- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
válasz
x123456 #4666 üzenetére
Apropo OOP... a prog.hu-n találtam ezt a cikket az ú.n. AOP-ről.
Ennek mennyire van létjogosultsága? Jól sejtem, hogy felejtős?
A cikket olvasva nekem úgy tűnt, inkább összekavarja, nehezen olvashatóvá teszi a programkódot - bár talán a tervezéshez ad némi segítséget... -
FehérHolló
veterán
válasz
x123456 #4650 üzenetére
Vannak olyan esetek, amikor a Visible attribútum/property programban történő állítása invoke-olja a VisibleChanged eseménykezelő függvényt. C#-ban ez minden esetben így van, valószínűleg JAVA-ban is. Ilyenkor az eseménykezelőben illik (és kell is) leprogramozni az egyéb műveletek végrehajtását. Szóval a megoldásom teljesen korrekt.
-
válasz
x123456 #4631 üzenetére
Ne erőltesd, matek és fizika nélkül nehéz jól megírni. Hacsak nem gyakorlásképpen fel akarod újra találni a kereket.
Nézd meg inkább ezt a könyvtárat.
-
zka67
őstag
válasz
x123456 #4580 üzenetére
"de viszonylag szűk környezet volt az amit meg kellett ismerni a kezdéshez."
Hát nem tudom... Én a suli után a telefongyárban kezdtem el dolgozni, a számítástechnikai fejlesztési főosztályon - mint fejlesztő! Igazából eleinte semmi dolgom nem volt ott, csak tanultam a szakmát. Megismertem a számítógépek belsejét is, ami nem hasonlított egy ZX-81-esre. Volt ott minden, amit intel gyártott: DMA vezérlő, Interrupt kontroller, soros, párhuzamos portok, timerek és a kedvencem a 8275-ös CRT vezérlő. A floppy kontrollert majdnem kifelejtettem. Ezek nagyrésze megtalálható a mai PC-kben is, pl. változatlan formában a DMA kontroller és a Timer. Fél év alatt írtam a TAP-34-es csodagépre (600e ft volt akkoriban) egy basic interpretert, ami 3x gyorsabb volt, mint amit az ottani mérnökök összebarkácsoltak, full screen editorral, grafikus! móddal (160x150). Nagyrészét a füzetemből (azaz a microsofttól) loptam, de nagyon sok dolgot saját magam írtam bele.
Hogy hogyan kerültem pont arra az osztályra - az egy külön történet, ha érdekel valakit, majd megírom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Autós topik
- Diablo IV
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Tőzsde és gazdaság
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged