Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz martonx #17339 üzenetére

Elolvastam a blogot, a linket köszönöm, sajnos nem sokat segít jelen helyzetben.

Szóval az entity-kben nullable-re raktam mindent, a bemeneti parser már nem sír. Megoldás gyanánt a bemeneti mezőkben a körkörös hivatkozást előidéző mezőket simán nem rakom bele. A funkció lefut, adatbázisban van a végeredmény, és akkor jön a meglepetés. Ez a sor crash-el:

return Ok(result);

A "result"-ban egy DbSet<Entity> van. A legfelső szinten ott vannak a tábla saját adatai, de az Entity-nek része a másik táblára hivatkozás, amiből tovább van hivatkozás, és úgy tovább - na azt az ASP kimeneti json parsere nem tudja lekezelni.

Valami olyasmi kellene, hogy megmondhassam a DbSet<Entity>-nek, hogy recursive depth: 0. Ami osztály, azt hagyja null-on.

Átmenetileg megfixeltem: kézileg explicite null-ra állítom az összes referenciát a kimenetben. A result json-ban ott rondálkodik egy null. Így legalább nem száll el. De szépnek éppen nem szép. Egyáltalán nem kellene feltüntetni osztályokat a kimenetben.

Lévén az ASP web controllerének beépített kódjáról van szó, nem vagyok benne biztos, hogy abba én belenyúlhatok kézileg :(((

Bármi bölcsesség?

Új hozzászólás Aktív témák