- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Ga
tag
Üdv!
Waze! Elolvastam párszáz hozzászólást a hwsw-s tuner, pctv, stb. fórumokon, ugyhogy bakker!
Szóval zajos a hang a tápellátás miatt...
Bár nálam a tuner hangja messze erősebb, így adás közben nem zavaró, de egyébként némítani kell a bemenetet.
Azt viszont nem értem, hogy miért ajánlják a hozzáértő emberek az elavult VfW-s felületet, rögzítést. Nem tetszik nekik a wdm?
A wdm-es driverrel a szinkronizáció tömörítetlen hang esetén rögzítésnél nem probléma, viszont ha pl. mp3-ba tömörítem a tv-adás hangját, akkor mindíg elcsúszik...
Na mind1, még nincs kedvem forrasztgatni a zajszűréshez :)
Üdv
Ga -
Ga
tag
Hi!
Ha a standard konstans zajra gondoltok, ami alapból jön a tv-tunerből, akkor azt adás közben az életben nem fogod meghallani (na jó max, ha 0 hangerejű rész van az adásban). És nincs köze ahhoz, hogy stereoban megy-é, vagy sem, sőt ha nincs crossbarolva egyik hangforrás sem, akkor is jön, így a tuner-részhez nincs sok köze, inkább a BT8x8-hoz...
Ha nem crossbarolod az eleve nem tune-olt stereo dekódert, akkor mit kavarna be a stereo dolog, legalábbis a zajnak a mono-stereo jelhez nincs köze.
Bár nem olvastam el azt a zajkiszűről fórumot, így lehet, hogy tök hülyeségeket írok, de sztem a zúgás és a PRO verzió között nincs közvetlen kapocs, max. az összes PCTV kártyával...
Na csá
Ga -
Ga
tag
Más.
A Bagoyl által említett problémához nem tudok sok érdemlegeset hozzátanni, nálam király a stereo, egyedül a gyenge adás miatt szokott zúgni, akkor is csak a rádióadók. TV-nél meg dscalernél próbálva szinte bármilyen szabványú stereo-adást lehet hallgatni, maximum, ha itt rossz szabványt állítasz be, akkor kezd zúgni, mint állat...
Az FM adásokban viszont mindig van egy konstans 19000 Hz-es kb. 1 Hz széles (egy tű) jel, amely kb. a max. hangerő szintjén van végig. Ez az FM-adás része lehet? TV adásnál ilyet nem tapasztaltam.
Üdv
Ga -
Ga
tag
Üdv!
Az én PCTV Pro-m (Phillips tuneres) jelenleg egyedül csücsül az irq vonalán és a 9-es irq-t kapja a biostól. Korábban volt az agp melletti pci-ban, osztozva az agp megszakításával és ott is működött (egy próba erejéig).
Win2k alatt, mint említettem, egy irq-t kap mindenki, és megy normálisan.
5-ös drivert (ftp.pinnacle.com) használok, és nem lehet a Visionban kiválasztani az mpeg-2-t, és a timeshift sem megy.
A legtöbb problémát esetemben az overlay-kezelés okozza, attól sok esetben nem működnek a tv-progik, akár kékhalál is beüthet...
A problémát lentről közelítve azt tudom ajánlani, hogy először a wdm tuner funkcióját ellenőrizzétek, pl. úgy, hogy rádióadót próbáltok behozni vele, vagy tv-adót (kicsit nehezebb találni próbálkozással), és a hangját behozni. Ha az már hallatszik, akkor onnantól már szerintem a wdm működik, utána már csak az overlay lehet a ludas, vagy tévedek. Asszem tévedek...
Az audió hallgatásánál még semmiféle PCI forgalom nem lesz (mivel külső audio-kábelen megy a hang), így elképzelhető, hogy a videó átküldésénél már PCI késleltetés-dolgok okozzák majd a problémát. A Pinnacle-nek van is egy PCI hangoló programja, amivel a késleltetéseket, queue-k mélységét, megmégnemtudommiket lehet állítgatni, tőlük letölthető, azzal esetleg érdemes próbálni kezdeni vmit.
Szerintem először az audiót kéne megtalálni, ha az műxik, akkor a tuner már jó, onnantól már csak a képet kell az overlay-be átküldeni vhogy.
Az audió hallgatásához, egyszerű tune-oláshoz a graphedit-et ajánlanám, vagy az iuvcr is megteszi, de az már sok mást is csinál.
Szóval graphedit-ben elhelyezed a WDM folyamatos crossbar eszközök részből a pctv-s eszközt, majd a WDM folyamatos TV-vevők közül a PCTV tunert, összekötni semmit nem kell...
A crossbaron kiválasztod outputnál az audió out-ot, majd a másik oldalról az audio tuner-int választod, és ok.
Ezután, ha a hangkártyád azon portja, melyre a pctv-t kötötted, nincs elnémítva, már hallod is a zúgást. Ekkor elvileg már jó is a tuner...
De bizti, ami bizti, válaszd a tuner eszközt, majd az ablakában válts antennára (lent-középen), majd FM-rádióra (jobbra-fent), és a channelhez írj be 96400000-et :).
Ekkor megszólal vmi zeneféleség, főleg, ha BP-n, vagy Győrben vagy...
Aztán adj a graph-hoz egy streaming capture device-t (PCTV video capture, vagy ilyesmi).
A crossbar video-outja megy a capture analóg video-injéhez (nyilat húzni ide).
Ezután én inkább a preview/előnézet pin-t ajánlom a további próbálkozáshoz, az elvileg használhatóbb, mint a capture/rögzítés pin. Szóval ezen pin-en jobbgomb, és render pin segítségével elvileg ki is egészül a graph a video renderer-rel.
Ha nem, akkor kézzel adhatsz hozzá video renderer filtert, illetve overlay mixert a diresctshow filter csoportból és próbálhatod összekötni őket, a végére midenképpen kell a video renderer. Próbálkozhatsz még a video capture eszköz kimenetének felbontás-állításával is, vagy a videóformátum állításával (pl. előnézet pin - jobbgomb - pin properties).
Végül egy play-t nyomva megjelenik a videoablak...
Ha eddig megy, akkor most semmi sem (konstans háttér) látszik a videó ablakában. Ha most előhívod a tuner eszköz ablakát (ha ez eddig nem sikerült: Analog Tuner dobozon jobbgomb - properties), és beállítod modjuk a cable-t, majd a rádió helyett a tv-t kiválasztod, akkor a video ablakában már vmiféle hangyák háborúját kéne meglátnod (nomeg súgás a hang)...
Ha nem akkor egy bekezdést vissza és próbálgatni állítgatni...
Ha van kép, akkor a channelnél lehet próbálkozni (hasból 80-at beírva nálam be jött is egy csatorna). Ha talált, akkor megjelenik az adó képe, és a hang is hallatszik.
Huh!
Elsőre ennyi, remélem nem túl lámás a szövegem, és nem túl érthetetlen, de próbáltam lépésről-lépésre leírni a dolgokat. A graphedit része vmi win SDK-nak, szinte bárhonnan letölthető (pár KB).
Üdv
Ga -
Ga
tag
Hi!
Akkor ebben a verzióban tutira megy az mpeg-2 kódolás és a timeshift?
A pinnacle ftp-ről letölthető is kb. akkora méretű...
Mégvmi:
Nálam nincs üres pci slot (abit kt7), bár most kivettem a scsi-kártyát, így lett egy...
Szóval nálam szinte minden mindennel osztozik irq-ban, van két vidkártya, modem, sblive,...
A PCTV Pro az összes próbált slotban működött (az összeset asszem nem próbáltam), és nem számított neki, hogy milyen irq-n volt, és milyen más eszközzel...
Win2k alatt az ACPI az összes kártyát egyetlen irq-ra (amelyikre az acpi is ráül, nálam 11) rakja, és csont nélkül megy.
Ha az emlegetett Vision csomagban télleg műxik az mpeg-2, akkor engem is érdekelne. Erősítsetek meg ebben az infoban lécci. Thanx
Üdv
Ga
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Gumi és felni topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest