- Yettel topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
moli.hu #7970 üzenetére
Valamiért úgy emlékeztem, hogy nem volt interneted a múltkori feladatnál, a megoldást meg nem olvastam, no mindegy.
Twitterre is tudsz képeket feltölteni API-val.
Sőt, akkor már hadd ajánljam a PushBulletet (újfenn? déjavu érzésem van), amivel a képeket tudod böngészőben, iOS-en és Androidon push-sal fogadni. A beküldő API pofonegyszerű.
A heartbleed tényleg nagyon ronda történet volt, de ez nem lazít semmit azon, hogy a házi megoldás szinte teljesen biztos, hogy rosszabb minőségű lesz végeredményben. Épp csak senki nem fogja specifikusan támadni.
Kriptográfiánál jön ez ki igazán.
-
válasz
moli.hu #7966 üzenetére
Az "ilyen kis projekthez túl bonyolult lenne démont használni" elv jegyében a kvantum teleportációt is kikutathatnád.
Kicsit komolyabbra fordítva a szót, nagyon súlyos hibát követsz el ezzel a történettel. Egy ilyen házi hack, még ha írsz is valamilyen dokumentumot mellé, nehezen éri el a meglévő démonok érettségét. Egy jobb érzésű IT felelős biztosan nem állítana ilyen kritériumokat...
Támadt viszont egy ötleten, amire lehetne építkezni: az ICMP protokoll. Sőt ezt más már kidolgozta korábban, hogy hogyan lehet pingnek álcázva adatot csempészni.
-
válasz
moli.hu #7960 üzenetére
Az A gépen veszed a képfájlt, BASE64 kódolod, majd Morse kódot generálsz belőle, amit hangszórókon bömböltetsz, a B gépen felveszed, dekódolod kétszer és megjeleníted. De a layer 8 megoldások is működhetnek: a titkárnő lemásolja és 1,44-es floppyn átviszi a másikra. A telepátia is jó...
Azért annyi engedményt adsz, hogy elárulod, milyen démonok futnak jelenleg a gépeken? Hátha van valami, amin át lehetne szivárogtatni az anyagot kreatívan felhasználva. Az SNMP például erre nem alkalmas.
-
Elméletileg (StackOverflow alapján) a Rijndael 256-ot AES 256-ként megpróbálhatod dekódolni, amire egy ilyen libet találtam.
-
-
válasz
Freddy TNT #7943 üzenetére
Itt próbáld meg a kérdést. És tedd hozzá, milyen OS-ekről is lenne szó szerver meg kliensoldalon
-
válasz
asuspc96 #7931 üzenetére
Ha csak megoldani kell és a futásidő nem számít, akkor elég, ha írsz egy olyan függvényt, ami megállapítja hogy egy kitöltött 3x3-as négyzet megfelel-e a kritériumnak vagy sem. Azaz kiszámolja a négy összeget és csak akkor ad vissza igazat, ha egyeznek.
Ezután ciklusban nekirontasz a tömbnek, és végigpróbálod a kitöltéseket, megjelenítve a helyes verziókat.
Sudokunál már ez nagyon hosszú idő, viszont az a feladat jól backtrackelhető.
Láttam dabadab ugyanezt a megoldást javasolta a szomszédban
-
Ilyet a legtöbb nyelven meg lehet írni, én személy szerint a JavaScriptet (Node.js, a Cheerio HTML feldolgozó modullal) szeretem az ilyesmire.
Például itt van az a szkriptem, ami a PH! fórum főoldalát behúzza, és kiszedi az új hozzászólásokat a kedvencek/itt szóltam hozzá dobozokból. (A fájl végén lévő worker függvényt kell nézni.)
Maga a teljes projekt ütemezetten működik és push üzeneteket küld, de szerintem akár alapnak is felhasználható egy ilyen feladathoz.
-
válasz
moli.hu #7914 üzenetére
Remélem érzékeled, hogy az SSH és az IRC szerver telepítés sokkal nagyobb kockázattal és következményekkel jár... Egyébként Java alatt a Netty nevű frameworkkel, Node.js-sel meg zsebből lehet olyan önjáró alkalmazást írni, ami HTTP-en meghívható, de elég messze van egy webszervertől.
Ha alacsonyabb szintre vágysz, az SNMP protokollal is van ilyesmjre lehetőség. Bár implementálja akinek két anyja van.
-
Azt befolyásolja, hogy az adott osztályt a kód többi része elérheti-e, vagy sem. Az OOP-ben alapvető az, hogy az osztályok elrejtsék a belsőségeiket private/protected tagokkal - hiszen az az ő felelősségük, másnak nincs hozzá köze -, az osztályok láthatósága ugyanezt valósítja meg eggyel magasabb szinten.
Az alapértékek egyébként Java esetében package, C# esetében internal, ha egy külső (azaz nem másik osztály belsejében definiált) osztályról van szó. Belső osztályok esetén private mindkét nyelven.
hunfatal: ha már megelőzdél, korrigálnék is egy kört.
A C# internal kulccszó egyáltalán nem ezt jelenti. Az így megjelölt osztályok az assemblyn belül mindenkinek elérhetőek, azaz közelebb áll a publichoz, mint a Java package-hez.
Javaban a static belső osztály teljesen mást jelent.
-
válasz
martonx #7884 üzenetére
Te JS alkalmazást fejlesztesz ezek szerint, ami teljesen más szint mint amire én utalni akartam.
Inkább azokra az esetekre gondoltam, amikor van egy nyomógomb, és jQueryvel köt rá valami animációt pl. a fejlesztő. Meg még egyet meg még egyet meg még egyet; esetleg AJAX-ol egyet és gyártja a JS kódba becsempészett HTML cafatok alapján az elemeket.
Biztos ismered a jelenséget.
-
válasz
martonx #7882 üzenetére
Egy kicsit azért ingoványosnak érzem azt, hogy a HTML+CSS+(UI spékelésre használt) JS-t bárminemű programozásnak, fejlesztésnek soroljuk be. A PH-n a "Weblap készítés" topik elnevezése ezért is tetszik.
Ugyanis volt szerencsém ilyen háttérből, formális oktatás nélkül kinőtt "PHP fejlesztőkhöz", ahol azért voltak súlyos koncepcionális zavarok.Főleg a JavaScript vonalon (globlális változók és szétkent állapottér tengere, random divekre dobálva), de a többi se különösebben szép.
Azért mondom ezt, mert rossz beidegződések jönnek létre, amit aztán nagyon nehéz felszámolni.
Mondjuk a probléma feloldását úgy képzelem, hogy a weblapos történet megmarad egy érdekes hobbinak, aztán amint valami komolyabb feladat jön szembe (dinamikus oldal, DB, authentikáció, stb.), nem fejjel előre belerohanni és összemásolt PHP tutorialokból tákolni valamkt, hanem olyan könyvvel indítani, ami az architektúrát, a folyamat logikáját is tárgyalja.
-
válasz
bbTamas77 #7866 üzenetére
Én az Accelerated C++-t (annak is csak régebbi kiadását) ismerem csak, az elég lényegretörő volt. StackOverflow-n is említik, de akkor már célszerű megnézni a teljes listát.
A 24 órás cuccot inkább égesd el/töröld le/égesd el megint.
-
válasz
martonx #7851 üzenetére
Rákerestem, VB-nél is Usingnak hívják.
-
Redukálhatod a problémát számrendszerkezelésre könnyen. A dátumot alakítsd át Unix timestampre (1970-től eltelt másodpercek száma), így kapsz egy 64 bites egész számot, amit tárolnod kéne.
Kérdés, mit értesz egy karakter alatt. Ilyen mértékegység nincs.
Van byte, és ennek többszörösei.Például ha hat byte-ról van szó, ott 48 biten ábrázolni 64 bitnyi adatot nem éppen könnyű.
De ha Unicode karakterekről van szó, 96 biten már minden szépen elfér.
-
Most már Visual Studio Online-nak hívják, szerintem ezért nem találtad.
-
válasz
Vasinger! #7694 üzenetére
Az XCode-ot le tudod elvileg tölteni az App Store-ból, az SDK-hoz meg elég az ingyenes developer regisztráció is. (Hacsak azóta nem változtattak valamit.)
Ennyivel már a szimulátorban meg desktopra tudsz is dolgozni, viszont a telefonon futtatáshoz kell a pénzes tagság. Régi verzióknál ezt meg lehetett kerülni, most aktuálisan passzolok. Egyébként se vagyok meggyőződve a legalitásáról.
-
válasz
trisztan94 #7681 üzenetére
Munkaidő, szerencsés esetben annak a vége van, szerinted miért nem érkezik válasz?
Majd ha végeztem, elolvasom. -
válasz
morolaszlo #7537 üzenetére
Na, akkor segítek egy kicsit, mert tegnap végülis csak megrajzoltam az állapotgépet:
Ezt kell megírnod C#-ban. Elindulsz a START állapotból, egyesével olvasod be a mérési adatokat, és annak függvényében lépsz a nyilak mentén valamerre. Ha elérsz a SIKER állapotig, akkor találtál a kritériumnak megfelelő folyószakaszt és kiírás után kiléphetsz(*); míg ha elfogynak a mérési adatok, akkor meg nincs találat.
(*): Fontos megjegyezni, hogy a feladat azt kérte, hogy egy ilyen folyószakaszt találj, nem azt hogy a leghosszabbat, vagy az összeset.
-
válasz
martonx #7535 üzenetére
Hát nem a szintaktika hibája, de el tudom képzelni, milyen szintű az az oktatás. Egyetemen (SZIE) is láttam már olyat, biomérnök lányismerősnél, hogy se füle se farka módon letolják nekik a VB szintaxist, és akkor gyakorlati ZH meg vizsga. Nem volt egyszerű átrugdosni.
Ja hogy az imperatív programozás elméletét is tanítani kéne? Az a "tanárnak" is magas, amint a már
beidomítottbetanult példákon túl kéne lépni...morolaszlo: Mit szeretnél, mit csináljunk ezzel a(z egyébként klasszikus OKTV-s) feladattal? Meg mikorra? Ha megoldjuk helyetted, a tanár ugyanúgy vidáman megbuktat félévkor, amint feltette kárörvendő első keresztkérdését.
Mondjuk a félév vége arrébb van még, meg úgyis téli szünet várható, szerintem kezdd el ezt és legalább a következő két előadás anyagát olvasgatni. Ne csinálj nagy ügyet a C nyelvből, mert inkább az alapelvek fontosak.
Amit a konkrét feladatban látnod kellene az annyi, hogy egy állapotgépre van szükséged. Ahogy egyesével haladsz végig a mérési értékeken, az értékétől függően vagy lépteted, vagy kezded elölről. Ezt most szívesen lerajzolnám, de nincs hozzá cucc a gépemen, majd holnap...
(PROTIP: Ha fájlban vannak a számok, nem kell az egészet behúzni a memóriába, elég soronként/egyesével.)
-
válasz
hunterrop8 #7530 üzenetére
Itt van egy leírás hogy hogyan tudsz 1 milliszekundumos interruptokat gyártani, levezetéssel együtt. Van a sorozatban még két cikk az overflow és a compare módról is, bevezetőnek.
-
válasz
#32839680 #7526 üzenetére
Én úgy láttam, hogy van külön 64-bites változat is a modulból.
-
Az első blokk még mindig Spring XML, különböző kiterjesztésekhez társít feldolgozó osztályokat. A másik blokk sem Java, hanem JavaScript (valószínűleg Rhino), és annyit csinál, hogy megkeresi a korábban regisztrált keresőszolgáltatást, meghívja néhány paraméterrel, majd az eredménnyel egy HTML oldal formájában tér vissza. A használt response változóból ítélve JSP.
Viszont teljesen egyetértek martonxszel, ez így eléggé bukott ügy. A Java EE olyan mint a medve, nem játék! Alapfogalmak ismerete nélkül (pl. a beanek, vagy a Spring szerepe) igen hamar gondok lesznek.
Ez a ShiwaForce név is nagyon ismerős valahonnan...
-
-
Az elemek valamilyen sorrendben bejárása. Rubyban (az a nyelv, a RoR egy framework felette) úgy vettem észre, hogy eléggé centrális nyelvi elem az enumerátor, más szóval sok függvény épül arra, hogy nem ismeri a konkrét adatszerkezetet, csak el tudja kérniba "következő" elemet.
Egy tömb esetében az elemek egyesével végigléptetését jelenti, ezzel példálozott a videóban.
-
válasz
#32839680 #7453 üzenetére
Uhh bocsi, rossz link volt a vágólapon. Mindjárt előkeresem és szerkesztem ezt...
Szóval erre a linkre gondoltam eredetileg.
-
válasz
#32839680 #7450 üzenetére
Nem az rm dobja a hibát, hanem valami más előtte, amikor egy fork rendszerhívást próbál indítani.
Keresgéltem egy kicsit, bár főleg 64-bites Vistáról regél az internet, a legtöbb esetben az msys DLL-jét szokták kicserélni, és meg szokta oldani a gondot. Mondjuk elég régi történet... Egy próbát megérhet azért talán.A fura az, hogy 8-on ment.
-
"Így a pontos időt bármikor le tudom kérdezni I2C-n keresztül, ami azért könnyebbséget ad.
Pl. így simán meg lehet azt csinálni, hogy csak változásnál tárolom le az időt és/vagy a dátumot."Nem igazán értem, hogy ez miért az RTC modul miatt van így; egyébként se kellett volna mást tenned
-
Egyébként az RLE-vel ott lehetnek gondok, ha nagyon változékony a jel - ha teszemazt minden másodpercben alternál, akkor ott vagy, hogy másodpercenként egy byte. Az előző számítás csak akkor áll meg, ha két percenként, monoton módon billeg.
Szerintem ha ekkora adatmennyiséget akarsz tárolni, inkább illessz valami háttértárat. Vagy tedd fel a kérdést AVR-es topikban, ott lehet jobban értenek hozzá
-
válasz
RexpecT #7392 üzenetére
Na hogy a második felére is válaszoljak, amit először nem vettem észre:
Amennyiben te magad rakod fel a servletet és te üzemelteted (vagy a munkáltatód), akkor a servletként futtatás és elérhetővé tétel nem terjesztés, úgyhogy az oldalad felhasználóinak nem kell kiadnod a forrást a GPLv2 szerint. Nekik mondhatni ehhez semmi közük. A GPLv3-at nem ismerem ebből a szempontból.
Viszont például az Affero GPL azért para (ez a licenc alatt van például az iText 5), mert már az így elérhetővé tétel esetén is megköveteli a forrás kiadását.
-
válasz
RexpecT #7392 üzenetére
GPL-nél fontos, hogy azzal a lépéssel, hogy 300 sort átemelsz a saját kódodba, a teljes projektedet GPL alá kell helyezned. Gyakorlatban a megrendelődnek át kell adnod a forráskódot is (kérésre legkésőbb), és erről már átadáskor tájékoztatnod kell.
Ellenkező esetben perelhető vagy a licenc megsértése miatt.
-
válasz
bbTamas77 #7371 üzenetére
Hát, a Pawn esetében a refaktorálós kommentem sztornó, nem marad más, minthogy kapaszkodsz az alsógatyába.
Törekedned kell arra, hogy a függvények a lehető legrövidebbek legyenek (egy függvény egy dolgot csináljon, vagy egy gondolat mentén fogjon össze többet), és hogy lehetőleg ne legyenek átszövések az adatokban se. Ha lehet több forrásfájl (nem tudom a Pawn eszik-e ilyet), akkor kicsit könnyebb különrakni a dolgokat.
Másrészt folyamatosan ments source control alá, a halott kódokat meg töröld, de tartogasd hogy majd a jövőben jó lesz valamire. A YAGNI (You Aren't Gonna Need It) elv hasznos.
-
válasz
alratar #7354 üzenetére
Attól függ, mit akarsz vele csinálni.
Ha futtatni, akkor be kell raknod egy olyan könyvtárszerkezetbe, ami megfelel a package-ének (tehát ha pl. a fájl MainValami.class és a com.fapapucs.app.MainValami a teljes elérése, akkor com\fapapucs\app\MainValami.class formában kell elhelyezned), aztán a java-val elindítani.
Előző példa szerint: java com.fapapucs.app.MainValami
Ha meg vissza akarod fejteni, akkor ajánlom hozzá a TC Jad plugint, így csak nyomsz egy F3-at a class fájlon és látod a Java forrást.
-
válasz
alratar #7338 üzenetére
Ez igaz, ellenben a következő két sor nem ugyanaz:
int n1 = 5, n2 = n1; ✓ (n1 és n2 int változók, értékük 5)
int n1 = n2 = 2; ✘ (Hiba: mi a rák az az n2? Senki nem deklarálta eddig!)Egyébként meg ha már Eclipse-ben vagy, légy szíves tölts el egy percet azzal, hogy elolvasod a hibaüzenetet, amit a fordító visszaad. Az Eclipse van annyira rendes, hogy a kódodban is aláhúzza.
Ha egy perc után se jössz rá és megkérdezed a fórumban, akkor meg a hibát is mellékeld, fejben kicsit nehezebb fordítani.
-
Mivel érdekesmód az SDL libet sem találja, próbálj meg végigmenni újra az első tutorialon, különösképpen a negyedik lépésen.
-
Hát, médiumi képességekkel biztos ki fogjuk tudni találni... De lehet hatékonyabb ha egyrészt elárulod, hogy mi akad el - fordítás? linkelés? futtatás? -, és hogy mi a konkrét hiba...
Így hogy egy függvény szignatúráját idézted, a tippem fordításidő lenne, és hogy elfelejtetted include-olni vagy az SDL egyik headerjét, vagy a <string>-et.
Vagy a linkernek nem szóltál, hogy azt is be kéne kötni, és nem tudja mi fán terem az SDL_Surface.
-
Cloud PaaS vagy IaaS talán? Vagy konkrét eszközt keresel?
Egy egész jó összefoglaló van sok szolgáltatóról a DZone-on (regisztráció kell), lehet köztük van.
Ha kapásból ki akarsz próbálni valami általánost, az OpenShift egy példa az ingyenes megoldásra
-
válasz
martonx #7156 üzenetére
(Bocs, dolgozom, ezért tart sokáig a válaszolás...)
Amikor én a BASIC-re gondoltam az előbb, én arra a változatra gondoltam, amikor sorfolytonosan (számozottan) írod a programkódot, aztán GOTO/GOSUB ugrások kibogozhatatlan tengerével éred el amit szeretnél. Vagy ha ez már nincs, mert vannak deklarált szubrutinok, akkor sincs igazán semmi ami arra késztetne, hogy legalább tagold a kódot...
Jó, igazából kevés nyelv teszi ezt. Egy rémkép él bennem egy indiai eredetű Java kódról, amiben négy egymásba ágyazott while(true) ciklus között ugrál continue/break kombinációkkal és lokális változókkal <- ez az ami a BASIC-hez társult a fejemben.
A Visual Basic.NET nyilván más tészta, de akkor meg már foglalkozhatna alapból C#-pal az ember
-
Áh, a séma szót csak úgy kitaláltam, nincs köze a Mongóhoz. A DB szempontjából ezek is objektumok, bennük egy név-típus listával (pl.).
Hirtelen nem tudok szakirodalmat, sőt azt se, hogy erre hasonlító minta van-e. Majd felütöm a PoEAA-t, ha hazaértem, hátha. Valamint még filózok, hogy tudnám leírni az egész gondolatmenetet egyszerűbben.
Közben azért kérném a többiek véleményét az egészről
-
Őszintén? Sehova. Esetleg a Fowler-féle enterprise minták valamelyikébe, azokat nem tudom fejből.
Az előző hozzászólásomból kiemelném ismét, hogy a felsorolt osztályok egyike sem gyár. Sőt, az eddigiek alapján sok viselkedés nem is tartozik hozzájuk, csak adat, aminek adsz egy szerkezetet (magadnak meg fejfájást).
Apropó Builder, annak is megvan a maga helye, de nem ez. Célszerű elolvasni a minta által megoldott problémát (mindig ott van a definíció környékén), hangsúly most a bonyolult objektum többlépéses inicializációján. Példának meg javaslom a GsonBuilder osztályt a GSON libraryben, látványos.
Minta tekintetében továbbra is Factory Methodra szavazok (az Abstract változatára nincs szükség, mivel maga a factory csak egyféleképpen létezik), de ha extrémebbre veszed a figurát, használd a Prototype-ot.
Az említett támpont például egy enum vagy egy string, ami egyértelműen azonosít egy szakköraltípust, és ez alapján hozd létre a példányt/keresd elő a másolandó prototípust. Igen, mindkét esetben (ezekkel a mintákkal) kőbe kell vésned a támogatott típusokat, vagy extra köröket futnod egy reflexiós, classloaderes vagy komponensalapú dinamikus körítéssel.
Vagy.
Fogd meg teljesen más oldalról a problémát már a modell szintjén!
Igazából logika szempontjából két szakköraltípus között semmi különbség nincs, csak mások a tulajdonságai. Megfoghatod meta irányból a problémát: egy szakkör osztály, a közös fix jellemzők tagváltozók, valamint egy Map, amiben az extra tulajdonságokat tárolod. Ha saját osztályt készítesz ezeknek a propertyknek, akkor a "szükséges eszközök listája" jellegű dolgokat például a Composite mintával tudod megoldani. Jé, minta.
A különböző szakkörtípusok sémává válnak, ami leírja a propertyket. A sémákat külön tudod tárolni, újakat létrehozni, stb. a Java kódhoz nyúlás nélkül. A séma alapján legyártani az objektumot nem nagy kaland, prototípus és factory minta szerint se.
Ez a metamegközelítés egyébként megjelenítésnél is hasznos, hiszen nem tart semmiből végigiterálni a szakkör propertyjein
-
válasz
Polemius #6964 üzenetére
Lehet, de csak olyan megérzés jellegű, hogy a CloverETL-lel le lehet ilyet modellezni programozás nélkül is. Nem tudom mekkora a feladat és milyen sűrűn kell ilyen átalakításokat csinálni persze, hogy egy teljes ilyen szoftvert megéri-e futtatni miatta.
Még nem használtam egyébként, csak nagyon érdekel, és eszembe jutott.
-
Szerintem a probléma, amit leírsz, nem a creational design patternek témakörébe tartozik. Amit leírtál, mint absztrakt és konkrét osztályok nem factoryk és productok. Az a különbség, hogy ezek mind adatjellegű osztályok, nincs közöttük "ő hozza létre őt" logikai kapcsolat, ergo nem gyárak.
Úgy hiszem, hogy a problémának két része van, ami megkavarhatott.
1) A szakkör példányokat (a maguk hierarchiájában) el kell tárolnod a MongoDB-ben. Itt azért befigyel, hogy az SQL táblának semmi köze nincs a Mongo kollekciójához, sokkal könnyebb dolgod van. Szerintem egy szakkör példány = 1 dokumentum a Szakkörök kollekcióban, és olyan tulajdonságai vannak, ami az adott típushoz tartozik. Ne gondolkodj előre megkötött oszlopokkal rendelkező táblákban!
2) Létre kell hoznod a különböző típusú szakköröket, figyelembe véve a különböző kombinációkat, mert ezzel más és más tulajdonságokat lehet beállítani. Itt jön be az, hogy szerintem a felvázolt osztályhierarchia nem stimmel.
A legegyszerűbb felállás, hogy adott a szakkör ősosztály, amiben a közös mezők találhatóak (beleértve a szakkör nyelvét), és ennek leszármazottai a ConcreteFactory/AbstractProduct alatt felsoroltak (ahogy szükséges). És ilyen leszármazott osztályokat kell létrehoznod akkor, amikor a felhasználó felvesz egy új szakkört.
Na most a megfelelő osztály kiválasztása és példányosítása már factory probléma. Az előző hierarchia mellett van egy szakkörgyár, ami valamilyen kulcs alapján létrehozza az új példányt. Ehhez a Factory method minta is elég. A gyár implementálásához meg szükséged van valami támpontra, hogy milyen szakköröket lehet létrehozni.
Most ennyire van (nincs) időm, remélem volt valami értelme
Kritika természetesen jöhet.UI: természetesen a hierarchia mind a modell rétegbe kell hogy kerüljön. A gyár határeset. De ez nem olyan kritikus kérdés szvsz.
-
-
A felsoroltakból szükséged van a stringre, a lengthre és egy for ciklusra.
Célszerű indirekt vizsgálnod. Feltételezed, hogy palindrom, és megpróbálod cáfolni azzal, hogy páronként összehasonlítod a betűit - az elsőt az utolsóval, a másodikat az utolsó előttivel stb., és ha nem egyeznek meg, akkor nem lehet palindrom.
Ha minden betűpárt megnéztél és nem találtál eltérést, akkor meg palindrom.
-
válasz
Gyomman #6831 üzenetére
Keresgéltem pár percet a témában, a Performance Counters API-ján keresztül lehet ilyen infót kihámozni.
Jó kérdés, vajon a Process Explorer is ezt használja-e, vagy van valami kiskapu.
-
Ennyi alapján semmi baj nincs a Visual Studióval. Próbálj meg egy kicsit hosszabb SDL kódot írni, pl. másold be ezt a példát, ebben már ablak is van.
Nem nagyon tudok nyilatkozni a CB-ről ezen vonatkozásában, mert nem használtam eleget.
-
Ah. Tehát Visual Studio.
Ezek a PDB-s hibák nem hibák, csak figyelmeztet hogy a rendszer fájljaihoz nem talált debug szimbólumokat. Amennyi ezen látszik, aszerint a programod elindult és gyorsan véget is ért.
Breakpointot próbáltál már berakni a main elejébe?
Szerk.: a programod fényében pláne tökéletesen működik. Inicializálsz mindent aztán gyorsan kilépsz és nullás státuszt adsz vissza
-
Ez egy biztonsági feature, jobb ha nem bolygatod, hanem kicsit fejlesztesz az eszköztáradon, és inkább lokálisan futtatsz egy HTTP szervert.
Az XAMPP Portable Lite-nál egyszerűbbről nem nagyon tudok, csak kitömöríted és kész. Utána a htdocs mappában kell ügyködnöd, mert azt osztja meg a localhost:80-on.
-
Én sajnos nem eléggé, pedig ez most érdekes probléma
Találtam a PowerShellben egy tök hasznos funkciót: measure-command.
Ezzel pontosan ki tudod mérni, mi mennyi idő. -
válasz
martonx #6407 üzenetére
Párhuzamos foreachre találtam valamit, szóval biztosan meg lehet kovácsolni.
De nem hiszem, hogy egy kétszeres szorzó megoldás lenne a négyzetes (vagy rosszabb, nem voltam jó algelből) algoritmusra. Oké, ötezer fájlt lenyom gyorsabban, tízezernél meg kezdődik elölről a tánc...
-
válasz
Orton96 #6260 üzenetére
Ez a helyes hozzáállás
Bár az előzőleg emlegetett Python előtt is úgy gondolom, hogy nem árt egy-két koncepcionális dologgal tisztában lenned az imperatív programozással kapcsolatban.
Ha a C-be nem is akarsz belefolyni (bár mivel alacsonyszintű nyelv, koncentrációt és tudatosságot igényel, ami jó!), ezeket az előadás- és gyakorlati anyagokat javaslom alapos átrágásra. A bevezető előadásokat mindenképp, de ha követed végig, az se baj.
-
válasz
Mister_X #6251 üzenetére
Ha alapfogalmakat nem ismersz, elég megbízható a válasz: biztosan nem. A grafika és úgy alapjáraton egy teljes játékmotor leprogramozása nem kisujjas feladat előismeretek nélkül.
Személy szerint azt javaslom, hogy nézz utána a Game Makernek - sokmindent levesz a válladról, és igazán komoly munkára is alkalmas (pl. az egyik kedvenc platformerem, a Spelunky is ezzel készült).
-
válasz
Vasinger! #6221 üzenetére
Nem, a CHCP-t a parancssorban kell kiadni, hogy onnantól a kódolás UTF8 legyen. És akkor a mostani formában megjelennek az ékezetek.
Jó hogy ezt a hibát linkeled, mert ennek a fordítóhoz semmi köze nincs... Az IDE-d rosszul van belőve, vagy sose volt felkészítve arra, hogy valaki magyar kommenteket irkál 2012-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Yettel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- OpenWRT topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Medence topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest