- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Aktív témák
-
The_Tom
senior tag
Oracle-hoz eppen semmi koze de szamitasigenyes: a P3-n a dvdx-szel egy tomorites olyan 1 FPS alatt volt 0,8-0,9 korul, nekem xp1600+@160 5,8-6 FPS ugy, hogy most mellette netezek, meg az elobb neztem meg egy divx filmet, meg megy kozben a netvampire a letoltes, szoval osszehasonlitaskeppen szerintem mond vmit.
Üdv. -
sh4d0w
félisten
Kétlem, hogy _teljesen_ objektíven a 3 rendszert a chipkészletek különbözősége miatt (Intel, VIA, AMD).
Ha a teljesítmény/ár arány a fontos, akkor csak az AMD jöhet szóba, semmi más... P4-hez (ha komoly, ütős rendszert akarsz kialakítani vele) ATX 2.03 kell, i850-es alaplap, RDRAM - sajna mindez rengeteg stexbe kerül.
AMD rendszerhez elég az ATX 2.01, egy jó KT333-as alaplap (esetleg egy nforce2 integrált grafikus mag nélkül), jó gyors DDR - és olcsóbban megúszod, mint a csúcs P4-es cuccost. -
Lomos
aktív tag
Udv!
A helyzet az, hogy volt lehetosegem 2 debian rendszeren futo jatekszerver teljesitmenyet osszevetni, es a 2 gep pont P4 es Athlon XP cuccokbolv an osszerakva. Igaz a jatekszerver (Half-Lifa Natural Selection) nem feltetlen Oracle, de mindenkeppen oriasi gepigenye van, ahogy ezt az irasom is bizonyitani fogja.
Tehat a configok minden masban megegyeznek (512 DDR, IDE vinyok, az egyikben RAID, de ez nem biztos hogy nagyon befolyasolja), csak a procik kulonboznek. P4 1800 MHz es Athlon XP 1800+
Az athlonos gep 14 jatekosik kivaloan birja a terhelest, pingek rendben, e folott mar elegge lagol (400+ ping)
A P4 10-11 korul kezdi el ugyanezt a szenvedest...
meglepodve tapasztaltam, es ertetlenul allok elotte. Illetve annyira nem is ertetlenul, mert ez erosen bizonyitja hogy van letjogosultsaga az AMD prociknak a szerverekben, SOOOT, ha ilyen lebegopontos dolgokkal (is) kell foglalkoznia, akkor tutira jo valasztas.
Ha jol tudom akkor az ORACLE mint mas adatbazisok is memoriabol eszik sokat, de persze proci is kell neki.
Mellebeszeles helyett inkabb ajanlom az Athlont :))
udv,
Lomos
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Hálózati / IP kamera
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged