Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• modder
    aktív tag

Sziasztok. Nem tudom ha jo topic-ba teszem fel a kerdest, de szeretnem ha helyen kezelnem a dolgokat.

Iden vegeztem el a tanulmanyaimat penzugy szakon, jelenleg mesteri hallgato vagyok. 2 allasinterjun is voltam, egyiken elutasitottak a vegso fazisban, mert egy regi alkalmazottjuk visszajott (0 betanitasi ido, es gyorsan szukseg volt egy emberre), a masikon meg azt mondtak a harmadik interjus talalkozon, h tulsagosan is enkozpontu vagyok es tul motivalt (mi van?). Tobb neves nemzetkozi csapatversenyen is resztvettem, jo helyezeseket ertem el, es ertekes tapasztalatokkal/penznyeremenyben reszesultem. Ezert nem is ertem a tulzott enkozpontusagomat, hiszen ez mind a csapatunk erdeme volt, frissen vegezve mi lehetne nagyobb elismeres?

Emiatt nem is erzem nagyon a motivaciot, hogy most ezen a teruleten valamilyen karriert elkezdjek. Nagyon tetszett mindig is az informatika. Jol ment a programozas kozepiskolaba es szerettem is (bar ott csak borland pascalt tanultam es pszeudokodba erettsegiztem), ugyan nem en voltam a legjobb az osztalyba (de a jegyeim mindig a legjobbak voltak, csakugy mint az erettsegi is) talan ezert is valasztottam a penzugyet.

Kerdesem az lenne, hogy mely resze az a programozasnak (konkret programok), ami osszefugg a penzugyekkel, mondjuk vallalati penzugyek, vagy banki, penzugyi vilag? Erdemes ebbol a ket teruletbol osszehozni valamit? Mennyire van kereslet most a munkaeropiacon, illetve mennyire vannak megfizetve? (Tudom ez folyamatosan valtozik es nem lehet tudni mit hoz a jovo, mire elvegeznem az meg 3,5 ev.)

A masik dolog amire gondoltam, hogy a tapasztalatszerzes utan magamnak dolgozzak, ezt megeri? Ha igen milyen programozasi nyelvnek nagyobb a piaca jelenleg?

Koszonom a valaszt. Mindenkeppen szeretnek belefogni a infoba, mivel ugy erzem most ezzel az eszkozzel, ami a kezembe van nem tudok kitorni es erzem, h sokkal tobbre vagyok kepes/ sokkal tobb van bennem,

Szerintem 2 állásinterjúból ne szűrj le messzemenő következtetéseket. Egyébként a poszt első felét inkább tedd fel a "Jövedelem" topicban, ott fognak okosat mondani. Nem tudom, hogy hol voltál állásinterjún, de érdemes más, nagyobb befektetési bankokat esetleg könyv vizságó cégeket, mint PWC megkeresned, ha ilyen jó eredményeid vannak, és ambíciózus vagy. Elképzelhető, hogy valaki azt szűri le belőle, hogy te nem vagy csapatjátékos, mert túlságosan önérdekű vagy. Szerintem inkább gondolkodj el azon, hogy egy legközelebbi interjúban hogyan tudnád hangsúlyozni, hogy te csapatjátékos vagy. (Amúgy ezt az indokot atomfaszságnak tartom. Úgyis mindig ott van a próbaidő, ahol kiderülhetnek a dolgok)

Szóval szerintem emiatt ne válts....

szerk.: Meg hát nem ismerlek személyesen, de az is előfordulhat, hogy olyan a testbeszéded, amiből azt szűri le egy képzett HR-es, hogy te ilyen vagy. Akkor inkább ezen kéne változtatni.

Új hozzászólás Aktív témák