Új hozzászólás Aktív témák

• DrRandom

újonc

Sziasztok srácok!

Egy compactlogix 5318 er-bb1b plc és egy ESP32 között szeretnék felépíteni egy EthernetIP-s kapcsolatot.
    Az ESP oldalán az UDP csomag küldés és fogadás megvan oldva.
    A gondom a PLC oldalán lenne. Nem nagyon értek hozzá.
    Nos RSLOGIX 5000 szoftver alatt kellene ezt létre hoznom. Ahhoz hogy egy modult hozzá adjak a PLC-hez itt, kell egy leíró EDS file. (Csak ilyen nagyjábóli instrukciókat kaptam ehhez a kis feladathoz)
    Adott a szoftverem, ( RxLogix 5000 ) adott a PLC ( compactlogix 5318 er-bb1b ) és adott a kommunikáció másik oldala ( Esp32 egy lan8720 PHY ethernet boarddal ).

A szoftverben a PLC oldalán létre van hozva az EthernetIP-s dolgok, bevan állítva ugyan abba a tartományba az IP mint az ESP-nek, egy belső hálózaton vannak. Az EDS file-t próbáltam az rslogix 5000 programban is megcsinálni az ESP-nek illetve egy külső szoftvererl is az EZ-EDS creatorral. Nos amikor az rslogixban rámegyek a Tools-->EDS hardware Installation-tool-->Register an EDS file--> hozzá adom a rendes hex névvel rendelkező EDS file-t. (amit csatolok is) Nincs compiler error az EDS fileben, tovább tovább és azt írja hogy rendesen hozzá lett adva. Eddig oké.
    Aztán az I/O configuration-ban az Ethernet-nél rámegyek hogy new module ugyebár, nem találom az ESP-met semmiféle néven, sem leírás alapján sem sehogyan. Sok féle EDS file-vel próbálkoztam már.
    Illetve a szoftver ONLINE állapotban sem találja meg az ő IP-jénél kisebb vagy ugyan abban a tartományban lévő IP című eszközöket. Az ő IP címe 10.255.0.30. A 0-ás tartományban semmit nem talál, pedig vannak. És csak az 1-estől felfelé látja ONLINE.

Új hozzászólás Aktív témák