Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• MostaPista

tag

Milyen programmal lehet egy weboldal-bol (html fajl) lementeni viszonylag rovid szoveges informaciot html tag-ek alapjan, es azt tagolt szovegkent, vagy csv fajlba eltarolni?

Peldaul a html tag az a "title" es akkor a ket title kozotti szoveget kell kimenteni.

Persze, valahogy weben meg kell talalni a fajlt, es onnan kimenteni - vagy esetleg egy programmal lementeni a html fajlt egy adott konyvtarba, es egy masik programmal onnan kikeresni a szovegreszletet?

• MostaPista

tag

válasz Ispy #15864 üzenetére

A valaik segítsen hogyan kell gödröt ásni az nem egyenlő azzal, hogy valaki ássa már ki helyettem a gödröt.

Pontosan, ezeret ilyet nem is kertem.

Van annyi ismeretem, hogy tudom, hogy mire eljutnek a tanulasban oda, hogy megirnek egy ilyen programot, halalra rohognetek magatokat.

Egyszeruen arra gondoltam, hogy millionyi ingyenes program van, amelyek nagy resze nem jo semmire, lenne vegre egy jo, amit lenne ertelme hasznalni - hacsak annyi valtozat hoz, hogy sokan vegre rajonnek, hogy nem kell kiadni a bizalmas adataikat, mar jo.

Volt egy pozitiv szemleletem, hogy egy hozzaerto kap az otleten es talan egy ora alatt osszecsap egy alapszintu programot, amit kitesz a webre es az alapjan kesobb kaphat megrendeleseket, vagy csak nepszeru lesz.

A valaszokbol azonban ugy tunik, ide olyanok irnak, akik nagyvallatoknak irnak nagy rendszereket, es a "vegyel egy sap-ot, biztosan lesz benne ilyesmi is" a szemleletuk.

Kiderult, hogy az otletem nem volt jo, ennyi.

• MostaPista

tag

válasz axioma #15856 üzenetére

Amint irtam, messze vagyok a programozastol, csak logikus dontesekkel foglalkoztam.

Pontosan segitsegkeres miatt irtam ide, de meg azzal se foglalkozott senki, hogy milyen programmal lehet ezt megcsinalni, igy meg ez se tiszta. Azt se ertem, hogyha sqlite a megoldas, miert kell hozza python vagy c#, miert nem eleg a python onmagaban.

Mindegy, ha nem akartok segiteni, akkor hagyjuk.

• MostaPista

tag

válasz Ispy #15850 üzenetére

Hat, amennyit en ertek hozza, akkor nem az, mert ott fix sorok es oszlopok vannak, itt pedig mindig uj sorok es oszlopok kellenek.

De ha megmutatod, hogy megoldhato bennem megprobalom megcsinalni, majd kiderul, meddig jutok.

• MostaPista

tag

válasz axioma #15852 üzenetére

Ugy mondtak, hogy python a szovegkivagas helyett sqlite-ot tud kezelni, talan konnyebb, mint szovegeket karakterre vagni, de nekem mind kinai. :(

• MostaPista

tag

válasz pelyib #15844 üzenetére

Igen, mindig csodalkozok, mennyire megvaltozott a vilag.
    Nem olyan regen bortonnel fenyegettek azokat, akikrol kiderult, hogy masokrol jelenteseket irtak, most meg onknent es dalolva, sot masokat erre biztatnak kozonseges besugok folyamatosan jelentgetve mindenkit, akivel kapcsolatba kerultek, szepen cimkezve, hogy mikor kivel milyen uzleti vagy magan ugyben es hol talalkoztak, megjelolve a bizalmas kapcsolatokat is.
    Persze, tudom, oreg vagyok es annyira hulye, hogy vannak elveim, de hat ez van.

• MostaPista

tag

Amint irtam, nem vagyok programozo, ezt is csak odavakkantotta valaki, hogy ehhez ez a legjobb, mert kis meretu ingyenes adatbaziskezelo, amit C++ vagy C# vagy python vagy akarmilyen mas programmal lehet kezelni.

Webes keresesekkel megtalaltam, hogy erettsegire milyen adatbaziskezelesi feladatok vannak, hat azok nagysagrendileg bonyolultabbak, pl. egy konyvtari nyilvantartas vagy ettermi rendeles nagysagrendnyivel bonyolutabbnak tunik a szamomra.
    Azokra van egy-ket oraja egy kozepiskolasnak, nem gondolnam, hogy egy tapasztalt programozonak tobb ido kellene ehhez:

Itt kell negy lista: nevek, helyszinek, esetek es temak, illetve kezdo es befejezo idopont es kesz.

Mind a negy listanal eleg egy sor, pl. nev vagy cim, es egy masik sor kiegeszito szovegkent szukseg szerint, semmi csicsa, nem kell se tucatnyi telefon meg egyeb marhasag, cimnel se kell iranyitoszam meg egyeb kodok, eleg odairni a hely nevet es legfeljebb a masik sorba egy megjegyzest, pl. utcanev es szam es "bejarat az udvarbol", attol kezdve be van azonositva.

Egyiknel se kell szaznal tobb adatot eltarolni, sot, talan meg a fele is elegendo, a legkisebb pendrajvon elferne az egesz.

Persze, laikuskent jutottam eddig, azert keresek programozot, ha van jobb otlete, hogy pl. nem is kell sqlite se hozza, csak C# vagy python listakkal megoldhato, legyen.

• MostaPista

tag

Ugye, ezek a javaslatok mind megfelelnek az ingyeneses off-line hasznalhato alapfelteteleknek.

Amugy mar tuljutottam a keresesen, egyertelmu, hogy valamiert nincs ilyen program, ezert keresek valakit, aki megirna Sqlite-ban vagy lamami mas, ingyenes, kis meretu megoldaskent, ami egyszeruen es konnyen hasznalhato - ha meg valaki mindenaron "calendar" es mas igenyekkel all elo, annak lehet fizetos valtozatot is krealni.

Nem tudom, mi a projekt menedzsment, nem akarok epitkezest tervezni, ha nem tetszik, amit irtam, lehet egyszeruen ugy irni, hogyha tennivalokat irok, akkor azok nemelyiket ossze lehessen kapcsolni, mert sajnos jartam jo parszor ugy, hogy amikor vegre eljutottam az orszag masik vegebe levo rokonhoz, par dolgot nem vittem neki, amik nelkul a tobbi se volt hasznalhato tlejesen. :(((
    Ilyen esetben kell latnom, hogy meg hianyzik valami, es azt is be kell szerezni, ne legyen felesleges utazas, majd leboges, hogy "na, most eppen mit felejtettel el".

• MostaPista

tag

válasz pelyib #15835 üzenetére

Harom fontos dolgot:
    Egy hierachikus feladatkezelot, valamint nev es helyszin szerinti keresest/megjelenitest.

A hataridonaplok ugyan arra a kaptafara keszultek:
    Adott napon adott idosavba be lehet irni, hogy mi lesz, es erre be lehet figyelmeztetest beallitani.
    Ha extra, akkor lehet hozza neveket megadni, de tobbnyire csak azert, hogy mail-en lehessen oket is ertesiteni, hogy mikor es hol kell megjelenniuk.
    Helyszint csak a szoveges mezoben lehet megadni a tobbi megjegyzes mellett, ez maris hianyzik.
    Raadasul kesobb csak akkor lehet megtalalni, ha a naptarat vegignezi az ember naponta, hogy mikor mi tortent.

Nekem olyan megoldas kell, ahol megadhatok egy feladatot
    pl: fat ultetni a kertbe
    majd ala be lehet csatolni teendoket (sok helyen to do a neve)
    pl: szomszeddal egyeztetni, mikor er ra segiteni, illetve szukseges dolgokat, szerszamokat megvenni, elokesziteni, megtisztittani
    es esemenyeket
    pl. adott napon es idosavban egyeb dolgok megvetele
    adott napon es idosavban meglevo szerszamok megtisztitasa
    adott napon es idosavban ultetes a szomszeddal

Mind a "to do", mind az "esemeny" eseteben legyen lehetoseg megadni nemcsak kezdo es befejezo napot es idopontot (vagy nem kotelezo megadni), hanem erintett szemelyeket es helyszineket is.

Ami a lenyeg - es ezen bukik el az osszes letezo program, amit eddig talaltam - az az, hogy mind a szemelyek, mind a helyszinek eseteben is legyen lehetoseg legalabb keresesre, hogy mikor es hol milyen esemenyekben es to do-kban voltak erintettek, megtalaljam, hogy a szomszedom miben segitett es mikor, es adott boltba miert es mikor mentem vasarolni.

A jelenlegi hataridonaplok csak egyoldaluak, minden a naptar ala van berendezve, es csak a naptar alatt lehet vegiglapozni, mikor mi tortent, esetleg, hogy kik voltak erintettek, de az egyes esetek kozott sincs kapcsolat, es nevek es helyszinek alapjan semmit se lehet megtalalni.
    (Allitolag van online megoldas, de ez az, amit nem akarok, ezek magan adatok, offline modon legyen lehetoseg kezelni.)

Annak orulnek, ha lenne egy ilyen ingyenes program, vagy ha nem, akkor valaki irna egyet es kozzetenne.

Nyilvan lesznek olyanok, akiknek lesznek extra igenyei, hogy adott szemely vagy helyszin szines es hangjelzeses legyen, erre lehet mar fizetos verziot is kesziteni, ahogy latom, az ilyen ingyenes + "pro", azaz fizetos verzios megoldasok elegge elterjedtek.

Remelem, ertheto, nem vagyok programozo, nem tudok "specifikaciot" irni. ;)

• MostaPista

tag

Egy ideje hiaba keresek egy jo hataridonaplot, felmerult, hogy talan egy programozo kellene, hogy megirja, allitolag Sqlite-ban sokfele programnyelven meg lehetne irni.

Ha lesz erdeklodo, irok reszletesen, ha nem, akkor bocs a zavarasert.

Új hozzászólás Aktív témák