Új hozzászólás Aktív témák
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17462 üzenetére
Igyekeztem válaszolni a kérdéseidre, ha nem kaptál kielégítő válaszokat, az abból adódhat, hogy én csak "hobby" szinten művelem ezt és örülök, ha rájövök valamire.
Van összehasonlítási alapom. A nem működő smtp kontra mail()-hez képest a PHPmailer legalább működik. Nem a másik általad említetthez képest
Sajnos egy kezdőnek ha azt mondod, hogy nincs normális hibakezelés a kódodban, még nem fogja tudni, hogy annak miként is kell kinéznie. Mit is kéne tennie, hogy legyen...
Mindenkinek van szakterülete. Én egy másik programozási területen dolgozok, de sokban hasonlít az a nyelv a PHP-ra. Próbálok abból kiindulni, az alapján építkezni. Soha nem tanultam a PHP-t, ellenben szeretek vele foglalkozni. És azon vagyok, hogy az idő előre haladtával jobb legyek. De munka mellett ez nem olyan egyszerű. Kérlek ezt is tartsd szem előtt.
-
creation
senior tag
válasz
fordfairlane #17460 üzenetére
Valóban nem, de legalább működik
Ami hibázik nekem most, az a karakterkódolás... Teli vagyok krix-kraax jelekkel ha ékezet van használva, de ennek is mindjárt utána járok, hogyan menjen jól
No ez is meg lett: $mail->CharSet = 'UTF-8';
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17458 üzenetére
Sajnos nem jöttünk rá mi lehet az ok. Ráment két napunk, viszont nincs ilyenre idő egy olyan környezetben, ahol napi szinten 30-40 beszállító/exportőr rohangál ki s be a kapun, nem beszélve a kooperációs és egyéb munkákat végző partnerekről. Letettünk róla és választottuk a könnyebb utat. Ami azért nem jelenti azt, hogy ha végzek, akkor ne néznék még utána (ugyanis az eredeti oldal is működik még).
Nézegettem a phpmailer-t, mert láttam, hogy mások is szenvedtek már vele. Szerintem az lesz a befutó...
Biztosan akad még azzal kapcsolatban is kérdésem, bár egy hazai blog és leírás is készült hozzá, igyekszem majd abból megélni
-
creation
senior tag
Szervusztok ismét...
A korábbi IE problémát áthidaltuk egy FF céges szinten való telepítésével. A usereket felvittem egy adatbázisba és azóta öröm és bódottá az életem... Azaz lehetett volna az is, ha nem találják ki, hogy kellene elfelejtett jelszó funkció. És jó lenne, ha a jelszót a beírt mailcímre küldené el a program...
Namost jelenleg ott állok, hogy hibaüzenetem nincs ugyan, de a levelet sem kapom meg
Kódrészlet a levélküldésről:
ini_set("SMTP","ide az SMTP server IP van írva" );
ini_set('sendmail_from', 'ide meg a saját céges mail címem');
ini_set("smtp_port", "25");
$message = "itt meg a küldendő szöveg van";
$to = 'célzott személy mail címe';
$subject = "Elfelejtett Jelszó";
$from = "saját címem";
$reply = "saját címem";
$headers = "From: $from\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html\r\n";
mail($to,$subject,$message,$headers);A php.ini-ben pedig:
[mail function]
; For Win32 only.
; http://php.net/smtp
SMTP = ide az SMTP server IP van írva
; http://php.net/smtp-port
smtp_port = 25
; For Win32 only.
; http://php.net/sendmail-from
sendmail_from = ide a saját mail címem
; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
; http://php.net/sendmail-path
;sendmail_path = ""
; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =
; Add X-PHP-Originating-Script: that will include uid of the script followed by the filename
mail.add_x_header = On
; Log all mail() calls including the full path of the script, line #, to address and headers
;mail.log =Ha nem teszem be az ini_set kódrészt akkor a wamp hibát közöl, hogy nem tud mit kezdeni az smtp-vel...
"Warning: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in"
Nem tudom honnan veszi a wamp, hogy localhost, amikor meg van neki mondva, hogy melyik IP-n van az smtp server...
Ja igen... bekapcsolt szolgáltatások:
extension=php_openssl.dll
extension=php_sockets.dll(meg más is, de ide talán ezek fontosak...)
A kérdés, hogy mit szúrhattam el, hogy nem tudom elindítani a mail-t... Hogyan tudom debug-olni esetleg... Hogy látnám, mi a gond... Merre induljak el...
Köszönöm segítségeteket előre is...
-
creation
senior tag
válasz
Mr Dini #17452 üzenetére
Ha PHP-ben van írva (márpedig azt mondtad abban), akkor nem a másik gépen kell lecserélned (hisz ott nincs is a fileod ami lefut), hanem a servereden (wamp/xamp vagy akármi apache).
Ha nem config fileban (config.php, system.php, ini.php, cfg.php) van megadva egy helyen, akkor peched van. Kezdd a config file-al, majd index.php és sorban haladva az összesben ahol localhost van notepad++ F3 gomb csere fül segítségével lecserélgeted, ahogy az utánam író kollega is írta... Sajnos egyenként
-
creation
senior tag
válasz
Mr Dini #17449 üzenetére
Ha elérési utakat adsz meg, akkor ne tedd elé, hogy localhost, ha az index szintjén, a gyökérben van a file, akkor csak *.swf, ha mappában, akkor mappaneve/*.swf. De ez nem csak erre hanem minden másra is igaz.
Ha már így írtad bele, akkor a gépneve/*.swf lett volna a helyes megközelítés, vagy az gépIP/*.swf...
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17447 üzenetére
Nem, végtelenségig nem, csak egyszerűen nem láttam meg, "write only"-ban voltam biztos
De már válaszoltam is, amire tudtam
-
creation
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17445 üzenetére
Ne haragudj, de nem vettem észre, pedig a figyelés be van kapcsolva (azaz követem a fórumot). Már adom is a választ a kérdéseidre...
-
creation
senior tag
Szervusztok...
Akadt egy kis nyűgöm, gondoltam itt is felteszem a kérdést.
Adott egy céges server. Meg adott egy felhasználói tábor, meg némi wamp+php+js...
A cél az volt, hogy a biztonsági szolgálatnak létrehozzunk egy "beléptető" rendszert. Azon felhasználóknak, akik abba a csoportba tartoznak, hogy felvihetnek és olvashatnak belépési engedélyeket a cég területére és azoknak, akik (portaszolgálat) csak olvashatják a kapott listát.
Ezen felhasználói csoportokat LDAP lekérdezéssel érjük el. A felhasználó a gépre való bejelentkezés után belépve az egyik szerven levő apache-on futó helyi intranetes oldalon tudja ezt felvinni. Mivel az LDAP lekérdezés csak IE alól tud (nálam valamiért csak innen) futni, így egyszerű volt a dolog. user belép gépére jelszóval, belép IE-be, az lekéri a nevét majd név alapján LDAP beazonosítja a csoport tagságát és megállapítja a PHP oldal, hogy írhat e, olvashat e.
A probléma a következő... Nem igazán programozási hiba... Valamiért a wamp-on futó oldal időnként nem nyílik meg elsőre IE alatt. Aztán meg van hogy simán lefut és megnyílik. Előbb az LDAP-ra gyanakodtam, de azt kikapcsolva is megmaradt a hiba. Aztán a user bekérést is kilőttem, de a hiba még fennáll. Nem minden esetben nyitja meg a wampon futó akár "Hello World" szintű oldalt sem.
Server oldal: Virtuális Winfos 2008 server + wamp
User oldal: IE9 (nem, sajnos nem változhat, ez a céges policy által meghatározott)Ha tudtok valami ötletet adni, hogy mi okozhatja, azt megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OLED TV topic
- Nyaralás topik
- Építő/felújító topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Yettel topik
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest