Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
yvsmad
őstag
válasz
Krisztina87
üzenetére
Most milyen rendszer van fent? A Win 7 vagy semmi?
-
Krisztina87
tag
Semmi javulás, most az a kérdés, tegyem fel e a Vistát az egyetlen lemezt, amit felismer? És aztán próbáljam meg feltenni a windows7et? Vagy ebben nincs semmi összefüggés?
-
yvsmad
őstag
válasz
Krisztina87
üzenetére
Egy ilyet találtam, de szerintem nem újabb, mint a tieden lévő: [link]
-
Krisztina87
tag
Itt a hangja az eszköznek ahogy erölködik Bootolásnál az eredeti lemezzel: https://drive.google.com/file/d/0B65SPXuPiQLmYjJxV1dtQ3RWUk0/edit?usp=sharing
Furcsaság, találtam a vista eredeti lemezt is 3ból kétszer azt felismerte.... -
yvsmad
őstag
válasz
Krisztina87
üzenetére
Ez egy LG Blu-Ray író, ha még gyári állapotában van, akkor érdemes firmware-t frissíteni rajta.
Néhány meghajtónak a Windows 7-tel is problémája akadt, hasonló témájú topicokban már írtak róla.
Mondjuk tudok adni olyan belső DVD olvasót, ami még a palacsintát is beolvassa. -
Krisztina87
tag
Néha olyat és csinál, hogy felismeri, de azt írja üres és nyugodtan írjak rá...
Ő az: IDE\CdRomHL-DT-ST_DVDRAM_GT30N___________________AS02
És az mi, hogy pl. burning studioval sikerült az RWs lemezt törölnie gond nélkül meg látszólag írnia? Ez is egy vicc, pedig közben nem is észlelte windows. De mondjuk az nem is érdekelne, hogy windowsban megy e vagy sem, csak Bootolásnál BIOS ismerné fel, és nem pedig csak erőlködne...
-
Krisztina87
tag
Sürgős segítség kellene, mert már ott tartok, hogy kézzel kitépem csavarostól a meghajtót és addig verem szét az olvasó fejét még morzsalékos nem lesz az egész.
2 éves DVD író, ha 10szer volt használva.
Rendszert akarok újra rakni vele, de amit adok lemezt neki, csak szenved vele (karrogttja, meg néha karcolás szerű hangokat ad ki, nem a lemez hibás, más gépen tökéletesen megy a lemez), vagy legtöbbször azt írja nincs lemez benne.
próbáltam eredeti lemezzel, egyszer írottal, újra írottal.Volt, hogy egyszer elkapta, de aztán megint elvesztette... Plusz egyszer még a mappákat is meg tudtam nyitni a lemezen.
Lencse tisztítás megtörtént, fej kalibrálás megtörtént, windowsban is registry, plusz a hardver újrafelismerése megtörtént.
Nem hiszem el, hogy tönkre ment hardvaresen. Nincs valami teljes belső reset magára a DVD íróra?
-
Piftuka
veterán
"Erre is van megoldás: kérj próbagaranciát. Ha nem ír jól, akkor visszaveszi az eladó.
Ha nem megy bele, akkor eleve gyanús."Köszi a tippet! Ezt meggondolom.
"Azt azért nem tudom, hogy a hamar elromlott típus miért is olyan jó de ehhez én nem érthetek..."
Különösebben én sem. Anno utánaolvastam, megkérdeztem a hozzáértőket, és mindenki azt mondta, hogy a NEC "alapra" épített SONY Optiarc írók a legjobbak, ha írásminőségről van szó.
Ezek szerint a tartósságuk már nem annyira kiemelkedő!

-
Piftuka
veterán
Arra biztosan nem, hogy rossz használt írót vegyek.
Maximális köszönetem a tippekért, de tényleg nem szívesen kockáztatom. Ha rosszat veszek, akkor a 4-5.000 forint is igen drága mulatság.
Egyébként átnéztem az itteni hirdetéseket, és valószínűleg az eladók zöme éppen olyan jól tudja, hogy milyen jók a régebbi Pioneer és SONY írók, mert ez meglátszik az árakon.
Jellemzően 5.000-7.000 forintért vannak a jobb álapotúnak tartott SATA példányok, az enyémmel megegyező típusú, újnak mondott író pedig 12.000!!! forint.
Ehhez viszonyítva azért nem is "annyira" drága az új, garanciális, biztosan nem használt Pioneer Blu-Ray író.
(És hidd el... én lennék a legboldogabb, ha nem kellene semmit vennem, mert a jelenlegi SONY íróm még 10 évig hűen kiszolgálna!)
-
Piftuka
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek!

"Pedig hidd el a régebbi DVD írók messze jobbak a maiaknál és aprón kilehet fogni jókat."
Azt nem kétlem. (Nem véletlenül esett a választásom ~3,5 éve az akkor egyik legjobbnak mondott íróra.)
A helyzet az, hogy nem a régi írókkal (mint technológiával, "szerkezettel") szemben van fenntartásom, hanem a használt régi írókkal!
Nem mindegy. Még pár ezer forintom sincsen "lutrizni" azon, hogy vajon egy "agyonhegesztett", berhelt és/vagy 1.000.000 lemezt megírt, "leharcolt" használt írót vásárolok-e valakitől, vagy egy megkíméltet.
A használt alkatrészek piaca mindig lutri. Na én ezzel nem akarok szórakozni.
Inkább veszek akkor egy Pioneer Blu-Ray írót, ha - mint ahogyan mondjátok - az még szuper minőség, mert a Pinoeer gyártja.
Azért teszek egy próbát a dióda megtisztításával. Meglátom, milyen eredményre jutok vele!
-
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Köszönöm a tippet, de használt hardvert nem szándékozom vásárolni.
CD-írásra a 2001-1006 közötti Plextorokat keresi mindenki, simán lemosnak bármilyen újabb írót.
A még régebbi Yamaha F1-ekről nem is beszélve.
DVD íróból sem csináltak jobbat a Pio 212-217 -nél, hiába veszel a mai választékból bármilyen márkát vagy árkategóriát, közelébe sem ér ezeknek. Csak olvasd végig itt a topicban, hogy mit összekínlódnak az újabb Samukkal meg LG-kkel, miközben a 4-8 éves Piok írják a legjobb lemezeket még ma is. -
Úgy néz ki mégsem a cd meghajtó mert újra indítottam a gépet és beolvasta a windows cdt és most vissza beléptem a windows bw és van cd író rendesen működik,lehet a rendszer szórakozik vagy nem tudom,a burningstudio portable is indításkor kiírta hogy nincs cd meghajtó és bent ragad a feladatkezelőben sem tudtam kilőni.
-
Nem tudom mi lett a dvd írómmal egy LG GH22NS70 pár napja még írtam vele,most kb 2 éves és nem olvassa be a lemezeket,de az eszközkezelőben látható hogy csatlakoztatva van a géphez.
-
Flashget
félisten
válasz
Piftuka
üzenetére
Oké nem volt érthető

25GB-os BD lemezből jelenleg a legjobb a panasonic 6x lemeze. Hiába ajánlja fel az író a 12x vagy 16x sebességet maga a lemez nem tudja. Tehát ebben nincs különbség a két író között.
207-hez már nem fog fw-t kiadni a Pioneer a 209-hez meg igen. Ez a különbség köztük.Pedig hidd el a régebbi DVD írók messze jobbak a maiaknál és aprón kilehet fogni jókat.
-
Piftuka
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
"Szóval a legjobb vétel régebbi tipus, de használt író."
Köszönöm a tippet, de használt hardvert nem szándékozom vásárolni.
"BD íróban már csak 208 ill. az újabb 209-es tipust tudod venni. Nincs köztük nagy különbség csak míg az én 207-es íróm 12x BD írással bír addig a 209-es már 16x. Viszont panasonic lemez csak 6x sebességet tud tehát.."
Ne haragudj, de nem egészen világos a fentiek alapján, hogy az eltérő írási sebesség alapján (lassabb vs. gyorsabb) a 207-est, vagy a 209-est tartod-e jobbnak!?
-
piadex2
senior tag
Kedves Fórumozó társak!
Mitől lehet az, hogy a duplarétegű verbatimjaim 15%-át a négy dvd íróm rosszul írja meg?
Ilyen rosszak a duplarétegűek vagy vagy a samsung, LG kategóriájú írókban van a hiba.
Amúgy megnéztem, hogy a Verbatimból a legjobb minőségű lemezek vannak nálam.
Kösz előre is a segítséget.
Üdv,piadex2
-
Flashget
félisten
De megírta a DL lemezt és ez a lényeg.
Később váltottam 215-re, ami most eladó lett, mert jött helyette a BDR-209.
Hiba volt.
én nem adtam el egyiket sem, sőt a Pio 207 BD író után vettem az újabb de már fekete Pio 215D-t ami 2K-t simán megért. Csak crossflashelni kellett 215L-re a szokásos baja miatt és pöpecül írja az infome lemezt. -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
Ez az Pio 108 + FW amolyan félmegoldás volt, én is olvastam róla, meg arról is, hogy nem 100%-os. Piodata FW-t raktam rá én is. Kár, hogy az újabbakra már nem volt Piodata.
Szóval inkább eladtam a 108-ast az akkori gépemmel együtt és az újba már 112-est rakattam. Akkor nem kaptam SATÁ-st, pedig egy 212 még jobb lett volna. Később váltottam 215-re, ami most eladó lett, mert jött helyette a BDR-209. -
Flashget
félisten
A 108 még nem tudta a kétrétegű DVD-t írni.
butaságot ne írjál, mert azzal írtam meg életem első 2db DL lemezét csak megfelelő fw kellett hozzá, amik még ma is tökéletesen lejátszhatók asztali lejátszóval. DVD Decrypter volt a progi mai nevén Imgburn amivel megirtam.
Ridata DVD+R DL 2,4x és akkoriban 2005-ben 800Ft volt a PH-n darabja. Verbatim 1000 felett volt. Ma ennyiért BD-RE lemezt lehet kapni.
[link]
[link] -
yvsmad
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
Nekem volt Pioból DVR-215, 112 és 108 is. A 108 még nem tudta a kétrétegű DVD-t írni.
A 112 már minden DVD-t jól megírt, de anno az új gépembe már a SATÁ-s 215-öt vettem, eddig ez volt a legjobb a 3 közül.
Most egy BDR-209-est vettem, ezzel sincs gondom. Csak akkor vegyél blu írót, ha ki is használod, mert 3x annyiba kerül, mint egy mai új DVD író. -
Flashget
félisten
válasz
Piftuka
üzenetére
1. nekem ilyen íróm van és a legjobb vétel volt a mai írók között. hangsúlyozom mai és nem régebbi mint a Pio 215 vagy a még régebbi 108-as. DVD író topicban erről több infót találsz.
Viszont már ilyet sem kapni maradt a samsung, liteon és LG. Az asus liteon belsőről, samsungra váltott.
Én vettem egy használt Pio215-öt a fekete házhoz
Szóval a legjobb vétel régebbi tipus, de használt író.2. 117/217 volt az utolsó ekte Pioneer DVD író a 218 már átcimkézett QSI..én azt szoktam mondani Tesco gazdaságos vagy Spar budget kaliber
Jó ha közepes mínőséggel tud írni még az LG is jobb pedig azt sem ajánlanám.
BD íróban már csak 208 ill. az újabb 209-es tipust tudod venni. Nincs köztük nagy különbség csak míg az én 207-es íróm 12x BD írással bír addig a 209-es már 16x. Viszont panasonic lemez csak 6x sebességet tud tehát..
De Pioneer esetében mindig az újabbat érdemes venni, mert ahhoz adnak ki fw havítást és még valami. A DVD-t is úgy írja mint egykoron a 212/216 tipusok kb. -
Piftuka
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Köszönöm a választ!

1. még mindig a legjobb az utóbbi 3-4 évben.
A saját tapasztalataim alapján, ez elég valószínűtlen. (Jó... tudom, nem szignifikáns statisztikai eredmény egyetlen rossz példány alapján leírni egy terméket.)
Ha pedig így van, az még szomorúbb.
(Eszembe jut a Hitachi GD-7500-as DVD olvasóm, ami ~12-13 éves, és a mai napig kifogástalanul működik.)De tényleg... Melyik gyártó melyik típusát érdemes megvenni, ha megbízható DVD írót szeretnék?
2. csak Pioneert amíg még ők készítik a BD írót, szemben a DVD íróval ami QSI gyártmány.
Mit kell tudni erről a QSI-ről? Soha nem hallottam még róla.
Érdemes Blu-Ray írót vásárolni manapság? Hol tart ez a technológia? (A CD írók történelméhez hasonlítva.)
És pontosan melyik Pioneer modellt javaslod?
-
yvsmad
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Oké, akkor a gazdája vigye szervizbe.
Egy gyors javítás még mindig olcsóbb, mint újat venni. -
-
yvsmad
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Vidd el szervizbe. Szerintem rutinból tudják, hogy mi baja van.
Nem hiszem, hogy újat kellene venned. -
-
yvsmad
őstag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
DVD lemezre sem reagál?
-
Heló.
Adott egy Asus X5DIE laptop.
Elromlott benne a dvd olvasó/író.
Na most, a bios látja a windows is látja.
De ha beteszek egy cd-t nem reagál semmire sem.
Valami ötlet?
Újat kell vegyek?
Üdv! -
yvsmad
őstag
A blu író mellé miért vettél még egy DVD írót is?
Mivel más lézerdiódát használ az LG a BD és a DVD írásra, a DVD lemezektől nem "kopik" a BD-t író dióda.
Minőségben sem nagyobb név a Samu az optikai lemezek írásában. Egy régebbi Pio DVD íróval jobban jártál volna.
A Nero szoftverekből csak a Burning ROM-ot szabad használni, a többi light, express stb. nem ér fabatkát sem. -
ancsan
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom most cseréltem le a DVD-írom LGről Samsungra.
Szerettem volna ki írni egy lemezt Nero 10-el de a letárolás indításnál lefagy a Nero (A gép nem).
Viszont van egy LG Blu-Ray író a gépben,ami tökéletesen ír Nero 10-el.A Nerot újra telepítettem.
A Samsung a DVDFab 8 Qt programmal tökéletesen ír.
Mi lehet a baj válaszokat előre is köszönöm!
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer DVR-111D íróm. Régóta használom és többnyire csak DVD lemezt írok vele. CD-t csak akkor, mikor több újratelepítés miatt az oprendszereket frissítés után kiírom CD-re, hogy gyorsabb legyen a telepítés.
Most is így tettem, de a lemez ellenőrzés (Nero Express, Verbatim CD-R 4x-es írással) hibát jelzett. Azt írta a Nero, hogy a túl sok hiba miatt leállt a további adatellenőrzéssel. Viszont, ha összehasonlítottam az eredeti ISO állomány tartalmával, akkor csak 1 kicsi 10 KB-os állomány-t nem tudott megnyitni.
Kipróbáltam két másik lemezen (TDK RW 12x, Verbatim RW 32x) 4x-es és 10x-es sebességgel és azokon is ez az állomány lett hibás (egy eléggé "mély" könyvtárban van). Kiírtam DVD-RW-re is, de azon viszont hibátlan lett az írás.
Tehát írható és újraírható CD-vel hiba, újraírható DVD-vel jó.
A CD és DVD eltérő hullámhosszú lézerére gyanakszom, de mi lehet a hiba? Koszos a fej és a CD lézere nem "megy át" a koszon? Vagy valami más? -
Piftuka
veterán
Elnézést kérek, a kései reagálásért! Nagyon köszönöm az info-kat!
Ezek alapján már el tudok indulni, és remélhetőleg választani valami jó archiváló DVD-t. 
Viszont sajnos visszatért az ebben a hozzászólásban ismertetett hibám!

Gyanítom, hogy tehetnék egy próbát a dióda alkoholos megtisztításával, de a vatta mikroszkopikus szálai rátapadhatnak, így tudom, hogy nem a legjobb megoldás.
Ugye jól sejtem, hogy ha lemezeket szeretnék írni, akkor nem kerülhetem el, hogy vásároljak egy új DVD írót?
A kérdéseim:
1. Melyik az a típus amit érdemes megvásárolni, ami a legjobb? (A SONY Optiarc AD-7260S modellt azért választottam anno, mert azt mondták, hogy NEC "bázisú", ami a legjobb, legmegbízhatóbb.)
2. Érdemesebb egy Blu-Ray íróra beruháznom? Ha igen, akkor melyik gyártó, melyik modellje ajánlott? (Szintén a lehető legmegbízhatóbbat szeretném választani.)
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
-
johnywalker
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
Figyelj, ezt több dolog is befolyásolhatja. Driver, firmware, de íróprogram is erősen gyanús.
A lemezek alapanyaga is gyártónként változhat.Másik gyártótól származó lemezzel nem próbáltad? -
atomanti19
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Olyat is csinált, hogy az írás legelején kidobta a DVD-t hogy készenvan. Ez mitől lehet?
-
johnywalker
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
Jó ára van az utángyárinak, szó sem róla..
A külső írók is csak kevéssel olcsóbbak, sok helyen találsz jó minőségű helyettesítőt, webshopokban akár akciósan is pl:[link]
Az előlapot/részt pedig akár át is tudod pattintani az eredetire. -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Tönkrement a notimban a dvd író! Sony Optrirac AD-7700s típusú. (utángyári 10k :S) Az ő helyére kéne valaki.
Jobban járok egy külsővel? Évi max 2-3 szor használom. -
Tylla66
csendes tag
válasz
Flashget
üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot. Kissé körülményes a cserebere, mert nincs másik gép, amiben cserélni lehetne és még kompatibilis is. Meg szeretném tisztázni a regisztrációs kulccsal kapcsolatban leírt kérdésem! Azt talán könnyebb, mint a csere, persze csak akkor, ha valaki ilyen mélységékben ismeri az op. rendszert.
-
Tylla66
csendes tag
Nincs senkinek ötlete a kérdésemmel kapcsolatban?

-
Tylla66
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig próbálom megfejteni az Optiarc problémámat. Szombathoz képest annyi fejlemény van, hogy mára már beolvas olyan lemezeket, amelyeket korábban nem és felismer üres DVD-t. Többször "töröltem" az Eszközkezelőből az írót, majd ismét vissza. Olvasgattam fórumokat és néhánynál említették a Microsoft egyik oldalát, ahol van egy 5 lépcsős javítási folyamat (http://support.microsoft.com/kb/314060) Nekem a 3. megoldással kapcsolatban volna kérdésem. Lépésről-lépésre követve a leírást a saját beállításjegyzékemben nem találom az "UpperFilters" és "LowerFilters" bejegyzéseket, amiket elvileg törölni kellene az esetleges javulás érdekében. Ilyen van, hogy "Alapértelmezett/Class/ClassDesc/EnumPropPages32/IconPath/Installer32/NoInstallClass/SilentInstall" a főkulcsnál 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318.
Ez most jó nekem, vagy hiányos/sérült a kulcs és akkor mi a teendő? -
Szép estét!
Két Pio DVR-215D íróm van, nem tudom, hogy mi van velük vagy mi történt, korábban gond nélkül ment az írás. Csak ma és az elmúlt 1-2 napban nem sikerült, Ashampoo program segítségével írtam és a végén azt írta, hogy sikertelen (de az hogy mi nem sikerült, azt nem írta) és a DVD-re rákerült az írás, csak nem használható....
(Az Ashampoo íráskor két zöld színű csík megjelenik (puffer és haladásjelző), a puffer megtörtént, de a haladásjelző nem!)Előre is köszönöm a választ!

-
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Így már értem. Megpróbálom finoman tisztítani, talán nem okozok nagyobb galibát! Köszönöm a válaszokat! További szép hétvégét kívánok!

-
johnywalker
őstag
válasz
Tylla66
üzenetére
Youtube-on is vannak ilyen videók, ahol pöpecül egy fültisztító pálcikaszerű eszközzel is át lehet az olvasófejet és környékét tisztitani.Tényleg ne csurogjon a pálcikából a szesz, és nem túl nagyon nyomva, mivel az olvasó elállítódhat, amit már (házilag) nem lehet korrigálni..
-
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Az pontosan mit jelent, hogy "Olvass rá"? Nem okozok azzal gondot, hogy alkoholos vattával akarom tisztítani (nekem is ez jutott eszembe), mert egy barátom azt mondta, hogy csak spec. tisztító lemezzel lehet.
-
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Akkor az általad leírtakból az következik, hogy mégsem programhiba az okozója a problémának. Közben olyan infót is kaptam, hogy esetleg a lézerfej koszos vagy nem megfelelő szögben olvassa az írt DVD-ket, mert "elállítódott". Gondolom ezeket a problémákat csak szerviz tudja orvosolni. Egyébként mehetnek ezek a problémák a működés rovására?
-
johnywalker
őstag
válasz
Tylla66
üzenetére
Az olvaónak/írónak saját vezérlőprogramja van - ez a firmware.Régebbi iróknál nagy odafigyeléssel lehet ezt is frissiteni, gyártófüggő mennyire ad ki frissitést.Ez a program gondoskodik arról is, hogy az újabb sorozatú lemezeket és azok tulajdonságait is beismerje.A windows illesztőprogram pedig, azt írtad teljesen hibátlanul "látja" az írót az eszközkezelőben, ezt általában az oprendszerek tartalmazzák.
-
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Igen, a TDK CD a Verbatim pedig DVD. Viszont ha mechanikai probléma van, akkor hogyan olvassa az egyiket és miért nem a másikat??
Vajon melyik OS programrész vezérli az olvasót? csak az illesztő, vagy más is? -
Tylla66
csendes tag
Valami történt, mert most az üres Verbatim DVD-R lemezt simán beolvassa, de pl. a TDK CD-R80 lemezt már nem. Most akkor mi a rák lehet???
-
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Igen, ez jó megoldás lehet csak a kiszerelésével nem merek próbálkozni :-( meg a másik gépbe való átszerelése sem lehet egyszerű.
Azért köszi a javaslatot. -
Tylla66
csendes tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! És volna esetleg valamilyen módszer arra, hogy megállapítsam, hogy pusztán mechanikai probléma van és nem program probléma?

-
Tylla66
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket!
Használok egy HP 530-as laptopot, rajta Windows 7 Professional op. rendszerrel . Öreg darab, de eddig hibamentesen működött. Most viszont a beépített CD/DVD olvasója (Optiarc DVD RW AD-7530B ATA Device) nem akar se olvasni, se írni. A használt lemezek DVD-R és DVD+R. Ezeket használtam korábban minden gond nélkül. Most ha behelyezek egy lemezt csak kattog-zörög-pörgeti a lemezt, hallhatóan kínlódik, de beolvasni nem tudja. Az illesztőprogramja a legfrissebb. A meghajtó tulajdonságait megnyitva azt írja, hogy "Ez az eszköz megfelelően működik."
Mi lehet a probléma?A válaszokat előre is köszönöm!
-
Flashget
félisten
Valószinűleg egy Win7 reinstall oldja meg,
valószínű mivel a vga driver elég sok helyre beíródik te pedig eltávolítottad és aktiváltad az integráltat.
Ez olyan mint amikor AMD vga helyett Nvidia kerül be..formatálás a megoldás hiába a sok pucoló progi mindig marad valami még ami bekavarhat.
Régen használtam a drivercleaner-t nem tudom van e friss verzió belőle egy próbát megér mielött rendszert raksz újra. -
tatu9
tag
Sziasztok!
Van egy asus drw24b5st íróm amivel van egy kis problémám. A mai nap eltávolítottam a gépemből a hd5770-es vga-t, és helyette az alaplapi hd4250-es vezérlőt használom (alaplap: GA-880GM-UD2H (rev. 1.3)). Na a probléma az, hogy ezután a csere után nem lehet dvd-t írni. Ashampoo BR 14 et használok, de próbáltam Nero-val, Imgburn-nel, de semmi, elindul az írás, felpörgeti a lemezt, azután megáll nem reagál semmire a program, a lemezt üresen hagyja. Nem is lehet lelőni a programot. Nekem lövésem sincs mi lehet a baj. Valószinűleg egy Win7 reinstall oldja meg, de hátha tud valaki valami használható tippet adni. Köszi.
Udv: ggabor -
Anonymous 01
tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Hali!
Végül csak a rendszer újrarakása oldotta meg, ez van...
Azért köszi! 
-
johnywalker
őstag
válasz
Anonymous 01
üzenetére
Csak egy tipp...
Régebben y-elosztó sata tápkábellel adtam az áramot két egymás fölött lévő optikai meghajtónak.
Az egyik nem akart működni, írni, néha nem látta a rendszer...stb.
Kábelcsere megoldotta. -
yvsmad
őstag
válasz
Anonymous 01
üzenetére
Illesztőprogram nélkül nem is kell újraindítani, hanem ahogy felismeri az új hardvert, le kell töltenie a hozzá való legújabb drivert. Ennyit akartam csináltatni.
De lehet hogy más baja van. Máshol nincs felkiáltójel az eszközkezelőben? (pl USB) -
Anonymous 01
tag
Megtettem, h az eszközkezelőből, azon belül az illesztőprogram fülnél eltávolítottam ezt. Majd restart, de újra ugyan úgy ott van minden, zavartalanul
Már nagyon bosszant, egyszerűen már nem tudom mit tegyek, h jó legyen újra. Rendszert nem szeretnék újra rakni, már kissé unom. Az ég rogyjon rá a winfos 8-ra 
-
yvsmad
őstag
válasz
Anonymous 01
üzenetére
Az illesztőprogramot kellett volna eltávolítani, nem az eszközt.
Az eszközt ugyanúgy felismeri újraindításkor és a rossz illesztőprogramot használja hozzá. Gyakorlatilag nem csináltál semmit. -
yvsmad
őstag
válasz
Anonymous 01
üzenetére
Próbáld ki azt, hogy letörlöd az illesztőprogramot. Utána a Windows felismeri, mint plug&play eszközt és letölti hozzá a legújabbat és be is állítja magának.
Jobb, mint a sima frissítés, mert rákényszeríted a Windowst a hibás driver cseréjére, még ha ugyanaz is a verziószáma.
Ha notebookod van, akkor Windowson kívül nem fogja látni azokat az eszközeit, amik belső USB-n csatlakoznak hozzá, mert az USB-hez kell op.rendszer is. -
Anonymous 01
tag
Sziasztok!
Következő a problémám, win 8 x64-es rendszerem van, és a legújabb hóbortja, h nem látja a DVD meghajtót, ezt írja ki: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)"
Működni működik, mert telepíteni akartam a windows-t (persze nem windows alól), még a meghajtót se látja.
Az eszközillesztőbe, egy felkiáltó jel is van mögötte.
Előre is köszi a segítséget!
-
krisztian7
tag
Köszi, megfogadom. Igaz egyszer se fogok kétrétegű dvd-t írni
Inkább audio, meg mp3-as cd miatt kell. Igen tudom a audióra, meg régi Plextor jó, de csak kocsiba kell a dolog. Beltérre van Dac 
-
yvsmad
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
Keress használt Pioneer DVR-212/213/214/215/216 írót, ebből a nagyobb számok az újabbak. Ezek még a kétrétegű +R DL lemezeket is hibátlanul megírják. Ha már a régi is Pio volt, ne add alább!
-
válasz
krisztian7
üzenetére
szia,
inkább jellemző vele a probléma, legalábbis én (is) csak olyan típusokkal találkoztam eddig...
-
krisztian7
tag
Köszi a választ. az a baj itthon 2500ft ennyiért elég sok, ebayről meg ötödannyi, de nem ér annyit az egész, ha szívnom kell vele. Keresek inkább valami olcsó satás dvd írót, vagy használom a másik gépet :/
-
yvsmad
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
Inkább szívás. Pár éve az egyik kollégám próbálkozott ilyen átalakítóval, de sehogy nem volt jó vele az író.
Bár elég sok típus van, lehet hogy egy másik jól működik.
Keress olyan boltot, ahol ki tudod próbálni (esetleg több típust is) és amelyik nem jó, azt visszaveszik. -
krisztian7
tag
A mostani alaplapomon nincs ide csatlakozó, csak sata, de használni szeretném a régi pioneer dvd írómat. Nézegettem a neten és van ilyen csatlakozó:
ide to sata
Használhatóak az ilyenek, kezeli rendesen a legtöbb alaplap, vagy csak a szívás van vele? -
yvsmad
őstag
válasz
Piftuka
üzenetére
Az arany Verbát UltraLife-nak hívják:
A JVC lemezen nincs semmilyen védőréteg, jó minőség, de nincs rajta sem UV-, sem karcálló védele.
A nagy víz másik oldalán kapható a Taiyo Yuden alapanyagú Maxell Pro, amin 3x védőréteg van és van Photo és Music változata is, mind a három nagyon király archiváló lemez.
A Tayo Yuden saját házi márkájának, a That's-nek is van Protecsheet védőréteggel ellátott mastering lemeze:
-
Pityke85
csendes tag
Sziasztok!
Visszakaptam egy Pioneer DVR-112D írót 1.28-as firmware-el ami régebben saját tulajdon volt. Régi lemezeimet ezzel írtam, azóta is minden visszaolvasa a lemezeket nagy sikerrel.
Olvastam valahol, hogy lehet belőle 112L-t csinálni.
Tudnátok segíteni egy két linkkel, honnan lehet letöleni megfelelő firmware-t, és egy leírással, hogy hogyan csináljam a frissítést? Előre is köszönöm a segítséget. -
Piftuka
veterán
"A Verbatim összes AZO védőréteggel ellátott lemeze archiválónak nevezhető."
Igen, azok nagyon jó kis lemezek! Nekem még "Advanced AZO+" felületű, sötétkék-zöld Verbatim lemezeim is vannak 4-5 évről korábbról, de sajnos azóta sem lehet ilyeneket kapni! (Talán meg is szüntette a gyártását a Verbatim!?)
Jobb híján a "sima" AZO lemezekből vásároltam én is.
Viszont pár éve olvastam az ún. "hard coated", arany felületű archiváló lemezeikről, amelyekre 50-100 év adatbiztonságot garantálnak.
Nekem ilyenre van szükségem, mert sok 10 GB-nyi családi fotó és videofelvétel, emlék, stb. vár arra, hogy lemezen tudjam biztonságban őket. (Hiszen a merevlemez megbízhatósága messze alulmarad ilyen szempontból.)
Legjobb tudomásom szerint a JVC-nek is volt még archiváló lemeze, mégpedig a "Tayio Yuden" gyártotta hozzá az alapanyagot, ami egyet jelent a megbízhatósággal és magas minőséggel.
Az a baj, hogy eddig nem találtam olyan boltot, ahol garantáltan eredetit forgalmaznak. Egy időben keresgéltem, de csak néhány szlovák székhelyű webáruház (nem ritkán egyetlen email cím megadásával, mint elérhetőség
) kínálatában láttam ilyen lemezeket.Bizonytalan forrásból pedig nem vásárolok. (Éppen egy archiváló lemez esetén nem is lenne értelme/szabad így tenni.)
"Nálam a Pio írónak még egyetlen lemezzel sem volt gondja, nincs olyan, hogy a Verbát megírja, a TDK-t vagy a Maxellt nem."
Utóbbiról jut eszembe, hogy van a '90-es évek közepéről 3 db 1-4x sebességű Maxell CD-m (zöld cimke, rajta "szívárvány színekben csillogó" lemez képe), amelynek a felülete smaragdzöld, és még a Nap felé fordítva sem nagyon látszik át. Na az volt még az etalon CD a kategóriájában!
A felülete tele van már karcokkal, de a mai napig gyorsan, és pontosan olvassa be bármelyik jobb optikai meghajtó.
(Nem sokkal később már a halovány zöld, majd kék felületű, fény felé tartva meglehetősen átlátszó Maxell CD-k készültek ebben a sorozatban - ugyanilyen borítóval -, de azok már meg sem közelítik minőségben a fent emíltett első szériát.) -
kgabcsi77
csendes tag
Sziasztok!! Van egy lenovo g500s laptopom,és egy ideje nem tudok audió cd-t írni vele.Megírja a cd-t helyesen(vagyis egy program se ír hibát),majd mikor meg szeretném hallgatni a zenéket,az első 3 vagy 4 zene után elkezd recsegni a zene,akadozik,aztán nem is tudja tovább olvasni a laptop.Mintha 4 zene után befáradna az író
Próbáltam már többféle cd-vel,minddel ugyanazt csinálja.Dvd lemezzel semmi baj nincs,azt meg tudom írni,adatot,bármit...
PLDS DVD-RW DU85SH ATA Device --- ő a bűnös.
Windows7 professionalt használok,a BIOS látja a meghajtót és az eszközkezelőben sem mutat hibát.Próbáltam már az eszközkezelőben eltávolitani,aztán ujra megkerestem a meghajtót,nem vált be.Ennyit tudtam kihozni mihaszna szakmunkásképzővel,ha valakinek van valami ötlete,kérem segitsen,köszönöm!
-
Flashget
félisten
Valóban, a mai Pio írók már máshol készülnek, asszem a DVR-116/216 volt a utolsó igazi Pio széria.
117/217 volt az utolsó ekte pio..a 218 már átcimkézett QSI író..(régebben ezt ipari hulladéknak hívtuk)
Pio ma már csak BD írót gyárt. 205/206/207/208 mind jó pörkölő szokásos pioneer szint. BDR-209DBK tipus jelű a legújabb írója. -
yvsmad
őstag
Asztali CD-íróból Philipsem volt (CDR950) de az pont nem magyar gyártmány volt.
A Philips rendszerű DVD felvevőket is szerettem, sokan nem tudják, hogy a HDD-s set top boxok a mai napig a Philips-rendszerű DVD-felvevők elvén működnek: a tévéműsor egyből HDD-re megy és amit a képernyőn látunk, az már a HDD-ről visszajátszott kép. Így lehet az élő tévéadást megállítani, visszatekerni, ismételni, ide-oda lépkedni benne akárhányszor. De pont ez a technika okozta azt is hogy igen sok (főleg Seagate) HDD döglött meg a Philips felvevőkben, mert ugyanarra a 40 GB-os pufferre vettek fel és töröltek vissza nap mint nap. A Philips rendszerű felvevőknek a szoftvere volt elég butácska, a Sony vagy a Pio szoftverével ötvözve verhetetlen gépet lehetett volna csinálni. -
Jarod1
veterán
Anno a cd DVD író gyártásban dolgoztam, Philips volt a gyártó de szállított a az onkyonak, Marantznak Kenwoodnak...stbmind asztali mind pc verzióban..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston A2000 250GB NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó ha közepes mínőséggel tud írni még az LG is jobb pedig azt sem ajánlanám.
(Az Ashampoo íráskor két zöld színű csík megjelenik (puffer és haladásjelző), a puffer megtörtént, de a haladásjelző nem!)

Azért köszi!
Máshol nincs felkiáltójelem. Ami még furcsa, h eltűnt a virtuális meghajtóm is...

) kínálatában láttam ilyen lemezeket.