- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
racskobalazs #17352 üzenetére
Lehetségesnek lehetséges. Itt egy link a nearby search api doksira, de van útvonal tervezés és mindenféle. Az érem másik oldala, hogy token kell hozzá, amit regisztrációval kapsz meg, amiért fizetsz. Kirakod a céged nevében public-ra, rázuhan a nép ezerrel kotorászni, azt mind a cég fogja fizetni. Ugyan mostanra már nem eszelősen vannak elszállva az árak, és van minimum limit, de egy nem is túl népes website azt túl tudja lépni, és pluszba lecsörgethet másik 60k huf-ot havonta. Ha a rokonod ésszel akar valamit csinálni, akkor érdemes neki esni, de ha csak hipszterkedés, az megbánással szokott végződni.
-
coco2
őstag
Na mindazokat magyarázd azoknak a főnököknek akiknek ha olyat mondasz, nem tudod előre felmérni és garantálni, hogy mennyi idő lesz az, amit el sem tudnak neked mondani, mert annyira kiforratlan és ködös az alapgondolat, azonnal látod rajtuk, hogy a következő pillanatban üvölteni kezdenének. És persze faképnél lehet őket hagyni, de hát pénzt locsolnak az informatikába, és szerintem cserébe jár nekik az idő, hogy tanuljanak, amennyire a cérnájuk bírja, bármennyi is legyen az.
-
coco2
őstag
>vagy alkalmatlan vagy rá (no offense..
None taken. Minden játéknak több oldala van. Ha valaki nyerni akar az egyiken, valaki másnak veszítenie kell hozzá a másikon. Én elég gyakran a vesztesek oldalán vagyok. Én legalább megbírom. Amilyen harmatos népek érkeznek ma az informatikába, ők valószínűleg alkalmatlanok lennének rá. -
coco2
őstag
Egy korlátos emberi erőforrás környezetben a többlet adminisztrációs teher fejlesztési időt von el. És még csak nem is dokumentálásra, hanem bürokráciára. De igazad van, a sebesség egy teljesen mellékes kérdés, elvégre nem is az alapból képtelen határidők mindig a baj. Szóval a szakmai oldalt nyugodtan félretehetjük - elvégre ki a fenét érdekel az - és lássuk az üzleti oldalát.
Az üzleti oldalon szakmailag hozzá nem értő emberek eggyeznek meg valami képtelenségben, amit a "körülmények összessége folytán realizálható objektivitás"-nak neveznek, miközben a buksija mélyén mindegyik azt gondolja, hogy majd pont a másikon fog csattanni az ostor az egyezményesen elkövetett hazugságok miatt. Ugyan mi is tudhat lehetségesen félresikerülni, ugye?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17339 üzenetére
Elolvastam a blogot, a linket köszönöm, sajnos nem sokat segít jelen helyzetben.
Szóval az entity-kben nullable-re raktam mindent, a bemeneti parser már nem sír. Megoldás gyanánt a bemeneti mezőkben a körkörös hivatkozást előidéző mezőket simán nem rakom bele. A funkció lefut, adatbázisban van a végeredmény, és akkor jön a meglepetés. Ez a sor crash-el:
return Ok(result);
A "result"-ban egy DbSet<Entity> van. A legfelső szinten ott vannak a tábla saját adatai, de az Entity-nek része a másik táblára hivatkozás, amiből tovább van hivatkozás, és úgy tovább - na azt az ASP kimeneti json parsere nem tudja lekezelni.
Valami olyasmi kellene, hogy megmondhassam a DbSet<Entity>-nek, hogy recursive depth: 0. Ami osztály, azt hagyja null-on.
Átmenetileg megfixeltem: kézileg explicite null-ra állítom az összes referenciát a kimenetben. A result json-ban ott rondálkodik egy null. Így legalább nem száll el. De szépnek éppen nem szép. Egyáltalán nem kellene feltüntetni osztályokat a kimenetben.
Lévén az ASP web controllerének beépített kódjáról van szó, nem vagyok benne biztos, hogy abba én belenyúlhatok kézileg
Bármi bölcsesség?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17339 üzenetére
A migrations azt csinálja, hogy ilyenkor gyárt egy harmadik táblát kapcsoló táblának, kb ilyesmit:
EgyikMasik {
public int EgyikId;
public int MasikId; }és abba a táblába vési fel a rekordokat, hogy milyen összerendelések léteznek. A migrations kimenetet megnéztem, a köztes tábla létezik. És sajnos nem hiszem, hogy a sok-sok tábla kapcsolatot el lehetne kerülni. Alapvető igény egy adatbázisban.
A linket köszönöm, elkezdem majd olvasgatni.
Addig annyit tettem, hogy átállítottam nullable-re az összes változót, így a parser nem siránkozik. A db felírásokat is megcsinálja, csak sajnos a rekordok felírása után elszáll körkörös hivatkozással. Pislogok, hogy mi van. Megcsinálta, ott vannak a rekordok, miért kell kilépés helyett crashelnie?
-
coco2
őstag
C# + Asp + EF core, kérdés tábla kapcsolatok kezelésére (a webapi miatt van probléma):
Vannak olyan tábláim mint:
Egyik {
public int Id;
public List<Masik> Masikk; }Masik {
public int Id;
public List<Egyik> Egyikk; }Aztán kész a kontroller, app indít, swagger, post add, és kapok vissza egy ilyesmi hibaüzenetet:
"The JSON value could not be converted to api.Entities.Egyik. Path: $.Masikk[0].Egyikk[0] | LineNumber: ** | BytePositionInLine: **."
Amivel kicsit vakarom a buksit, hogy leírtam EF-nek sok-sok kapcsolatokat, oda-vissza kapcsolgatnék, és amikor weben adat létrehozásnál le kell írni ilyesmit, akkor a sok-sok kapcsolat miatt vagy körbeérősen végtelen lett a szitu, vagy azt mondja a webapi, hogy bocsi, nem tudok validálni.
Valami olyasmi kellene, hogy a tábla referenciákra ha kap értéket, parsingolja be, ami jelen van, de ne legyen megkövetelve semmi. Vagy bármi könnyen kezelhető megoldás - javaslatoknak örülnék.
Van rá valami kitalált okosság?
-
coco2
őstag
válasz
fatal` #17324 üzenetére
Igen, ef core, és attribútum lenne jobb (ebben az alkalmazásfejlesztési stílusban áttekinthetőbb, ha helyileg ott van, ahol az osztályt leírom). Primary key automatán van az "Id" név miatt. Amellé raktam még +1 kompozit indexet. Constraints nincs mellé. Talán kicsit biztonságosabb lenne azzal együtt.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17316 üzenetére
Az a tábla jelenleg 3 másik (a létszámuk később bővülni fog) tábla 1-1 sorához ad többlet információt azon a 3 dimenzión együttesen, és annak okán abban a táblában arra a 3 másik táblára foreign key van (a primary key / ID van bejegyezve). A szitu a sima indexekkel annyi, hogy azokat az EF automatán gyártotta, mert azt mondja, szerinte jók lesznek még valamire. Leszámítva a nagyon barkácsolást, fogalmam sincs, hogyan mondjam meg a migrations-nek, hogy ugyan ne gyártsa már le azokat az indexeket. Szóval ráhagytam. Ami a gyakorlatban tényleg jó lesz valamire, az a kompozit index, mert amikor abban a táblában keresni akarok, mind a 3 értéket tudni fogom. Apropó az az index igazából kompozit key, de nincs annotation support (én nem találtam) kompozit key-t felvenni a primary key mellé, míg index-re van annotation support - szóval index-ként lett kategorizálva. Hát, egy kicsit még szoknom kell a migrations rigolyáit. Lenne egy jó öreg lamp + phpmyadmin-om, nem lennének vele ilyen gondjaim, de most rám olvasták, hogy ezt kell szeretnem. Ennyi az összes nagy titok, nincs itt semmi misztérium, és végleg nem szakmai precizitáshoz van bármi köze a történetnek.
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17309 üzenetére
Kifejlesztik az asp csodát az azúrra, és alá raknak egyetlen cpu magot a napi 135ezer felhasználónak, mert a többi pénzt valaki zsebre rakta. Nem lassabb az, mint amit a HW indokolttá tesz
Én is törtem fel 16-17 éves tiniként hálót. Akkor még "Novell Network"-nek hívták (a 3.11-es működött akkoriban a suliban), szóval szerintem van arra rálátásom, hogyan megy. Temérdek sok időm volt a meglévő doksikat olvasni, és kiszemeltem a leggyengébb pontot, amit emberi hiszékenység + tévedés + egy nagyon szégyentelen hazugsággal keresztül lehet törni. És elkövettem. Nem azért, hogy büszke legyek rá, hanem az izgalomért
Hogy egy egész évnyi erőfeszítésem ment rá egyetlen akcióra, az meg olyasmi, hogy időmilliomos voltam valódi kihívás nélkül, suli halál unalom, csajok frigidek, szóval a suli hálózatának biztonsága lett játékszer. Azóta a technológia fejlődött, de a társadalom nem. A suli még mindig halál unalom, a csajok még mindig frigidek, a fiatalok még mindig időmilliomosok valós kihívások nélkül. Én azt mondanám, a helyzet azóta is változatlan.
@martonx:
Azóta megnéztem pár oktató videót, és mindenütt belepakoltak explicite extra mezőket, amikre az indexet rárakták. A jelek szerint indexeket virtuálisan leírni, és később azokra hivatkozni az EF még nem tud. Beletörődtem. -
coco2
őstag
EF, migrations, indexelés. Google példák alapján nem találtam rá megoldást.
Vannak táblákat reprezentáló osztályaim, közöttük egy-egy relációk, az osztályokban 3-4 ilyesmi:
public TablaEgyik TablaEgyik { get; set; } = new TablaEgyik();
public TablaMasik TablaMasik { get; set; } = new TablaMasik();
public TablaHarmadik TablaHarmadik { get; set; } = new TablaHarmadik();(TablaEgyik, TablaMasik és TablaHarmadik mind létező osztályok.)
Az id-k összekapcsolása automatikusan megvan (ellenőriztem a kimenetben), de az indexelés csak egyesével van meg. Például van TablaEgyik, TablaMasik, TablaHarmadik táblám hozzákötve az EntityEgyik-hez. Az EntityEgyik-nek lesz külön oszlopa, ami a TablaEgyik kulcsához tárol értéket, meg lesz rá indexelés az EntityEgyik-ben, ami 3 külön kapcsolat esetén 3 külön index. Ilyesmi extra oszlopokat hoz létre: TablaEgyikId, TablaMasikId, TablaHarmadikId, és egyesével indexeket készít rájuk. De az jellegében Index1, és Index2, és Index3, és nem Index1 + Index2 + Index3. Kellene nekem összesített index is. Amikor megpróbálok valami ilyesmit:
modelBuilder.Entity<EntityEgyik>()
.HasKey(c => new { c.TablaEgyik, c.TablaMasik, c.TablaHarmadik });akkor azt kapom, hogy a TablaEgyik, TablaMasik, TablaHarmadik a db motor által nem támogatott típusok. A migrations-nek nem tudom megmondani, hogy a TablaEgyik, TablaMasik és TablaHarmadik mögött automatikusan beillesztett változókra ( TablaEgyikId, TablaMasikId, TablaHarmadikId ) készítsen kompozitot.
Létezik bármi trükk rá? Vagy fel kell adnom a kényelmet + fejlesztési szabadságfokot, explicite gyártanom le nekem azokat a kulcs mezőket, plusz utána "kézileg" kell megadnom a kapcsolatokat?
Nem lenne rossz, ha az explicit megadásokat megúszhatnám, mert azzal együtt minden kényelem is odavan, ami miatt egyáltalán a migrations-t (és az EF-et) érdemes használni.
Bármilyen ötletnek, olvasni való blognak / linknek örülnék.
(És bocsi a szerkesztés hiányáért. A régi szerkesztő egy kekec bughalmaz, az új szerkesztő meg egy trágya, nem tudom kiemelni a kódrészleteket kényelmesen.)
-
coco2
őstag
válasz
pmonitor #17304 üzenetére
Egyik sem a web hibája, amiket írsz. A mai világban jellemzően soha semmire nincs se idő, se pénz, se hozzáértés, egy lerágott csontot akarnak még tovább rágni, és hús már nincs rajta, szóval a csont törik el. Kb az a szoftverfejlesztés jelene. Minden, amit fejlesztenek, biztonságtechnikában lukacsosabb, mint az ementáli sajtok. De az nem a web hibája. A bináris alkalmazások ugyan úgy hulladékok.
-
coco2
őstag
A hüjék mostanra tovább mentek az asp-re, meg a node-ra a react, angular és többi szutyokkal karöltve. A php annak köszönhetően kezd egész helyre billenni. Na nem mintha bármelyik framework nem kukába való lenne, mert az ugye hagyatékként hátramaradt. Azokat el kell kerülni, és tűrhető marad.
Ja igen, a 100 mega függőség. Ha csak 100 mega lenne
Egy asp környezethez a VS 20 gigányi dependency-t behúz, aztán jön a node az npm miatt 2 giga, meg a node függőségei újabb 4, és akkor még az sql szerver és egyéb tool-ok, plusz a kliens oldalra a per app packages. 30 giga fölött van a stack, mire elkezdhetsz dolgozni. A 100 megában még simán kiegyeznék. Egy wamp is van fél giga, és az még tűrhető a mai 8 giga ramos gépeken. Egy laptopban benne van annyi. Akár 1 gigáig el lehet menni a stack mérettel. A másik 30 kezd el sok lenni.
-
coco2
őstag
válasz
VásRló #17263 üzenetére
Legalább egy használt mac mini-t be kellene szerezni. Almáéknál a nyamvadt notarizáció az az átok, ami miatt nem könnyű megkerülni az eredeti hardvert + az apple licenc kifizetését, ha érdemben bármi hasznosat akarsz tanulni.
A magam részéről nem erőltetném pont az almát, ha abszolút kezdő lennék. Vennék valami jelenkori 130-150k huf-os laptopot, és vannak MS cuccok alkalmazás fejlesztési irányban (ahhoz kell "okosban" windows kulcsot vásárolni, de nem drága), vagy van linux üzemeltetési és webezési csapásirányon (az free). Olcsóbban tesztelheted le, tényleg tetszeni fog-e neked az informatika, vagy inkább valami más hobbit választanál.
-
coco2
őstag
válasz
fatal` #17260 üzenetére
A linket köszönöm. A linkeden van példa kulcs definiálására a táblákhoz. Sajnos csak olyan formán, hogy 1 tábla - 1 kulcs. Nekem kellene van 6-8 index a táblákban adatokat keresni (főleg 2-3 oszlopból gyártott kulcsok). Nosza rákerestem a HasForeignKey()-re, amire a példák mind egy lambdát adtak, hátha tud tömböt. Az msdn doksi meg 2 paramétert ír, nem egyet. Ezekben a lambda dolgokban még kezdő vagyok. Például van egy ilyen:
modelBuilder.Entity<RecordOfSale>()
.HasOne(s => s.Car)
.WithMany(c => c.SaleHistory)
.HasForeignKey(s => new { s.CarState, s.CarLicensePlate });Mondjuk ott nem indexet gyárt, hanem idegen kulcsot, de végeredményben a kód keresni kezd, a db szerver indexet fog tudni használni, és a lényegi problémámat az megoldja. Csak lehetne neki valahogy még több tagot felsorolni. Vagy chain-be kötni szokás és ráhívni többször?
Aki használja aktívan, egy tippet / példakód linket had kérjek tőle, hogyan szokás megoldani egy táblához több indexet, ami szövegszerkesztésileg még ki is fog nézni valahogy?
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17254 üzenetére
Oké, értem, csak hát annyi eszem van, mint egy egysejtűnek, és nem sikerül rájönnöm a weben talált temérdek sok 1-1 kapcsolatot bemutató példa alapján, hogyan tudok 1-sok kapcsolatot lelistázni, amikor a másik tábla példányból nem csak 1-nek kell tartoznia az aktuálishoz, hanem egy egész tömbnyinek. Van esetleg kéznél egy olyan példa link is?
-
coco2
őstag
Net 6, EF core, kérdés adatkezelési lehetőségekre (milyen fejlettségre számíthatok, hogyan kell esetleg DB-t újraterveznem).
Lenne egy ilyen 3 táblás adatszerkezetem:
table1 ( int table2_id, int table3_id) - kb 850 sor
table2 (int table2_id, int data2) - kb 50 sor
table3 (int table3_id, int data3) - kb 50 sorNyers query esetben join query-vel table1-en keresztül behúzom a másik 2-t, gyártok flat adatszerkezetet, és keresek benne pld olyan sorokat, ahol data3==constant, kérem a lehetséges data2-ket.
EF / migrations le tud-e kezelni ilyesmit? Megadok neki osztályokat "table1", "table2", "table3" elemi adatokkal, tud azokból flat adatszerkezet reprezentációt gyártani? Vagy nekem kell olyat gyártanom, és kézileg editálgatnom ezernyi helyen?
Ha a fentivel elboldogul, meddig feszíthetem a húrt a join querykkel? Például table3-on keresztül lenne még egy table4, és table4-en keresztül egy table5, aztán data5 alapján keresném a data2-ket és társai. Számíthatok rá, vagy kicsit túl sokat akarok?
Amit jó lenne tudnom, meddig tartanak az ef kiforrott szolgáltatásai join query környezetben, amire még számíthatok, mert a DB-t természetesen át tudom tervezni, de képben kellene lennem róla, mit tud az ef a jelenben, és azt hogyan tudja? (Jelenleg DB tervezési lépésnél tartok)
Valami blog / video blog / bármi útmutatás jönne jól akár pár szóban. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Net 6, asp.net core, webservice.
Nem vagyok képben ennek a környezetnek a sajátosságairól, hogyan tudok user session-t kezelni? Valahova valahogyan el kellene helyeznem egy alkalmazás superglobal-t, amit alkalmazás induláskor alapinitelnem kellene, később a kontrollerekben pedig referenciát kell tudnom szerezni rá. Van a probléma kezeléséről valami jól sikerült blog?
Bölcsességnek / url-nek örülnék. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
stellaz #17235 üzenetére
Az egész fogyasztói társadalom semmi más, mint halom sok szenvedélybetegség fonata. Nem tudsz tőle megvédeni senkit, aki fogyasztói társadalomban nő fel. Az összes, amit tenni tudsz, hogy választasz a csemetédnek, szerinted melyikkel szemben lesz ellenállóbb. És valamit vagy te választasz, vagy a társadalom fog választani helyetted - különbség a végeredményben akkor sem lesz.
-
coco2
őstag
válasz
stellaz #17224 üzenetére
A gyerekeknek temérdek sok a fölös energiájuk, amit valamire használniuk kell. Fiatalon még alkalmazkodnak. Eldöntheted, szerinted mivel foglalkozzanak.
Ha eltiltod a képernyőtől, és fizikai tevékenységet preferálsz, később inkább sportoló lesz belőle, mint programozó.
Ha programozót nevelnél, nem fizikai, hanem szellemi kitartásra célszerűbb nevelni, és akkor bizony jobban teszed, ha hagyod képernyő függőnek lenni. Amit te képernyő függésnek hívsz, az az absztrakt tanulás fejlesztéséhez szükséges "rossz". A kreatívabb csemeték túlélik a képernyő függést, a többiek tényleg elkallódnak.
Lévén a társadalomban erős verseny van, akkor jár legjobban egy gyerek, ha célzottan specializálódni tud egy életvitelre, aminek a hátulütőit a szülei meg tudják neki tanítani jó előre - és nem a saját tévedéseiből kell majd tanulnia.
Félre ne értsd, te vagy a szülő, nem dolgom beleszólni, mire szánod a csemetét. Épp csak egy tévedésedre rámutatni gondoltam.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz
dabadab #17204 üzenetére
Nem Dél-Koreában vagyunk, hogy 62 órányi folyamatos - anfetaminnal megtámogatott - raidelés után a kiszáradásba belehaljunk. Csak privát vélemény ugyan, de azoknak a népeknek szerintem nincs ki mind a négy kerekük.
A wow kezdetben arról szól, mint egy szöveges játékban a küldetések. El kell olvasnod a dolgokat, és megértened. Vagy csak megfigyelned, mit csinálnak körülötted a többiek, és haladni az áradattal. Aztán amikor beszélni is akarsz velük valahogy, legalább a játékbeli igényeidről, akkor elkezded megkeresni a módját, hogy lefordíts ezt-azt.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17197 üzenetére
Én meg nem csak frontendről beszélek, hanem komplett alkalmazás szintű modulokról, amik valamilyen default design-al nagyon kevés sornyi programmal életre kelthető. Például vannak db táblák szerver oldalon. Azokból gyártani egy minor replika ábrázolást kliens oldalra, és a felhasználói akciókat automatán vezetni vissza és érvényesíteni szerver oldalon. Mindehhez valamilyen lap gyártó loop halom sok beépített aszinkron szerver kommunikációval elengedhetetlen. Persze összerakom kézileg mezítlábas környezetben bármilyen csillivillin, nem félek én attól se, csak hát az idő pénz.
-
coco2
őstag
válasz
stellaz #17198 üzenetére
Az angol bizony reménytelenül átléphetetlen. Az első nyelv, amit informatikusok tanulnak, az az angol
Lévén temérdek sok szakmai környezet van ellátva doksival, ami neten jó minőségben van fent, magyar nyelvű könyvekből meg jót még csillagászati áron sem kapsz, vagy vannak a tanfolyamok (amik szintén nem olcsóak), vagy van az autodidakta angol, és akkor ingyen van a szakmai tananyag.
Mondjuk pont 8 évesen talán még épp korai, de hamarosan már valók lesznek neki az olyan játékok, mint a wow. Kezdeti angol tanulásra az egyik legjobb környezet. Annyit kell csak tenned, hogy nem tiltod el a játéktól.
-
coco2
őstag
válasz
stellaz #17194 üzenetére
Vannak direkt tehetség gondozó iskolák, de azok csillagászati áron adnak szolgáltatásokat. A másik lehetőség, hogy 12 alatt még jobb, ha önszorgalomból, könyvekből, internetes példákból tanul. A versengés és társai (olcsó iskolai környezet, szakkörök, kisebb versenyek) majd 12 után.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17189 üzenetére
Had találjam ki. Az extra libek ha támogatnak high-level komponenseket, mint pld egy adott sql táblára egyben edit form keresés / editálás built-in minden és hasonló finomságokat mindezt 1-2 programsorban leírhatóan, ahhoz szerver oldali modulok tartoznak, amik mind node alá vannak kitalálva. Szólj rám, ha elnéztem volna. A tanácsokért természetesen hálás vagyok.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17184 üzenetére
Webassembly-t nem pont a sebesség miatt találták ki? És pont az a gyenge pontja
Ejnye, mi történt?
Egyébként meg gyakorlatias segítség az lenne, ha valami szerver + kliens oldalas lib segítene olyat csinálni, hogy c# sdk-val definiálok logikai szintű komponensekből összeollózott weblapot, formokat, talán még webes fizetéshez is legyen valami támogatás - egyszóval alkalmazás fejesztéshez sebességet adna. Ha olyat adni nem tud, és ígyis-úgyis mezítlábasan végig kell vakerásznom az apró részleteken mindenestül, akkor minek csesszem tele a tech stack-et semmire kellő kukás vacakokkal?
-
coco2
őstag
Asp core-t nem kísértem figyelemmel, mennyi működőképes támogatás van hozzá webformos alkalmazáshoz. Utolsó emlékem kb évtizedes, hogy asp-hez volt valamennyi fél-automatizált form kezelés, de még kézileg kellett belenyúlni a html-be és hasonlók. Aki képben van mind php projectekről, mind a core sdk-ról, tudna valami gyors összefoglalót írni róla, milyen mértékű a core sdk kliens oldali támogatottság?
Példa. Szerver oldalról formokat kell leküldeni, user választásokat visszaolvasni, file-okat letölthetővé tenni, pdf-et generálni, emailt küldeni. Website egészben, a szokásos dolgok. Nulláról indul egy project mezítlábas php kontra asp core sdk (nulla extra framework támogatás). Referencia gyanánt php-ban mondjuk elkészülne egy év alatt a kerek szám kedvéért (nagyobb project). Hasraütés-becsülve és egyforma csapat képzettséget feltételezve core sdk-val mennyi lenne? Több / kevesebb / ugyan annyi?
A tippeket köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
Ryan_Sanchez #17177 üzenetére
Php mail(), a linkelt oldalon van kód példa. Ha tesztelnéd saját gépen (és windows alatt vagy), van wamp szerver. Ahhoz nem kell tárhely, helyi gépen futni fognak apache, php, mysql. Chrome meg gondolom van telepítve, "http://127.0.0.1/proba.php" - ha "proba.php" került a www mappádba teszt alkalmazásnak.
-
coco2
őstag
válasz
Sokimm #17174 üzenetére
A webapi annyi, hogy érkezik egy html get kérés, és az kap valami text-et válaszba. Hogy az a html kérés egy asp core szerver app-ba futott-e be a wines gépeden, vagy valami linuxos php szerverre, annak semmi köze ahhoz, hogy milyen sql szerver van a kiszolgáló alkalmazás mögött.
És főleg nem a Microsoft felépítését kell megértened, de ha nagyon kell, itt egy extrém rövid összefoglaló indulásnak
A html / css A kliens oldalon megjeleníthető (renderelhető) dokumentum, amit statikus file-ként tölt le a webböngésződ a szerverről. Azoknak megint csak nincs közük ahhoz, hogy egy webes get futásához végrehajtható kód kell (böngészős webes alkalmazás esetén az jellemzően javascript, .net-es kliens alkalmazás esetén valószínűleg c#).
Webapi kiszolgálót írhatsz .net környezetben, igen.
A .net a windows gépeken win 7 óta alapból az os része (hmm, lehet már vistán is megvolt? azt nem tudom). Ha van egy windows szervered, és egyáltalán 64 bites, megígérem neked, hogy a .net már települve van rajta.
Ha az angollal nincsen problémád, mondjuk folytasd az olvasást valami gyorstalpaló webapi example-el.
-
coco2
őstag
@Drizzt: Köszönöm a linket, végignézem rajta a lehetőségeket.
Más.
Időbecslés. Scrum és társai.
Alkalmazás 5 menü csoport alatt kb 25 almenü, azok alatt talán 200 use case-nyi funkcionalitás, legalább 60 alkalmazás form. Hasraütve azt mondanám legalább 500 embernapnyi munka az alkalmazás nulláról megírása (meg amennyivel még több). Azt kellene végig screenelni (form terveket), és a hozzájuk tartozó folyamatokat átlag 2 embernapos részletekre bontani (méretek fél naptól max 5 napig). Egyes részetekre gondolkodási idő legalább negyed óra számítható rá (valószínűleg 2-3x át lesz fésülve).
A kérdés az, hogy olyan terv dokumentációt legalább elégséges formai követelményekig (csak cégen belüli használatra) elkészíteni mennyi idő lehet? Aki gyakorlott scrum környezetben, tud ilyesmire becsülni tól - ig értéket?
-
coco2
őstag
Gondolkodom rajta, milyen tool lenne igazi a refaktoring műveletekhez. Debug build target esetén van egy symbol tábla, ami jegyezni tud minden osztályt, minden függvényt, minden változót. Egy alkalmazásban ha akármekkora, durván 100k symbol-nál nem lesz sokkal több, és annyi még memóriában jegyezhető. Mondjuk 2 breakpoint az alkalmazásban, egy indításra, egy leállításra, és a kettő között a debug folyamat jegyezne minden függvény és változó hozzáférést. Nem sorrend kell, hanem egy lista, hogy a symbol-hoz volt-e hozzáférés, vagy sem? És adni egy jegyzéket a végén, hogy a lefutott folyamat mely erőforrásokat használta. Refaktoringnál az alkalmazás funkcionális szétbontásához ritka segítség lenne egy olyan intelligens debug tool. De persze az álmok nem szoktak valóra válni a mai világban, szóval továbbra is nézek lehetőségek után, mi az, ami valóság, és segíteni tud a semmihez képest?
-
coco2
őstag
Refaktoring téma. C++ legacy project.
Van egy olyan 3-400ezer soros mákostészta, amilyet még az életbe nem láttam. És nem csak sok, hanem a szerkezete is trágya. Azt gyanítom, nincsen meg az, hogy vannak alap osztály réteg, arra felépítve további rétegek és úgy tovább, hanem körbehivatkozások vannak helyette. Public osztályváltozók vannak statikusan (alkalmazás induláskor létrejönnek global-ok, és az alkalmazás végéig megmaradnak, illetve az alkalmazás leakel folyamatosan, óránként 1 giga ram elfogy), amik közül mintha mindegyik egy külön use case-hez tartozó funkcionalitás hálózathoz tartozna, és csak tévedésből lennének közös osztályban.
Még mielőtt kimondom rá, hogy reménytelen, jól jönne valami kód analyzer tool, ami VS project-ből fel tud venni osztály listát, lekutatni mindegyik osztály mindegyik függvényéből a kimenő hivatkozásokat, és mutatni tud nekem egy grafikus ábrát, amiből kiderülhet, ha mégiscsak van valami egyenesre fésülhető adatmodel, vagy bizonyítottá válik a tény, hogy körbehivatkozások vannak, és olyan mértékben, hogy azzal épelméjű időn belül semmit sem lehet kezdeni.
A project-be szerkezetileg be van húzva 4 másik előfordított project is .lib-ként header-ökkel. VS 2019 működőképes projectet fordít, a működőképessége még megvan - az emberi áttekinthetősége veszett el. És ofc dokumentáció semmi.
Létezik valami tool arra, hogy a fenti esetről valami függőségi ábrát gyártson nekem grafikusan? A VS céges licence, fizetős tool-okat is el tudok érni szükség esetén.
Minden tippet köszönök.
-
coco2
őstag
válasz
martonx #17160 üzenetére
Nem elég jó az sem. Bizony állapotgépet kell rakni a sorokra, és karakterenként értelmezni. Néha a \ az escapelés, és \" vagy \, csak sima karakter, nem vezérlő. Néha a duplázott karakter az escape és "" vagy ,, csak karakter. Ahol a , a cella elválasztó, ott "-tól "-ig az burkolva egy cella, ha akárhány , van benne. Például lehet egy sor ilyen:
cella1,"cella2,\"szöveg1\,szöveg2\"",cella3
Az csak 3 cella (egy belső felesleges, de nem szabálysértő escapeléssel).
C++-ban állapotflagekkel kell sorfolytonos karakter értelmezővel egyesével nyalogatni a karaktereket, és lesz vagy 4-500 sornyi a program, mire std vector lesz a szöveges sorból.
@zsolti_20
C# alatt van rá külön osztály Microsoft.VisualBasic.FileIO.TextFieldParser, de az csak dotnet alatt. -
coco2
őstag
Edit: egy kicsit ostoba a helyzet
Be tudok lépni a távoli gépre, de nem tudom oda másolni a *.pub file-t. Sftp felületet nem érek el azon a gépen. Amit elérek, az máshová megy.
Továbbra is keresek grafikus klienst git-hez win alá, ami tud jelszót menteni helyi gépre a távoli dolgoktól teljesen függetlenül.
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #17150 üzenetére
Ssh, de nem git, külön szerver. Van parancssorom, ha az kell (git bash). Konkrét példának okáért adok egy clone-t:
git clone ssh://<enyemnev>@<ip_cim>:<port>/<path>/<projectnev> <helyimappanev>
Kérni fogja a jelszót. Mit tudok neki beállítani, hogy ne kérje?
A SourceTree-t megnézem.
@dabadab:
A "public key authentication"-t nem tudom hogyan kellene értenem.
-
coco2
őstag
Git probléma. Jó lenne valami olyan kliens, ami jelszót tud tárolni, és nem kell minden alkalommal azt kézileg beírnom.
Parancssoros scriptekhez ami credentials cache-t találtam "official" oldalon, az memory storage. Amíg ki nem kapcsolom a gépet, megmarad, aztán újra be kell írnom. A név:jelszó formát parancssorban nem tudom életre kelteni. Nem működik
Néztem grafikus klienst: TortoiseGit. Stackoverflow-n blogokban tanácsoltak mindenféle menüpontokat (amik már rég nem élnek, mert ilyen fél évtizeddel ezelőttiek, és még egy másik verzióhoz voltak), meg editáljak global script file-t (természetesen az sem működik).
Talán valami más klienst használjak? Igazán nem ragaszkodom a TortoiseGit-hez, ha van jobb. De melyik?
A gép, amin fejlesztek, személyi eszköz. Teljesen alaptalannak érzek bármi félelmet, hogy miért ne írjam be a jelszót akármi scriptbe kényelmi okokból. De nem találok rá módot, hogyan? Aki régebb óta használ git-et, legyen szíves ossza meg velem a kényelem titkát, mit tudok tenni jelszó beírogatás ellen?
Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
bandi0000 #17129 üzenetére
Szerintem túlgondolod. Simán csak szivatnak
Óraszámot mondani olyan valaki tud, aki ugyan azt a feladatot már vagy 5x megcsinálta. És az az alapja annak, hogy tud mondani valamit. Aki életében először csinálja, teljesen esélytelen. Maximum lehet mondani valami körülbelül x 2.5-ös értéket, aztán remélni, hogy legalább abba biztosan belefér. Példának okáért számlázó program, ami már van a cégnél, és nem túl nagy alkalmazás ezernyi részlettel, hanem csak apróság - 3 hónap elég lesz. Ha nagyobb alkalmazás, oknyomozni kell, és se kép se hang amiből becsülhetsz, mondj rá 3 évet
-
coco2
őstag
válasz
bandi0000 #17116 üzenetére
Ha futott már a cégnél hasonló project, kérdezősködj kollégáktól, arra mennyi idő ment el. Cégen belül esélyesen copy/paste-elhetsz kódot más projectekből, a rendetlenebb cégeknél jogi finomságokra sosem szoktak figyelni. Ha nem ismered azokat a projecteket, kollégák segíthetnek átlátni, mit hogyan ollózhatsz át. Ha egyedül vagy a káoszban, és semmi világosság nincsen, plusz a könyvelés szakmai részéhez sem értesz, és úgy kell programot írni, jobb, ha előre szólsz, hogy az a project egészben neked túl nagy falat.
-
coco2
őstag
Mérföldkövezni persze mindig lehet. Főleg, ha az adott cégnél képben van a "vezetés", hogy ne engedje eltűnni az ügyfelet fél évre, amikor 2 hónap a project idő, mert befejezés után 4 hónappal elővenni valamit, ami után azóta már 10 másik dologgal foglalkoztál, na az pont olyasmi, hogy tökre esélyes leszel az egykori miértekre meg mondásokra mind emlékezni. Apropó sajnos vannak cégek, ahol eltűnnek az ügyfelek - hosszú időre. "Most nem tudok rá figyelni, azért kértem meg egy céget! Akkor szóljon, ha már kész van." és társai.
-
coco2
őstag
válasz
Drizzt #17118 üzenetére
>Nálam ott kezdődik a senioritás, hogy korlátozott mértékű leírás alapján is el tudjon kezdeni valamit az ember csinálni,
Szóval jön az ügyfél a kész munka után, és 20ezer számra sorolja, hogy de ezt ő nem így gondolta, meg azt nem úgy mondta, meg hogy de hiszen egyértelmű volt hogyan kellett volna csinálni, és társai. Gyakorlatilag a beleidet kidolgoztad a lehetetlen határidő tartására, elméletben viszont kárt okoztál a cégnek a "hozzá nem értéseddel", mert semmit sem csináltál meg "úgy, ahogyan az ügyfél kérte", csak "elpocsékoltad az időt".
Én értem a zengzetes felvetést, de amit írsz, az csak nagyon ügyfélevő cégnél engedhető meg. Minden más cégnél olyan hozzáállással zsinórban kapnád az üzleti pofonokat.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van arról valami jó blog / video blog svn-ről átszokni git-re mennyi minden változik? Hogyan látok root listát létező projectekről szerveren és társai. Valami nagyon kényelmesre automatizált kliens is jól jönne, mint svn-hez volt a tortoise.
Tippeket előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Winapival kellene olyasmi példa részlet, mint ez itt -> stackoverflow blog ip4 upd socket C example, csak éppen ip6-ra. MS oldalon találtam egy kiganéjzni való példát, jobb híjján elboldogulok azzal. Ha véletlenül valakinek kevésbé sületlen kódja is van saját archívumban ipv6 udp server beérkező csomag echo-ra (xp környezetben kell majd futnia, csak C alkalmazás jó), megköszönnék valami fellinkelt rövid forrás file-t.
Jó, igen lusta dö* vagyok
-
coco2
őstag
Linux X-szerverek automatizálásában van otthon valaki?
Van egy Xdotool nevű csoda ara, hogy gomblenyomásokat és egér kattintásokat küldjek egy futó alkalmazásnak. A problémám vele az, hogy nem kevés gombnyomás + egér klikk kellene + össze kellene építenem grafikus adat felismeréssel is, ami megköveteli, hogy egy előtérben futó alkalmazás maradjon előtérben. Sajnos az nem jön össze, ha system() parancsokkal konzol appokat indítok
Ha futott már valaki köröket a problémával, bármilyen bölcsességnek örülnék, mit lehet kezdeni vele.
-
coco2
őstag
válasz
Marky18 #16603 üzenetére
Nem kell addig menni, hogy xml vagy json. A bemeneti paraméterek előre file-ba lesznek írva javascript változók formájában, a weblap be fogja olvasni js file-ként. A kimeneti változókat össze tudom csomagolni egyetlen stringes paraméterbe, és belerakom a GET hívásba. Azon túl adatátvitel nem kell.
Az "xmlhttprequest" nevet illetően: ez a neve JS-ben, nincsen választék
A fene se akar xml-el vacakolni
Csak localhost lesz address, nem kerül webre. És szívesen megspórolnám a webszervert és használnék inkább mezei c# programot, csak nem biztos, hogy megtehetem
Enterprise policy nem játszik, viszont stabilan működő eredményt szeretnék.
Jó lenne leírva látni milyen policy-kat követ a chrome engine-je a cél domain-eket illetően. Mikor követel meg https-t és mikor nem. Ha felpattog mindenféle el-ok-ézandó üzenet, meg hogy kivétel hozzáadása meg a többi google-inkvizíció, az nem funny.
-> A problémám lényegében annyi, hogy nem találom a policy összefoglalót
Ha valakinél éppen kéznél van olyan link, had kérjem el. A többivel elboldogulok.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Windows desktop alkalmazásból (valószínűleg c#, de igazából mindegy) helyi gépen elindítom a gépen lévő chrome-ot, és betöltetek vele helyi hdd-ről weblapot (az origin nem webcím lesz, hanem helyi könyvtár). A weblapban html + css + javascript alkalmazás van. A host programból szeretnék kommunikálni valahogy a javascript alkalmazással. Ha jól sejtem, az xmlhttprequest() az egyetlen szabványosan elfogadott forma, ahogyan abból a js alkalmazásból adatot ki tudok küldeni a host alkalmazás felé. HTTP://127.0.0.1-hez tudok tcp socketot nyitni (lefoglalok egy random portot, pld pont a 2222 lett az, és http://127.0.0.1:2222-re nyitok csatornát xmlhttprequest-el), és fogadni, amit a javascript küldene. De ha kötelező HTTPS-t használnom, mert azt mondja a jelenkori ukáz, hogy a HTTP már ördögtől való akár helyi gép akár nem, akkor egy kicsit bajban vagyok, hogy van-e win 10 alatt rendszeresített tanusítvány mindenféle extra beállítás nélkül?
Ha valaki küzdött már meg a problémával, örülnék az utólagos bölcsesség tanácsának. Köszönöm.
-
coco2
őstag
CEF3 browser framework-el futott már itt valaki köröket?
-
coco2
őstag
Google "coupon udemy" és dobálni fog párat, mint például ezt.
-
coco2
őstag
Ha valaki osx / xcode alatt szokott dinamik libeket gyártani, vagy legalább egyszer már végig járta a canossát a be nem töltődő libek problémájával, egy jelzést had kérjek tőle (kajak nem tudom, miért nem tölt be a lib, app nem indul, csak ennyi van).
-
coco2
őstag
Reménykedem benne, hogy valakinél frissen van ilyen ismeret.
"unsigned char" típus windows visual studio / osx xcode - ezekben a környezetekben / toolchain-ekkel lehet-e olyat biztosra kijelenteni, hogy 8 bites érték, és a memóriában is csak pont annyit foglal (__packed__ modifier / ekvivalense megkövetelhető) ?
-
coco2
őstag
válasz
kovisoft #16429 üzenetére
Ez egy ideje már nagyon nem így van.
Azért még van egy kicsi hiányosság. C alatt nincs opció olyat leírni, mint carry flagen keresztüli bit forgatás. Asm-ben a carry flag-re adat mozgatás vagy ugró utasítás szokott kerülni. Hatékonyabb kódot lehet úgy írni, mint pld 64 bites értéket gyártani és / vagy kapcsolatokhoz cmp-vel ellenőrizni, és arra rakni ugrást, vagy xor-al kezelni bites adatátvitelt. Az utóbbi időben a C-t elég sok marhasággal (semmire kellő csicsával) már kiegészítették, de ezt a hiányosságot valahogy nem sikerült legyűrni. A carry flag kezelésére nincsen koncepció. Pedig mindegyik modern cpu magban ott van rá a support.
-
coco2
őstag
Más, linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benn van mondjuk ez: "custom str" Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de sötét homály
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #16422 üzenetére
Debugot illetően emlékszel még az AFD.EXE-re?
-
coco2
őstag
Más, XCode. Netes helpek "comprehensive" videók meg a többi - nem találok anyagot sehol. Fordítás után a kimeneti binárist alapból rendszer specifikus helyre rakja. Nekem project specifikus hely kellene. Sajnos eddig nem sok infót kaptam róla leszámítva a temérdek sok xcode 5-ös időkbeli blogot (most xcode 11 alatt vagyok), amik rég elavultak. Bármi ötlet?
-
coco2
őstag
válasz
Micsurin #16417 üzenetére
Mit értesz menü alatt? Az ott egy rövidke asm kód, nem a grafikus idők találmánya. Az ms-dos karakteres képernyőt használt.
A precíz folyamat szervezést pontosan úgy lehet megtanulni, hogy egyesével figyelsz oda a byte-okra, és a műveletek sorrendjére. Például hogy ne úgy végezd, mint az ejtőernyősök a katonaságnál. "Napi parancs szerint felmennek 2000 méter magasba, ott kiugranak a repülőgépből. A logisztika úgy szervezte, hogy az ejtőernyőt odalent kapják meg."
Ha copy / paste-elünk neked egy megoldást, abból ugyan nem tanulsz. Szánd csak rá a buksit fortnight helyett és gondolkodj kicsit
Ha doksi kell vagy tanulnivaló, abban tudunk segíteni. Interruptokról példul van gyűjtemény "Ralf Brown" neve alatt: link (Access the Interrupt List by Interrupt Number)
-
coco2
őstag
válasz
Micsurin #16413 üzenetére
A xor ax,ax kevesebb memória a mov ax,0-nál. Egyéb oka nem volt anno, amiért úgy írtuk. Az eredménye ugyan az. (Egykoron még sokkal kevesebb volt a teljes memória, és bizony számított. Mikrovezérlős környezetekben mind a mai napig hasonló a hozzáállás.)
Ha a Start után a Bevitel-re megy tovább, akkor tovább esik a Vizsg címkére. A Vizsg címke a loop miatt van ott.
MS-DOS környezet a mai világban?
-
coco2
őstag
OSX / Linux scripteléssel akadtam el kicsit.
Kellene nekem egy környezeti változó. Létrehozni kb ennyi:
export ENYEM_VALTOZO=hello_world
és készen van. Viszont használni szeretném. Ha ezt bele rakom a.bashrc
-be, aztán adok rásource ~/.bashrc
-t, abban a terminal-ban azenv
visszaírja, ott van. Viszont lecsukom azt a terminal-t, indítok egy másikat,env
, és nincs ott.Amire szükségem lenne, az egy XCode-ból indított scripten belüli elérés. Jó lenne, ha az a script alapból elérné. Google annyit talált, hogy a .bashrc a non-login interactive shell változókra kitalált hely. De valami nem okés
Bármi ötlet?
Előre is köszönöm
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Valaki képben van XCode projectekről annyira, hogy össze tudja rakni ezeket a fogalmakat? "Mach-O" + "dynamically-loaded library" + "bundle".
A kérdés pedig, hogy melyik XCode project template-et válasszam új project-hez?
-
coco2
őstag
Van egy VS projectem mindenféle fordítási opcióval (eltérő alkalmazás verziók egybe vannak pakolva a solutionben), és ezt kellene portolnom mac-re.
Xcode-ot az előző éra óta nem láttam - és akkor is csak korlátosan foglalkoztam vele. A gyors kérdésem az lenne, tud az X is kezelni több verziós projectet kimeneteket fordítási opciókkal (temérdek sok fordítási paraméter eltérő), vagy X alatt alkalmazás verziónként kell gyártanom külön projectet?
-
coco2
őstag
Technika történelem.
Ansi C, format specifier listában a %h a "rövidítő" prefix. Tudja valaki hogy honnét jött az a "h" betű?
-
coco2
őstag
válasz
bmatthun #16364 üzenetére
Egyik webrobot sem tud gondolkodni, pláne nem gondolatolvasók. Google összes találata a legközelebbi, amit kaphatsz. Pld mit nevezel étteremnek? Utcai morning-only kávés büfétől a sok csillagos szállodai éttermekig a szivárvány 16 millió színével mind festhetnél egy átmenetet közöttük.
Egyenlőre nem elterjedt szokvány az open graph a weben. Név, cím, olyasmi, nem gyűjthető le előreszámítható és egyforma módszerrel mindenhonnét. Ahogy a haladási sebességet elnézem, majd 10 év múlva kérdezz rá újra - még akkor sem leszel lekésve semmiről.
Ha vannak Arany Oldalak, Cégkódex, vagy mittudomén miféle kiadványok, azok szerkesztve adnak adatokat. Sajnos, tekintettel a covid-ra, ami 1 évnél régebbi adat (a web 10 éves szeméttel van tele, de azok a kiadványok is lehetnek 1 évnél régebbi adatból szerkesztve), arról csak akkor fogod tudni, még tényleg létezik-e az étterem, ha személyesen odamész arra a címre.
Szóval döntsd el, mennyi pénzt szeretnél rá elkölteni. Törődj bele, hogy azt előre fogod valakinek odaadni. Különben a normálisabbja szóba sem áll veled. Aztán kapni fogsz valamit, amit a problémához mérten annyi pénzből az a kóder digitális formában adott. És majd utólag meglátod, mennyi az eltérés a virtuális valóság, és a kézzel fogható gyakorlat között.
Cheers
-
coco2
őstag
Egy props file-t gyártottam direkt a környezeti változóra, ami kézileg van belegyógyítva a vcxproj-ba. Annak a file-nak a kezelésén filoztam éppen, és rábólintottam a #16356-ra (köszönöm!). Mostanra úgy van beállítva, és elég jó így is. Inkább nem írok át script-ből fordítási folyamatot. Macerásabb később a karbantartása mint statikus file-ok esetén.
-
coco2
őstag
A jelen file a visual studio project része lenne. A build folyamat egy dll-t gyárt, amit fordítás után felhasználás / teszteléshez kimásol adott helyre (ahol használva van). Az elérési út fejlesztői gépenként eltérő. Abba épített paraméter lenne a template file-ban környezeti változóként. Még ha a VS-ben van is pre-build event, és oda be tudok rakni scriptet, szerintem a fordítási folyamat nem tudja saját magát felül írni
-
coco2
őstag
Sziasztok!
SVN kezelésen vakarom a buksit. Van egy template file, amiből kell egy alap verzió mindenkihez, mert ott kell lennie a project-ben. Viszont számítógépenként eltérő környezeti változókat kell benne beállítani, ergo egyszer kijön chekout-tal, de utána automatán ignorra kell kerülnie - commit során soha ki ne menjen. De ha tortoise alatt berakom ignorra (ami összevonva unversion and ignore), eltűnik a repóból.
Van erre valami okosság kitalálva?
-
coco2
őstag
Anno VS2008-as időben az installer project-nek volt olyan opciója, hogy custom alkalmazás futtatása install után. Beraktam egy exe-t az install csomagba, és az installer azt is lefuttatta. Most VS2019 alatt az installer-hez nem találok olyan opciót
Ha küzdött már meg valaki a problémával, egy jelzésnek örülnék.
Köszönöm.
-
coco2
őstag
válasz
legendz #16300 üzenetére
Szoktál te T2 csatornát nézni? Ezt itt ajánlom figyelmedbe.
-
coco2
őstag
File elérési útban utf8 karaktert kell tudni kezelni. Win filerendszertől utf16 jön vissza, a wchar (short, utf16) még okésan kezelhető, de bemenetként egy libnek utf8-at kell megadnom. Nem lenne rossz, ha képernyőre vissza is írathatnám alkalmasint, amikor hibát keresek. Azért vacakolok vele.
Értsem úgy, hogy a printf()-nek van baja az utf8 kiírásával?
-
coco2
őstag
Beleakadtam az ékezetes karakterek problémájába, és vakarom a buksit, miről van itt szó.
vs2019 console c++ app, platform toolset v142. Egy mezei
printf("é");
szemetet ír vissza, nem é betűt. Már játszadoztamu8"é"
-vel, meg command line/utf-8
kapcsolóval, sőt nyers char str[8] tömbbe is írtam utf-8 é betűt byte-onként (0xc3 0xa9 0x00) - semmi sem segít. A code page-et ha kiíratom, alapból 437, de ha lecserélem 1252-re, akkor sem jó. A forrás file ofc UTF-8-ban van mentve. Ha indítok normál console-t (ofc powershell), és írok egy "é" betűt, azt rendesen írja ki. A konzol ablak font setet átállítottam "Lucida Console"-ra, mert valahol ezt olvastam, eredmény semmi.Elég nevetséges 2021-ben ilyenen fennakadni, de valamit nem veszek észre - mi az?
-
coco2
őstag
VS2019 projectet megnyitom, halom sok piros jelzés "incomplete type not allowed" és hasonlók. Solution clean up / rebuild egy deka warning nélkül lefut. Ha változtatok bármit a project properties-ben, akkor eltűnnek a piros jelzések. Előzőleg hiába adtam rescan solution-t, az sem használt. Idegesítő egy hiba ami ugyan földhöz nem vág, na de mégis, lehet valamit tenni ellene?
Aki tapasztalta már ki azt a rigolyát, egy tippet szívesen vennék rá, mit lehet vele kezdeni.
-
coco2
őstag
válasz
totron #16250 üzenetére
Almafón-ra kellett volna fejleszteni, és ofc arra sosincs ember. Én meg előzőleg csináltam. Szóval mondtam nekik, továbbra sincsen rá emberük
Kreativitás? Az almamaradék minden csak kreatív nem. Sokkal inkább felfuvalkodott nagy halom ürülék ami majd lezuhan az ego-járól az iq-jára, csattanni fog olyat amitől eldurran, és fröccsenni fog az a "lé" mindenkire, aki éppen a közelében van. Hát én nem akarok ott lenni.
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
Sziasztok!
VS2019 c++ project (windows dll). Adott végrehajtási ponton jó lenne tudnia a vezérlésnek, hogy éppen mennyi üres hely van a stack-en. Létezik támogatott módszer, hogy lekérdezzem az aktuális végrehajtási szálon a stack teljes méretét, és az abból még felhasználható méretet?
-
coco2
őstag
Előző munkahelyről tapasztalat, hogy win-ről mac-re akartak szoktatni és én inkább kiléptem. Mert azt akkor sem. Mac-en még egy ctrl-insert / shift-insert kombó sem létezik. A billentyűzete win-hez szokott embernek konkrétan olyan mértékű kínzás, amit törvényben kellene megtiltani és szigorítottan büntetni. Ami meg a "just works"-öt illeti, az sok esetben "just pay it up"-ot jelent. Valami eszetlen mértékben kerül minden pénzbe. És akkor még ott van a játékok esete. Ne becsüld alá azt a problémát, mert nagyon megbánod
Ha általános használatra kell, játszani is akarsz majd vele. Ha mac-re váltasz, van ugyan windows emulátor, de az teljesítményben nem ugyan az, szaggatni fognak a játékok. Meg lehet ugyan windows-t rakni azokra a mac bookokra, amik még intel cpu-val vannak szerelve, de a billentyűzetén (ami 2021-ben szerintem katasztrofálisan ergonómiai hulladék) nem lehet segíteni, szóval felejtős azt hinni, hogy legrosszabb esetben windowst raksz rá. Fából nem tudsz vaskarikát gyártani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged