Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tamas60
üzenetére
"Már félek írni, mert ha nem sterilen a számítástekknika minden szabályának megfelelően fogalmazok akkor nem értik"
Nem erről van szó - és nem is kell félni írni... De annak a mondatrészletnek, amit írtál, és amit idéztem ("Adatcsomag érkezik a szerverre (tárhelyre gondoltak sokan, de az zsákutca lett)"), annak nem sok értelme van, mivel a tárhelyszolgáltató is egy webszervert tart fent, és amikor igénybe veszed a szolgáltatást, akkor kapsz egy adott kapacitású tárhelyet, amin tárolhatod a fájljaidat, és az ezek között előforduló HTML, PHP és ehhez hasonló fájlok futtatásáért, kimenetének megjelenítéséért maga a szerver na meg persze a böngésződ a felelős, és még számtalan dolga van a szervernek. Ezt nem kötekedésnek írtam, ne is vedd annak, csak nem tudtam, mit szeretnél vele kifejezni. Mindenesetre ha saját szervered is van a Victor Hugóban, akkor tárhelyed is van.
De maguk a konkrét feladatok, amiknek elvégzésére nem találtál megfelelő szolgáltatót, úgy tűnik, a rejtély homályába vész...
Csak azért furcsa, mert elég sok mindent vállalnak a tárhely-szolgáltatók, megfelelő pénzért - persze lehet, hogy még így is olcsóbb volt fenntartani egy saját szervert, bár ez megkérdőjelezhető."Aki nem vállalja a személyes találkozót azzal nekem semmi dolgom."
Nyilván minden normális ember vállalja a személyes találkozót, ha elvállal egy melót, úgy tűnik, nem értetted, mire akartam kilyukadni...
Nézz meg átlagos álláshirdetéseket - egy normális álláshirdetés elég jól körülírja, behatárolja a konkrét teendőket, elvégzendő feladatokat, hozzájuk elvárt ismereteket. Innen tudja a munkát kereső személy, hogy jelentkezzen-e egyáltalán állásinterjúra. Pl. ha jelentkezik olyan melóra, hogy "Programozás", akkor lehet, hogy az interjún kiderül, hogy olyan ismereteket várnak el a munkavégzéshez, amikről a jelentkező még soha életében nem is hallott, ergo nem fogja érdekelni a munka, és a munkáltató nem veszi fel. Akkor minek pazarolja az idejét olyasmire, amire tudja, hogy nem lesz alkalmas?
Vagy épp ellenkezőleg: tudja, hogy a szükséges tudás birtokában van, megpróbál bekerülni a céghez.
Erre céloztam azzal, hogy nem árt leírni a konkrét feladatot, mert pont ezzel hozhatod meg esetleg valakinek a kedvét a személyes találkozóhoz! De ez csak jótanács volt, nem izélgetés, most már úgyis tárgytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- 3D nyomtatás
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak azért furcsa, mert elég sok mindent vállalnak a tárhely-szolgáltatók, megfelelő pénzért - persze lehet, hogy még így is olcsóbb volt fenntartani egy saját szervert, bár ez megkérdőjelezhető.
Nézz meg átlagos álláshirdetéseket - egy normális álláshirdetés elég jól körülírja, behatárolja a konkrét teendőket, elvégzendő feladatokat, hozzájuk elvárt ismereteket. Innen tudja a munkát kereső személy, hogy jelentkezzen-e egyáltalán állásinterjúra. Pl. ha jelentkezik olyan melóra, hogy "Programozás", akkor lehet, hogy az interjún kiderül, hogy olyan ismereteket várnak el a munkavégzéshez, amikről a jelentkező még soha életében nem is hallott, ergo nem fogja érdekelni a munka, és a munkáltató nem veszi fel. Akkor minek pazarolja az idejét olyasmire, amire tudja, hogy nem lesz alkalmas?
Vagy épp ellenkezőleg: tudja, hogy a szükséges tudás birtokában van, megpróbál bekerülni a céghez.