- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Yettel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezfeher
tag
válasz
vargalex #103 üzenetére
Újra tettem kísérletet a telepítésre, futtatásra egy másik eszközön (MK808). A reboot továbbra is ugyanazt csinálja, mint a reboot recovery. Néztem azt a go-android shellt is, de annak sincs értelme mindaddig, amíg nincs meg az a fránya beragadt flag. Milyen módon gondolod véghezvinni azt az összehasonlítást?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Egyáltalán nem az Androidra akartam "kenni" a hibát. Egyébként igazad van, tényleg nem néztem PC -n. De ha ott sem 2.0, akkor mi a túróra írta a Geekbuying a címben, hogy 2.0, Full Speed, a specifikációban pedig azt, hogy usb 2.0 compatible? Remélem, nem úgy értik a kompatibilitást, hogy az 1.1 -es eszköz működni fog usb 2.0 porton (merthogy az lefele kompatibilis)! Az nem lenne egy Geek -hez méltó értelmezés. Egyébként nem is valószínű, hogy így értenék, mert akkor lehetne akár usb 3.0 kompatibilis is. Szóval elég X -akta, hogy miként gondolták erről, hogy Full Speed.
-
Marcika80
tag
Köszi! Délután megnézem majd, A kernel fordítás az egy nehéz művelet?! A következő a wifi beállítás lenne, drivere megvan, de azt is kernel fordítással kéne összehozni, ha e két dolog megvan, akkor már használható lenne szépen. A tabletemet nem terheli le a picuntu linux, alapjáratban a 2 cput 4%ban használja, memóriát az 1gb-ból 145mbot használ. amire rá kantintok gyorsan és akadás mentesen betöltődik, tehát a dolog nagyon is használható táblagépeken is. A választ előre is köszi!
-
MGa73
tag
Szia,
Végül én is megváltoztattam az ubuntu account jelszavát. Nem gondoltam, hogy az eredeti ubuntu jelszó nélkül engedi. Így már lehetne telepíteni, de most meg nem találja a flash playert a csomagok között nincs.
Az Adobe oldalán én az ubuntu 10.04+-ot választom és a letöltést. Behívja az ubuntu software centert, de semmi. Egyébként nekem elég lassú. Rákattintok a böngészőre és eltelik egy jó idő míg bejön. Ugyanez van a fájlkezelővel is és úgy általában sem olyan pörgős mint az android. Elég vontatott, nehézkes.
Én az SD kártya kezelés lassúságára gyanakszom. Ext4-re formáztam - primary az elején. Ti miről használjátok? A wifit majd délután/este kipróbálom. Az mit jelent, hogy be kell tölteni az /etc/modules-ban? -
törölt tag
Köszi! Nekem nem sürgős. Elvagyok lanon. Már amennyit van időm foglalkozni vele. Túl nyögvenyelős ez nekem.Vhogy semmi sem akar működni. Letöltöttem a Te img -det. Lementem az enyémet, aztán kipróbálom, hátha én szúrtam el vmit a telepítésnél. Hogy kell induláskor nem X -en bejelentkezni? Hogy kell pl. a flash -t telepíteni a Firefoxhoz? Keresem a telepíthető programok között, de nuku. Pedig az elején felajánlotta, csak nem jelöltem ki. Így is 5 óra volt csak az XFCE.
-
törölt tag
-
gerivari
csendes tag
Szia!
Sajna eddig nem jutott rá időm, hogy foglalkozzak a dologgal. Ha rádugom a wifi adaptert, akkor egy ilen üzenetet dobál megállás nélkül: "hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1". Emiatt nem igazán tudok semmit csinálni, mivel a parancsot sem látom amit beírok. -
MGa73
tag
Már sikerült a vezetékes netet is beállítani. Feltettem az RC3 720p kernelt a recoverybe. Monitoron próbáltam ment gond nélkül. Szépen be is állítgattam. Most átdugtam a full HD TV-re de nem akar újraindulni recoveryben. Azt írja, hogy nincs jel. Az android az megy rendesen.
-
Marcika80
tag
Szia! A Wifit megnézem, most töltőn van a gép, touch mód nem működik rajta, gondolom azt is fel kel telepíteni. ha megmondom hogy milyen wifi van benn, segítesz nekem majd a telepítésében? le kellene írni a menetetét, de azt tudom hogy a modules és az összes többi mappa írás védett, azt hogy tudom le kapcsolni?
-
Marcika80
tag
Szia! Igaz, másnak is van ilyen tabletje, csak még nem igen próbálkozott ezzel a dologgal, "szerintem"
nem is úgy akartam írni mint valami hatalmas dolog, csak örülök hogy összejött. Ja igen a kernel másolása nálam a következőképp sikerült:
Fogtam egy tnt4firmware.img androidos telepítőt, és fel telepítettem a táblagépre, majd azt fel frissítettem egy tnt5ös firmwaréra ennél már van okosított recorvery menü, de nekünk az sem elég, Azt is fel kel frissíteni. " az okát nem tudom, de az ubuntu touchot fel kel telepíteni a recorvey mód alatt, enélkül nem töltődik be a linux betöltő recorvery" ha ez feltöltődött, akkor tablet kikapcs, Majd a vga módu picuntu linux recorvery.img a programjával fel kel tölteni a gépre, majd ha ez megvan, akkor a picuntu linuxot rá kel rakni a mikro sd kártyára. és ha minden remekül ment, akkor örülhetünk, betölt az ubuntu.
.
-
gerivari
csendes tag
Szia!
Megint elfelejtettem leírni egy fontos infót, bocs. Amit találtam itthon az v1-es. A délután folyamán megcsináltam amit írtál, de nem működik mi lehet a hiba? RC3-as kernelt felraktam, a fájlok is megvannak /lib/modules/3.0.8-alok+, szerkesztettem az /etc/modules és /etc/network/interfaces -t is. Köszönet a sok segítségért! -
gerivari
csendes tag
Szia!
Végre sikerült előkotornom egy usb-s wifi adapter névszerint egy TL-WN422G-t. A kérésem az lenne, hogy le tudnád e írni, hogy mit kell majd módosítani hogy működjön. Kb. szerintem tudom, csak mielőtt nekilátok mégis azért jó tudni pontosan, minthogy akkor kelljen utána néznem. Előre is kössz. -
vitezfeher
tag
Hát úgy tűnik, ez a dolog szépsége. Ezt a kütyüt elpasszolom, úton a következő. Kíváncsi vagyok, miben fog különbözni? A dual boot egyébként foglalkoztat más tekintetben is, csak még itt nem láttam működni. Ha a Linux tud biztonsággal futni, akkor viszont korlátlanok a lehetőségek.
-
törölt tag
Furák ezek a különbségek. Nem is gondolná az ember, hogy egy RK3066 -ban lehet önálló életre ébredő, mesterséges inteligencia.
Van egy MX -em, amin csak Android van és nem reagál terminálban a reboot recovery -re. Pontosabban rebootol, de csak normál módban indul újra. Viszont ha a Titanium Backup menüjében választom az újraindítás - újraindítás helyreállító módban opciót, akkor a recoveryben lévő CWM -be bootol. Gőzöm sincs, hogy mitől. Puppynál (meg a Hiren's -nél) nagyon megkedveltem a grub4dos -t. Az lenne az igazi, ha itt is lenne egy grub -hoz hasonló indító, menu.cfg -vel.
-
kzkz
őstag
Ez lett a megoldas, mert a resolv.conf-ot nem lehetett szerkeszteni, ezt irja is ott, hogy felulirodik, szoval az interfaces-t kellett boviteni erre:
auto usbnet0
iface usbnet0 inet static
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
dns-nameservers 192.168.0.1 8.8.4.4 -
Bhalazs
csendes tag
Ok köszi, ránéztem a hivatalos oldalon, amit linkeltél és találtam is egy számomra megfelelő usb wifi adaptert (TP-Link wn725n). Mennyire stabil az RC3-as build? Milyen bug-okat tapasztaltatok vele?
Mindenképpen linuxot akarok rakni az MX1-emre, csak azt kéne eldönteni, hogy mikor lesz annyira kiforrott, hogy ne kelljen naponta a fórumokat bújni, hogy megoldódjanak a problémák. -
kzkz
őstag
Köszi, rápróbálok még1x este...
Tudnál esetleg egy mentést csinálni az sd kártyádról (Win32 Disk Imager-el), és feltenni valahova? Ha már a tied tutira működik a boot után automatikusan, akkor inkább azon próbálkoznék, nehogy kiderüljön, hogy még valami előző lépés hiányzik nekem...
-
kzkz
őstag
Szia!
Ezt állítottam be:
auto usbnet0
iface usbnet0 inet static
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
dns-nameservers 192.168.0.1Igen, újraindítottam mindig a service networking restart-tal.
Próbáltam úgy is, hogy a dns-nél a T-home dns szervere van, úgy is, hogy 4.4.2.2, mert ilyet is láttam valahol. Illetve úgy is próbáltam, hogy nem ide az interfaces file-ba írtam a dns-t, hanem a resolvconf-ba, egyik se segített
Az usb-s adapterem pontos típusát megnézem este, az az átlátszó kék kínai vacak
Androiddal működött!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280912775281KZ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged