- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Google Pixel topik
- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Bemutatkozott a OnePlus Nord 6
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Apple Watch
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Karácsonyfa két keréken - OOTD SR1 teszt
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Srácok, segítséget szeretnék kérni, mert teljesen elakadtam. Kaptam egy ilyen feladatot, amit anno 8. osztályosoknak adtak fel és nem tudom megoldani

Szóval maga a feladat:
3. feladat: DNS (30 pont)
A DNS mesterséges előállításáért folytatott kísérletek során sikerült előállítani egy óriásmolekula-szálat. Ennek leírása legfeljebb 255 karakterből áll (C, G, A és T betű lehet benne). Ismétlődésnek nevezünk egy legalább 2 karakterből álló sorozatot, ha a DNS-leírásban legalább kétszer előfordul (egymást nem átfedően).
Írj programot (DNS.PAS, DNS.C vagy DNS.BAS), amely beolvassa a DNS-leírást, majd megadja a benne szereplő leghosszabb ismétlődő szakaszt (ha van olyan).
Ha valamelyik részfeladatra több megoldás is van, akkor az elsőt kell megadni.
Példák:
DNS: CGACCGACCGAT
Leghosszabb ismétlődő: CGAC
DNS: ACGTCG
Leghosszabb ismétlődő: CG
DNS:GSRVNKASRVKHPGQGOIOIIGUMXKABKEMOROHJHDNNAXOHYXJPDLFSYGHQPBFQLAORVCIHCUANOLVVHTIVVDBKMEPTEFQYTNTEHNGE
Leghosszabb ismétlődő:SRVEzt kellene megoldanom, de egyszerűen lövésem sincs. Annyi szakaszos feladatot csináltam már, de itt egyszerűen elakadtam. Valaki tudna segíteni, pár mondtam elmagyarázni, milyen algoritmust írjak.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Predator Helios Neo 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell OptiPlex 5070 SFF // Core i7 9700 // 16GB // 256GB SSD számla + gari - több db elérhető
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Sapphire Radeon RX 470 4GB GDDR5 - Mining Edition wEdition
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest