Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tv

senior tag

Szervusztok! Programtervező Informatikusnak tanulok, de felemás sikerrel. Vannak bizonyos tárgyak amitől kiráz a hideg, és attól tartok sosem fogom megcsinálni, mert nemlátom értelmét. A sulit nem akarom otthagyni, viszont inkább el akarok magamtól kezdeni megtanulni programozni valami normális nyelven. C és Java alapismereteim vannak.
    A c-nek nagyjából értem a szintaktikáját, a java még kicsit zavaros néhol, de érdekel. Asszem ami legjobban megy nekem az egészben, az az algoritmizálás, tervezése a programnak ( persze egyelőre még nagyon alap programokról van szó). Amelyik része pedig a legellenszenvesebb számomra, az hogy suliban vizsgákon papíron kell programot írni :(
    , és én emiatt szívok állandóan. Figyelmetlen vagyok és egyszerűen elírok dolgokat, lahagyom a pontosvesszőt stb... amit ugye a fordító egyből kidobna és javítanám, dehát papíron ilyen nincs. Emiatt hiába jól írom meg a cuccokat, vonják lefelé a pontokat keményen ( jogosan egyébként ), és az eredmény: bukás.

Szóval a lényeg: Mondjatok légyszi valami nyelvet, amire van kereslet, viszonylag kevés tapasztalattal érdemes elkezdeni. A java-n pl. gondolkodom, hogy komolyan kéne foglalkozni vele. Többek közt azért is mert suliban is eléggé java vonalon megy most az okítás. Nektek mi a véleményetek?

Új hozzászólás Aktív témák