Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sityuka80
tag
Egyébként egy dvd írónak mennyi lemezt kell megírnia?Meddig bírja vajon?
-
sityuka80
tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ez lehet az én maxell korongjaimmal is?
Tehát akkor nincs rá biztosíték, hogy ha veszek új írót azzal jó lesz? -
pigatt
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ez mesés hír.
Köszi akkor mit javasolsz milyet vegyek másiknak? NEC? -
pigatt
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Akkor azt mond meg nekem, hogy a notim miért olvasta be az összeset.
-
pigatt
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
TDK (világoskék), a médiakódot nem tudom mi az. Win 7 használata óta vettem észre a hibát.
-
sityuka80
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Lehet tönkrement, mert már rengeteget írtam vele.
A lehető legfrissebb a firmware.
Érdemes próbálkozni módosított firmwerrel?
Üdv. -
pigatt
őstag
Üdv.!
Olyan gondom lenne, hogy most kiírtam 8 lemezt és nagy nehezen csak 2-t tudott visszaolvasni a pio 216d íróm. A laptopom beolvasta mindet. De a régi írásokat a pio is gond nélkül mindet olvassa. Mi lehet a gond?
-
nolika
senior tag
Quick(gyors)kérdés:
Írogatok Maxell lemezeket a notimmal.
De valahogy az első 10%-ot csak 2x írja meg, aztán 4x aztán az utolsókat meg 6x-osan.
Isoburner és neroban is ezt nyomja...
így egy dvd lemez 15 perc alatt lesz kész
Miért? -
sityuka80
tag
Sziasztok.
Miért írja ki DVD másolásnál,írásnál hogy lézerbeállítás hiba?
Optiarc AD-7173S
1.03 Firmware
üdv. -
Calculator
csendes tag
Vettem egy Samsung SH-S222L írót.( Firmware SB03)
Ha DVD-t nézek vele, akkor azonnal halkan indul és szépen csendben dolgozik.
AVI filmnél folyamatosan hangos.
Viszont ha pl. elindítom az EVEREST-et, és azon belül bemegyek az Optikai meghajtó tulajdonságaiba, akkor abban a pillanatban lehalkul ,de az AVI filmet továbbra is játssza tovább. A start- számítógép- DVD-RW meghajtó- jobb gomb- tulajdonságok- hardware- tulajdonságok ugyanezt a hatást váltja ki.
H ezután kivállasztok a lemezről egy másik filmet azt már halkan kezdi el lejátszani.
Mi lehet a baj?
Miért nem egyből halk AVI-nál, vagy miért nem halkul le magától menet közben? -
localhost
Közösségépítő
Szeretném, ha segítenének.
Van egy HP laptopom, soha semmi gondom nem volt vele.
Tegnap mindenféle REGCLEANER programokat futtattam, ami meg is oldotta az eredendő problémát, csakhogy más baj is lett.Teljesen rossz a DVD-íróm a Win7 szerint. (legális!)
Maga a meghajtó jó, bootol bármit, linuxot is akármit.
Csak a Win7 nem látja, illetve az eszközkezelőben jelez hibát.
Ha eltávolítom, újra teszi felkiáltójelesen.
Ha drivert próbálok frissíteni, azt mondja ez a legfrisebb!
Mit tegyek ?

-
IRON STORM
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
Előfordul ilyen azért is javasoltam a másik portot. Nekem a Giga lapon a sata 3 porton megy tökéletesen a Pio íróm. A többin nem. Lehet inkompatibilitás egyes sata vezérlőkkel, vagy bármi más probléma.
-
bigtee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Optiarc DVD RW AD-7170A íróm. Régi darab de keveset használva, és a probléma kezdetektől fenn áll. A pluszos lemezek írásánál kb. 71% körül mindig hibázik. Ez a hiba csak a felírt adat ellenőrzésénél derül ki, vagy ha a pont azokba a szektorokba írt fájlt másolom, vagy indítom stb.
A mínuszos lemezeknél ez nem fordult még elő.
Van egy halom (és több fajta) +-os lemezem, és szeretném elhasználni, de így csak a szemetet gyártom halomba.
A kérdésem, hogy mit lehet ezzel tenni?
Firmware frissítést már próbáltam, meg a Nero több verzióját is, de még mindig ugyanaz a probléma.Ha valakinek van valami jó ötlete, azt megköszönném.
-
spammer
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni (elég sürgős!)
Van egy Pioneer DVR-108-as DVD drive, tegnap olyat csinált, hogy a berakott lemezt pár mp múlva kiköpte, mindegy hogy üres vagy írott lemez, kilökte a tálcát. Ma szétszedtem, de semmi különöset nem látok rajta, bár nem is vagyok profi a témában. Most mát nem köpi ki a lemezeket, de egyáltalán nem is olvassa. Behúzza a tálcát, aztán kussban van, ha rányomok windowsban a lemezmeghajtóra, akkor kilöki a tálcát.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond, vagy mit nézzek meg?
Köszi előre is!
-
superecneB
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
A fekete SATA port ra rádugva tökéletesen működik DMA on-nal. Simán megoldotta a problémát! Esetleg rosz lenne az a SATA portom amibe először dugtam? Hisz látta biosban is windowsban is rendesen.
-
IRON STORM
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
Próbáltad másik sata portra átdugni? Elvileg van piros és fekete színű csatid, próbáld meg átrakni valamelyikre.
Tuning is okozhat problémát, végső esetben vedd vissza azt is. -
superecneB
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
SATA configurationnál IDE-n volt alapból átraktam AHCI-re kipróbáltam, ugyan úgy hibázik. Esetleg van még valami lehetőség?
-
IRON STORM
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
Sata mód ahci vagy natív sata?
-
superecneB
őstag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Szia!
DMA módot kipróbáltam ON/OFF is Biosban látszólag minden rendben, de pontosan mire vagy kiváncsi, biosban annyit néztem h látja a 2. SATA portra van rádugva úgy is érzékeli. Mit nézzek esetleg még meg? -
IRON STORM
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
DMA módban megy az íród? Nézd meg a megfelelő IDE csatornát( amelyiken lóg az íród), hogy nem váltott-e vissza PIO módba.
Szerk: most nézem írtad a másik topicba hogy próbáltad. Biosba a sata beállítások hogy állnak?
-
Oszkár26
tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene.
Ilyen hibát ír ki az íróm:
Az egymenetes DAO lezárás nem hajtható végre.
Mindig elrontja a lemezt.Íróm sata LG gh22ns40
Próbáltam más tip. lemezekkel
+legújabb firmware de semmi
Válaszokat előre is köszCsak nero+daemon tools,
eddig volt agy asus íróm és ugyanezekkel a progikkal minden simán ment,de evela k..va lg-vel első írásra hibaüzeneteket ad most vettem kb 2hete,és láttam már mást is a neten aki ugyanevel a hibaüzenettel találkozott,minden frissítés megvolt firware+nero stb. de semmi -
superecneB
őstag
Üdv!
Vadi új SONY SATA AD-7241S-0S DVD íróm a következő hibát dobja DVD írásnál: [link] Mi a baja? -
Rossi
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Van még kb. 60-70 TDK-m, azokat elhasználom és bízom a jó szélben.
Egyébként arra gondoltam, hogy lehet jobban megéri (nem feltétlenül anyagilag), ha veszek egy nagyobb HDD-t, és azon archiválok.
-
Rossi
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ezek szerint a TDK nem minőségi? Évek óta csak azt használok.
-
Rossi
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ezesetben bízzam a szerencsére, hogy a másfél éves, átlagos kihasználtságú írom x írásból y számú lemezt elront? Firmware frissítés ér valamit?
-
Rossi
addikt
válasz
IRON STORM
üzenetére
Köszi. Én is a Nero DiscSpeed prográmját szoktam használni. A Lemezszken nem ír hibát, egy másik teszt számol PI Failure-t, meg PO Error-t, ezeket meg nem tudom mik.
-
Rossi
addikt
Üdv!
Tudtok ajánlani valami olyan programot, ami a kiírt CD/DVD minőségét teszteli? Ugyanis van egy másfél éves Optiarc AD-7200S íróm, és némely régebben kiírt lemezt nem olvas.
Csak TDK lemezre írok, és elsősorban DVD filmeket. Ezeket újabban egyből képfájlból írom 8x sebességgel Nero 8-al. Minden kiírt filmet írás után ellenőrzök. Régen bemountoltam a képfájlt, majd kimásoltam belőle a AUDIO_TS és VIDEO_TS mappákat, majd azokat írtam ki. Lehetett ez a gond?
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Windows XP-n kb 3-ból egyszer azt írja ki, hogy üres a CD, amikor egy DVD filmet teszek be.
Maradék 2 esetben pedig simán működik, de van olyan is, hogy egy idő után nem játsza tovább a filmet, kiveszem a dvd-t, berakom újra és ilyenkor is azt írja hogy üres CD
Mi lehet a gond?
-
adra
tag
Sziasztok,
Főleg Lite-On tulajoktól kérdem: alig bírom kinyitni az íróm tálcáját
még a mellé adott kis vésznyitó tűvel sem... felvillan a led, kattog és ennyi. Eddigi tapasztalataim szerint ha van lemez az íróban nem csinálja. Egyébként jól ír/olvas. Tapasztalt még valaki ilyet??? -
Oszkár26
tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene.
Mindig elrontja a lemezt.
Íróm sata LG gh22ns40
Próbáltam más tip. lemezekkel
+legújabb firmware de semmi
Válaszokat előre is kösz -
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Végül is visszavittem az írót és gond nélkül adtak egy másikat. De már nem Samsung-ot kértem, hanem NEC-et. Remélem ezzel nem lesz gond, bár nem hiszem hogy az elcseszett lemezek valahogy menthetőek lennének. Valószínű holnap beszerzek új RW lemezt és ki is próbálom. Köszi a segítséget. ja és még egy kérdés. Ha valóban a daemon is szórakozott korábban akkor hogy kell beállítani, hogy ne kavarjon be? Mert korábban nem volt ilyen gondom.
-
Oszkár26
tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene.
Íróm sata LG gh22ns40
dethroner
veterán
Igen, elképzelhető. Csak furcsa, mert eddig a gyorstörlés is ment vagy másfél percig. De lehet hogy ez az író ennyivel gyorsabb mint a korábbi. Mondjuk nyomattam neki egy teljes törlést, kiírta hogy 17 perc, de a vége előtt 3 perccel kidobta. Újabb fejlemény, a teljes törlés után ismét próbáltam felírni az előző fájlt, és úgy néz ki sikerült. Már mindkét meghajtóból lejátszható, sőt az asztali is viszi
Most próbát teszek a másik halottnak hitt lemezzel is. -
dethroner
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
Mindegy, majd visszarakom ha szükség lesz rá. Némi részeredményt már elértem. A +os lemezt berakva szokás szerint felismerte hogy írható üres lemez van bent, és a nero-val felírtam rá egy avi fájlt. Nero az írás sikerült szöveggel kiadta a lemezt. Örültem, de nem sokáig, mert hiába látta az intéző a lemezen a fájlt, nem játszotta le sem a Media Player, sem a BS. De még az asztali lejátszó is no disc szöveggel keserített. Az a legfurább hogy ha nero-val akarom törölni a lemezt, akkor 10 mp után kiadja a lemezt, mintha végzett volna. De tapasztalatból tudom hogy ennyi kevés a törléshez.
-
tiszta oprendszer a notira, megfelelő illesztők felhúzása, nero 8 telepítése - más ilyen, vagy hasonló jellegű alkalmazás nem kell, különös tekintettel kerülendő minden klónozó, emuláló...stb alkalmazás -, és próbálj úgy írni, hátha valóban csak szoftveresen tett keresztbe valami...
-
válasz
dethroner
üzenetére
szoftveres probléma nem állhat a háttérben?
többnyire valamilyen (aktív) emuláló, klónozó vagy hasonló funkcionalitású alkalmazás miatt is szokott ilyen előfordulni; alcohol, daemon tools...stb. ezeket lődd ki, és próbáld meg úgy, például a nero segítségével törölni a dvd-rw/+rw lemezeket! -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy 2 napos Samsung SH-S223C típusú írom, ami úgy néz ki hogy nem komálja az RW lemezeket
3-ból valószínű 2-őt tönkretett. Nem tudta őket törölni, és így már írni is képtelen rájuk. Az egyik +os, másik -os, szóval nem kimondottan csak az egyik fajtára allergiás. Járt már így valamelyikőtök? Mi ilyenkor a teendő? Mivel holnap(pénteken) lesz 3 napos, gondolom még rögtön cserélniük kell, de vajon kell nekem a hibát valahogy bizonyítani? Mert a normál egyszer írható lemezzel nincs baja. Gondolom nem fognak nekem a boltban adni egy RW lemezt hogy tesztelgessünk kicsit
Vagy vigyem az elcseszett lemezeket és elég az bizonyítéknak? Írjatok valami tanácsot légyszi, délután vinném vissza. -
szabí
csendes tag
sziasztok!
Egy 2 éves MSI laptopom van és a benne lévő slimtype dvd a ds8a1p dvd-író már a sokadig verbatim dvd-met rontja el. Nero8-az használok és mindig ellenőriztettem és most egymás után a sokadik dvd-re mondja h hibás szektorok.
Valaki tudna segíteni h mi lehet a probléma??????????
Új Firmware nincs hozzá. Lehet h valamelyik program kavarta meg?
Vagy rakjak fel egy új írót?
Please help
-
Oszkár26
tag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene.
Íróm sata LG gh22ns40
csudri
őstag
Sziasztok!
Láttam, a topikban több embernek is volt olyan gondja, hogy csak pörgeti a lemezt az író, aztán kuss.
Nekem is ez lenne a problémám, tegnap este még megírtam egy cd-t egy Pio A06 (igen, jó régi szegény), ma meg már nem olvas, berakom bármilyen dvd-t és csak szüttyög. Kipróbáltam másik gépben, ugyan ez.
Tudok ezzel valamit csinálni, hogy jó legyen, vagy egy harátozott mozdulattal dobjak ki a kukába?
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne a dvd meghajtómmal a gépbe, hogy amikor beteszek egy dvd filmet, lejátszani lejátssza, csak éppen akadozik, vagy pattog a hang, minden dvd filmmel ezt csinálja. Egyébként nincs gond vele, ír-olvas mindent gond nélkül, ezt viszont nem értem miért csinálja. Ötlet?
Jah igen, media player-el illetve kantarissal is ezt csinálja. -
ProdyG
őstag
sziasztok,
van egy barátom gépében 2 dvd író, az újat nemrég vette, mert azt hitte a másik elromlott.
de az új is ugyanazt csinálja, mint a régi, nem lehet dvd-t írni velük, semmilyen dvd író progival. szerintem egy windows újratelepítés megoldaná a dolgot, de ezt nem igazán szeretnénk. hardveresen minden jó a gépben, ez biztos. mit lehet állítgatni valahol a windows-ban? vagy milyen progit tudnátok ajánlani, amivel valahogy helyre lehetne ezt állítani? valamilyen hibaüzit dob mindig, de nem tudom már pontosan, hogy mit.
köszi -
Ottó58
senior tag
válasz
HunNuke
üzenetére
Szia!
Nekem is volt ilyen problémám Samsung 203-al, eladtam, vettem egy 223Q-t.
Egy fél év után ugyanazt csinálja. Kiadja a tálcát, ugyanakkor behúzza.Valószínű, hogy nem éri el a végpontot s ezért húzza vissza. Kiadáskor rásegítek neki, tehát finoman húzom még kifelé és akkor kint marad. Én a hajtószíj gyengülésének tudom be, ha nem így van valaki cáfolja meg:
A Samsung nagyon gyengén adja ki a tálcát, ennek ellenére a Sony 7243-as csak úgy kivágja azt hiszem kirepül.-Ezért gondolok a motor hajtószíjára.-
OttóLehet h ékszíjat cserélek
-
JociMilan
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: egy DVD-re kiírtam egy programot, amit az én gépem rendesen lát is. Barátnőm laptopja viszont nem ismeri fel, illetve azt írja ki, hogy üres cd. Másik ugyanolyan írt DVD-t, amin film van, látja rendesen, le is játssza. Mi lehet erre a megoldás? A driverrel lehet esetleg probléma? A gép amúgy egy Acer Aspire 5310 Win Xp-vel.
Segítségeket előre is köszönöm!
-
HunNuke
csendes tag
Sziasztok!
Mi okozhatja azt a problémát, és hogy lehetne megoldani, hogy a DVD meghajtó tálcáját kihívom a gombbal akkor ne mennyen vissza magától? (szóval nem tudok betenni semmit amíg meg nem fogom hogy kinn maradjon)
Köszönöm a választ!
-
dokee78
félisten
Egy lassan 2 éves Samsung SH203d DVD íróm van és lenne egy gondom.
Ha elkezdek írni vele(Imgburn,Ashampoo-t használok),akkor a Puffer elkezd fogyni folyamatosan és hibásan írja meg a lemezt.
Próbáltam már Firmware-t frissíteni,de nem segített. -
gg72
veterán
válasz
IRON STORM
üzenetére
Én is valamilyen szoftverre gyanakszom, de mostanában nem telepítettem semmi újat, max. frissítettem néhány dolgot.
-
gg72
veterán
válasz
IRON STORM
üzenetére
Ha legközelebb eltűnik, átdugom egy másik portra, hátha... És ha eltűnik a Pio, miért nem lehet írni az Asus-szal, mi az összefüggés?
-
IRON STORM
őstag
Nekem a 216-os csinálta ezt. P45 inteles lapom van, jelenleg a sata 3 porton nativ sata módban megy az író, így probléma nélkül üzemel, nincsenek rejtélyes eltűnések.
Érdekes módon a többi satás írómnak teljesen mindegy melyik portra van dugva, ezt én betudom egyfajta inkompatibilitásnak.
Egyébként a sata ill pata kontroller ledobhatja az írót több ok miatt is, ilyenkor észleljük hogy eltűnt.Szerk: Előtte a Pio 212- es íróm is csinálta az eltűnéseket.
-
gg72
veterán
Már volt rengeteg íróm, de ilyennel még nem találkoztam: mostanában már többször azt vettem észre, hogy a Pioneer 116D íróm egyszerűen "eltűnik" a gépről, mintha bent sem lenne, ugyanakkor az Asus 24B1ST íróm sem hajlandó semmilyen lemezt megírni. Ha újraindítom a gépet, akkor helyreáll a rend, mintha mi sem történt volna. Ami fura, hogy a Pio egy IDE-s, az Asus pedig egy satás író, így elvileg nagyon közük sem lehet egymáshoz, de ezek szerint mégis van? Szerintetek mi lehet a probléma oka? Gyanakszom pl. a Nero-ra, mert általában a Recode használata után jön elő ez a dolog, de akkor korábban miért nem volt? Nero meg már ezer éve fent van a gépen, miként a két író is...

A vezérlés Intel Ahci, ha ez számít valamit.
-
válasz
Dj.Mike
üzenetére
dvd író pontos típusa? a rajta lévő firmware pontos verziója? firmware frissítése? a philips lemez médiakódja?
lehet, hogy a philips lemez pocsék minőségű, sok a gyenge/problémás darab közte!
lehet, hogy az író/firmware nem ismeri fel (rendesen) a lemezt médiakód alapján! -
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van a dvd írómmal hogy a Philips márkájú dvd-ket egyszerűen nem olvassa be. Eddig 5-öt sikerült megírnom azokat beolvasta, de aztán akárhányat betettem egyiket sem olvassa be. A Maxell márkájút pedig beolvasta, azt meg tudtam írni. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mert én még eddig nem hallottam iylet. Ha igen akkor mi lehet a probléma oka?
-
Balipapa
csendes tag
Hogyan irjam ki a video DVD-t ?
DVD1/ts video/VOb, BUp ..... fileok vagy TS video könyvtár maradjon vagy simán könyvtár nélkül csak a filokat? -
Cimbooora
aktív tag
Üdv!
Ma adtak nekem 1 rossz LG CD/DVD-ROM-ot
A gép felismeri, amikor beteszek egy dvd-t cd-t bármit elkezdi felpörgetni, de mindig leáll felpörgeti leáll, felpörgeti leáll... és fél perc után abba hagyja.
Eddig 2x fordult elő, hogy jobban felpörgette az átlagnál(tehát olvasni tudta volna, vagy vmi ilyesmi), de ugyan úgy vissza vett a sebességből, és elkezdte előröl az előbb említetteket.Tudom vegyek másikat, vagy miért nem dobom a p**ba, de ha egyszer ingyen jött

Megtisztítottam már az olvasó fejet körömlemosóval, de semmi.
Mi lehet a gond, mit tegyek?

Válaszaitokat előre köszönöm!!

-
rooney8
aktív tag
-
rooney8
aktív tag
üdv!
felraktam egy gépre a win 7-et, de nem ismeri fel a dvd meghajtómat... drivereket feltettem, amiket ecs oldalán találtam (ecs kt600-a az alaplapom és lg gsa-4163b a dvd meghajtó), de még mindig nem ismeri fel. kivéve ha a bios-ban first boot device-nek állítóm a dvd meghajtómat és bele teszem a win 7 telepítő cd-t (!!) akkor felismeri az op. rendszer O.o wtf?
majd megint a hhd-t állítom first boot-nak, kiveszem a win 7 cd-t és megint nem ismeri fel a dvd meghajtót... se eszközkezelőbe, se everest nem látja... -
TecK
tag
Most nézem,legujabb firmware van rajta.
-
TecK
tag
Sziasztok!
Lenne egy elég idegesítő problémám.Van egy HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B dvd író-olvasóm(LG)és az a gond vele,hogy dvd-t nem nagyon akar írni,cd-t simán tud,de a legroszabb az,hogy nem minden írott dvd-t ismer fel.Sőt,nagy részüket nem,emiatt soha nemtudok felrakni lemezről játékot,vagy akármit mindig tölthetem le.Ebben a problémában szeretném a segítségeteket kérni mert én ehhez a fajta dologhoz nagyon nem értek.Daemon ki van kapcsolva,Nero legujabb verzió van,IDE kábelt probáltam egy régi szürkét is azzal roszabb lett az egész,van egy ASUS IDE kábelem amire az van írva h CD-rom Cable azzal megy most a wincsi,meg az odd.Az odd van masteren.
Már nem tudom mi tévő legyek,firmwaret meg nem találtam hozzá.
-
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Még annyi, hogy a windows CD-meghajtónak látja ezt a harmadik DVD írót.
-
Sziasztok BUÉK!
Volna egy gondom.
Adott a gépem, benne két optikai egységgel, egy író és egy olvasó.
A helyzet az, hogy ha beleteszek egy harmadik OD-t, akkor az előbb-utóbb meghülyül, sem olvasni, sem pedig írni nem lesz képes. Eddig már három különböző típusu DVD író volt benne, mindegyik elszállt egy idő után. Pedig alaplap csere is volt közben.
Mi az ötlet?
-
IRON STORM
őstag
A másik gépedben gondolom nem ugyanilyen alaplap van.
Érdemes lenne AHCI módban megpróbálni az írókat, de ha átállítod ilyen módra akkor nem fog elindulni a rendszered. Ilyenkor újra kell telepíteni a rendszert már bekapcsolt AHCI móddal és telepítés közben beadni neki a sata vezérlő drivert.Az hogy három íróval próbáltad, az azt igazolja hogy inkompatibilitás lép fel a sata vezérlő és az írók között. Ezért kérdezzük milyen alaplap, milyen sata vezérlővel.
Szerk: nálam van legacy mód és nativ sata mód.
A különbség az hogy a legacy ide a " régi" ide módot emulálja.
Nincs külön nativ sata állítás a biosban? Ha van arra állítsd. -
IRON STORM
őstag
Van jelentősége mert egyes sata vezérlők és az optikai meghajtók között inkompatibilitás léphet fel. Nem biztos hogy nálad ez a gond, de előfordulhat. Ezért kérdeztem.
Egyébként ha ennyire biztos vagy a dolgodban miért kérdezel
Próbáltad már másik sata portra átdugni az írót?Biosban a sata mód az AHCI vagy nativ sata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Gyúrósok ide!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Köszi akkor mit javasolsz milyet vegyek másiknak? NEC?

még a mellé adott kis vésznyitó tűvel sem... felvillan a led, kattog és ennyi. Eddigi tapasztalataim szerint ha van lemez az íróban nem csinálja. Egyébként jól ír/olvas. Tapasztalt még valaki ilyet???
Most próbát teszek a másik halottnak hitt lemezzel is.
3-ból valószínű 2-őt tönkretett. Nem tudta őket törölni, és így már írni is képtelen rájuk. Az egyik +os, másik -os, szóval nem kimondottan csak az egyik fajtára allergiás. Járt már így valamelyikőtök? Mi ilyenkor a teendő? Mivel holnap(pénteken) lesz 3 napos, gondolom még rögtön cserélniük kell, de vajon kell nekem a hibát valahogy bizonyítani? Mert a normál egyszer írható lemezzel nincs baja. Gondolom nem fognak nekem a boltban adni egy RW lemezt hogy tesztelgessünk kicsit
Vagy vigyem az elcseszett lemezeket és elég az bizonyítéknak? Írjatok valami tanácsot légyszi, délután vinném vissza.