Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
tkazmer
addikt
de az IP-jét elhet loggolni ha megteszi
azert bizonyos latogatottsag felett nem nagyon jo dolog am csakugy logolgatni, ha file-ba mentesz, szinte nincs eselyed megtalalni, ha adatbazisba, akkor meg nagyon sok helyet foglal (epp most kerte tolem a tarhelyszolgaltatom, hogyha lehet, ne logoljak mysql-be, nehany nap alatt tobb 100e sort ossze lehet igy gyujteni...) kis latogatottsagu oldalakat meg senki nem tamad, vagy ha igen, akkor nincs sok ertelme
de egyebkent egyetertek, valoban minden adatot ellenorizni kell... -
tkazmer
addikt
Na, az érdekelne engem is, főleg a ''hogyan NE programozzunk'' része. Például érdekelne, hogy mire érdemes akkor figyelni, ha az ember olyan oldalt csinál, aminek képesnek kell lennie akár több (tíz)ezer látogató/nap kiszolgálására is anélkül, hogy többszáz szervert kellene az oldal alá állítani..
-
Ez engem is érdekelne, mert elvileg a suliban volt 3 feladat ami csapatmunkát igényelt és az lett volna célja, hogy megtapasztaljuk, milyen is az igazi csapatmunka. Gyakorlatilag, én dolgoztam, mindent meg csináltam egyedül (2-3 fős csapatok), természetesen valahogy elfelejtettem a többiekkel megosztani a cuccost, miután a 4 hónap alatt 1-szer ültünk össze megdumálni a dolgot még az elején, utánna meg csak annyit kérdezgettek, hogy hogy állok, illetve nem és kérdezték, hogy miben segítsenek. Az én feladatommal végeztem kb 2 hét alatt, ezt oda is adtam nekik, és miután láttam hogy ők sz*rnak a saját feladataikra, én meg nem akartam 1-est kapni, megcsináltma az egészet és beadtam.
-
Akcept
tag
„melyik verziójú php-t használod...”
Többfélét. A hozzám érkező kuncsaftok majd mind úgy jönnek, hogy már van domainjük és tárhelyük. Ahhoz kell alkalmazkodni. Ma már nem megyek bele abba a csapdába, hogy olyan függvényt használjak, amit aztán nem engedélyeznek. A leg egysezrűbb eset: nem mindenhol lehet könyvtárat PHP-vel létrehozni. Illetve lehet, csak éppen fájlt nem tudok bele feltölteni, uppload(), vagy létrehozni. És itt még nem is beszélünk magasröptű dolgokról, és nem is ingyenes tárhely...
Másik eset a költözés. Megesik, hogy valamilyen ok miatt költözik a weboldal új tárhelyre programostul, adatbázisostul. Másik verzió, más karakterkódolás...
Csapatmunka: Ha már együtt kell (érdemes) dolgozni, akkor azt szeretem, ha a designer elküldi nekem a PSD-ben - jobb esetben akár html-ben kész css-sel - a designt, és a többi az és dolgom. Persze ha komolyabb flash is kerül bele annak a működését nem árt átbeszélni. -
Benmartin
senior tag
én pascallal kezdtem, aztán php, majd c# és c++. ebben nem értek egyet, hogy jó a php-val kezdeni, mert nem tekinthető igaz programozási nyelvnek. nincs memóriakezelés, a változókat nem kell deklarálni, nincsennek típusok..
a pascalt nem szeretem, a visual basicet meg átláthatatlannak találom, de hála a .net frameworknek szabadon lehet választani, visual c++, visual basic, visual c#, visual j# (állítólag már nem supportált) között, mert mindegyik ugyanazt tudja.
szerintem a sulikban c-t kellene tanítani.
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
lehet linuxon is .net-et használni, lásd mono projekt
php jó kisebb dolgokhoz, de ha megnő a projekt, nagyon hamar kezelhetetlenné válhat a kód. persze ez más nyelveknél is előfordulhat, ha nem megfelelően használják, de az a baj hogy a phpnál nincs igazán megfelelő használati mód. értem ez alatt hogy nincs egy rendes ORM framework, illetve az egész OO mennyire tákolt jellegű a phpben (és belemennek ugyazokba a hülyeségekbe mint eddig, hogy mindent lehessen, vagyis túlzott rugalmasság)
szóval jó, szabad, de én komoly projekthez inkább mono asp.net-et ajánlanék HA lenne megfelelő doksi meg közösség mögötte, de sajnos nincs... -
Benmartin
senior tag
mármint a kis hacker gyerkőcök belépési probálkozásait logolom.
de csináltam már más fajta logot xsltprocessorrral. a szerveren most 5.2-es php fut, az oop részek miatt kell is.
köszi, neked is.
mod: mostanában inkább c++-ozok, meg c#-ozok, elvégre az az igazi programozás. a php mellett elfelejti az ember, hogy mennyivel is nehezebb egy típusos nyelv.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Honor 400 256GB ÚJSZERŰ Euronics vásárlás Garancia 2027.05.24-ig
- DJI Goggles Integra drón szemüveg
- Asztali Konfig - z97 - 4770K - Sapphire RX580 8GB- 8 GB DDR3
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Megkímélt állapotban Samsung Galaxy A51 4/128GB
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest