem szabad elfelejteni.
Most a megrendelőnél van az a pénz amiből holnap a zsömlémet megvehetem.Ezt próbáltam megértetni a kollégáimmal, hogy nem azért van fizetés mert eljött a 8-a, hanem azért mert letettünk az asztalra valamit amiért pénzt kaptunk.
Aki alkalmazásban áll annak nyűg a megrendelő, mert mindig csak a gond van vele.
Semmi sértőt nem akartam írni, ha mégis sikerült akkor elnézést.Azt hogy mi van a nagy cégeknél nem tudom, én mindig kicsi voltam, de ha nagyobb céggel hozott össze jobb sorsom, akkor mindig van valami ami miatt nem jutunk zöld ágra egymással.
Példa a közelmúltból:
Tudatlan és pongyolán megfogalmaztam mint is szeretnék, egy nagyobb cégnél. Négy fő hallgatja mit is szeretnék. Megértették, a kérdéseikből ez kiderült. Eltelt négy hét, de még nem kaptam árajánlatot a munkára. Rákérdezek mi a helyzet, hol akadt el a dolog. Javasolnak még egy megbeszélést. Megint négyen vannak velem, szembe. Ismét a modern kor összes vívmányával felszerelve, notebook, table pc. Ezzel a négy emberrel én még nem találkoztam és ők sem velem. Kezdődik elölről minden. Azóta eltelt két hét de még árajánlatom máig sincs.
Hát nagyon akarni kell, hogy velük dolgoztasson az ember.
Rosszmájú akarnék lenni azt mondanám többen itt dolgoznak a fórumozók közül. :-) De nekem ez az eszembe sem jutott.:-) -
tamas60
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5183 üzenetére
Elnézést mindenért. Tudom ritka nagy paraszt vagyok.
Halkan megjegyzem a program megíródott és az elsőre működik is:-)
-
tamas60
csendes tag
Értelmezési probléma?
A nem vagyok rászorulva. Ez annyit jelent, hogy nem azért nem mozdulok rá mert pongyolán van megfogalmazva, hanem azért mert nem kell a munka, megrendelés.
Azért nem kell mert a jelenlegi megrendelésállományom elvégzése is nehézségekbe ütközik.
Nem vagyok vállalási kényszerben. Nem kell a munka.
Így nehéz megfogalmazni bármit is, ha mindent félreértesz.:-) -
tamas60
csendes tag
válasz
#90999040 #5169 üzenetére
Kellene egy olyan fűtési/hűtési rendszer, ami télen fűt, nyáron hűt. Házba kellene.
Akit érdekel a téma keressen meg.Ilyen megkeresések vannak tömegével az építőiparral foglalkozó fórumokon, ajánlatkérő oldalakon. Látom te is oda szoktál irogatni
A legszörnyűbb, hogy legalább tízen rá is repülnek, és válaszolnak rá.Vályog?
Megjegyzem a ház anyaga indiferens számomra.
Azért mert ezt nem tudod nem leszel kisebb előttem.Nem ez a szakmád hát majd segítek és közösen kitaláljuk mit is akarsz.
De legközelebb, ha programozóval beszélek feltétlenül utánanézek olyan dolgoknak mint lebegőpontos, cron, crom...stb, hogy megértsük egymást
-
tamas60
csendes tag
A tiszteletet én megadtam mindenkinek, még neked is, aki hiénánk tart, olyannak aki susogós vállalkozói öltönyben a moszkván keres embert.
Drága embereim jelentkeztek és sok-sok hitegetés után sem tudtak szállítani, vagy mutatni semmit. Nem nézek le senkit még azt sem aki betonozik.
De aki elvállal valamit és nem teljesít a határidő után egy hónappal arra azt hiszem joggal orrolhatok.
Hozzáteszem a gondok mindig ott kezdődnek, hogy nem sablonból összeollózott weblapot, webáruházat akarok csináltatni. Valami egyedit. Na itt kezdődnek a gondok.
Remélem rosszul látom. Amit nem lehet valahonnan leguglizni, lemásolni az nincs is. -
tamas60
csendes tag
válasz
skoda12 #5163 üzenetére
Mint említettem nem vagyok számítástechnikus ezért talán elnézhető, hogy másfél év távlatából nem emlékszem pontosan a névre.
Én még programozóval (félek ez sem felel meg kifinomult ízlésednek) :-) sosem alkudtam, megadtam amit kért, ha működött a program.
Megjegyzem a drága vállalásokat még sosem kellett kifizetnem. Ők voltak azok akik nem tudtak teljesíteni. -
tamas60
csendes tag
Úgy vettem észre a számítógépes társadalom nem akar leszakadni a gépéről. Mindenre hajlandó csak ne kelljen leülni szemtől szembe.
20 perc alatt többet meg tudsz beszélni, mint két nap sykp-on. De akkor ki kell lépni a monitor elől és a pizza mellől.. A monitor hihetetlen bátorságot ad. Az asztalnál ezt már nem látom.
Hihetetlen kreativitás. Nincs megoldatlan feladat. Ezeket tapasztaltam párszor. Aztán amikor produkálni kell akkor jön a gond, tanácstalanság.
Érdekes lenne a tapasztalatokat kötve fűzve kiadni, amivel e rövid idő alatt találkoztam. :-) Már jót vidulok rajta.
A honlapom tovább kéne fejlesztenem, de nem merek belevágni. -
tamas60
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5153 üzenetére
Megpróbálom felidézni az emlékeim. Olyat akartunk futtatni
crom, cron, clon... vagy valami ehhez hasonló amitől a szolgáltató teljes mértékben elzárkózott. Valamiért mi többször akartuk futtatni mint amit ő engedélyezett volna. Ő (ők) azt hiszem óránként kétszer engednék. Ajánlotta a saját szervert, vagy béreljek náluk. Na ez a bérlet 50 rugó/hó körüli volt amitől nem éreztem jól magam. Most 10 ért van bent a szerverem. A javítás és a pusztulás is az enyém, de már egy éve van bent gond nélkül. Ergó ha megdöglik és lecserélem egy vadi újra holnap, akkor is kerestem rajta 300-at. Ha a szerver kiesik egy két napra, vagy egy hétre azt is túlélem, a vérnyomásom nem ettől lesz magas.
Ha ennyire érdekel nézd meg a honlapom ahol ez fut.
http://www.ellmann.hu/megujulo-energiak/hoszivattyu-hoszivattyu-monitoring/
Összesen öt (három publikus) helyről érkeznek az adatok minden egyes hely 15 másodpercenként küld. Ezeket kell megjeleníteni és 15 percenkénti értékeket letenni az adatbázisba. Lap látogatás esetén meg kiszolgálni a friss adatokkal, és visszakereshetővé tenni azt hiszem úgy mondjátok logolni.Ja nem állást ajánlottam, hanem egy konkrét feladatra keresek megoldást. Azt hiszem ezt pontosan fogalmaztam
-
tamas60
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5150 üzenetére
Már félek írni, mert ha nem sterilen a számítástekknika minden szabályának megfelelően fogalmazok akkor nem értik
Tehát a tárhelyen nem engedtek olyan feladatokat elvégezni ami szükségeltetett, volna a rendszer működéséhez. ne kérdezd, hogy mi én gépész lévén, görbe csővel jól elvagyok, de a bitek nem barátok. Ezért saját szervert kellett betennem a Victor Hugóba. Nem örülök neki a költségek miatt.
De ha van ötlet a saját szerver kihagyására állok elébe.
A kompexitást meg én nem értem. 1:1Megjegyzem -mint ahogy írtam is már- találtam!
Régimódi ember vagyok. Aki nem vállalja a személyes találkozót azzal nekem semmi dolgom. Aki szeretne egy kis pénzt keresni ennyit megtehet. Tudom ez nem általános a számítástechnikában de én vagyok a megrendelő. -
tamas60
csendes tag
Pontatlan volt az írásom.
Nagy téglalapba kell elhelyezni kis téglalapokat amelyek az adatbázisban szerepelnek. Adatbázis cca 1600 kis téglalapot tartalmaz. Ezeket kell elhelyezni úgy hogy a kitakarások (kizárt terület) is lehetnek benne. Cél a legnagyobb téglalap elhelyezése a célterületen.
Nekem mint épületgépésznek a feladat bonyolult és sok évig megoldhatatlan.
Találtam valakit aki vállalkozik e könnyű feladatra.Megjegyzem volt már eccerű feladat amit csak a 6. vállalkozó szellemű tudott megcsinálni. Az csak fél évembe került:-)
Csak érdekesség képen:
Adatcsomag érkezik a szerverre (tárhelyre gondoltak sokan, de az zsákutca lett) percenként 4 három helyről. Ott csomag elkapódik, kicsomagolódik, adatbázisba elhelyeződik, diagramba lekérdezhetően megjelenítődik a weblapomon.
Hát ezen hatan elhasaltak:-) az én hajam meg kihullott, mármint a maradék. -
tamas60
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #5143 üzenetére
Keresek valakit aki ezt a problémát meg tudja oldani.
Ha érdekel adj elérhetőséget és elmondom mit szeretnék, hajlandó vagyok személyes találkozóra is Budapesten, vagy környékén. Levelezésbe nem akarok kezdeni nem rendelkezem toljszoji vénával. Tehát a részletesen írjam le mit szeretnék nem működik. :-) -
tamas60
csendes tag
Kellene egy olyan program ami nagy négyzetbe optimálisan el tudna helyezni adatbázisban szereplő kis négyzeteket. A programot C++ ban kellene megírni.
Akit érdekel a téma keressen meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest