- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
válasz
Peter Kiss #8347 üzenetére
Java-val nekem is annyi. Pythonban meg három. (mindkettő csak olvasás. Pythonnál alig villan a hdd led, java futtatáskor folyamatosan világít)
A #8316-ban ott a forrás, azzal mennyi ideig fut?
Ja! Az ugye tiszta, hogy nálam nem windows-on fut, hanem linuxon, mono segítségével? -
beleszólok
senior tag
válasz
Peter Kiss #8345 üzenetére
Python nem olvas unicode-ot (tudtommal), de ebben az esetben nincs is jelentősége, mivel egy alapjában véve ASCII, max. Latin1 kódkészletű logon kellett végigmászni.
Ha a C#/Java/stb. ráerőszakolja a unicode-ot és ettől lassú valamennyi, az számomra közömbös, nem fogom a többihez lassítani a pythont csak azért, hogy a tesztben esetleg azonos feltételekkel induljanak.Nem csak a .net verziót, hanem valamennyi kipróbált változatot sokszor futtattam, részben mert virtuális gépen fut, részben mert az op.rendszer cache, illetve a futtató rendszerek saját bufferelési módszerei is befolyásolhatják az eredményt. Az eltérés következetesen megmaradt.
Mérni, amikor pontosabban akartam, akkor a programon belülről, induláskor tároltam az időt, befejezéskor is és a kettőt egymásból kivonva számoltam ki, hogy mennyi ideig futott, jelentősebb eltéréseknél meg csak kívülről, a linux time parancsával.
Mielőtt még beleesnél abba a hibába, hogy "de az interpreter/vm indításának idejét is hozzámérem", jelezném, hogy nem egy-két másodperces eltérésekről van szó. A futtató környezet indítása nem több 1-2 mp-nél még a leglassúbb rendszer esetében sem, a fordítást meg max. a python esetében mérem bele, mivel az mindig forráskódból fut, a java, C#, haskell, erlang elvileg minimum bájtkódból indulnak, a haskell ráadásul futtatható binárist készít, elvben gépikódra fordítva... (és eddig az tűnt a leglassabbnak) -
bigbuda
aktív tag
válasz
Peter Kiss #7333 üzenetére
Köszönöm!!!! Jó így már! Szuper!
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7202 üzenetére
Altalanos dolgokhoz, ha kell vmi megírni magának.
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7200 üzenetére
Bonyolultabb, de használhatóbb, ezt mondta egykét ember. Ezért én a C-re gondoltam.
-
Dinter
addikt
válasz
Peter Kiss #7198 üzenetére
És c vagy c++? Azokra azt mondják, hogy jobbak.
-
válasz
Peter Kiss #7027 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy az Androidra fejlesztés helyett válasszon valamilyen általánosabb célú megoldást elsőre, csak rosszul fogalmazta meg. Nekiugrás helyett jobb lenne javító szándékkal helyesbíteni.
Ha kötözködni akar az ember, Te is hülyeségeket írtál:
Milyen az az általános célú programnyelv? -> Ilyen.
Érted, Java csak "3 billion devices" szöveggel nyomul, és nem általános. Nem attól lesz általános, hogy mennyi eszközön fut. Egyébként a Java érzésem szerint az Android nélkül (ami nem is Java) komolyan kezd veszíteni a vonzerejéből. Még 5-10 éve az abszolút sláger volt, én sem feltétlenül ezt tanácsolnám. Jó lenne tudni, hogy az a 3mrd miből jön össze. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #7024 üzenetére
Mondjuk arra én is kíváncsi lennék, a Java például miért "specifikusabb" célú...
-
Jhonny06
veterán
válasz
Peter Kiss #6711 üzenetére
Köszi szépen!
-
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #6594 üzenetére
Az is igaz
MOD: De sokkal inkább fix blokkokban mert byteonként meg lassú. -
Jester01
veterán
válasz
Peter Kiss #6590 üzenetére
Néhány észrevétel:
1. általában a különböző EOF ellenőrzések helyett célszerűbb az olvasás eredményét megnézni
2. Console.WriteLine(Environment.NewLine); nyilván kettő üres sort szúr be
3. bár itt nincs különösebb jelentősége, de az osztást optimalizációs okok miatt kerüljük
4. var i = 1 csak olvashatatlanná teszi a kódot és semmivel sem jobb vagy éppen kevesebb gépelés mint az int i = 1 -
gabitoo88
tag
válasz
Peter Kiss #6590 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Ez eszembe se jutott volna!Ezt még nem tanultam!
Sajna 24 évesen kaptam észbe hogy kellene a pont felvételihezSzeretném jól megcsinálni a feladatokat
Teszek még fel majd kérdéseket ha nem zavar titeket -
gabitoo88
tag
válasz
Peter Kiss #6586 üzenetére
Itt az eddigi kód! Ehhez kellene a segítség!!
-
rijaszabo
csendes tag
válasz
Peter Kiss #6164 üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek!
Megpróbálom még a leírtak alapján, remélem sikerül.
Köszi! -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Peter Kiss #5358 üzenetére
Igen, de ez SQL-ASCII. Egyébként jó így ahogy van, örülök, hogy sikerült legalább ennyire átkonvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest