Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Gear S3 - második kör
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
Új hozzászólás Aktív témák
-
KB.Pifu
tag
Szia Szirty!
ezt írtad nekem régebben
"- Készíts olyan blokkot, ami analóg bemenetről érkező (0-27648) értéket beállítható fizikai mennyiséggé skáláz. Pl. ha az analóg bemeneten egy 200 bar-os távadó van, akkor a 0-27648-at alakítsa 0-200 tartományra. Ilyesmire gyakran van szükség.
- Valósíts meg az előző blokkal (vagy azt egészítsd ki) olyan küszöb érték kapcsolót, aminek állítható hiszterézise van. Tehát beállítasz 114 bar nyomást, az legyen a hiszterézis tartomány fele. Ha a mért érték átlépi hiszterézis tartomány tetejét, akkor kapcsoljon be egy bitet, és csak akkor kapcsolja ki, ha a mért érték a hiszterézistartomány alja alá esik"a múltkori segítséged az INC parancsnál ennek a megvalósításának az első lépései.
Mivel nincs PLC-m nem tudok analóg bemenetet szimulálni csak tizedmásodpercenként változtatom az integer értékét.Nem foglalkoztam még élőben olyan folyamattal ami hiszteréziskapcsolót használt volna ezért nem minden tiszta nekem.
tehát tizedmásodpercenként (ob38) növelem az értéket vagy csökkentem, 1200-nál bekapcsol egy bitet 1080-nál pedig ki.
Első megoldásomban a bit resetelése előtt figyeltem, hogy tényleg csökkenő tendenciát mutat-e az integer. De szükséges ez? Mert 1200 felett mindig 1 a bit értéke, 1080 alatt pedig mindig 0.1. eset: szimulátor 0-ról indul fel 2000-ig aztán vissza, akkor OK
2. eset: mondjuk rögvest az érték 1195-ről indul, és csökken, akkor a bitnek 0 -nak kell lennie? Gondolok arra, hogy mivel fizikai folyamat aminek idő kell a megváltozásához, akár mondjuk át is léphette a küszöbértéket, csak akkor mi nem mértük.
Az ilyen hiszterézis kapcsolóra mondanál egy példát? A feladat alapján a nyomás figyelése, de azt az idő vagy hőmérséklet függvényében történik?
üdv
Pifu
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- BestBuy topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- No Rest for the Wicked
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 7700K / RTX 2080 / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- iPhone 15 128GB - fekete 2 év garancia (felbontott)
- Apple iPhone 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs