- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
DiabloCorsa #6540 üzenetére
PHP-ben egyszerűen meg lehet oldani.
$tomb = preg_split("/English/", $szoveg);
$magyar = $tomb[0];
$maradek = $tomb[1];Ezzel kettévágtad a stringedet az "English" szó mentén. Első rész a magyar, többi az angol, meg minden más A maradékot aztán továbbdarabolhatod, következőként a "român" szóval, az eleje lesz az angol, és így tovább, megkapod a megkapod a horvát, román, ukrán szövegrészt.
-
martonx
veterán
válasz
DiabloCorsa #6544 üzenetére
"mysql adatbázis Apache szerveren"
Linux vagy Windows szerveren fut egy apache webszerver. És e mellett fut egy MySQL szerver. A pontosság kedvéért. -
válasz
Ja, igen. Sk8erPeternek tökéletesen igaza van. Iskolában nem lehet megtanulni programozni. Többet ér sokszor egy jó angol könyv, mint az egész tantárgy. Mellé kell az elhivatottság.
-
válasz
Excelben oké ez a név, de az elem az ott is sort jelent. Röviden kb. így néznek ki az elnevezések.
Excel -> relációs adatbázis:
munkalap -> tábla
sor -> elem, rekord
oszlop -> attribútum, tulajdonság
cella -> mező -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DiabloCorsa #6542 üzenetére
"az jó cellában van"
Most miért is beszélünk cellákról? Hogy jön ide a "cella"? Eddig arról volt szó, hogy a júzer felvitte egyetlen textarea-ban, az általad mutatott mintának megfelelően. Akkor gondolom ezt külön-külön vagy fájlokban, vagy adatbázisban tárolod, de igazából még erről sem tudunk semmit. Arról sem, hogy egyáltalán hova akarod ezt szétbontani. Másik MEZŐBE az adott táblában, az adott adatbázisban? Másik fájlba? Ha fájlba, akkor hogyan legyen elnevezve? Milyen fájl ez? Sima text fájl vagy Excel-fájl? És így tovább...
Felőlem amúgy kezdheted hátulról, végül is mindegy, kinek melyiket kényelmesebb leprogramozni, úgy fogja megcsinálni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DiabloCorsa #6540 üzenetére
"Mivel nem vagyok tanult programozó, csupán saját kíváncsiság és szorgalom útján tanulom, nem szégyenlem hogy ez nekem magas."
A legtöbb esetben az egyetemen sem TANÍTANAK meg programozni, a topicban a legtöbb ember szerintem szintén nem "tanított" programozó, autodidakta módon, önszorgalomból tanult meg programozni (én pl. őszintén szólva elsőben a C programozós előadások többségére vagy nem jártam be, vagy képtelen voltam figyelni, mert olyan elképesztő unalmas volt a csávó nálunk), nem ültek mellette, és segítettek neki pötyögni a kódot... elővettek könyveket, e-bookokat, kész kódokat, mintákat, tutorialokat, stb., és elkezdték értelmezni...aztán kipróbálták a gyakorlatban is, hogy nekik összejön-e. Tehát nem úgy kell hozzáállni, hogy hát az itt lévő embereknek "könnyű", hiszen őket tanították. Hidd el, általában az egyetemen nem mész át a programozás tárgyból úgy, hogy végighallgatod az előadásokat, aztán látsz pár kódot. Le kell ülni a s×ggedre, és elkezdeni kódolni a gyakorlatban is, fel kell fogni, hogy mit csinál az ember.Másodikra: várj, most nem azt mondtad, hogy valamennyire megy a PHP? Csak mert akkor elkezdhetnéd, aztán segítünk továbbmenni.
Szerintem tök mindegy, elölről vagy hátulról mész-e neki, de szerintem csak szívatod magad, ha hátulról kezded, igazából nem látom több értelmét, mint sorban haladni. úgy, hogy az adott nyelv nevét megkeresed a szövegben, végül is hasonlóan ahhoz, ahogy a korábbi feladatodnál meg a <title> és </title> részeket kerested, csak itt most konkrét teljes szavakat keresel, mint például az Український. Ha az megvan, onnantól pl. az ukrán szöveg következik, eszerint már szétbonthatod minden nyelvnél... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DiabloCorsa #6538 üzenetére
Na, fasza, hogy megosztottad.
Látod, így már legalább tudunk egyből rajta javítani, meg tudjuk beszélni.Például:
if (strpos($file, '.html',1)||strpos($file, '.html',1) )
mi értelme kétszer ugyanazt a feltételt szabni? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "ha esik a hó vagy ha esik a hó" - kétszer is ugyanazt mondtad.
Még egy:$dir = opendir (dirname(__FILE__));
while (false !== ($file = readdir($dir))) {
if (strpos($file, '.html',1)||strpos($file, '.html',1) ) {
// ..........
}
}ennél van egy rövidebb, könnyebben olvasható, kevésbé macerás módszer is, mégpedig a glob() függvény használatával, épp a hivatalos oldalra felrakott példát minimálisan átalakítva:
foreach (glob('*.html') as $file) {
// ....
}Nyilván a pontok helyére megy a többi. Így ez is az aktuális könyvtárban fog keresni (a glob is bővíthető egyéb könyvtárral is, lásd a kommentben a példákat).
Persze jó, amit mutattál, csak mondom, hogy van alternatíva, ami talán könnyebben olvasható és rövidebb, plusz egyből csak a .html-fájlokra szűr.Ja, még valami. Nem ártana bele hibaellenőrzés. Erről beszéltem korábban, hogy nem az eredeti fájlokon kéne mókolni. Például ha nem biztos, hogy van egyáltalán találat a reguláris kifejezésre, akkor a $matches[1] nem lesz jó.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DiabloCorsa #6534 üzenetére
Nyilván martonx azért mondta, hogy MÁSOLATOT készíts, hogy ha elb@szol valamit, akkor ne az eredeti fájloddal legyen para. Szerintem ez a jó megoldás, nem az eredetiekkel való kísérletezgetés, de megközelítés kérdése (ha szeretsz veszélyesen élni...
). Az eredetieket igénytől függően nyugodtan törölheted az egész lefutása után.
A konkrét problémádra rátérve ez olyan, hogy elhiheted, hogy itt a topicban senkit nem fizetnek azért, hogy segítsen, ha bárkitől bármilyen rávezetést, minimális segítséget is kapsz, már annak is örülnöd kellene, nem pedig trollkodni. Ha jól teszed fel a kérdést, leírsz minden részletet előre, hogy milyen nyelvekben vagy otthon, EDDIG MIRE JUTOTTÁL, hogyan próbáltad megoldani, akkor máris konkrétabb segítséget kaphatsz. Aztán van, akinek hirtelen kedve támad, és van is ideje rá, megírja neked, az a legjobb. De ha már valaki ilyenre is szánja magát, veszi a fáradságot, hogy elkészítsen neked egy piszkozat-scriptet, azután nem túl üdvös mentalitás - főleg egy programozás topicban - nem megosztani a bevált végső megoldást, ez a hozzáállás nem viszi előre a világot. A programozás topicokban az emberek egymástól tanulnak, kijavítják egymás hibáit, nem pedig irigykednek. -
martonx
veterán
válasz
Én is lehetek néha pontatlan.
Másrészt, hogy ki is segített valójában? Ez attól függ mi számít segítségnek.
Ha azt vesszük, hogy megspórolt neked 2 percnyi guglizást, meg 5 percnyi dokumentáció olvasást, és 5 percnyi programozást, akkor valóban segített.
Ha azt vesszük, hogy rávettelek, hogy php ismereted ellenére életedben először nézd meg a php.net dokumentációs oldalait, akkor igenis segítettem én is.
Ettől függetlenül a hsz-ed szinvonala alapján mind Jester, mind az én segítségem hiábavaló volt. -
válasz
Azért örülünk, hogy benéztél. Az feltűnt, hogy Jester sem privátban küldte el?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DiabloCorsa #6532 üzenetére
Már nem azért a két fillérért, de én ha már segítséget kérnék a fórumban egy probléma megoldásához, és kapnék is ötleteket rá, nem is egyet, akkor már lennék olyan kedves, hogy megosszam a megoldást a nagyérdeművel. Szerintem ez a minimum.
-
martonx
veterán
válasz
DiabloCorsa #6530 üzenetére
No, ezek szerint a PHP megy. Akkor nincs más dolgod, mint írni egy kis scriptecskét, ami végigmegy a fileokon, beléjük olvas egészen a title-ös sorig, majd az itt talált érték alapján készít egy másolatot a file-ból immár a title filenévvel.
Azt mondod megy a PHP. Ez egy maximum 20 sornyi program. A megvalósításához javaslom a PHP.net tanulmányozásását. -
martonx
veterán
válasz
DiabloCorsa #6524 üzenetére
Ja, hogy segítséget kértél? Akkor kicsit konkrétabban, mondjuk írd meg vbscriptben, vagy php-ban, vagy c#-ban, vagy powershellben, vagy java-ban, vagy bármiben. Számodra melyik programnyelv a szimpatikus?
-
Jester01
veterán
válasz
DiabloCorsa #6519 üzenetére
Erősen függ attól, pontosan milyen a html szerkezete. Ha mindegyikben mondjuk egy sorban, kisbetűvel van <title>foo.html</title> az a legkönnyebb eset, erre például egy pár soros bash script is jó (vagy bármi hasonló):
#! /bin/bash
for file
do
title=""
while read line
do
back=${line#*<title>}
if [ "x$back" != "x${line}" ]
then
title=${back%</title>*}
echo mv "$file" "${title}"
break
fi
done < "$file"
done -
FehérHolló
veterán
válasz
Total commander - csoportos átnevezés?
-
martonx
veterán
válasz
Írj hozzá programot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Delta Force (2024)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged