- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
Lenne egy kérdésem, mert kezdem elveszettnek érezni magam az authentication és authorization világában
Biztos én vagyok a suta, de nem találok tényleg jó leírásokat mind a JWT mind az Oauth2 megvalósításához, tényleges alkalmazásban
JWT esetében már van egy olyan app, amiben egy sima access tokent használok fix lejárati idővel, viszont a refresh token nem tudom hogy pontosan hogy használjam, mármint az elképzelésem róla:
Kap a kliens egy access és egy refresh tokent
Access tokent használja míg le nem jár
Ha lejárt, akkor a refresh-el kér egy új access tokent és megy minden mint a karikacsapás
És itt a köd, az access token meddig érvényes? örök életű, vagy simán hosszabb életű pl 1-2 nap? Ha lejár, akkor viszont automatikusan login-ra irányítok?A másik az Oauth2 erről is olvasgattam, néztem tutorialt, de nem nagyon áll össze a kép a konkrét megvalósítással, ugyanis nekem a tervben van egy .net Core rest api és Angular kliens
A tutorialokba vagy facebook/google által jelentkezett be, vagy ha jól értettem, akkor egy Identity Servert használt
Szóval ha pl google-t használok, akkor elvileg megkaphatok egy tokent, amivel kérhetek egy access tokent, vagy megkaphatom, a felhasználó adatait is, ez utóbbi esetben gondolom eljuttatom a rest api-hoz, elmentem és oké, de akkor is kellene valami token, amivel tudom azonosítani nem ?
Vagy ha eleve az access tokent kérem a kliensről, akkor azt valahogy a szerveren is kellene validálni és úgy engedélyezni a dolgokat
Szóval inkább az oauth2 ami ködös, illetve sok weboldalnál használják, azt, hogy simán beregisztrálhatnak, vagy bejelentkeznek social accal, itt is a kérdés, hogy milyen tokent használnak, vagy hogy működik az authorization regisztráció/bejelentkezés után?
Kicsit hosszú lett, de ha valaki pár mondatban útbaigazít azt megköszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó számítógép játékra is akár! I3 12100 / GTX 1050Ti / 8GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest