- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lighty
tag
válasz
John_Shaft #41 üzenetére
okés nincs mit,bocsi de lemerült éjjel a telefonom.
-
John_Shaft
tag
Lighty probáltalak hivni reggel olyan 10 körül de ki voltál kapcsolva, gondolom
még aludtál...a mai nap már nem fog összejönni, mert suliban vagyok, azé köszi
az ajánlatot, ma havertol kapok kölcsön egy izmos hütőt azzal rámegyek, megnézem hogy bírja az...
Hétföig meg már kibirom, akkor találkozok az emberrel akitöl vettem... -
John_Shaft
tag
amugy nemrég futtattam egy CPU stability -t és 2400+- on időben változóan, de általában azonos hőmérsékleten fagyott ki. Valamikor 2,5 perc de volt amikor 9 percig is birta teljes terhelés mellett. a winbondom szerint a system hő 50 fok és a cpu hő pedig 45 fok körül volt amikor kifagyott. Ez is érdekes hogy a system ilyen magas.
Ami érdekes még, hogy a biosban már 3 hőt mutat, system, cpu felszin és cpu mag. de a winbond, aida...stb csak a systemet és a cpu felszint adja ki, pedig a cpu mag hő a legmagasabb (persze ez egyértelmű). itt akkor melyikt kell figyelembe venni procihő esetén?
2200+-ként fél orán át nyomattam, tudom ez kevés, de a hömérsékletek teljesen stabilak voltak. -
John_Shaft
tag
már felhivtam, hétfön futok vele össze...
Lighty, köszi az ajánlatot, élnék vele akkor, csak ird meg merre lax,
hol tudnánk talizni, délután nekem sulim van 2-töl ugyhogy olyan 1-ig érek
rá, ha az megfelel neked is nagyon zsír lenne.
Látom Zugloban lax, a számodat felirtam, ha tudod akkor még
ird meg hogy hol talizzunk, de holnap reggel még felhivlak akkor.
valami olyan helyen kéne ami persze hozzád közel van és én is
odatalálok
Még1x köszi a segitséget. -
lighty
tag
válasz
laragirl83 #35 üzenetére
HA gondolod nálam szombat délelőtt letesztelheted,ráérek és segítek szívesen,van egy KD7-E,meg egy ECS L7VTA lapom.Topic nyitó srác.
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
jóvan akkor, csak aztán nehogy eltűnjön, mint szürke szamár a ködben
-
John_Shaft
tag
irtam a srácnak, hogy talizzunk ujra és probáljuk ki nála, ha nála megy gond nélkül 2400+-ként, akkor aláirom, hogy rendben van a termék, viszont ha nála
sem müxik, akkor lóvé vissza... Ennyi sütnivalóm azért van, köszi
az a gond, hogy utcán taliztunk a sráccal, kezdett már sötétedni, és hiába
néztem a cuccost, nem láttam már belöle sokat, annyit azé leolvastam legalább hogy valoban 2400+ -os T-bred
irtam már neki emailt, majd még rá is csörgök hamarosan. -
laragirl83
őstag
''A másik helyen megnézték a procit is, azt mondta a faszi, hogy kicsit le van pattanva az egyik sarka, és ez is lehet az oka, magyarul le van sarakzva, erröl mi a véleményetek????''
hallod...?
ezek után első, hogy előkerítem a csáveszt akitől van a cucc és kéred a cserét vagy zsét vissza, a proci meg legyen az ő gondja, járjon utána ő, ne már, hogy te szívd meg itt az egészet mert rád akar sózni vmi hibás cuccot, amiről azt gondolta, hogy te majd nem veszed észre, vagy nem 1 héten belül aztán szevasz tavasz...
persze nem kell rögtön a legrosszabat feltételeni a másikról, de ha ilyen netes bolhapiacos vételeket vállalsz akkor jóval körültekintőbbnek kell lenni, mint egyébként!
amúgy te vételkor nem vizslattad meg ALAPOSAN a CPU-t...? -
John_Shaft
tag
up, még kéne a help.
-
John_Shaft
tag
és még annyit az ujabb hozzászoloknak, hogy eddig egy Athlon 1,4 -es volt benne, aminek 1,75 v a core fesze. Ennek elvileg nagyobb a hötermelése 10W-al kb. Ezt simán vitte a hütő, az XP-nek meg 1,65 V, és biosban néztem a maghömérséklet volt olyan 45-47 fok körül. De mondom 2200+ ként meg futott minden simán. memtest86 simán lefutott, 3dmark 2001 is, játszani is tudtam gond nélkül.
De amint felteszem 2400+ -ra egyböl fagy pedig csak 200 mhz a különbség.
Valahol egy másik gépben, másik lappal ki kellene probálnom, esetleg egy másik hütövel. De nincs ismerösöm akinek AMD-je van...
Ha valaki esetleg meg tudna szánni egy kis teszteléssel, azt is szivesen vennémholnapi nap délelött ráérnék
jók legyetek. -
John_Shaft
tag
KT333-as chipset van rajta, legfrissebb bios van fent, ezzel tudja gyakorlatilag is a 2800+ os procikat is. Nem az a gondom, hogy nem találja meg vagy nem fut, biosban load optimized settings után magátol megtalálja. a gondom az hogy lefagy kb 2-5 percen belül, föleg ha terhelem mondjuk 3dmarkkal vagy játékkal.
voltam 2 boltban, egyikben azt mondták gyenge lesz hozzá a hűtés...meg is mutattam nekik, de elméletileg 2600+ ig birnia kellene a procikat a Galcialtech Igloo 2410-emnek.
A másik helyen megnézték a procit is, azt mondta a faszi, hogy kicsit le van pattanva az egyik sarka, és ez is lehet az oka, magyarul le van sarakzva, erröl mi a véleményetek???? és ezért megy csak 2200+ ként, nem pedig 2400+ -ként.
Majd megprobálom felhivni a sráot akitöl vettem, hogy majd nála esetleg probáljuk ki. irok neki mindjárt egy levelet, csak épp suliban ülök, itt leszek este 8-ig, ha valakinek lesz még ötlete szivesen várom. -
bogingrol
aktív tag
válasz
Balint133 #22 üzenetére
szal en ugy lattam (nem tom ez e volt az vagy e neme ) de mintha 333 mhz- lenne a lapka szal azert nem ertem hogy az nforce2 vagy a kt600 lap mit oldana meg vagy mit nem, masik meg az hogy az en kt333 as msi-mbe sosem volt gond (bios fles utan) az xp procikkal, egy abitnak sem kene hogy ez gond legyen, foleg egy ilyen lapnak...szal csak finoman (no offense)
-
Balint133
aktív tag
válasz
bogingrol #20 üzenetére
Csak annyi hogy nem mindegyik lap falja az fsb-t meg ezeket...stb. ja és a chipsett
Pl: Nekem van egy 400Fsb-s intel cerkám 2.40ghz! Még a fos asrockom viszi az 533mht!, Talán még a nyolcszázat is, de már celeron d-t, meg prescott már nem esik neki jól!Amúgy szentem csak ennyi!
U.I: Én is inkább inteles vok! Apumnak van Amd-je
[Szerkesztve] -
John_Shaft
tag
az lesz, indulok is
-
bogingrol
aktív tag
...szvsz akkor vissza sracnak
-
Esmein
nagyúr
válasz
John_Shaft #12 üzenetére
az pedig 133-as fsb azt bírni kell a kd7-nek. Nem tudom mi lehet
ki kell próbálni másik fajta alaplapban is a procit 2400+-on.
-
jmarekka
tag
Csá mindenki . mivel szabad a proci felszínéről lemosni az ezüst pasztát?
-
Esmein
nagyúr
2400+os sempron ?
-
John_Shaft
tag
jah és amugy itt vettem forumon, de a srác vállalt rá egy hét garit.
ha ugy alakul akkor viszem neki vissza. -
John_Shaft
tag
Memtest 86 kétszer lefutott egymás után hiba nélkül.
A procira rá van irva a tipusa, tehát 2400, utánanéztem
neten az egész sorozatszámnak és full ugyanazt dobta
ki amit én vettem.
Alaplapom Abit KD7-E legfrissebb biossal, benne van ez
a proci is már, minden beállitás jó, tehát fsb is, és VCore is.
De ha szar akkor 2200+ -on miért megy jól? -
bogingrol
aktív tag
válasz
John_Shaft #6 üzenetére
...nincs min gondolkodni, alapbol vissza garba ha semmi mas nem butykolodhetett el a gepen.nekem win instal kozben egy 900-as athlon csinalta ugyanezt evekkel ezelott.de meg egy kerdes.milyen alaplapod van? mert csinalt hasonlot egy 1700 as palomino is , ott viszont meg bios apdet oldotta meg a problemat
-
szesz
tag
válasz
John_Shaft #1 üzenetére
Hi!
Nem akarok pesszimistanak latszani, de arra nem gondoltall meg, hogy a proci nem birja felljebb es csak siman eladtak 2400+-nak?
Vidd vissza a boltba, ha ott tudja produkalni a 2400+-t akkor a gepedben van a bibi, ha nem akkor a boltban...
Udv,
Sz. -
John_Shaft
tag
minden alapbeállitáson van, és mivel most vettem ezt a procit
semmi máshoz nem nyultam hozzá, csak a procit cseréltem ki.
FSB is alapon van, minden alapon van, és 2200+-on megy
rendesen, lefut teljesen a 3dmark, tudok játszani, viszont
2400+ -on már win telepítés is kifagyott...és mondom a
hütömnek kellene tudnia a 2600+-os procit is hütenie.
még a szétszedés-összerakást megprobálom, bár nemtom
mit segitene, mert ha valami nem passzolna, az 2200+-on sem
passzolna akkor...
A sarkai megvannak a procinak. Igaz ez nemtom mit jelent,
hogy le van sarkazva...csak hallottam rola. -
Esmein
nagyúr
válasz
John_Shaft #1 üzenetére
Alapfrekin nem szabadna fagynia, ha winreinstall megvolt akkor az sem lehet tényező, az meg hogy 2400-ról 2200-ra tetted vissza kb 2 fokot számít a hűtésnél. ramcsere nem volt azóta ? Esetleg Én még szétszedném a legapróbb darabokra a gépet aztán újra össze óvatosan. Memóriák egyesével minden slotban kipróbálva. Memtest86+-ot futtass, az kidobja ha a ram bakizik. Fsb beállítás hogy áll ? Proci sarkai megvannak ?
-
djyuri
őstag
válasz
John_Shaft #3 üzenetére
A szorzó lock-ot állítottad vagy a feszültséget. Asszem talán a feszültségből vegyél lejjebb egy picit vagy feljebb.
Én inkább inteles vagyok. A barátom az amd-és.
De várj türelemmel,majd felébrednek a nagy amd-ések azt jön a help. Már belinkeltelek egy másik totyikba.
Kapsz majd délelőtt egy upp-ot,hogy észrevegyenek.
Addigis nézz be a nagy athlon xp klub totyikba. Ott tuti,hogy nem hajvágással foglalkoznak.
De látom,hogy te is este szereled a gépedet.
Én is így kezdet,de manapság már akkor is alíg van rá időm,pedig már két hónapja nem volt takarítva
Szerintem tedd fel kérdésedet ott is és aludj rá egyet.
Amúgy még írd be ide a lapod típusát meg a többi alkatrészed típusait és ami eszedbe jut. -
John_Shaft
tag
az megvolt és sajna még utána is csinálja.
az tuti hogy rendesen a helyén van a hütö. -
djyuri
őstag
válasz
John_Shaft #1 üzenetére
Szerintem csak egy opprendszer telepítés kellene,mert a config.sys valszeg nem akar ennyit változni a kedvedért.
Amúgy ide befért volna:
Bővebben: link -
John_Shaft
tag
Hali mindenki.
A helyzet a következő: ma vettem egy Athlon XP 2400+ -t,
nagy örömömre végre hazaértem, betettem, elindítom a gépet
és kifagy...Ezt eljátszottam párszor, majd fogtam magam és
a biosban lejjebb huztam 2200+ -asra (1,8 Ghz-re), ezzel meg
simán fut... Gondoltam ekkor hogy valoszinüleg a proci hütö lesz
gyenge, pedig rá van irva hogy 2600+ -ig birja a procikat. Ez amugy
egy Glacialtech Igloo 2410 hűtő. Csak utólag eszembe jutott, hogy
az előző procim, amit idáig használtam egy AMD Athlon 1,4 Ghz-es
volt, aminek sokkal nagyobb a hőtermelése, és azt is simán elvitte
a hűtő, a másik érdekes dolog, hogy Winbond-om szerint 44 fokos a
rendszer és 38 a proci. Igaz a biosomban van system, cpu mag, és
cpu felület. Ebböl általában a mag a legmagasabb, olyan 46-47 fok.
Most akkor miért fagy ki állandóan?
Akinek van valami 5lete, pls írjon.
köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Haditechnika, harcászat
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Trollok komolyan
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged