Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClydeMasterHard
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Eléggé régi motoros vagyok már CD-DVD írásban, de most nagyon beütött valami és már mindent kipróbáltam, mégsem tudok rájönni a hibára.
Adott egy tök jó kis gép Core i5-3570 proci, 4 Giga RAM, Win7 x64, SSD+HDD frankó kis konfig, szépen muzsikált. Sajnos az íróm egyszer csak meghalt és vettem egy PIO 218-at (tudom, éppen kifogtam az első trágya PIO sorozatoto
) de azért működött tovább a gép és írogattam a lemezeket szépen.Egyszer csak elkezdte rontani a lemezeket. Az ImgBurn vagy belefagyott a LeadIn-be, vagy írás közben jött a szokásos hibaüzenet, kb 20 lemezből 1 íródott meg rendesen (tiszta idegbaj voltam). Egy ideig nem kellett írom, el is felejtettem. Most elővettem megint és pontosan ugyanazt csinálja. Próbáltam Nero-val, azzal is fagy (Win újraindításával lehetett kiszedni a lemezt), újrahúztam Windows 8 x64-re az egész gépet, azzal is (default Win driver)!
Gondoltam, hogy az író beadta a kulcsot, ma vettem egy Samsung 224 DB/BEBE írót és ezzel is ugyanez van! Nero, ImgBurn, elrontja a lemezt! Kicseréltem a tápkábelt (másik dugó), az adatkábelt (máshová is dugtam), piszkáltam a BIOS-ban az AHCI mókákat, semmi változás! Elrontja a lemezeket mindkét író továbbra is!
Most elővettem két öreg DVD-RW lemezemet és egy Sony 1-4x DVD-RW -t megírt a Samsung! Ellenőrzés lefutott, minden rendben (nem is emlékszem mikor láttam utoljára sikeres írást :-)
Szóval akkor az lenne a kérdésem, hogy a Ritek F1 (Fujifilm DVD-R) alapanyag és a Ritek G16-1 (Maxell DVD+R) ennyire rosszak? Elöregedtek a lemezek? Mit lenne érdemes venni helyettük? (családi videót akarok kiírni a sógornak DVD-re karácsonyra)
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Assetto Corsa EVO
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) de azért működött tovább a gép és írogattam a lemezeket szépen.