- Google Pixel topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
byte-by
tag
válasz
levelko
üzenetére
halo levelko !
csinálhatod komparátorral is, az egyszerü.
bár azt tudni kell, hogy óránként, egyszer vagy többször, vagy esetleg naponta kell kapcsolgatni, mert a megfelelő regisztert alkalmazni kell.ebben az esetben ,mivel az A351 perc/másodperc felosztású , a W10 minden megadott perc megadott másodpercében aktív lehet, ha d10 -ben megadott érték egyenlő lesz.
a d10 és d11 -ben bcd formában a perc/másodpercet adod meg.
a d11 ha egyenlő akkor reseteli.(ha egy idő után kell resetelni , akkor érdemesebb inkább hozzáadni a d10-hez a szükséges értéket, aminek az eredményét egy memóriában eltároljuk, majd azt hasonlítjuk össze a dátum/idő regiszterrel.)tehát ha percenként kapcsolgatod akkor ez oké.
ha óránként többször kapcsolgatod , vagy akár csak egyszer, vagy naponta ,akkor kell az A352 is, ami nap/óra felbontású.
nagyobb léptekhez az A353 is kell ami év/hónap.
a memoriatáblázatban monitorozás alatt szépen látszik (ha bcd-re váltottál) , hogy telik az idő, az aktuális óra és naptár alapján.viszont ha óránként vagy naponként , vagy egy napon de több órában is kapcsolni kell, akkor detektálni kell az óra és/vagy nap váltást.
ez az a probléma amivel én is szembesültem egy hónap és év váltás projektem kapcsán.irtad , hogy kiötlöd a többit, remélem nem túl káosz amit irtam.
byte-by
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck OLED 512GB
- Asus VZ239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi 14 12/512GB - Kártyafüggetlen, Fekete, ÚJSZERŰ - 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 100%
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 4100 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB Asus Vento AD DeepCool 400W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung LH55CSPLBC 55" LCD monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest