Új hozzászólás Aktív témák
-
akasp
senior tag
válasz
Sk8erPeter #16608 üzenetére
köszönöm szépen a válaszokat DNReNTi és Sk8erPeter
-
akasp
senior tag
sziasztok!
nem vagyok biztos benne, hogy jó topikba írok-e, de a kérdésem a következő.
adott egy saját készítésű site, .php fáljokkal a gyökérben, illetve almappákban is vannak .php fájlokclean-url-t szeretnék megvalósítani, htaccess rewrite-val. az lenne a kérdésem, hogy úgy kellene-e megírni a rewrite-ot, hogy az url végére kerüljön lezáró / vagy nem? (trailing slash)
példa: example.com/about.php ---> example.com/about vagy example.com/about/ ?
több helyen is azt olvastam, hogy célszerű rakni, de van ahol meg pont hogy az ellenkezőjét állítják.
most nem az url "szépségére" gondolok, hanem "működésileg" mi a célszerű. -
akasp
senior tag
válasz
Sk8erPeter #15073 üzenetére
persze, a koncepció semennyire sem bonyolult: mysql db, logolás céljából rögzítődnek adatok egy táblába (kb 4-5 oszlopos), és ezt kell lekérdezni. több ezer sorról van szó, ahogy az idők folyamán gyűlik az adat. viszont mindent egy oldalon szeretnék megjeleníteni, tehát pagination kizárva.
@mobal: egyáltalán nem muszáj egyszerre, ha ez az alábbi ötlettel megoldható.
hirtelenjében a következő ötlet jutott eszembe: először lekérdeződik mondjuk 30 sor, user scrollol, ha a page 3/4-énél jár (mondjuk jquery onscroll-al), akkor jön egy ajax hívás, hogy a következő 30-as blokkot kérdezze le, és az eredményt beillesztem a html tábla végére. ez a koncepció működőképes? a napokban fogok nekiállni, és ajax téren még kezdő vagyok, ezért kérdezem, hogy ez megvalósítható-e valahogyan nem túl bonyolultan.
-
akasp
senior tag
Hali!
A következő lenne a kérdésem: adott egy php oldal, amiben van egy sql lekérdezés. a lekérdezés az adatok sokasága miatt eltart akár 30-40mp-ig is. eddig ez úgy valósult meg, hogy html kódba beágyazva van az sql query. az oldal meghívódik, query elkezd futni, az oldal fehér képernyővel loadingol, user semmit nem lát.
úgy szeretném használhatóbbá tenni az oldalam, hogy először betölti a html-t és meg is jeleníti, majd szépen ahogy jönnek az adatok, bepakolászni a táblázatba az egyes rekordokat. tehát ha el is tart 30-40mp-ig az összes adat lekérése, a már lekért sorokat megjeleníti, addig lehetne azokat böngészni, és egy indikátor mehetne alulra (amíg fut a query) hogy még töltődnek adatok.
remélem érthetően fogalmaztam
köszi előre is!
-
akasp
senior tag
hali
az a problémám, hogy van egy ürlap, rajta textfield. a begépelt adatot berakom egy mysql adatbázisba. de amikor kiolvasom,akkor a sortörések nem láthatóak, tehát mindent 1 sorba akar kiirni. hogy lehet ezt megoldani, hogy látható legyen?
thx előre is
-
akasp
senior tag
amugy a jogok elvileg jol vannak beállitva (extra ftp filekezelőjével megnéztem) de most meg ezt az üziket dobja:
Warning: Unknown: open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/nfs/x0301/m/m1/m1rmg) in Unknown on line 0
Warning: File upload error - unable to create a temporary file in Unknown on line 0
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent in /nfs/x0301/m/m1/m1rmg/wwwroot/tananyag_up.php on line 2 -
akasp
senior tag
hali.
egyik pillanatról a másikra nem működik a feltöltő scriptem.
nem hajlandó feltölteni a megadott file-t. ez a hiba fogad:Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to access /archivum/10m/foldrajz/proba.txt in /www/uuuq.com/m/1/r/m1rmg/htdocs/tananyag_up.php on line 118
feltöltőkódom:
list($nev, $kiterjesztes) = explode(".", $_FILES['file']['name']);
$eleres = $mappa . "/" . $nev . "." . $kiterjesztes;
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $eleres);$mappa: van egy jo nagy switch, ami levizsgálja, hogy meik mappába rakja a feltöltendő file-t. (a formbban radio buttonsokkal lehet kiválasztani) szal lényegtelen, de pl ennél a feltöltésnél a változó értéke: "archivum/10m/foldrajz"
miért nem megy? eddig vígan ment, az utobbi időben jelezték oszttársak hogy nemmegy (osztályhonlaprol lenne szó)
köszi előre is
-
akasp
senior tag
tkazmer: köszi ezt még eddig nem is tudtam
amugy eléggé bennevagyok már php + mysql stb, de még egyszer se jutott eszembe hogy mia fene lehet a get és a post között a különbség? eddig mindig postoltam... de jobblenne tudni hogy mi a különbség
hátha néha megkönnyíti a dolgom
-
akasp
senior tag
-
akasp
senior tag
válasz
Tele von Zsinór #2192 üzenetére
huhú köszike szépen!
-
akasp
senior tag
sziasztok!
van egy szimpla feltöltő php scriptem, ami szépen és jól működik. De ha valaki nagyobb file-t szretne feltölteni, akkor csomó időt kell várnia. Hogylehetne valami folyamatjelzőt vagy % jelzőt eszkábálni hogy lássa a mezei uploader hogy mi is van a fájllal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- EA Sports WRC '23
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Xbox Series X|S
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest