Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bandi0000
üzenetére
Sajnos Magyarország kis ország, a legtöbb fejlesztői munka Budapesten van.
Van néhány a nagyobb megyeszékhelyen is, de jellemzően nem annyi, és nem annyiért mint szeretnéd, és vidékről vidékre költözni talán még kisebb a hajlandóságod, mint a fővárosba, bár ez egyéni preferencia, van akit tankkal sem lehetne felvontatni pestre, van aki pedig örül, hogy végre felköltözött.
Ha a C#/.Net érdekel, annál elég nagy világvége kellene, hogy legyen, hogy ne legyen pesten nyitott junior pozíció.
Nyílt titok, hogy fejlesztőként már egyetem alatt lehet/kell/érdemes elkezdeni dolgozni, így szeretve némi tapasztalatot. Ilyenkor jellemzően olcsó helyen lakik az ember (kolesz, osztott albérlet), de mindenképpen kevesebb a mentális/anyagi teher, mint amikor egyszercsak rájössz, hogy végetért a buli, és neked 0 tapasztalatod van az adott szakterületen.
Egy ismerősöm így járt. Szépen lediplomázott, majd nem talált munkát, mert nem volt tapasztalata. Kiment Írországba, de még rendszergazdának is csak nehezen vették fel, fillérekért. Egy év után megunta, hazament MSc-re. Nem hiszem, hogy ez fogja neki meghozni az áttörést. Inkább gyakorlati tapasztalat kellene.
Ha akarod/teheted visszamehetsz MScre alibiből, és mellette diákként elkezded a pályafutásod.
Vagy hasonlóan alacsony, vagy talán még alacsonyabb bérért mint diákként (diákként kevesebb az adó) elmész egy kezdő poziba ahol elkezded a valós tapasztalatokat felszedni.
Egyetértek veled, nem érdemes otthon görcsölni hónapokig egy nyevvel. Az alapok mindegyikben ugyanazok, plusz egy kis nyelvspecifikus körítés, és némileg más mintákat követ a közösség.
Tanuld meg az alapokat, amik ahhoz kellenek, hogy el tudj kezdeni dolgozni.
Én mondjuk azzal kezdenék, hogy összeraknék egy egyszerű CRUDot, egy Todo appot.
Frontendre némi HTML, CSS, JavaScript, React, REST/GraphQL APIval.
Backendre a te esetedben .Net backend, valami hozzá passzoló SQL adatbázissal.Ezt max 1-2 hónap alatt meg lehet tanulni Udemyről.
Ha ez kész, akkor nagy vonalakban érted az alapokat, mehetsz interjúzni, még kódmintád is van amit tudsz mutatni.
Ha minden kötél szakad, ott van külföld.
Nyelvekkel hogy állsz?Én is vidékről származom, diákként dolgoztam egyetem mellett, volt is tapasztalatom egy kezdő/mid pozícióhoz PHP és társaival, de nem akartam fillérekért elmenni dolgozni, és vidékről feljárni sem, így gondoltam egy nagyot és kijöttem Angliába.
Bár tapasztalat nélkül itt sem vesznek fel senkit, úgyhogy inkább még ne csomagolj.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Lenovo Thinkpad X1 YOGA 14 Touch - I7 6600U - 8Gb - 256Gb - Több db
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- XXLPC Polar Pulse Gamer PC - Ryzen 5 5800X - 16GB DDR4 - 1TB SSD - RX7600 8GB
- Eladó Xbox Series S 1TB konzol + 2 db kontroller + Dupla kontroller töltő dokkoló
- Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest