Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
mandju
üzenetére
Egyértelműen gyengébb a Samsung feketeszintet és színkezelést tekintve is. Szürkeárnyalat-kezelésben talán precizebb egy picit, de összességében elmarad a Panasonic-tól.
Az árbeli differencia nem olyan jelentős, mivel a Samsung ugye minimum 51"-os kell legyen, garancia viszont kevesebb van rá, így kb. egálra jöhetnek ki. -
mandju
senior tag
Sziasztok!
Egy Samsung PS51D6900 képminőségben hogy viszonyul egy G30-as plazmához? Jobb, rosszabb? Mekkora lehet az árdifi egy 4 év garos 42g30 és egy 3 év garos d6900 között?
-
Dexar007
veterán
válasz
pokerarcsuny
üzenetére
Nálam éppen van egy 60"-os E530-as. Írtam pü-t!
-
pokerarcsuny
tag
Mi van azokkal a termékekekkel amik nem 50-re hanem 60ra végződik, miért drágábbak ?
-
kovadika
őstag
válasz
pokerarcsuny
üzenetére
Ez esetben az 50GT50. Talán az 50ST60, de erről a modellről még semmit nem tudunk. Könnyen lehet, hogy nem hozza az előbbi készülék tudását sem.
(#36596) pokerarcsuny
Azok az idei modellek, de mint említettem semmi érdemlegeset nem tudunk róluk. Az áruk elég magas még. Ha azok közül szeretnél választani, akkor érdemes legalább fél évvel elhalasztani a vásárlást, mert akkora az áruk is mérséklődik és kiderül, hogy milyenek is valójában.
-
pokerarcsuny
tag
most mondták vissza a 60samuE530-at .
-
kovadika
őstag
válasz
pokerarcsuny
üzenetére
Panasonic 50GT50-et venném. Nagyobb, de gyengébb képminőségű tévé: Samsung PS60E530, de nem hiszem, hogy kapsz még tavalyi Samsungot.
-
pokerarcsuny
tag
Sziasztok !
Milyen TV-t ajánlotok ugy 300k körül, kb 3méter lenne a TV és a szemem között !
-
Dexar007
veterán
Ezt muszáj beírnom még,mert így teljes a történet.
Vatera tévés (kucika70 néven fut) emberkém újra tevékenykedik, sőt már el is adott egy LED-es csodát 180 ezerért,de előtte még kaptam tőle egy negatív értékelést.:,,A műszaki cikkeknél, de különösen a tv készülékeknél a hidegből (mínusz fokokból) tőbb napig tartó
szállítás után a páralecsapódás és hőkiegyenlítés miatt kötelező kb. 3-4 órát várni hogy a készülék
felvegye a szobahőmérsékletet. A termék megérkezésekor az átfagyott készüléket a futár jelenlétében
egyből hálózat alá helyezte amivel meghibásodást okozott a készülékben. Korrekten kértem rá, hogy küldje vissza a készüléket, hogy megnézze a szervíz, de inkorrekt volt a
hozzáállása,nem jelentkezett. "Jelentem.: kijelzőcserénél kiderült,hogy az alsó részénél ahol a csíkok voltak, végig volt repedve az egész panel. Kívülről ennek nyoma sem volt,úgyhogy szállítás közben lehetetlen lenne ilyet összeszedni,de főleg nem a páralecsapódás miatt alakult ki.
-
nightshadow
veterán
-
kutyás01
csendes tag
Sziasztok! Csendes háttér szemlélője vagyok a fórumnak, itt nálatok világosodtam meg a tv (U20, G30) választás terén. Most szeretném kérni a segítségeteket HDMI- kábellel kapcsolatban, hogy mit tudnátok ajánlani, mert vettem egy neve sincs gagyi kábelt ami nagyon gyenge adatátvitelt biztosít. Média lejátszó-külső hdd - tv ( az említet típusokhoz) irányába szeretném csatlakoztatni. Konkrét típust megköszönném!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Semmit nem tudunk még az X60-ról, mivel még csak most a napokban érkeztek meg belőle az első darabok a Panashop-ba. Rosszabbnak biztos nem rosszabb, mint az X50, az kérdéses, hogy előrelépés történt-e. Szakadéknyi különbségre nyilván nem kell számítani, elég jó készülék volt már az X50 is az árához képest. Ennél olcsóbban nem lehet új plazmát venni. Érdemes várni 1-2 hetet az első komolyabb X60 tesztekig.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
"Ő az a tipus ,aki imádja csak úgy a háttérben hallgatni a tévét miközben süt-főz, szerintem első nap beleégne a nótatévé vagy a kívánságkosár logója
"Akkor zoom-olja ki, vagy ha nem hajlandó rá, akkor törődjön bele, hogy be fog égni! Ha egyikre sem hajlandó, akkor ne vegyen plazmát!
"Emellett a fogyasztás se lenne kevés,mert így rengeteget megy a tévé."
Rengetegszer kitárgyaltuk/levezettük/kiszámoltuk itt, hogy magas üzemóraszám mellett is párszáz forint a különbség havonta. Ráadásul egy 42"-os HD-Ready modellről beszélünk jelen esetben, ami még kevesebbet is fogyaszt, mint egy 50"-os fullHD.
"Sajnos az időzített kikapcsolás meg ilyenek nem nyújtanak megoldást,mert azt felejtsétek el,hogy be tudja állítani,ha meg én állítom be,akkor hívogatni fog,hogy jaj kikapcsolt a tévé miközben ő még nézte volna.."
A Pana megoldása pont ezért bolondbiztos: kiírja a képernyőre, hogy 3 perced van OK-t nyomni, ha nem akarod, hogy kikapcsoljon. Ha meg nem figyel oda és mégis kikapcsol, akkor visszakapcsolja - egy gombnyomás az egész - kétóránként kibírja. Ráadásul a visszakapcsolást követően ki is írja a TV, hogy azért kapcsolt ki, mert letelt a beállított idő, tehát meg is győződhet róla, hogy nem hibajelenség volt.
"Egyszóval úgy érzem itt a plazmával nem járnék jól."
Akkor most mi a kérdés? Marad az LCD!
"Igazából nála a képméret a lényeg, minimum 42-es kéne, hogy végre normálisan tudjon HD adást is nézni, pendriveon oda tudjak neki adni filmeket."
Erre találsz megoldást LCD-ből is - a kérdés az, hogy mennyivel fog többe kerülni és mennyivel lesz pocsékabb az eredmény és hogy ez őt mennyire zavarja.
"Hogy nem olyan szép a kép,mint a plazmáé, szerintem nem is látná."
Akkor ez eldőlt!
"MIt javasoltok? Valami olcsóbb, 100 körüli,de minimum 42es tévé kéne."
Ennyiből viszont nem kap normális 42"-os LCD-t, úgyhogy bukó az egész! Valahol kompromisszumot kell kötnie, különben nem lesz TV-je.
-
rgeorge
addikt
Na, a sas nagy nehezen leszállni készül, ma 4-re jön az ST50. Kicsit göröngyös volt az út családilag, de már minden ok, remélem a képminőség majd mindent helyre is tesz. Még kicsit aggódom, hogy a régi CRT-t elviszik-e. Az is kérdés, hogy az UPC-s digitális SD adások meg DVD-k (egyelőre analógon) nem lesznek-e rosszabbak sokkal, mint eddig. Van már HD is UPC-től, azok nyilván meggyőzőek lesznek nem is beszélve a Dune-ról lejátszott anyagokról. Az erősítő + BD játékos csere még kicsit halasztva, ugye a TV sem volt egyszerű. Egyébként hétfőn rendeltem a PanaShop-ból, még aznap este lemondtam, de kedden kaptam levelet, hogy majd egyeztetnek a szállításról, én újra írtam kedden, hogy lemondom, ma megint írtam, hogy ha mégis kérem, akkor mikorra tudják szállítani, erre felhívtak most, hogy fél kettő-kettőre vihetik-e. Most azért aggódom, hogy ezek után milyen példányt kapok (étteremben ilyenkor minimum beleköpnek az ennyit kavaró vendég kajájába).
Valószínű holnap reggelig nem üzemelem be, így az akklimatizálódás is megoldva.
Bocs, hogy hosszú lett. -
stifi82
aktív tag
hello van 1 g30asom és ma voltak itt valami falu netet szerelni koaxon jön analóg de nekem van szabadon fogható antenáma tetőn magyarul mindig tv lehet kapni valami csatlakozot hogy mindkettő menjne és a távírányítóval váltok csak ne hátul keljen dugdosnom? köszi előre is
-
89Csabi89
tag
válasz
kovadika
üzenetére
Működik! Olyannyira, hogy indul a film. Kiírja, hogy ez egy 3D Video, át is áll magától 3D-re. Azért is írtam, hogy még bőven tavalyi a Firmware, asszem decemberi, tehát itt nem új frissítésről van szó
De mind1 is. Gondoltam megosztom a tapasztalataim 
Amúgy én is olvastam ezeket a felhasználói tapasztalatokat. De azt hiszem az sosem derült ki, hogy most BD25 vagy BD50 vagy mi egyéb más volt, amit 2D_ben játszott csak le. Mert mint írtam BD25-nél ez nálam is így van.
-
kovadika
őstag
válasz
89Csabi89
üzenetére
Én olyan felhasználói tapasztalatokat olvastam miszerint BD50-nél is csak 2D-ben hajlandó lejátszani a 3D filmet. Ha nálad működik, az dicséretes! Kadenciahelyes lejátszással nem tudom hogy áll. Tudtommal a csak a Mede8er készülékek képesek rá a realtek chipes lejátszók közül. Persze lehet, hogy azóta az Asus is megoldotta.
-
89Csabi89
tag
válasz
kovadika
üzenetére
Tudja a 3D BD iso-t! Hogy honnan tudom? Mert ilyen lejátszóm van, és kezeli ezeket a file-okat. Sőt néha menüvel néha a nélkül. Nem tudtam rájönni mi a magyarázat. Meg az is érdekes, hogy csak a BD50 érintetlen Blue-Ray lemezképeknél igaz. BD25-nél nem kap a TV 3D jelet. János amikor itt járt, mondta miből adódhat, már nem tudom pontosan. De a lényeg hogy BD25-nél már meg meg van bolygatva az egész felépítése. Gondolom a Dune meg a MEd8er viszi ezeket is, de ez legyen a legnagyobb bajom. Mert csak BD50-et szerzek be és kész

Van itt még egy érdekesség is, mert megnyomtam az info gombot és azt írta ki, hogy 23.98 HZ. Ez vajon mit jelent, mert úgy tudtam nem tudja a kadenciahelyes lejátszást csak a 24 Hz-et. Realtek 1186 chipset van benne, és még bőven tavalyi Firmware van rajta (ami egyébként ha jól tudom a legfrissebb is).
Egyébként én szeretem ezt a lejátszót, egy valami zavar de nagyon az a készülék és a távirányító közötti kommunikáció. Csak akkor veszik egymást ha pont ráirányítom a készülékre, bárminemű akadály problémát okoz neki
36547 liszi70: 8 nap múlva azért el ne felejtsd leellenőrizni megint azokat a alattomos sávokat

Amúgy meg Gratula. Csatlakozhattál egy nagyon ELITE CLUB-hoz
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok
Lehet félig off a kérdés,de itt vannak jó szakik,ide írok

Anyámnak kéne tévét vennem és kis gondban vagyok.
Elég lenne egy HD és kapásból vennék neki egy 42x50-et vagy egy 42X60e -t (ha az jobb), azonban nála sajnos kapásból kijönne minden plazma hátrány.
Ő az a tipus ,aki imádja csak úgy a háttérben hallgatni a tévét miközben süt-főz, szerintem első nap beleégne a nótatévé vagy a kívánságkosár logója
Emellett a fogyasztás se lenne kevés,mert így rengeteget megy a tévé.
Sajnos az időzített kikapcsolás meg ilyenek nem nyújtanak megoldást,mert azt felejtsétek el,hogy be tudja állítani,ha meg én állítom be,akkor hívogatni fog,hogy jaj kikapcsolt a tévé miközben ő még nézte volna..
Egyszóval úgy érzem itt a plazmával nem járnék jól.
Igazából nála a képméret a lényeg, minimum 42-es kéne, hogy végre normálisan tudjon HD adást is nézni, pendriveon oda tudjak neki adni filmeket.
Hogy nem olyan szép a kép,mint a plazmáé, szerintem nem is látná.
MIt javasoltok? Valami olcsóbb, 100 körüli,de minimum 42es tévé kéne.
(3D se kell) -
Hsanyika1
senior tag
Panasonic: napirenden a plazma TV gyártás leállítása (Frissítve) Frissítés:
A Panasonic a plazma TV üzletből való kilépésre vonatkozó jelentésekre úgy reagált, hogy „különböző lehetőséget veszünk fontolóra, de jelenpillanatban még semmi nincs eldöntve”.
A hivatalos nyilatkozat hangsúlyozza, hogy a cég plazmaképernyő panel (PDP) üzletével kapcsolatos jelentés tartalma nem a Panasonic által tett bejelentés.
„Ami a PDP üzletet illeti, a Panasonic folytatja a hozzáadott értékkel rendelkező termékek szállítását, új módokat ajánlva fogyasztóink számára a TV élvezetéhez. Köztük olyan PDP tulajdonságok előnyeit kihasználva, mint az érintőceruza (touch pen) funkció, valamint a nagy képernyő és a kiváló képminőség.”
„Ezen túlmenően, nem TV felhasználásra, bővítjük a Business to Business (B2B) a PDP üzleti lehetőségeket például olyan termékekkel, mint az interaktív plazmaképernyő.”
A Panasonic világszerte folytatja a 2013-as termékek piaci megjelentetését, és ígéri: „Nem lesz változás a PDP-k szerviztámogatásában, és a kereskedőinknek nem kell aggódniuk a Panasonic PDP-k értékesítésének folytatása miatt.”
Tsuga Kazuhiro a Panasonic elnöke is lefektette hároméves stratégiáját, ami a céget ismét nyereségessé teszi, és elkötelezett, hogy ezt a TV divízióval is megteszi. Szélesebb jövőképében azonban a Panasonic 2016-ra többé már nem fogyasztási termékek gyártója, hanem partnereivel együttműködve teljes körű megoldásokat kínál majd.[link]
-
patakidr
aktív tag
válasz
liszi70
üzenetére
Na jó, az igaz, hogy ízlésen nem lehet vitatkozni, kinek a szőke, kinek a barna. Ez is ilyen dolog.
Nekem a DUNE 303D külseje rendkívül jellegtelen. Persze ettől még jó lejátszó, sőt, továbbra is gondolkozom rajta, de azért egy 60k-s eszköz nézzen már ki valahogy!
A linkelt Pana sztm. szép. Legalább is látszik, hogy foglalkoztak vele, legalább minőséginek próbál látszani. Mondjuk nem láttam a specifikációban az .iso-k lejátszását semmilyen formában, ez szomorú

-
szgaborsz
tag
Látom, hogy már más is kérdezte, de nem lelem a választ, itt melyik a helyes beállítás a lejátszón?

-
Tegnap délután megjött a csere 65ST50 csere-készüléke, így azon kevesek közé tartozom, aki rekordidő alatt, bekötött szemmel is be tud üzemelni egy panasonic plazmát. Mintegy 7 órai akklimatizálás és a melóm után tudtam áram alá helyezni, éjszaka. Remegő térdekkel kapcsoltam be, az egyébként teljesen originál csomagolású tévét. A nyelvválasztásnak már nagyon örültem, mert az előző esetben már ott látszott a komoly a gond. Az otthoni üzemmód kiválasztása és az alapbeállítások elvégzése még jelentős gyomorideg kíséretében történt, de az üzemidő lecsekkolása után (3 perc 1 bekapcs.) és egy B-vitamin-gazdag, így nyugtató hatású sör elfogyasztását követően oldódott a feszültség, de azért szükségem volt pár perc meditáló pihenésre. Aztán erőt vettem magamon (nem volt könnyű), és tovább folytattam az idegölő munkát. A médialejátszó bekapcsolása és a Színek mappa kikeresése nehezen ment a kezem reszketése miatt, tudniillik az első készülék pixelhibájával az első szín bekapcsolásakor szembesültem és ez életre szóló, idegi alapú görcsöket okozott mozgásszervi szinten...... Húúú, az első színt megúsztam. Második, harmadik, negyedik. Már képes voltam koordinálni a mozgásomat, elkezdtek működni az ujjaim, a görcs kezdett kimenni a végtagjaimból, mert sehol nem láttam egy árva pixelhibát sem. Természetesen nem hittem el, újra és újra végignyomkodtam az összes színt, mert olyan "nem valóságos" volt az élmény. Gondoltam meg is csípem magam, hogy hátha álmodom, de inkább egy második, nyugtató hatású sör elfogyasztása mellett döntöttem. Kezdtem ismét embernek érezni magam egy meghasonlott, bizalom-vesztett véglényből.
De még nem volt vége megpróbáltatásaimnak. A nagy mumus, a félelmetes ellenség, a kispolgári nyugalmunkat feldúló, képernyőn keresztül az otthonainkba és tudatunkba beköltöző sávosodás (jaj, még e szó leírása is fizikai fájdalmat okoz) jelenlétét még tesztelni kellett. Nem bíztam a sikerben. Nyilván lehetetlen, hogy se pixelcsík, se pixelhiba, se semmi ne legyen. Ááááá, nem lehet nekem ekkora szerencsém. Sajnos elvesztettem az önbizalmamat, meg a társadalom és a technika vívmányaiba vetett hitemet is. A pszichológusom mondta, újra fel kell építeni a személyiségemet a nagy csalódások után. Tudniillik telefonon tartottuk a kapcsolatot az egész beüzemelés alatt, ezt nem is mondtam. Úgy éreztem, nem menne egyedül.
Szóval IPTV-re direkt e célból felvett gyorskorcsolya-verseny bekapcsol, a jégpálya és a sportolókat követő kameramozgás még a legalattomosabban megbújó, önmagát csak később, 8 munkanap után aktiváló, aljas sávokat is kimutatja......Nem hittem a szememnek.....Nem, ez lehetetlen......Ugye csak álmodom???.... Semmi komoly, határozott kontúrú, látványos ocsmányság nem rondította el a sportesemény élvezetét!.... Ilyen nincs vagy mégis van?....Ez tényleg velem történik? A pszichológusom mondta a telefonba, most nagyon figyeljek oda, mert az én eddigi idegállapotom és a hirtelen jött eufória veszélyes elegyet alkothat. Leültem, ütemesen, lassan vettem a levegőt, figyelve a légzésemet sikerült megnyugodnom. Talán meggyógyultam!(Aki komolyan veszi az írásomat mert nem használtam szmájli jeleket, az virtuális fejberúgást érdemel! Például pszichológusom sincs. Viszont végre van egy kurva jó, hibamentesnek számító 65ST50-em! )
-
kovadika
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Bocs, kifutottam a szerk. időből. Azóta próbálkoztam más 3D-vel is, Demókkal, más filmekkel stb. Talán mintha jobb lenne, mint a legelején. Páromnak is határozottan jobban tettszik. Úgyhogy nem hiszem, hogy a lejátszóval van a baj.
Ahogy János is írta: szokni kell. Csak nem tudom ér-e annyit az egész, hogy én ezzel kínozzam magam az igényes és gyönyörű 2D-s kép helyett? Egyszerűen csak túl sok reményt fűztem a dologhoz az itt olvasott tapasztalatok alapján. Ettől függetlenül biztos nekifutok még 2-3-szor aztán lesz, ami lesz. -
modflow
veterán
-
modflow
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
Én azt olvastam, hogy az a progi hibás és megduplázza a WIn bootidejét. Nem értem, hogyan de ez általános jelenség elvileg.
Azt se értem, hogy pl. a Power DVD hogy dönti el, melyik VGA-t használja. Mert nyilván célszerűbb lenne, ha pl. a GeForce-ot használná és nem a sima alap integrált VGA-t. Hol látom ezt? Játéknál tudom választani, de lejátszóprogramnál?
-
Heffi
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Valahol azt olvastam (vagy a TV menüjében, vagy a használatijában), hogy akkor kell használni a fázisfordítás opciót, ha 3D esetében szokatlan képet tapasztalunk. Én a Pi életével jártam így (BD25 iso, Dune 303D), akkor igazi a 3D élmény ha bekapcsolom a fázisfordítást a menüben. A többi filmem viszont normálban jó. Ki érti ezt?
-
lacos001
senior tag
Na mivel már legalább 3 alkalommal kérdeztem rá korábban eladási árra.....
Sajnos most eljött a pillanat,elhagyom/juk az országot és meg kell válljak a 42" G30-tól is.
Természetesen 5 év garis,mindene megvan.
Hirdetés formájában is megtalálható lesz holnaptól az apróban,addig is ide bedobom a köztudatba....elnézést érte. -
rszp
aktív tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Dexar007
üzenetére
"The VT60 panel includes a new red phosphor for deeper (less orange) reds."
Kár, hogy megmérni ezt nem tudták, hogy igaz-e.
Ez az új foszfor állítólag nagyban megdrágítja a ZT60 panelének gyártását, és ezért készül belőle kevés, kizárólag a csúcskészülék számára (nem például GT-ig lefelé).Szóval vagy ez a kijelentés a kamu, vagy pedig az a téves információ, hogy a VT60 is megkapta ezt a foszfort.
De már maga ez a "project velvet" is furán ködös (ez volt a fejlesztési kódneve).
A marketinganyagban egyedül a vörös foszfort emlegetik, hogy ez hiányzott a DCI gamuthoz, holott a vörös foszfor fénye eddig is erősen szaturált volt, DCI-nál pedig a zöld irányában is erősen tág színtér, csak a kékben egyezik a Rec709-el. A régi kék szín pedig épp csak hogy megüti a Rec709 gamut határát (mikor úgy esik, akkor a szoftveres újrakeverés miatt nem is sikerül tökéletesen megütni), és a zöld is túlszaturált már évek óta, de nem olyan nagy mértékben, hogy könnyebben üsse meg a DCI-t, mint az eddigi vörös.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ez nem így van! Az ST50-ből lesz az ST60 némi átcímkézés és funkcióbővítés után. A GT60 Európa-exkluzív modell, ha minden igaz és a GT50 átmentése lesz - bár lehet, hogy érdemi előrelépés is lesz, ezt még nem tudjuk.
Mintadarabot ne vegyél, viszont az új modelleket sem szabad elhozni nyitóáron, mert fél év - kilenc hónap alatt olyan áresésen mennek át, hogy utólag összecsikarod magad! Ha most nem jött össze a GT50/VT50, akkor várni kell jövő év elejéig. Akkor megint korrekt áron tudsz majd vásárolni.
-
rszp
aktív tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
A fő problémám az, hogy ha jól olvastam, akkor az ST60 lesz átnevezve GT60-nak az európai piacon.
A panashop szerint lesz ST60 és GT60 is. Teljesen zavart a kép számomra.Az 50GT50 310-ért ett volna a nyerő de telefonon azt mondták, hogy csak mintadarab van mindenhol.
Azt nem igazán akarom megvenni, ezért marad 50GT60 460-ért vagy 50VT50 430-ért Vagy várok mi lesz. -
SEthO70
csendes tag
válasz
kovadika
üzenetére
Igen, kösz, a Panashop-nál hagyom majd a pénzem, a MM-ban csak összehasonlítgattam a különböző márkákat.
Ha meglesz a plazmám remélem kiegészíthetem azt a listát.Válasz efi99-nek:
Igazából én se nagyon értem (bár nem vagyok szaki), miért olyan hiányos az UPC mediacard-os listája, ha egyszer ez a CI+ technológia szabványban van rögzítve. Mindenesetre úgy tűnik az UT50-ben nem lehet hiba. -
szgaborsz
tag
válasz
liszi70
üzenetére
Szívesen írnék a tapasztalataimról, de nem szeretnék félrevezetni senkit sem, hiszen a véleményem van annyira szubjektív, mint egy kép, ezért nem teszem. Az indexes képnek utánanézek, köszönöm, hogy szóltál.

Elnézést a sok offért, de hogy legyen on is, samu 6500-on hogy lehet megnézni az üzemórát?Köszönöm.
-
janos666
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
Sok lejátszó és TV is kínál egy opciót, ami felcseréli a bal és a jobb szem képét.
Állítólag arra is jó, hogy ha elfáradt a szemed. De mikor próbálgattam, akkor teljesen tönkre vágta a térhatást, a szemnek pedig fogalmam sincs miért lehetne kellemesebb (talán ha valaki bandzsít a szemüveg mögött, akkor ezután az ellenkező irányba térnek ki a szemtengelyei, de igazából passzolom). Szerintem többet ér visszaváltani 2D-re, ha bizsereg a fejed a 3D-től, mert a térinformáció ebben a felcserélt módban is szertefoszlik, a szem pedig szerintem még mindig jobban fárad így (csak most már teljesen feleslegesen), mint 2D módban.
Talán az a valódi értelme, hogy ha egyik gyártó beépítette (bármi okból), akkor a többinek is be kellet, mert ha egyik készüléken valamiért fordítva van az alapbeállítás, de mélyen elrejtve a menüben, akkor a másikon is meg lehessen találni. Vagy elképzelhető, hogy attól féltek, hogy már maguk a kiadványok is lehetnek véletlenül fordított sorrendű képekkel. Ezt nem tudom.
A lényeg, hogy ha egyértelműen baj van egy 3D-ben forgatott, BD-ről vagy ISO-ból játszott film térhatásával, akkor érdemes kipróbálni, hogy az egyik eszközön átbillentjük ezt a kapcsolót.
Ugyan így, hogy elkezdjük veszettül nyomkodni az univerzális szemcsi gombját, ha nincs hozzá használati utasítás, hát ha azzal átvált a mi TV-knek megfelelő üzemmódra.

-
DM-Fan
Topikgazda
Ebben a kérdésben egyelőre még mi sem tudunk neked pontos tanácsot adni, tekintve, hogy a GT60 valós tudása még számunkra sem ismert. Remélhetőleg minimum a VT50 szintjét hozza majd a GT60 és kijavítják azt a firmware bug-ot, ami picit rontja a VT50 Prof. módját. Ettől függetlenül ha a VT50-nél rosszabb TV-d soha nem lenne, akkor már szerintem boldogan halnál meg, ugyanis az egyik legkiválóbb készülék a piacon, szóval mellé nem nyúlsz vele. Ettől függetlenül azért érdemes lehet megvárni, hogy mit hoz az idei széria - persze ezzel rizikózod, hogy kapsz-e még a tavalyi modellekből. Én várnék, legrosszabb esetben jövő év elején veszed meg valamelyik most debütáló modellt nyomott áron.
-
szgaborsz
tag
válasz
kovadika
üzenetére
Erősen félreértettétek a képet, és a mondanivalóját. Offtopikba tettem, nem azért osztottam meg, hogy összehasonlítsam őket itt, mint ahogy írtam is, csak érdekességképpen. Nem vagyok szakértő, nincs egyik sem bekalibrálva, a panában kb 60 óra van, a samuban meg kb. 5 óra, és képek alapján nem lehet véleményt formálni, ezek fényében eszembe sem jutna azért feltenni, hogy bárki, bármilyen konzekvenciát vonjon le belőle, sajnálom, hogy ennyire félrevezető volt. Remélem, hogy aki kicsit is informálódik a megvásárolandó tévéje iránt, az a fentieket figyelembe veszi, és nem feltételezi rögtön egy kép alapján az ellenkezőjét.
-
rszp
aktív tag
Eléggé tanácstalan vagyok, akár tudatlannak is nevezhetem magam.
A VT50 vagy az új GT60 lenne inkább a nyerő? -
junior11
veterán
Panasonic jövőbeli tervei: [link]
-
válasz
szgaborsz
üzenetére
Akkor valaki a te szobabelsőd képével hirdeti a tévéjét??? Nem semmi!
Egyébként a Panán valószínű be van kapcsolva a túlpásztázás, ez is torzítja egy kicsit az összehasonlítást. Azért írhatnál pár sort a konkrét tapasztalataidról, sokak számára volt dilemma az E6500 vagy ST50 kérdés!
-
kovadika
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Két napja csináltam én is Y500-ról. Tedd fel a TotalMedia Theatre 6-ot. Ha nem megy, akkor szedd le az Nvidia 3DTV Play-t és próbáld úgy. Nekem sikerült.
Nekem 24Hz-en játszotta, lehet állítani kell majd valamit a vga-n hozzá, de lehet, hogy a lejátszó alapból átváltja neked is.(#36510) szgaborsz
Ezek kalibrált tévék? Mert ennek a képnek legfeljebb akkor lenne értelme.
-
modflow
veterán
Laptopról hogy lehet lejátszani 3D-s filmet?
Rákötöttem HDMI-vel a PC-t a TV-re.
PowerDVD-ben elindítottam, engedélyeztem a 3D-t, de a TV ezt nem érzékelte. HA meg megnyomtam a TV-n a 3D-t, akkor ez 2D-ből akarta 3D-be konvertálni, holott már eddig is 3D-s volt, csak a TV jelezte, és így a szemüveg se kapcsolt be. Ráadásul 1080p 60Hz -et írt ki, nem 24 Hz-et.A gép egy LenovoY580-as, 1.4-es HDMI kimenettel.
Mi lehet a baj, hogy nem jó?
Rendes BD25 filmről van szó. -
válasz
zapco1269
üzenetére
Az előző hozzászólásaidból nem derült ki, hogy tapasztalt vagy a kérdésben, hozzászólásom akkor nem neked, hanem azoknak szól, akik laikusként próbálnak tesztelgetni.
"Speciel nekem az új technológia, az OLED nem tetszett annyira, amennyire magasztalják azt jelenleg. Szerintem túl van rajta húzva minden, nem hasonlít a természeteshez."
Biztos azt is retinaégetőre állították, mint az LCD-ket a boltban, hogy minél látványosabb legyen. Gondolom van visszafogott beállításra is lehetőség. Én egyébként egyelőre nem vagyok benne biztos, hogy a messiásként várt OLED technológia tényleg annyira tökéletes lesz, mint azt várják. Arról már hallottam, hogy állítólag az is hajlamos lesz a képvisszamaradásra és be is éghet. A többi anomáliáról még nem tudunk egyelőre, de biztos lesz valami. Viszont max. 1 cm vastag tévéink lesznek, hurráááá!
-
zapco1269
tag
válasz
liszi70
üzenetére
Egymás mellé teszik nekem ( Baráth Attila). Természetesen engem csak a VT-ZT érdekel a 2013-as modellek közül. Ugyanabban a környezeti fényben vagy sötétben hasonlítanám össze a két készüléket. Persze az egyik 55" vagy 65 VT a másik 60" ZT. Nem lesz teljesen egyforma de azért látni lehet nagyságrendileg a különbséget.
Saját beállítást használnék mind a kettőn (otthon használt saját demó anyag stb stb).
2003 óta használok lapos tv-ket, nekem volt szerencsém még forgalmazni a Fujitsu, Revox, Pioneer, Nec plazmákat annak idején, mindegyikkel éltem is együtt egy pár hetet otthoni körülmények között.
Tehát 10 éve foglalkozok a témával persze előtte CRT-be is belemásztam egy kicsit hobbi szinten.
Hidd el, nagyságrendileg tudom, hogy mit kell megfigyelni a demózás alatt.
5 évet ( 2004-2009) eltöltöttem a tengerentúlon is, ott egy kicsit más körülmények között vannak bemutatva a készülékek.
Végig követtem a technikák fejlődését az 5 év alatt, tehát van egy kis "nézési" tapasztalatom a témában.
Háromszor volt szerencsém megnézni a CES-t ott személyesen tudtam beszélni a gyártók fejlesztőcsapatainak több tagjával is a témával kapcsolatban.
Speciel nekem az új technológia, az OLED nem tetszett annyira, amennyire magasztalják azt jelenleg. Szerintem túl van rajta húzva minden, nem hasonlít a természeteshez. Olyan, mintha kiemeltre állítanék egy jelenlegi csúcs LCD-t és azt még egyszer kiemeltre. Persze a mozgása és a kép stabilitása olyan mint egy nagyon jó plazmáé.
2006-ban láttam egy ma már elvetett technológiát a SED -t. Na az lett volna szerintem egy olyan képmegjelenítési lehetőség, ami ötvözte volna magába a CRT- PLAZMA -LCD legjobb tulajdonságait, de a gyártási költségek még a OLED-nél is többe kerültek volna a mai lehetőségeket figyelembe véve. -
kovadika
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Van alufólia nélküli változata is.
Amúgy igazad van. Szubjektív dolog. Számomra ez is letisztult, ráadásul megy a tévéhez(ST50-hez biztos) és a legtöbb Blu-ray lejátszóhoz is(főleg, ha valaki Panasonic függő).
Abban egyetértünk, hogy a Smart, Duo, Max széria megjelenése és tudása is kiváló. -
válasz
kovadika
üzenetére
Látod, ez egy olyan dolog, amiben nem szabad általánosító esszenciákat megfogalmazni. Nekem például a linkelt lejátszó külseje nem a szívem csücske, nekem jobban tetszik a minimalista, egyszerűbb, szögletes és csicsamentes dizájn. Nekem eleve az nem jön be, hogy olyan mint nagyanyám (Isten nyugosztalja) sütőtepsije, amiben isteni kapros-túrós lepényt sütött. Még az alufólia is a tetején van.
-
válasz
jegenye77
üzenetére
Nekem is C650 volt az első LCD-m a CRT után. Nálam 1 hetet volt, akkor vittem vissza. Az a röhej, hogy a többi LCD-hez képest tényleg jónak számított! Láttam én azt bótba, de gondoltam jó lesz, nagy vót', meg minden, de otthon aztán kiderült a turpisság! És nem adtam fel! Jött még egy samu, utána egy sharp, ezek már 2 nap után mentek vissza! Aztán tök véletlenül egy ismerősöm kisboltjából hazahozhattam kipróbálásra egy 42U20-at, na az már nálam maradt. Azóta vagyok plazma-párti.
A technológiák közötti eltérést egy igényesebb szemű ember láthatja akár boltban is (bár legtöbben sajnos rosszul ítélik meg ezt is, mint tudjuk), de az előző írásom zapco-nak inkább arról szól, hogy különböző plazmák képminőségét roppant nehéz lesz bolti körülmények közt, objektívan rangsorolnia.
-
kovadika
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Egyetértek. Azonban tény, hogy az alsó-középkategóriás médialejátszók eléggé leegyszerűsített, csúnya külsőt kapnak. Ami érdekes, ahhoz képest, hogy már az ebben az ársávban futó BD lejátszók is sokkal-sokkal jobban néznek ki. Persze a médialejátszók közt nem, vagy elvétve találni csak nagy márkákat és tudásban el is maradnak a Dune, Popcorn modelljei mellett.
Szerintem így kéne kinéznie egy 30 ezer forint körüli médialejátszónak: [link] - Remélem el is jut hozzánk ez a kis szépség. Megfelelő tudással még versenyképes is lehet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- NEC NP-PA550W projektor- 5500 Ansi - távirányitóval
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De hát a tömeggyártás az tömeggyártás.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)