Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mindthecrap

aktív tag

válasz repvez #18674 üzenetére

Ha én is beleszólhatok hobbistaként, abban igazat adok neked, hogy az IT egy elég arrogáns közeg, de közben belőled is elég erős arroganciát érzek és nulla alázatot a programozás meg az alapok iránt. A Simsonos példával is bokán lőtted magad, mert pontosan így van, aki Teslákat akar szerelni annak is meg kell tanulni az Ottó-motor működését is meg beállítani egy dobféket, nem úgy megy, hogy két hét alatt megtanulom csak a Tesla szerelését egy kézikönyvből mert nekem derogál megtanulni mit jelent pl egy nem szinkronizált sebességfokozat..

• coco2

őstag

Hát akkor te se vedd magadra, de pár dolgot egész jól látsz.

Példának okáért én anno elkezdtem dbase-t az iskola miatt, aztán jöttek az éra akkori sajátjai, mint Turbo Pascal, assembly, Clipper, kicsit később nagyobb teret nyert a C, C++, céges gyakorlatban utána kezdett teret hódítani az SQL, jöttek olyasmik, mint a ZIM script, aztán a Turbo Pascal utódjaként a Delphi, meg a dbase utódjaként fox pro, nem sokkal később már megjelent a .Net a C#-vel, és teret hódított a web a PHP / Html / Javascript vonalon. Azóta egy kicsit jobban nyugi van, mert ami még újabb, azok kukázhatóak. A felsorolt lista mondjuk 1990 .. 2010 történelme programnyelvekben. A hardver és sdk környezetekre most nem térek ki. A lényeg, hogy temérdek sok dolog, amit az idő mind belegyömöszölt a kóderek buksijába, idővel bizony elavult. De adott időben azt akkor is nyelni kellett. Mára a dbase, clipper, zim, foxpro, turbopascal, assembly, delphi, c++ úgy kuka, ahogy van. Azt az időmet a technika fejlődése elpocsékolta. És nyeljem le szépen, ba**omalássan. Hogy sikítanék közben? Az +1 pont. Hogy neked nem tetszik? Nem muszáj programozni tanulni. Van élet az informatikán túl is. Csak akkor minek kínlódsz vele?

MS-DOS idejében még tök egyszerű volt, hogy a számítógép egy időben egy felhasználó 1 alkalmazását futtatta (a memóriarezidens programoknak nevezett dolgokat most inkább nem emlegetem fel). Sorfolytonosan lehetett utasításokat végrehajtani, a programé volt a teljes számítógép, mindig lehetett látni, mi történik éppen. Az volt a 90-es éra. Aztán jött a win dos helyére a muszáj-windows, és mára annyi változott, hogy kvázi 50 program dolgozik egymástól szanaszét driftelve, amit a programozó feladata egybeillesztgetni úgy, hogy abból bármi értelmes kijöjjön. Nem egy darab a részlet, hanem ezernyi. És mindegyivel külön kell foglalkoznod. Egyesével. Hogy nem tud beleférni a buksiba? Sajnálom. Ugyanakkor semmi jóval nem tudlak bíztatni. Sőt, csak rosszabb lesz. Pláne, ha kezdésként esnél neki olyasminek, mint a GPU. Nohiszen, te is tudod, hogyan kell mindig a legnagyobb sza*ba belecsapni.

Az alapokat azért javasolják neked, mert olyan temérdek sok a buksiba belegyömöszölni való, hogy akár ha 200-as az IQ-d, még mindig statisztikailag számbavehető esélyed sincsen a mélyvízbe dobva el nem süllyedned úgy, mint egy darab vasmacska. Jobban tennéd, ha előbb a tanuló vizekben lubickolnál. És sokáig. Arra nemet mondasz, aztán meg besértődsz rajta, hogy tényleg úgy süllyedsz el, mint a vasmacska. Ne vedd zokon, de nem tudom átérezni a problémát. Elvégre megkaptad a figyelmeztetést, és rá se tojtál. A te döntésed volt. Csak magadat okolhatod a következményekért.

Ha halálra is elszántan nem sikerül megértened, hogy kezedbe kellene venned "programozásról kezdőknek" jellegű könyveket, és tervszerűen legalább évi 5 ezer oldalnyi szakirodalmat elolvasni, akkor egy másik lehetőséged a greenfox és hasonló iskolák tanfolyamainak a költségét kifizetned, és ott majd bőven lesznek, akik segítenek neked. Én a magam részéről sosem jártam azt az utat. Én engedelmesebb szellemi ku*va voltam mindig is. Én csináltam egyedül. Te valahogy a sikítósabb fajta vagy. Talán a gruppen műfaj jobban fog tetszeni neked.

• Ispy

nagyúr

de azért tanuljak meg évekig egy másik nyelvet , hogy utána egy másikat megint kezdjek el a nullárol csak azért, hogy a hasonloságokat majd talán fel tudom ott is használni

A nyelvnek semmi köze a programozáshoz, a programozás egy gondolkodásmód, nyelvek jönnek, mennek.

Felmész udemyre és pár eurért kiválasztasz bár basic tanfolyamot az adott témában ami tetszik és neki esel.

Az meg egy tévhit, hogy az internetes fórumok azért vannak, hogy emberek megtanuljanak programozni, vagy bármi mást.

Új hozzászólás Aktív témák