Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpsafl
tag
Uniquefire UF-1504 host bemutató

Adatok:
-Fej átmérő: 70,5mm
-Lencse átmérő: 67mm
-Gyűrű átmérő: 53mm
-Tailcap átmérő: 40mm
-Hossz: 200-223mm
-Súly (18650 akkuval, LED-del, driverrel): 544grammElőnyök:
-Nagy lencse
-Nagy fényerő érhető el vele
-Réz pill
-Viszonylag kicsi méret a fényerőhöz képest
-Tág határok között állítható zoomHátrányok:
-Gyertyaként nem áll meg
-Falon kicsit gyűrűs a vetítési képe, de kint ez nem zavaró
Ez a host az Uniquefire UF-1405 egy akkus verziójának az üres lámpateste réz pillel, de elérhető a komplett lámpa is XM-L2 LED-del, viszont abban alumínium pill van. A lámpa/host legjobb része, a 67mm átmérőjű konvex lencse. Ez azért fontos, mert minél nagyobb a lencse annál több fényt lehet belőle kihozni, ugyanakkor eddig nem volt ilyen nagy lencsével host, vagy komplett lámpa a piacon, így ez egy hiánypótló termék számomra.

Méret összehasonlítás más lámpákkal:
(ThruNite TN32, Fenix TK74, Courui D01, Uniquefire 1504, Unquefire UF-T20, Convoy S2+)
Külsőleg a host rendben van, durva élek nincsenek. Egy kicsit fura mondjuk, hogy a bezel gyűrűt, ami a lencsét fogja elkezdték befúrni körben, de nem fúrták át teljesen, mint a 1405-nél, így ha bekapcsolva fejjel lefelé leteszem az asztalra, akkor nem tudom, hogy éppen világít-e, vagy sem.
A tailcapen a menetek (orsó és anya) eloxáltak, így a lámpa lockolható.

A pill menete balmenetes, ez azért okos ötlet, mert a pill pereme fogja meg a lámpa fejét amikor a zoom a legkisebbre van állítva, és mivel a zoomolás jobbos menettel történik, így a végállásban nem lazítja fel a pill-t, hanem pont megszorítja azt. Ha már a zoomolásnál járunk, akkor meg kell említeni, hogy a fej viszonylag hosszú 23mm-es úton jár, amit négy teljes körülforgatással tesz meg. Ez kicsit soknak tűnhet, de a fókusztávolság eléréséhez ez a legjobb módszer, mert máskülönben flood állásban nem szórna elég nagy szögben. A hostról még annyit, hogy mindenhol O gyűrűk vannak, Így a lencsénél, a fejnél ahol mozog, és a tailcapnél is, valamint a kapcsolónál a szokásos gumi van, ezáltal mikor még üres volt úgy indítottam, hogy vízbe tettem, és csak a tailcapnél jött be pár pici csepp víz, de ezt az O gyűrűt vastagabbra cserélve vízállóvá tehető.
Amit sajnálok, hogy gyertyában nem áll meg, mert a reverse clicky kapcsoló épp annyira nyomódik be ilyenkor, hogy a kontakt megszakad.
A pill sárgarézből van, ami sajnos rosszabb hővezető, mint az alumínium, cserébe viszont rá lehet forrasztani a LED csillagot, így oda nem kell hővezető paszta. Félreértés ne essék a hővezetés így sem rossz, de a legjobb a tiszta vörösréz lett volna. A pill 16mm-es csillagot fogad.
Driverből a 17mm átmérőjűt fogadja. Én egy 4A-est tettem bele, de sajnos a vékony vezetékei miatt csak 3,58A-t mértem, de ha lesz vezetékem akkor cserélem majd vastagabbra, bár a fényerősség így is 424000Candella, egy dedomolt XP-G2 LED-del 16mm-es Noctigon csillagon, így szabvány szerint 1300méterre világít el.

Akkuból a védett 26650-es KeepPower is elfér benne, de kapunk hézagolót is a 18650-es akkukhoz.

Ezt a lámpát igazából fegyveren tudom elképzelni, mert ha egy pontba fókuszál, akkor egy kicsi területet világít meg, és mellette nincs szórt fénye, így csak oda világít, ahova lő az ember, de a zoomot a másik állásba tekerve nagy területet lehet vele bevilágítani, ami viszont közeli dolgokhoz jön jól, mint például a térképolvasás.

Építés közben eljátszottam a gondolattal, hogy építeni kellene egy 3x3-as verziót, ahol 3 sorban 3db lámpa lenne, és közte egy mart alu konzol fogná össze, így az a lámpa 3816000Candella lenne, és 3900méterre világítana, de ez a projekt pénz hiányában sajnos elmarad

Képeket csak azért tettem be a fényéről, mert így egyszerűbb elképzelni, hogy mit tud a lámpa, ha össze lesz építve, de hogy senki ne csalódjon itt is kihangsúlyozom, hogy ez csak host, ami azt jelenti, hogy nincs benne elektronika!
A másik az, hogy ez egy tuning lámpa, így ezt a fényerősséget a gyári verziók nem tudják. Ez azért van, mert itt egy dedomolt XP-G2 LED van az ajánlott 1,5A helyett 3,58A-al hajtva, és mindez réz csillagon, hogy a LED ne süljön meg. Várhatóan a LED sem fog emiatt 50000 üzemórát bírni, de így is sokáig bírja, és mire kihal a LED, addigra ugyi lesz valami újabb fejlesztésű LED, amire érdemes lecserélni a kiégettet.Még több kép
Host
Komplett lámpa
Fegyverhez lengőkapcsoló
Komplett két akkus verzió
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3520 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-7GEN I 8GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest