Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
nincs mit!
nero 6 esetén a valós írási sebesség megjelenítése;
start menü -> futtatás -> regedit -> keresd meg ezt; HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero-Burning Rom\Recorder -> itt készíts egy új DWORD adattípusú bejegyzést, amit nevezz el így; ShowSingleRecorderSpeed -> az értékét állítsd át 0 értékről 1 értékre -> ki- és bejelentkezés, vagy restart és a nero a valós írási sebességet fogja kijelezni írás közben! -
több okból is ledobhatja pio módba a meghajtót a rendszer, néha elég egy karcos/régi lemez kényszerített beolvasása, de illesztős probléma is lehet...stb.
pio módban dvd lemezt 2x sebességnél gyorsabban nem szokott írni az író, ez okozhatta a 38 percet!
a legtöbb íráshoz használt alkalmazás alapban a kiválasztott írási sebességet mutatja, és nem a ténylegeset! nero esetében például a 7-es széria óta szerepel a beállítások között a valós írási sebesség mutatása, csak aktiválni kell! nero 6 esetében csak a registry külön buherálásával volt ez elérhető. -
fezsoo
aktív tag
Hello.
Egy kis problémám van az optikai meghajtómmal.
Opticarc DVD RW AD-7530B VNX02
Mostanság egyre tovább tart neki megírni a lemezeket.
Most írtam egy zenei DVD-t Mp3-ból.
38 percig tartott az írás.
Ez mitől lehet?
Mindez egy MSI VR 601 -ben van. Kb 1 éves.Mit tudok vele kezdeni?
Volt már másnak is ilyen ?
-
Jazz
veterán
Tökéletes állapotban van, írtam vele vagy 500 DVD-t, miért kéne tönkremennie? Ezt a felfogást csak a gyártók eröltetik.
Tökéletesen ír DL-t, újraírhatót, karcosat, +-osat, és MINDEN lejátszó beolvassa azt amit megír.
Kell ennél több?
Miért cserélném le? Azért mert Marketing zsenik dvd lemez-dvd író összejátszása közben kitalálta hogy: "Hozzunk mán ki új lemezeket új azonosító kóddal, a gyártók meg ne frissítsék a firmware-t, nehogy má' beolvassa. Vegyen új Dvd írót a lúzer!"
Anyjukat! -
prank
csendes tag
Üdv!
Problémám lenne: A napokban feltettem a Win7-t kiválóan működik minden, kivéve a cd/dvd meghajtót. A windows lemezt kiválóan viszi, de azon kívül semmilyen más lemezt nem hajlandó olvasni. Nem tudom mi baja. Tudnátok segíteni? kösz, metaxa -
de igen, annyira régi, hiszen több, mint 5 éves széria! inkább örülj, hogy még működik egyáltalán... de az is lehet, hogy halódik...
ha rá is kényszerítenéd valahogy az említett lemez megírására, akkor is kétséges lenne az írás minősége! szerintem kár erőltetni, de lelked rajta... -
Jazz
veterán
Köszi.
Azt elfelejtettem mondani hogy sok ilyen lemezem van, szóval konkrétan erre kéne megoldás, Tdk és az íróm.Szóval a probléma továbbra is "illegális lemez" felnemismerés.
Valaki tud segíteni? Hogyan lehet kijátszani a gyártók ezen "összesküvését"? Nehogy már sikerrel kényszerítsék lecserélni a tutijó írómat
Amúgy DL +- RW, annyira azért nem régi.thx

-
Jazz
veterán
Sziasztok!
"Illegális lemez" Ezt írja ki a TDK 16x Dvd-R-lemezekre a NEC ND-2510A-m (minden író progival)
Tudom, nem ismeri fel a "régi" író firmware-je az új lemez azonosítóját, így nem tud megfelelő írási stratégiát választani....firmware-t meg ba*-nak frissíteni a gyártók! De jó ezt is megoldották! Vegyél új írót! A k***kat! Kíyáncsi leszek a monitor mikor nem fog tudni csatlakozni egy alkalmazáshoz!

Firmware-ből a legújabb van fennt természetesen 2.19 gyártó honlapjáról. [link]
Ötlet?
thx -
dark2
tag
Tanácsot szeretnék kérni:
Kaptam használtan egy samsung dvd írót (pontos típust nem tudok hirtelen), szeretném dvd olvasónak használni (állítólag rontott pár lemezt anno - de írni nem is akarok vele).
A problémám az, hogy az első pár próbálkozást követően (amikor kipróbáltam) nem tudja kiadni a tálcát. Megnyomom a kiadó gombot, hallok egy kattanást belülről, de a tálca nem jön ki, aztán egy hang, ami szerintem a visszazárás lehet, aztán a tálcakiadó gomb villog, mintha beolvasná a bevett lemezt.
Ha esetleg tudna valaki segíteni, hogy mit lehet tenni ilyenkor - hol lehet, ami megakasztja a tálcakitolást, mit lehet "megzsírozni" - megköszönném.
-
AMD Power
titán
Megírtam Neroval egy DVD RW-t.Hiba nélkül meg is írta. Visszarakom a gépbe.... úgy érzékeli mintha üres lenne.

DVD lejátszóm viszont "látja".
-
ANT
őstag
válasz
Dolphine
üzenetére
Akkor használd a korábban is ajánlott ImgBurn progit. Én csak ezt használom lemez írásra, és ott működik ez a hosszú fájlnév létrehozás. Balga módon azt gondoltam, más proginak sem okoz problémát, de ezexerint tévedtem.
Íme. Nem ígéret, bizonyíték:
ImgBurn beállítás
És a megírt lemez címkéje
Más egyebet nem tudok elmondani.
-
Dolphine
addikt
Az Ashampoo 9-es eleve UDF-ben ír, ott nem engedélyezi a hosszabb filenevet! Szakértői beállításoknál is állítottam mindent, nem engedi!
A Nero 8-as sikerült, viszont akkor a filenevet nem tartotta meg, mármint az eredetit, hanem lerövidítette. Mondjuk nem tudom, hogy ez csak nézetben van-e így, vagy a kiírt DVD-nél is, de fura volt látni, alig pár karakteres filenevet az eredeti helyett!
-
Vakbogár
csendes tag
Sziasztok.
Valaki hozzártő segítségét kénem.
Adott egy frissen telepitett xp rendszer minden létező frisstésel megspékelve.
A gépben van egy SATA csatolofelülettel elátott ASUS DWR-2014L1T DVD író.
Az a próblémám, hogy az xp rendszer nem látja az írót.
Az eszközkezelőben ugyan felismeri de csak sárgakörben felkiáltójellel.
A tulajdonságainál ezt írja ki:"A Windows sikeresen betöltötte a hardvereszközhöz az illesztőprogramot, de nem találja a hardvereszközt. (Kód: 41)
Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre. "
A hibaelhárításnál nem tudok vele mit kezdeni, mert érdemben nem tesz semmi normális javaslatot.
( Az író jó, működik mert erről telepitettem az xp rendszert és a másik vinyón lévő vista is tökéletesen használja)Szívesen várok minden ötletet, tanácsot, hogy mit lehetne vele kezdeni, hogy az xp alatt is működjön a meghajtó.
Köszönöm
-
Dolphine
addikt
4265-re válasz valaki?
-
gg72
veterán
válasz
IRON STORM
üzenetére
OK, kösz!

-
gg72
veterán
válasz
IRON STORM
üzenetére
Most csináltam egyet, ez nem lett rossz...:
Miért lehet, hogy a Pio-val írt DL lemezeket mindkét író kb. ugyanolyannak látja, míg a NEC-vel írottakat a Plextor lényegesen rosszabbnak (a második rétegen)?
Szerinted melyik tesztet érdemes futtatni? Plextor-Plextools (azon belül is burst, sum1, sum8, basic) vagy Liteon-KProbe/Nero CD Speed?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
technoboy19
üzenetére
Igen, szintén lg drive nekem a cd ket nem látta, csere lett belőle.
Valami ami a DVD kezelésért felelős kipurcant benne.
Az én drive om, dvd ket ma napig is sikeresen kezeli, már nem nálam
-
gg72
veterán
Egy érdekes problémára lettem figyelmes: DL-lemezek írása és minőségellenőrzése után a NEC 7203S írómmal írt lemezek második rétege a Plextor írómmal és Plextools programmal visszaolvasva elég rosszul néz ki, ugyanez a lemez Liteon íróval és Kprobe programmal, ill. NEC-vel és Opti Drive Control-lal tesztelve viszont már jó. A Pioneer 116-al írt DL-lemezek mindkét tesztelő meghajtóban visszaolvasva jók. Vajon miért nem szereti a Plextor a NEC által megírtg DL lemezek második rétegét? Vagy egyáltalán melyik tesztprogram mutatja a helyesebb értékeket?

Néhány kép:
NEC DL-lemez Plextorban:...ugyanez Liteonban:
... és NEC-ben:
Pio 116-al írt DL-lemez Plextorban:
...és Liteonban:
-
technoboy19
tag
hali
Az Lg Dvd irom nem olvassa, nem irja a Dvd lemezeket, csak a cd-t.
64 bites Xp van a gépen.
valaki találkozott már hasonlo problémával? az xp-t ujratelepitettem és a probléma ugyanugy fennáll, korábban ment a 64 bites xp-vel.
a válaszokat elöre is köszönöm.
Andris
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Az én problémám igazság szerint nem is olyan nagy probléma!
A kérdésem mégis a következő: Hogyan lehet hosszú kötetcímkét adni egy lemeznek? Most fenn van a Nero 8 és az Ashampoo Burning Studio 9 + Pioneer DVD író. Képtelen vagyok 16 karakternél hosszabb nevet adni a lemeznek! Eddig LG DVD-íróm volt és a B's Recoder 7 az simán engedte! Jóval hosszabb neveket is be tudtam írni! Létezik olyan program ami ezt engedi? A B's Recoder Gold 7 sajna nem ismeri fel az új írót!
Előre is köszönöm a választ! -
pckownz
őstag
Sziasztok.
Van egy nec ide dvd íróm, hogy típusra milyen, most kapásból nem tudom megmondani. A lényeg, hogy nem tudok vele lemezt írni. Ha berakom a lemezt, felismeri meg minden, a win7 beépített írója kezdésnél kidob egy hibaüzenetet, hogy nem tudja megírni a lemezt, mert nem tud drivert csatlakoztatni hozzá, vagy mi a bánat.
Ha neroval akarok írni, az kezdésnél kivág íráshibával.
Valami ötlet? -
IRON STORM
őstag
válasz
hellboyxtr
üzenetére
Milyen dvd meghajtóról van szó?
Miután az xp-t feltelepítetted, tettél-e fel bámilyen íróprogit( a Neron kívül) illetve emulációs szoftvert? Ha igen melyek azok? -
hellboyxtr
csendes tag
Sziasztok!olyan problémám van egy fujitsu-nál h Xp lemez be boot-ol felmegy rá szépen win
de amikor drivereket rakom nem ismeri fel a saját lemezét ez egy asztali gép.
Semilyen lemezt nem olvas be legyen az film vagy saját driver lemeze,de a gyári nero6 telepítő lemezt meg beolvassa!Ugy h nem egyértelmű h DVD meghajtó lenne rossz.Ez egy oem-es gép gyári xp-velaz is felmegy rá de ott sem látja ha berakom driver lemezt,Köszi segítséget.
Üdv Hellboy!
-
az emtec lemezeknél (is) nagy a szórás médiakód tekintetében, ami a minőség változását is jelenti, valamint azt is, hogy az egyik mid mellett szépen írja adott író/firmware, a másik mid mellett meg hibázik az írás! mondjuk ez valamennyire a maxell és társai lemezekre is igaz...
az emtec lemezek a tesco gazdaságos és fake médiakódtól, egészen a valós mcc (verbatim!) médiakódig bármilyen lehet, köztes lépcsőkben; ricoh, cmc, mbi, philips, optodisc...stb, szóval nagyon változó lehet, hogy melyiket melyik író írja meg jól...
maxell esetén a fake és az alsóbb szint elmarad, így ott valamivel több az esély arra, hogy több író rendesen megírja.
ha pedig igazi minőséget akarsz, akkor a kicsit drágább verbatim, sony és ricoh lemezek ajánlottak! -
- milyen dvd lemezre próbálsz írni? a gyártó és a médiakód is kellene!
- korábban is ezt a típust használtad - amikor még jól írt?
- más sebesség mellett próbáltál írni?
- más típusú (gyártó, médiakód) lemezre próbáltál írni?
- pontosan milyen típusú az íród?
- melyik firmware verzió van rajta? -
SGábor
csendes tag
Helló. Adott egy Samsung típusú, külső, USB-s DVD-író egység. Eddig minden rendben volt vele, de most akárhányszor DVD-t próbálok írni vele, elrontja. Az ImgBurn-nel próbálom megírni, 4x-es sebességgel, az írási folyamat lefut, de vissza már az ellenőrzésnél sem tudja olvasni az adatokat a DVD-ről. Tehát tudok valami tenni esetleg, valamit változtatni, vagy annyi az írónak? Köszi.
-
válasz
tPedro_
üzenetére
dl esetén a tdk felejtős lemez, a ritek mid meg főként! nagyon kevés író/firmware írja meg - jól! próbálj ki verbatim vagy ricoh dl lemezt, és ha esetlegesen azok megírásával is gond lesz, csak akkor kezdj el más - szoftveres vagy hardveres - hiba irányában keresgélni! bár a firmware frissítésével még próbálkozhatsz - de az adott lemez attól függetlenül sem ajánlott!
-
válasz
tPedro_
üzenetére
a firmware frissítése mindig ajánlott - mindentől függetlenül!
a kétrétegű lemezek írásához főként az újabb szériás imgburn az ajánlott!
én win 7 (32 bit és 64 bit alatt is) használok nero 8.3.6.0 verziót, kétrétegű lemezeket is írok, szóval ezzel és az újabb szériás nero verziókkal mennie kell!
a kétrétegű lemezek írása amúgy kényes dolog, nagyban függ az íráshoz használni kívánt dl lemezek milyenségétől is! verbatim és ricoh (médiakód alapján is) lemezek ajánlottak, a többivel gond lehet; el sem kezdődik az írás, nem írja meg végig az író a lemezt, megtörténik az írás, de olvashatatlan a lemez...stb!
milyen dl lemezt használsz? a gyártó és a médiakód is kellene! -
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Van egy Toshiba laptop benne pedig egy Pioneer DVRTD08L dvd iro.
Rendesen olvas es ir kiveve a ketretegu dvdket.Az iras nehany perc (valtozo) elteltevel leall. Nincs hibauzenet, de a dvd iro nem reagal.
A sajatgepbol is eltunik, az eszkozkezeloben pedig hibas adattarolo eszkozkent jelenik meg. Ujrainditast kovetoen megjelenik es hasznalhato.Probaltam a Vista64 + Nero 9 kombinaciot.
Eloszor szoftveres problemara gyanakodtam, ezert felraktam a Win7-et plusz az ashampoo 9 iro programot. Ugyanez a jelenseg. (A Nero nem akart feltelepulni Win7 alatt)Ezek szerint hardveres a gond?
Most lattam hogy van hozza ujabb firmware, ami ezt javitja:
"These FW Update solves the error, that the ODD can not be recognized on SATA AHCI mode."
Lehet ennek koze az altalam tapasztalt jelenseghez?Barmilyen segitseget szivesen fogadok.
Elore is koszonom.
udv
-
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
szerintem kevésbé valószínű, hogy az adott lemezekkel lenne gond...
szoftveresen minden rendben a rendszerrel? tuning/húzás nincs? -
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
Média kodja: MCC 03RG20
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
"6x vagy esetleg 8x sebesség mellett nem próbáltad az írást? mert olyan is létezik, hogy 4x sebesség mellett hibázik az író, de 6x vagy 8x sebesség mellett pont nem..." - most kifogom probálni.
A legnagyobb probléma, h néha megírja a lemezt rendesen, máskor pedig hibázik a legelején.
vagy esetleg a lemez a hibás? -
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
az írón az utolsó firmware verzió van - igaz, az is több, mint 4 éves már...
a verbatim lemezek minőségileg jók - kivéve, ha 25 darabos, hengeres kiszerelésű, 8x lemezről van szó, mert olyan létezett hamisítvány is!
a lemez médiakódját kiírja például a nero infotool vagy a nero discspeed is!
régebbi 8x vagy újabb szériás 16x lemezre próbálsz írni?
mert az is okozhatja esetlegesen a problémát, hogy a nagyon régi firmware nem ismeri fel (rendesen) az újabb szériás 16x lemez médiakódja alapján a lemezt, és nem tud az íráshoz megfelelő írási stratégiát párosítani! az ilyen régebbi írókhoz ajánlott régebbi médiakódos lemezeket használni, aminek a médikódjához még van normális írási stratégia párosítva a régi firmware verzióban!
6x vagy esetleg 8x sebesség mellett nem próbáltad az írást? mert olyan is létezik, hogy 4x sebesség mellett hibázik az író, de 6x vagy 8x sebesség mellett pont nem... -
válasz
RaPiDsHaRe
üzenetére
kezdésnek néhány fontos infó kellene;
- az író pontos típusa?
- az írón jelenleg lévő firmware verziója?
- az íráshoz használni kívánt dvd-r/+r lemez gyártója és médiakódja?
- az íráshoz használni kívánt - kiválasztott - sebesség? -
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hali.
Van nekem egy Pioneer DVD- írom, és az újra írható lemezeket jól megírja, de ha sima lemezt akarok vele megírni, mindig elrontja. Mi lehet a gond? -
HunNuke
csendes tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Amit írtál, úgy kéne beállítanom?
Mert azon a gépen így van jelen pillanatban:
Pri mas: vinyó
Pri slave: olvasó
Sec mas: Író
Sec slave: vinyó.
(ami van jelenleg 'beállítás' így nem próbáltam ki hogy működik-e, előbb úgy gondoltam interneten utánanézek, de nem találtam hogy kell
szóval nem tudom így működik-e) -
HunNuke
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Van egy gép, amiben 2 merevlemez, 1 dvd olvasó, 1 író van.
Amikor betettem a legújabbat a nero kiírta, hogy a kábelek miatt nem lehet másolni az egyik dvd-olvasóról a másikra.Hogy lehetne megoldani, hogy tudjak írni egyik dvd olvasóról a másik íróra?
Az alaplapon van 2 hely ide kábelnek, egyenként 2-2 csatlakozási ponttal a kábeleken és van külön egy a floppy meghajtónak, így 5 hely, mindegyik foglalt.
Kérlek segítsetek!
-
válasz
Pusztító88
üzenetére
Sajna behallt a dvd-d. Általában 2 év a szavatossága intenzív használatkor.
Előfordul. -
Pusztító88
csendes tag
hy van egy ASUS DRW-2014L1T íróm és a nero kiírta írás elkezdése elött hogy lézer beállítási hiba ennek mi lehet az oka?
és egy darab dvdt se olvass be és legyen írott vagy eredeti
op. windos vista -
válasz
IRON STORM
üzenetére
Csak egyet a 4×-est!!!
-
válasz
Barney1981
üzenetére
azért csak kipróbálhatnád a firmware frissítését, sokszor orvosolja a megmagyarázhatatlan hibát/hibákat! veszíteni semmit sem fogsz...
-
Barney1981
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung SE-S184M típusú külső DVD íróm, amit MacBook Pro-hoz használok, és egy ideig jól működött minden, ám az utóbbi időben olyan gondom van vele, hogy az általa megírt lemezt nem olvassa sem sajátmaga, sem pedig semmilyen dvd-meghajtó. A régi lemezeket (filmeket, stb...) mind jól beolvassa, de amit pl. az utóbbi időben megírtam vele, nem olvassa be azokat. Viszont a lemez hátsó részén látszik, hogy írt rá, de mégsem olvasható a lemez, mintha nem lenne rajta semmi.
Firmware részről az SB03-as van rajta, és látom, hogy van SB05 is, de ha egyszer a régivel is ment egy időben, és a gépem nem változott azóta, akkor nem hinném, hogy ez a probléma okaDe akkor mi okozhatja?
Esetleg az, hogy elég ritkán használtam az utóbbi időben és beporosodhatott? Vagy mechanikai hiba lesz? Nem tudom...Mindenesetre ha valaki tud rá megoldást, szívesen venném és köszi előre is. -
Sziasztok!
Van egy Asus 1814BL dvd íróm! Az a gond hogy a Philips dvd-t nem írja 4×nél gyorsabban!Firmware a legújabb rajta! mi lehet a gond? Nem ismeri a médiakódját?
-
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
nincs mit!
ha nincs bekapcsolva a daemon tools emulációja - vagyis piros színű az ikonja a tálcán -, akkor általában nem okoz gondot, úgy általában mehet az írás alatt is.
az 1x írás nem is kell neked, író/firmware - lemez/médiakód párosítás függvényében 2x/2.4x az alsó érték! -
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
a daemon tools főként bekapcsolt emuláció esetén tud problémát okozni - nem csak frissítéskor, de akár még írás esetén is...
-
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
milyen oprendszer alatt próbálod? xp alatt simán kell indítani a frissítést, de vista vagy win 7 esetében esetlegesen csak xp kompatibilis módban fog menni!
amit még érdemes betartani;
- lemez nem lehet a frissítés ideje alatt a meghajtóban! (mint írtad is, ez kipipálva!)
- a frissítés idejére vírusirtók és hasonló védelmi alkalmazások kilő!
- a frissítés idejére emuláló, klónozó és hasonló jellegű alkalmazások kilő, különös tekintettel azokra, amik már az oprendszer betöltésekor automatikusan elindulnak, és a háttérben az optikai meghajtó alá dolgoznak!
- oprednszer alól csak stabil - lehetőség szerint tuningtól mentes - oprendszer esetén történjen meg a frissítés!
- az egér és billentyűzet kivételével a frissítés idejére lehetőség szerint minden usb csatolású eszköz a gépből kihúz!
- az ide kábel master végén legyen a frissíteni kívánt optikai meghajtó, master állásnak megfelelően álló jumper mellett!
- adott ide kábel slave ága a frissítés idejére lehetőség szerint üres legyen! -
Mr.Skyline
senior tag
Hát nem sikerül frissítenem a firmware-t,
azt írja update failed. mit csinálok rosszúl?
a meghajtóban nincs semmilyen lemez, elindítom a frissítést majd failed, és lefagy a gép...
-
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
a kétrétegű lemez írása kényes dolog! az író sem egy új szériás már, az utolsó firmware verzió is elég régi már; AD7173A_GN_104_080415 - ha az 1.04 verziótól régebbi firmware van az íródon, akkor frissíteni kell a linkeltre!
kétrétegű lemezből a verbatim és a ricoh ajánlott (médiakód alapján is), a többivel probléma lehet, sőt szokott is lenni - még az újabb szériás írók esetében is!
ha az írón lévő régebbi firmware nem ismeri az újabb szériás kétrétegű lemez médiakódját, akkor sajnos gond van... az eleve érdekes, hogy 1x sebességgel akarja írni...
esetleg próbálj meg beszerezni régebbi szériás 2.4x vagy 4x sebességgel írható dl lemezt!
az általad használni kívánt tdk dl lemeznek mi a médiakódja? a nero infotool vagy a nero discspeed kiírja!
továbbá nem ártana újabb nero verzió, vagy egy újabb szériás imgburn dl íráshoz!Freeman2; nem széria hiba, anno elég sok dl lemezt írtam ezzel az íróval! viszont az igaz, hogy az ad-72xx széria jelentősen jobb!
-
Freeman2
tag
válasz
Mr.Skyline
üzenetére
Nekem 7173s íróm volt!Ugyanaz mint a tied csak SATA!
Nekem kb 1 ilyen lemezt rontott hasonló módon indított,és aztán szépen elkúrta a lemezt!Én besokkaltam bevittem az üzletebe,ahol hülyének akartak nézni,ezért még a lemezeket is kifizetettem velük,+ kicserélték egy optiarc 7200S-re ami semmi hibát nem ejt,mindent olvas és ír hibátlanul!Lehet,hogy széria hiba?
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Vettem a mai nap 4 db TDK DOUBLE LAYER DVD+R 8x lemezt
és van egy Optiarc DVD RW AD-7173A DVD íróm.Szeretnék írni lemezt de mindig feldobja ezt az ablakot mielőtt elkezdené az írást:

Mi lehet a gáz?
Köszi!u.i.: Nero v7.5.9.0
-
cybermage
csendes tag
Sziasztok!
Pioneer DVR-215D irommal lenne problemam. Egyszer mar gariba csereltek, mert nem akart ujrairhato CD-ket kezelni. Furcsa modon minden mast tokeletesen megirt... Csere utan jonak tunt, de most megint elkezdett rosszalkodni. Nem irja meg vegig a DVD-ket. Egyszeruen lefagy. Eloszor azt hittem software problema, mivel Vista alatt irtam Neroval. Most Win 7 64bit-en is ugyan azt tapasztalom Nero 9.4.12.3-al.
Szinten problema hogy ha megirja akkor is az asztali olvasok nehezen vagy egyaltalan nem akarjak beolvasni... Legutobb megirtam siman Win 7 64bit alol Nero nelkul, de az asztali olvaso megint nehezen ismerte fel...
Van valami otletetek hogy tudnam kizarni a software problemat? Nero-val csak nincs gond. Win 7-nel is durva lenne egy ilyen hiba. De hatha ti lattatok mar hasonlot.
Persze kerdes az is ha az a rossz akkor milyet vegyek helyette?
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy tegnaptól mára eltünt a sajátgépből a dvd írom ikonja, illetve a daemon 2 virtuális meghajtó ikonja is. Semmit nem csináltam , ezért nem is értem mi lehet a probléma.
Bios látja , sajátgép nemlátja , eszközkezelő látja őket, sárga körön belül fekete felkiáltójel van elöttük, és tulajdonságokon belül "A Windows sikeresen betöltötte a hardvereszközhöz az illesztőprogramot, de nem találja a hardvereszközt. (Kód: 41)" ezt írja. Mi lehet a probléma? régóta nem is használtam őket, de ma pont kéne. Aki tudna segíteni , vagy már találkozott ilyennel, az ne habozzon a válasszal.

Előre is köszi a válaszokat.
-
Mekibácsi
tag
Sziasztok!
Az a problémám a DVD írómmal (ASUS DRW-2014S1T), hogy néhány hete semmit, ami a dvd-n van nem akar lejátszani. Ha videó/zene van a dvd-n, ráklikkelek a fájlra, és nem történik semmi. Ha installálni akarok szoftvert/játékot az sem megy.
Csak azzal a módszerrel tudom megnyitni (pl. játék esetén), h az egész dvd tartalmát átmásolom a gépre egy mappába és onnan már tudom installálni.
A másik furcsaság, hogy ha DaemonTools-al létrehozok egy virtuális meghajtót, ugyanez a helyzet. Semmi.
Nem tudom mi lehet a probléma, még új a gép meg a DVD író is. :-((
Köszi a segítséget.
-
impalaman
aktív tag
Hello!
Egyik nap azt vettem észre hogy az Windows nem akar rendesen kikapcsolni hanem újraindul, és néha be sem töltött, mióta lekötöttem a DVD olvasómat azóta megy rendesen. Szerintetek mi okozhatja a problémát? -
petymeg
addikt
sziasztok!
van egy acer aspire 3690-es notim amiben egy pioneer cd/dvd író van. cd-t szerettem volna írni de egy író program se "látja" az írót, csak egy image recordert enged választani, pl a nero. még az imgburni progival próbáltam de az is csak képfájlt enged írni, lemezre nem. mi lehet a gond? -
IRON STORM
őstag
válasz
Blackdeath
üzenetére
Valószínűleg a képfájlodhoz nincs .mds ami tartalmazza a rétegváltás helyét.
Tudsz csinálni te is , meg tudod határozni hol legyen a rétegváltás. -
Blackdeath
aktív tag
hi!
van 1 kis problémám. szeretnék kiírni egy dvd-képet egy verba dvd+dl lemezre, de ezt válaszolja a gép:
???
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Sickboy25
üzenetére
Olvasni se olvas? Ha igen, bootolj egy linux DVD-ről (már ha van másik meghajtód is...), ha az alatt sem megy akkor meghalt. Ha Win alatt nem olvas, de botolni tudsz akkor meg szoftveres gond, bár elsőnek talán kábelcserét javasolnék (ilyenkor mindig eszembe jut a srác aki szétverte a winyóját, majd kiderült h a rack volt rossz...).
-
tibi666
senior tag
sziasztok!
lenne egy kis problémám.
tegnap kiírtam egy filmet, átvittem egy barátomhoz. egy fuji újraírható lemez volt, másodjára írtam rá. yamada dvd lejátszója van, fél óráig ment a film, utána elszállt. áttekertem, félpercenként leállt a lejátszás.hazahoztam, ma kipróbáltam a saját panasonic lejátszómon, azt írta, hogy a lemez hibásan van formázva. roxio creatorral írtam. leformáztam imgburnnel, kiírtam újra, megint csak panaszkodott a formázásra.
kiírtam egy tdk dvd-re, erre meg azt írja ki a lejátszóm, hogy a lemez nem kompatibilis.
a számítógépen megy rendben, de sehol máshol nem. mi a fene lehet a gond?imgburn szerint az íróm: HL-DT-ST DVD+-RW GSA-T21N A100 (ATA)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frissítve 04/24!! 4TB HDD 100/100 - Több darab!
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Miért cserélném le? Azért mert Marketing zsenik dvd lemez-dvd író összejátszása közben kitalálta hogy: "Hozzunk mán ki új lemezeket új azonosító kóddal, a gyártók meg ne frissítsék a firmware-t, nehogy má' beolvassa. Vegyen új Dvd írót a lúzer!"
Azt elfelejtettem mondani hogy sok ilyen lemezem van, szóval konkrétan erre kéne megoldás, Tdk és az íróm.

thx