- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Télvíz idején érkezik az iPhone 17e
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Google: minden androidos telefonra jön az AirDrop-kompatibilis Quick Share
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja no
aktív tag
Hi Szirty,
''Egyébként odaírtam az előző üzenetbe is:''
inkább kéccer megkérdezem, minthogy megvezessem magam a vélt tudásommal
Protokollok:
ha jól értem, a xxxxxBus szerű kapcsolatok nemcsak a fizikai összekötést adják, hanem a szoftveres felületet, amit kevés, vagy semennyi utólagos szögeléssel használni lehet PLC-k, etc. között.
Az RS-xxx-ek meg csak a fizikai felületet adják és a kódot külön kell megszögelni hozzá.
Ez alól kivétel pl az omron RS-232C felülete, ahol a szoftveres részt is implementálták, így gyártón belül ez is használható adatcserére különösebb kiegészítő programozás nélkül.
BTW: ez az RS-232C csak két pont között létesít kapcsplatot, ugye? Tehát ha sok ilyen kütyü van, akkor kettesével kell a PLC-kbe rakni ilyen illesztőt és láncra fűzni őket. ( ez csak mint elméleti megoldás érdekel, valszeg gyakorlati jelentősége elhanyagolható)
?
''Erről cikkeztem is anno ''Adatcsere S7 PLC-k között MPI buszon keresztül'' címmel, itt: [link]''
itt még nem tartok, de rajta van a listán
köszi: Ja no
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100% Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB Akku: 100%, Normál. Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- Kingston FURY Beast 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 99 hó garancia
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Alienware 17r4 olvass
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest