- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- iOS alkalmazások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
#83580928 #12429 üzenetére
Az úgy például jó elgondolás, hogy mondjuk megnézem az első két karakterláncot (CG) és megnézem string maradék részében, hogy ismétlődik-e, ha igen akkor elmentem egy segédtömbbe. Utána megnézem az első három karaktert, megnézem hogy ismétlődik-e a maradék karakterekben, ha igen elmentem a segédtömb következő indexébe. Így tovább.Viszont ha az első két karakter nem ismétlődik, akkor tovább ugrok a következőre (GA).Ha mondjuk egy változóban mindig tárolnám a leghosszabb hosszt és ha mondjuk az elején lenne egy 4 karakternyi hosszúságú ismétlődés, akkor azután már 5 karakternyi hosszúságút keressen, mert a többi nem érdekel minket. Sokkal kevesebb találat lenne és kevesebb adat is kerülne a segédtömbbe. Ez így jó ? Meg eleve csak a string feléig kell keresnem, mert utána már nem ismétlődhet.
Példa: CGACCGACCGAT
-
törölt tag
Srácok, segítséget szeretnék kérni, mert teljesen elakadtam. Kaptam egy ilyen feladatot, amit anno 8. osztályosoknak adtak fel és nem tudom megoldani
Szóval maga a feladat:
3. feladat: DNS (30 pont)
A DNS mesterséges előállításáért folytatott kísérletek során sikerült előállítani egy óriásmolekula-szálat. Ennek leírása legfeljebb 255 karakterből áll (C, G, A és T betű lehet benne). Ismétlődésnek nevezünk egy legalább 2 karakterből álló sorozatot, ha a DNS-leírásban legalább kétszer előfordul (egymást nem átfedően).
Írj programot (DNS.PAS, DNS.C vagy DNS.BAS), amely beolvassa a DNS-leírást, majd megadja a benne szereplő leghosszabb ismétlődő szakaszt (ha van olyan).
Ha valamelyik részfeladatra több megoldás is van, akkor az elsőt kell megadni.
Példák:
DNS: CGACCGACCGAT
Leghosszabb ismétlődő: CGAC
DNS: ACGTCG
Leghosszabb ismétlődő: CG
DNS:GSRVNKASRVKHPGQGOIOIIGUMXKABKEMOROHJHDNNAXOHYXJPDLFSYGHQPBFQLAORVCIHCUANOLVVHTIVVDBKMEPTEFQYTNTEHNGE
Leghosszabb ismétlődő:SRVEzt kellene megoldanom, de egyszerűen lövésem sincs. Annyi szakaszos feladatot csináltam már, de itt egyszerűen elakadtam. Valaki tudna segíteni, pár mondtam elmagyarázni, milyen algoritmust írjak.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Synology NAS
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Robogó, kismotor
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- MacSzerez.com - iPhone 12 Pro Max / 128GB / Asztro / Új gyári akku! / Garancia!
- MacSzerez.com - 2017 MacBook Pro 15" / i7 2.9GHz - 4 Mag / 16GB RAM / 512GB SSD / Radeon Pro 4GB
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest