Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
Lulu nekem sincs rá megoldáso, fennt hagyom a hibaüzit, mert különben csak a hang marad a kép leáll. Természetesen nem az oprendszer hibája, hanem a driveré, illetve nekem mondták, hogy a NERO két szűrőjével akad össze, mások az sp2-őt hibáztatják, de megoldást senki nem mondott. Ha neked már van valamida, akkorr írd meg lsz.
-
Kelaci
csendes tag
A válasz emule volt, már megvan köszi bárkinek aki segíteni próbált.....
-
Kelaci
csendes tag
Sajnos a helyzet ugyanaz szimpla PCTV sztereo-hoz csak driver update van, eredeti driver nincs..
pl.:
http://www.drivers.hu/product.php?prodid=6235
Please help! -
DigitXT
félisten
Bővebben: link
És az FM-tuner is (szvsz) tuti sztereó.
-
róland
veterán
Szóval a cég PCTV 110i nevű terméke érdekelne. Arra lenne pénzem most megvenni a gépembe. Ki, mit tud róla. Érdemes megvenni. Állítólag van rajt FM rádió vételének lehetősége is, de sztereó-e? És a TV sztereó-yeah?

-
Osiris
őstag
Az mitől lehet, hogy ha fut a PCTVRemote (távkapcsoló figyelő) program akkor véletlenszerüen ki-be kapcsol, csatornátvált stb... a PCTV Vision?!?!

-
Osiris
őstag
A tv nézés közbeni hangcsúszásra az én megoldásom:
settings/video
-Video input TV Tuner
-Video display: 2 fields deinterlaced
-Video standard: PAL
settings/audio
Audio channel: Stereo Channel 2
+a TV képen jobb klikk és a felbukkanó menüben Enable cropping mellől eltüntetni a pipát (kikapcs)
Azóta teljesen stabilan együtt van a kép és a hang. -
Hikvision
senior tag
Hi, most jutottam hozzá egy Pc-Tv pro hoz és felraktam minden driverét meg a Studio Version 9 plust és az a gondom hogyha videorol akarok Digizni akkor ugrál a kép olyan mintha sokszor vágnának bele a filmbe szabálytalanul és folyamatosan ugrál,a gyári Tv néző progival nemugrál csak felvételnél csúszik a hang,Ez az ugrálás az összes proginál előjön Virtual Dub.......
-
Sithra
csendes tag
Hello!
A multkor már kértem a segítségeteket azzal kapcsolatban, hogy nem olyan éles a digitalizált kép mint az analóg kameráról játszott.
Kaptam is egy lehetőséget, hogy
''eszközkezelőben: hang- videó és játékvezérlőknél a pinnacle pctv video capture-nél jobbegér frissítés, majd manuálisan te mutasd meg neki, pl. CD-ről vagy a winyón a C:\Program Files\Pinnacle\Pinnacle PCTV\Driver\PCTV.inf fájl-t, hogy ezt frissítse!''
Sajnos azt írta ki, hogy a jelenleginél nem talál alkalmasabb szoftvert vagy drivert vagy micsodát hozzá. Ha TV-n nézem akkor tök jó a kép az élességet leszámítva. Ha LCD monitoron nézem akkor meg még kicsit pasztel árnyalatú is, de csak a saját progijával.
Senkinek sem volt baja a kép élességgel??? Mit tehetnék még a képjavítás érdekében?
Egyébként a pinnaclesys.com oldalon tényleg ingyenesen aktiválható már az MPEG2. -
Kelaci
csendes tag
Philips SAA7134

Chipes
Köszi -
Kelaci
csendes tag
Elveszítettem a pctv driver cd-met, feltöltené nekem valaki valahova a pctvsystems oldalán csak update van... (ugye?)
Kártya Pctv sztereo....
Köszönöm
-
Snypie
csendes tag
Lenne egy eladó Pinnacle PCTV Sat-os tunerem. Ki mennyit adna érte? Persze csak akit érdekel
Pestiek előnyben!
Üdv:
Snypie -
Lulu
csendes tag
PCTV pro kártyám van! Win XT Proffesionál+ sp1+sp2-vel használom, de az a furcsa helyzet állt elő, hogy a driver és a program installása után, amikor lefut a PCTV Assistant egy ablak ugrik elő és a következőket írja ki:
''A(z) PCTV Vision Main Program hibát észlelt, ezért leáll.A kellemetlenségért elnézését kérjük.
Az adatok, melyekkel éppen dolgozott, valószínűleg elvesztek.'' ....stb.
Hibajelentés küldése Mégse
Bármire kattintok leáll a program és néhány másodperc után kékhalál(!) az XT-n!
Újra indítva rendben van, a program fent van, mintha lefutott volna hibátlanul az Assistant.
Elindítva a PCTV Visiont bejön a program, hibátlanul működik, majd 1-2 másodperc után előugrik az ablak ugyanazzal az üzenttel és bármire klikkelve jön a kékhalál!
Most kapaszkodjatok: Ha hagyom az előugró ablakot és a PCTV Vision programban az ''Always on top''-ot kipipálom - tökéletesen működik, de az előugró ablak ott marad alatta! Ha leállítom a PCTV Visiont és az ablak bármely gombját választom, most már simán bezár, nincs kékhalál! A pc hibátlanul dolgozik tovább!
Ebből a tünetből arra következtetek, hogy nem a PCTV pro kártyával, vagy a softwerrel van probléma, hanem az XT előugró ablakával!
Le lehet ezt tiltani valahogy!
-
frankdrebin
csendes tag
köszönöm a segítséget mindenkinek,működik a kártya.Igaz,csak a barátnőm gépén,így ő járt jól

pinnacle fórumon írják pár pctv termékkel kapcsolatban,nem szeretik a High Definition Audioval rendelkező új alaplapokat,és majd adnak ki hozzá egy patcht,ami majd javítja ezt a hibát.Addig is küldenek az ilyen tulajoknak egy HD audio beállításokra vonatkozó fájlt,volt szerencsém nekem is megkapni. -
DigitXT
félisten
válasz
georgeeboy
üzenetére
Mondom, hogy a piacon hirdesd, innen még kimoderálnak...
Amúgy tényleg nagyjából reális ár, de arra számíts, hogy egy ezrest tuti alkudni fognak.
(Én mondjuk nagyon alálőttem, a leírt okokból kifolyólag: remélem szerencséd lesz!) -
DigitXT
félisten
válasz
georgeeboy
üzenetére
Egyébként rossz helyen hirdeted, itt elvileg porblémákról, és megoldásokról van szó.
Mindenesetre ha már rákérdeztem, teszek egy ajánlatot gyorsba, aztán meglátjuk, esetleg e-mailben pontosíthatjuk: 5K, mert a kisker bruttója 8,5K 2 év garral, szóval nem lehúzásból írom: ennyiért érdekelne is.
Mod: na jó, lehet, hogy ez az 5K már egy kicsit lehúzás szagú.
Hozzáteszem: nem vagyok biztos benne, hogy abba a gépbe, amibe szánom használható lenne-e (1,2-es Duron), és ha igen, mennyire, így nem akarnék túl sokat bukni rajta. Mindenesetre egy jótanács: a piacon hirdesd meg, tuti elviszik idővel, ha alkudozhatnak!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
georgeeboy
üzenetére
Mégis melyik? A topik ugye általánosságban a PCTV-ről szól, de van egy pár mutációja...
Nekem pl. Pro van, stb.. Amúgy távirányító van a tiédhez? -
frankdrebin
csendes tag
köszönöm az illusztrált választ,kielégítő volt

hazaérek,meg fogom próbálni,de igazából dugtam én rá minden módon,de a tunerprogiban bármilyen forrás kiválasztása esetén sem volt hang.Irtak valamit a pinnacle oldalán,hogy az új alaplapok bizonyos HD (high definition) audiojával összeakadhat,főleg a Stereo.Lehet ezt szívtam meg..küldtek is egy fájlt,hogyan állítsam be a HD audiom,de utána se jött meg a hang sajnos. -
georgeeboy
tag
Üdv!
Ha érdekel valakit nekem van egy ilyen eladó kártyám,dobozos, 1 év garival, szumma 7500,- ért -
e.vid
senior tag
válasz
frankdrebin
üzenetére
A nagyobbik, lapos csatit a kártyára, a kisebbet az alaplap aux vagy cd pontjára. A tuner progiban meg ennek megfelelően állítsd be a hangbemenet helyét.
![[kép] [kép]](http://img363.imageshack.us/img363/2618/120555yn.jpg)
-
ISZOLE
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
''Van 2 db scart-svideo+rca átalakitóm, de 1iken sem müködik az s-video kimenet vagy ffben jön be a kép vagy nagyon zajos tud erre valalki ésszerű magyarázatot?''
Nagy valószínűseéggel nem az átalakító rossz hanem csak az a csatlakozó amibe beledugtad nem szolgáltat svideo jelet. -
frankdrebin
csendes tag
válasz
lencsi26
üzenetére
Lencsi,neked alaplapi hangkártyád van?érdekelne ez a belső kábel,mit hova kötöttél,és működik-e a hang neked..nekem kép van,hang nuku
a kábelemnek egy fekete és egy fehér színű 4 lyukas csatlakozója van.Egyiket értelemszerűen a tunerkártya szivacs alatti részéhez csatlakoztattam,másikat az alaplapomon talált egyetlen 4 tűs csatlakozóhoz,ami van CD...AUX?
aki látott már ilyen pls segítsen mert beleőrülök hogy miért nem megy
lehet mixer beállításoknál van a bibi,megköszönnék egy helyes mixer beállítást is. -
frankdrebin
csendes tag
sziasztok!
pctv stereo kártyám van,és elvesztettem hozzá a driver cd-t.Netről az 5.8as update-t tudom csak letölteni,ahhoz meg kér előző verziót.Nem tudná nekem valaki valahogy feltölteni,esetleg msn-en vagy más módon elküldeni az 5.6-5.7-5.8as driver verzió valamelyikét?
előre is köszi -
RAM
őstag
Sikerült kifektetni a ChrisTV-t Teljes képernyő...
Kép kepcsör (Shift+C)
Csak a process kilövés maradt... -
animatrix11
őstag
ÁMBEREK AKINEK MÉG MINDÍG HANGELCSÚSZÁSI GONDJA VAN ITT A MEGOLDÁS!!!

kipróbáltam mindent, de nem segített, de megnéztem a beállításokat és kiderült hogy a hangkártya és a tv kártya ugyanazt az irq-t a 9-est használja ezért a biosban lefoglaltam a 9-es irqt és beállítottam hogy arra a pci slotra amiben a tv kártya van a 9-est használja és 1 óra tv-ből való felvétel után nem csúszott a hang
még 1 kicsit sem, máskor 1 órnál már legalább 1-2 mp-et csúszott szerintem mindenki próbálja ezt ki, persze a pci lega-valami nekem is fel van nyomva, ja 5.9-es driverem van és volt rajta valami pci performance encache cucc azt is felraktam, de most leszedtem és megnézem anélkül mit produkál
Viszont lenne kérdésem újjabban ha nem antennáról veszek fel, hanem be van dugva a hangkébel a line-inbe akkor a hang folyamatosan búg
régen nem csinálta bár nem rég ''véletlenül'' belerúgtam a gépbe 1 nagyot azóta van ez...
mi lehet kiment a line-in a hangkártyán
vagy mi a rák????
Van 2 db scart-svideo+rca átalakitóm, de 1iken sem müködik az s-video kimenet vagy ffben jön be a kép vagy nagyon zajos tud erre valalki ésszerű magyarázatot?
a válaszokat előre is köszi -
kardos
csendes tag
Sziasztok! Nem sikerül a már beszkennelt TV- műsorokat fixálni, ha a programkereső részt kikapcsolom, kezdhetem előről.Kérlek , segítsetek ebben. köszi!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Na hello all!
Arról lenne szó hogy gondolkoztam kéne venni egy ilyen pctv-t, csak mivelhogy még ilyenem, meg más tv tunerem se volt eddig, bizonytalan vok a választásban, na meg össze vissza problémáztak velük az emberek hogy így fagynak úgy fagynak... instabilak stb.
Szal a kérdés, milyen tv tunert ajánlotok mostanság. Amit tudnia kéne azok az alapok, sima antenna kábelel mennyen, esetleg videót rá lehetsen kötni RCA csatikkal, FM radió legyen benne, és valami friss modell legyen. Elsőre márkát pont a Pinnacle-t néztem ki, mivelhogy elég olcsó cuccaik vannak, meg ismerős is vett már tőlük dolgokat, és újabban egyre több embernek jönnek be a cuccaik.
Ennyi. -
e.vid
senior tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Nekem is csúszott először a hang, szenvedtem is vele rendesen, végül letöröltem, majd újra telepítettem és attól kezdve jó. Nem tudom, hogy mi történt, mindent úgy csináltam, mint előtte de azóta legalább tökéletesen működik.

-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Nekem is Pinnacle tv-tuner kártyám van és persze ugyanaz a gondom mint mindenki másnak csuszik a hang, felraktam a winfos frissítést beállítottam a biosban a pci-t nagyobbra, most már csak kb 1 mp-el csúszik el a hang,
kérdés volt e valakinek ugyanilyen problámája és ha volt hogyan oldottam meg,
ill. az egyik hozzászólásban olvastam, hogy van valamilyen winfos wdm driver ami jobb mint a gyári ha ezt felrakom nem is kell gyári drivert telepíteni?
Esetleg be tudná linkelni valaki ennek a drivert?
a válaszokat előre is köszi
[Szerkesztve] -
lencsi26
csendes tag
Olyan belső izét kaptam hozzá,de sajna nincs mire rádugjam a tuneren
Nem állnak ki belöle ilyen tüs dolgok,jack dugosat meg nem kaptam. Egyik barátomtol elhoztam amit ő jack-et kapott,de nem megy bele. Tul nagy. Nekem ahova bele kellene dugnom ott van egy IR..és tök vékony..szal pad helyzet -
lencsi26
csendes tag
Na akkor itt folytatva! Hogy tudok hangot varázsolni a pctv hez? Kép van hang nincs

-
koob
senior tag
aszik elindulni a Chris TV lite.
4.50
Jó, feltelepítettem a 4.60-at. ÉS NINCS HANG!!!

-
ToBeY
nagyúr
ChrisTV című program lett a befutó ezzel működik.
-
válasz
PirosHello
üzenetére
Pedig atomstabil.
-
georgeeboy
tag
Keresd meg ezt,rakd fel,asszem ha nincs fent,akkor telepít is
-
ToBeY
nagyúr
WinDVR-t már próbáltam azzal csak hangyaháború volt.Felraktam egy másik progit azzal bejött 50 adó de némelyik kásás volt és nem ingyenes progi és serial sem tudtam szerezni,így letöröltem de azzal működött!
-
Fori23
őstag
Az első kell az sp2-höz, az 5.8-cal pedig sajnos csak 5.6 vagy 5.7-et lehet frissíteni. Valamelyiket meg kell szerezned. Bővebben: link
-
-
ToBeY
nagyúr
Mi a neve a software-nek amit alapból adnak a kártyához?
-
DigitXT
félisten
válasz
georgeeboy
üzenetére
Nekem az SP2 vágta így haza... A Win friss volt.
Most SP1-gyel minden oké, kivéve persze a felvételt, de most már lesz*rom, úgyis gáz a Forma 1.
-
Agostino
addikt
Hello.
Tudtok olyan helyet ahonnan skineket lehet leszedni? Már nagyon unom ezt a szürke puritán megjelenést... -
sunshine
csendes tag
Nekem is volt ilyen gondom, de azt egy wintelepel megoldotam. Próba szerencse, mondjuk az én gépem akkor már túl volt 4 tv kártyán, lehet hogy kicsit megzavarta.
De valaki tudna megoldást az én problémámra is? -
georgeeboy
tag
Hello mindenki..
Mitől lehet az,hogy mikor berakom az uj PCTV-stereo karit,akkor a winxp
felismeri,fel is megy a gyári cd-ről a driver meg minden, de a hozzá adott assistant
tesztelő progi az utolsó fázisban hibát jelez: hardware test failed.. ami valószinűleg valami pci-interrupt dologgal van összefüggésben...ezt adja tanácsként megoldásnak. Volt valakinek hasonló problémája?
Üdv. -
sunshine
csendes tag
Hello! Az a helyzet, hogy most vettem egy pctv stereo-t és a ha compositról próbálok rögzíteni, akkor egy szürke fátyolféleséget tesz a képre. Nem tudom miért! PLS ha tudtok segítsetek.
-
Osiris
őstag
Tudja valaki kb. mikorra fogja a pinnacle kiadni a tunerjeihez a 64bites win alá való drivereket? Már egy éve várom a drivert a pctv pro-mhoz!

-
andree
csendes tag
A normál - konverter nélkül is vehető csatornák miatt vettem annak idején egy jel erősítőt, mivel néhány csatorna ott is elég gyengén jött (függőleges mákos csík volt a képben). Ezzel meg is oldódott a bajom, tök jó lett az összes csati.
És akkor jött a konverter (travel, discovery science, discovery civilisations, meg mittomén...), azóta csak annyit sikerült elérni, hogy a tunerkarival megtaláltam azta csatornát, amire a konverter nyomja az adást. De hogy miért gyenge az a jel (függőleges mákos csík) arra nem tudok rájönni. Arra meg végképp nem, hogyha erősítőn küldöm át a jelet, akkor miért ''veszik el'' a jel teljesen...
Nem akarok csúnya kifejezéseket használni az upc-vel kapcsolatosan, de felháborító, hogy emitt a számítógépen kénytelen vagyok szoftveres/illegális dekóderprogrammal nézni azokat a csatornákat, amire egyébként előfizettem...
-
DigitXT
félisten
Ezt adjátok össze (egyelőre winreinstall előtt állok az összevissza kavarásaim miatt, de azért azt hiszem elég érdekes a szindrómám, és megér egy postot
): 5.11-es driver van fent, gép indít, TV megy, kicsit akadozik, és a felvétel (DVD-longplay) brutálisan elcsúszik: a kép nagyon hamar ''lehagyja'' a hangot...
Nem ez a nagy szó, hanem az, hogyha fogom ugyanazt az 5.11-es drivert, és rátolom az eszközkezelőben pusztán a video capture részre, utána a felvétel már tökéletes!
Elég LOL a helyzet, és bár ideiglenes megoldásként működik a dolog, de hosszútávon mindenképpen kényelmetlen ezzel játszani - értsd minden restart után drivert''frissíteni''
-, ezért természetesen újrakezdem majd, amit összekutyultam (szerintem főleg az SP2-vel), aztán végül meglátom...
[Szerkesztve] -
putto
csendes tag
Sziasztok.
Nem rég vettem egy PCTV STEREOT és egy elég régi gépbe akartam belerakni, amibem nagy szomorúságomra nem kar menni. Az a problem konrétan, hogy az XP-ben nem látszik mint új hardware, egyik PCI slotban sem. Ha a hangkáttyát pakolom ide-oda az megy mindegyik slotban, de ha berakom a tv tunert akkor a hangkártya se akar menni.
Ha esetleg van valami ötletetek akkor az előre is köszönöm.
A gép: Abit BH6/633Cel/TNT2/SB128 a többi talán nem fontos.
Ja és próbáltam újabban is és ott ment.
[Szerkesztve] -
koob
senior tag
eszközkezelőben: hang- videó és játékvezérlőknél a pinnacle pctv video capture-nél jobbegér frissítés, majd manuálisan te mutasd meg neki, pl. CD-ről vagy a winyón a C:\Program Files\Pinnacle\Pinnacle PCTV\Driver\PCTV.inf fájl-t, hogy ezt frissítse!
El tudnátok küldeni a legjobb/legfrisebb drivert?
Előre is köszi! -
Sithra
csendes tag
Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok itt.
Nekem is PCTV pro kártyám van és az a problémám vele, hogy nemolyan éles a kép mint az analóg kameráról. Pedig már az összes képélességet ráadtam. Van valakinek valami jó ötlete ezzel kapcsolatban? -
DigitXT
félisten
válasz
Flashcash
üzenetére
Felraktam ezeket a cuccokat, de nagyon nem tudtam velük zöldágra vergődni.

Ellenben több felfedezést is tettem: a kép akadozásának oka, hogy a ''System'' folyamat 0-30% között ugrabugrál, míg a Vision állandó 40% körül terhel: kb. egy perc alatt ez ''kisimul'', onnantól rendben van a kép, ám az MPEG felvétel akkor is elcsúszik. Ezt az ugrabugrát a System csatornaváltások után újrakezdi, aztán megint kisimul a görbe (lenyugszik a System
), stb.
Node: az imént ismét rátoltam az 5.11-es illesztőt, ekkor ez az akadozásos anomália gyakorlatilag nincs, és bizony most vettem fel kb. 6 perc mintaanyagot, amiben NINCS elcsúszás!
Már csak ezt az állapotot kéne valahogy fenntartani újraindítás után...
Amúgy annyit vacakoltam az egésszel (driver le/fel, program le/fel), hogy már ''iszonyat lassan'' bootol a gép, pedig ugye egy-két napja van új Win: valahol érthető, ha a tököm tele van az egésszel, bár lehet, hogy mégegyszer újra kéne rakni, nem belefutni az SP2-be, stb.
-
Ha nagyon nem megy szinkronban, és ATI videókártyátok van akkor próbáljátok meg a következőt:
1, Lehetőleg 5.50-es drivercsomag telepítése.
ATI Multimedia Center telepítése:
2, DAO / MDAC telepítése Bővebben: link
3, Multimedia Center telepítése Bővebben: link
A multimedia center Mpeg2-be szépen vesz fel, és nálam az egyetlen program volt ami stabilan tökéletes kép/hang szinkronnal vett fel.
Ha az MMC nem megy meg lehet próbálni a WINDVR2 Mpeg2 felvételét,majd a letömörített divx/xvid avi fájl FPS értékét kell beállítani. Nálam 24.997 FPS-nél volt tökéletesen szinkronban a kép és a hang, akármilyen erős gépet használtam.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Na, most úgy tűnik, hogy minden oké, csak nehogy elkiabáljam!
Furcsa, de tkp. végiggondolva az egészet végeredményben a következő történt...
5.11-es gyári CD-m van: sikerült belőni, hogy menjen a TV rendesen = SP1
Felvenni lehetett pl. DV-be, de azt ki bírja vinyóval, nem?
MPEG csuszi...
5.5-ös Update-tel elkezdett sz*rakodni a TV is (amit legelőször írtam, a felvétel persze ennek megfelelően mégrosszabb lett), viszont ezúttal Germany-ra állítva telepítettem, így pl. megtalálta a Dunát + az RTL Klubot is, ami anno nem volt lehetséges, mert egy sávra estek, és nem tudott egyet kétszer tárolni...
Végül: 5.11-es drivert (csak a drivert) visszaheggesztve, a Win sipákolását (nincs aláírva, régi, jajjderosszlesz) figyelmenkívülhagyva: MEGY!
Nem röcög a TV, és nem csúszik el a hang a felvételnél, mégpedig DVD longplay formátumban!
Szóval most örül a fejem
, remélem ez még pár nap múlva is így lesz!
-
Fori23
őstag
Szia. Amit még megpróbálhatsz, a lemezen az Utilities mappában van egy PPE nevű kis progi, amit eredetileg a problémádra találtak ki: BIOS PCI, teljes IRQ kiosztás, sávszélesség. Nekem az a kártya van, aminél még nem kell külön aktíválni az MPEG2-t, és 5.8 hozzá a legfrissebb progi+driver, ehez kell még az a XPSP2 patch. Először én is szenvedtem vele eleget, mire rájöttem, hogy az ACE mega pack hülyíti meg mindig. Újraraktam az xp-t kódek pack nélkül, és azóta nincs probléma vele. Egy ismerősnek szintén ez volt a baja, neki nem is működött, leszedte a NIMO pack-kot és jó lett. Mindegy melyik, xp-Sp1-Sp2, tehát nem az a baj nálad, szinte biztos. Még érdemes kipróbálni a WinDVR 3 progit, talán a legjobb minőségben lehet rögzíteni vele. Szerintem akkor fog kiderülni, hogy nem-e szoftver, vagy driver ütközés van, ha majd új rendszert raksz. Csinálj egy integrált xpsp2-t az nLite Bővebben: link progival, és azt telepítsd, ez minden szempontból jó, stabilabb.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Na, feltoltam max-ra, ugyanaz a gond.
Megy az akadás szépen, így jönne ugye a ''framedrop'' is, ha felvennék... IRQ ütközés sem lehet, mert a PCI-cuccoknak mind külön van állítva, a winben meg senki sincs ugyanazon, amin a TV-kari...
Ami tök tuti, hogy a ChrisTV alig eszi a procit
, ellentétben a Visionnel, ennek ellenére furcsa ez az akadozás: ha van tippetek, hogy mit tehetnék még, írjátok meg, légyszi!
(DirectX-et frissítettem, Catalystot dettó - 5.8 -, stb.)
Mod: azért még átolvasom a topikot jól, csak volt már másnak is ilyen gondja.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Na ez marhaérdekes: a ChrisTV-vel is ugyanaz a bibi, mégpedig ''nagyon finoman'', de akadozik az egyébként gyönyörűen belőhető kép!
Szóval mégsem konkrétan a Vision a baj, ami egyrészt jó, mert mégsem szoftveres a gond (kivéve, ha vmi drivergubanc van), másrészt gáz, mert nem tudom, mit kéne tenni: a PCI latencyvel próbálok még játszani, default 64 volt, ezt a szenvedések közepette 128-ra raktam, most, hogy eszembejutott, hogy az előző gépen default 32 volt, arra raktam, de még nem látom a megoldást.
(Tudom, meg kell próbáéni más slotba pakolgatni, stb., de ez nem nagyon megy, lévén csak 5 van belőle, amiből kettőt - igen 2
- eltakar a vidikari hűtése, mivel közel van az AGP + nagy...) A harmadikban meg a hangkari van, azt meg nem tudom lejjebb rakni, mert nem fér el a vinyótól... Hát ez kész...
Mod: most olvasom, hogy nagyobbra kell rakni, hát megpróbálom...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Köszi a tippet, de sajnos nem vált be...
Arra már rájöttem, hogy az lehet az elcsúszás oka, hogy eldobál frame-eket, így a felvétel kevesebb képkockából áll, mint kéne. Már nagyon elegem van belőle, az előző gépemen frankón működött, ezen meg nem tudom belőni, pedig nem gyengébb cucc, sőt...
Asszem megpróbálkozok a ChrisTV-vel, aztán meg - ha nagyon ráérek
- csinálok egy próbainstallt egy régi vinyóra, hátha az SP2 utószele nélkül működne...
-
DigitXT
félisten
Nekem SP2 mellett sehogy nem sikerült rávennem, hogy átmenjen az utolsó teszten, ennek ellenére a Visionben volt kép, de iszonyat akadozott. (vmi IRQ hiányára panaszkodott, meg ilyesmi...) Valahogy azért sikerült javítanom rajta (asszem a linkelt patch is segített vmit), de akkor sem akart normálisan menni: leszedtem az SP2-t, erre az assistant szerint minden rendeben, a Vision sem akadozik jelentősen, de a felvételt nem sikerült belőnöm, állandóan elcsúszik a hang meg a kép: a kép siet!
Ez az akadozás miatt lehet, de nem értem, és már teljesen megőrjít. Szerintetek próbáljak ki vmi alternatív alkalmazást, és azzal menni fog? Mert amúgy szép a kép, a csatornákat is rendben megtalálta, stb. Mégegyszer újrarakni a wint nincs kedvem, bár azt már megtanultam, hogy SP2-t soha...
Pff...
-
ricshy
csendes tag
Köszi!
Nem találom az AUX1-t!nekem két hely van ahova rakhatom az pedig az alaplapon a CD1,CD2,de azt sem tudom,h a kábel melyik felét rakjam,mert mindkettö rá tud menniAz egyik fekete,a másik fehér.A driver az 5.9-es verzió. -
Fori23
őstag
Az alaplapodon, valószínű, hogy AUX1 felírat van mellette, na oda csatlakoztasd.
Nem tudom melyik driver van hozzá a lemezen, de xpSp2-höz, ennél a kártyánál kell ez a patch: Bővebben: link . Ja igen, és a kódek pakkokat nagyon nem szereti. Próbáld meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- További aktív témák...
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És az FM-tuner is (szvsz) tuti sztereó.
Sajnos a felvételkori elcsúszás gázosabb tud lenni, de nekem is volt már hol jó, hol rossz, most éppen ott tart, hogy rossz, és ettől nem vagyok boldog...

Pestiek előnyben!

(Én mondjuk nagyon alálőttem, a leírt okokból kifolyólag: remélem szerencséd lesz!)
a kábelemnek egy fekete és egy fehér színű 4 lyukas csatlakozója van.Egyiket értelemszerűen a tunerkártya szivacs alatti részéhez csatlakoztattam,másikat az alaplapomon talált egyetlen 4 tűs csatlakozóhoz,ami van CD...AUX?
régen nem csinálta bár nem rég ''véletlenül'' belerúgtam a gépbe 1 nagyot azóta van ez...

Elég LOL a helyzet, és bár ideiglenes megoldásként működik a dolog, de hosszútávon mindenképpen kényelmetlen ezzel játszani - értsd minden restart után drivert''frissíteni''
Furcsa, de tkp. végiggondolva az egészet végeredményben a következő történt...