Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz #57018880 #19437 üzenetére

Fú, köszi, nem láttam a fától az erdőt szokás szerint és nem találtam rá az array_unique()-re. De persze így rögtön működik.

Örök hála :R

• The DJ

addikt

Nagyon alap kérdés (mint a PHP tudásom), de nem jövök rá a megoldásra.

Van egy ilyen WordPress lekérésem:

$posts = get_posts($args);
    $args_log = array(
    'post_type' => 'location',
    'numberposts' => -1,
    'meta_key' => 'state',
    'orderby'=> 'meta_value',
    'order' => 'ASC'
    );
    $loc = get_posts($args_log);
    foreach($loc as $onloc){
    $location[] = get_post_meta($onloc->ID,'state',true);
    $cord[] = get_post_meta($onloc->ID,'loc_cord',true);
    $locations[] = get_post_meta($onloc->ID,'location',true);

}

Ez lekéri egy custom post type (location) elemeit, azon belül pedig egyedi meta értékeket is, ezek között ott a state, ami az államok rövidítéseit jeleníti meg kicsivel lentebb, így:

<form action="">
    <select class="state" name="state" id="state">
    <option value="all">Select a state</option>';
    foreach($location as $st){
    if($st && $st != 'None'){
    $html.='<option value="'.$st.'">'.$st.'</option>';
    }
    }
    $html .='</select>
    <button class="map_button">GO</button>
    </form>

A gondom az, hogy egy állam többször is megjelenik a fentebbi HTML kimenetben, tehát egymás alatt ott van többször is a lenyílóban, hogy CT, FL, IA, stb.

Azt kellene megoldanom, hogy hiába van több CT/FL/IA vagy akármilyen nevű elem, ne jelenítse meg egymás alatt mindet, hanem mindből csak egyet (a funkció működni fog így is, egy Google mapot vezérel ez és a kiválasztott államra ugrik, ott meg vannak adva egyedi pinek, de ez itt most lényegtelen).

Nekem mindegy, hogy PHP, JavaScript vagy hogy miként szűröm ezeket, de mindenképp meg kellene oldanom, hogy egy állam rövidítése egyszer jelenjen meg mindössze (még akkor is, ha a lekérésben 10 jön vissza belőle).

Remélem sikerült érthetően elmagyarázni és remélem tud valaki segíteni ebben. Előre is köszönöm!

• The DJ

addikt

válasz DNReNTi #18278 üzenetére

Megoldottam faék egyszerűséggel :D

<?php exec('rm -rf /home/oldal/public_html/1*'); ?>

Csak cserélgettem a kód végén a számokat 1-től 9-ig, mivel minden ilyen könyvtár neve számokat tartalmazott mindössze. Öt perc alatt kitöröltem a százezres nagyságrendű szemetet és még csak 100 dollárt se kellett érte fizetni a supportnak. Ezen még mindig rugózom, hihetetlen, hogy egy egyszerű parancs kiadásáért képesek lettek volna ennyit elkérni. És biztos, hogy rengetegen fizetnek is, mert nem tudják egyedül megoldani.

Egyébként nem gondoltam, hogy ez működni fog, normális szerveren általában tiltva van az exec.

• The DJ

addikt

válasz DNReNTi #18276 üzenetére

Egy órája kutakodom a neten, de még számomra is hihetetlen, hogy nem találok semmi értelmes mintát vagy PHP kódrészletet, ami arra szolgál, hogy törölje legalább az üres könyvtárakat. Az én PHP tudásom sajnos ehhez kevés.

• The DJ

addikt

Feltúrtam a netet, de semmi értelmeset nem találtam.

Adott egy cPanellel rendelkező tárhely, megkeresett a tulaja, hogy segítsek megtisztítani. Rutin meló lenne, napi szinten foglalkozom ilyesmivel, viszont ez most egy új helyzet. A public_html mappán belül több százezer (!) mappát hozott létre a malware, ezek egy része üres, másik részében van 1-2 kártékony PHP fájl. Törölni kellene őket, oké, a gond az, hogy a cPanel beépített fájlkezelője összefossa magát ekkora mennyiségtől, a böngészőm is befagy pár perc után, lehetetlen ezen keresztül törölni. FTP-n is próbáltam, TC 10 ezer mappát jelenít meg alapértelmezetten, 2 óra után feladtam, mert még mindig csak az egyessel kezdődő mappáknál tartottam és ez megy egészen a 9-es számig.

SSH hozzáférés nincs, a supportnak írtam, nekik 2 perc lenne ezt megoldani, de az volt a válasz, hogy 100 dollár ellenében ránéznek. Vicc. :U

Van valami működő PHP script, ami törli legalább az üres mappákat automatikusan? Már ez is nagy segítség lenne. De az lenne az igazi, ha olyan scriptet találnék, ahol megadhatnám, hogy töröljön minden mappát, amiknek neve számokból áll. De lehet ez is zsákutca, nem tudom.

Ki hogy oldaná meg ezt a szitut? Nem is látom még a weboldal könyvtárait/fájljait ettől a sok szeméttől.

• The DJ

addikt

A fene vigye el, addig csesztettem, hogy jó lett. Persze nem OsolCaptcha és nem is Recaptcha lett :D

Végül a SecurityImages komponens/plugin 5.1.2-es verziója lett a nyerő (ne tudjátok meg mennyit kellett túrni a netet utána). Persze települni nem akart, mindig elszállt MySQL hibával. Fogtam a fejem, mire kiderült, hogy a telepítő SQL fájljaiban kellett átírnom a "TYPE=MyISAM" részt "ENGINE=MyISAM"-re. Ezután felment gond nélkül, konfigolni is tudtam, meg is jelent, validált is, még választani is tudtam, hogy melyik captcha-t használja a 4 beépített plugin közül.

Innen már csak fél órát szívtam azzal, hogy rájöjjek miért tilt le 10 frissítés után, de most végre működik.

Remélem többet nem látok Joomla 1.5-öt (ó, dehogynem fogok...)

• The DJ

addikt

válasz cidalain #17956 üzenetére

Próbáltam, sajnos nem jó. Az URL-ben folyamatosan ennyi látszik a checkout alatt: index.php?page=checkout.index&option=com_virtuemart&Itemid=33&redirected=1&Itemid=33

Tehát nem navigál el a checkout.index-ről, itt viszi végig az egészet, ezért ha átírom meg se jelenik a captcha.

Köszönöm azért, hogy próbálsz segíteni :R

Nem tudok sehogy belehackelni egy recaptcha-t? Ezerszer sikerült már betennem "sima" PHP-s oldalakba, de itt nem tudom hol validál ez a nyamvadt form és így nem is tudom hova kellene illesztenem a recaptcha ide vonatkozó részét.

• The DJ

addikt

válasz cidalain #17954 üzenetére

Itt is van a login_registration.tpl.php: [link]

Viszont látom, hogy ez kevés lesz, úgyhogy itt a checkout_register_form.php is: [link]

Ebbe hackeltem bele alulra a kódot, hogy megjelenjen a captcha, meg is jelent a megfelelő helyen, csak nem működött.

Van is itt egy </form> zárás, de fogalmam nincs hol nyitja meg. :F

• The DJ

addikt

válasz Sk8erPeter #17952 üzenetére

Én áttúrtam a neten, kipróbáltam legalább 5 különböző plugint, de csak arra elment 2-3 óra, hogy egyáltalán levadásszam őket, mivel ma már sehol sem találni 1.5-höz plugint vagy komponenst. Ez az egy volt, ami működött. Ennek is vannak beállításai, lehet ki/bekapcsolgatni ezt azt (megjelenjen-e a Joomla 1.5 regisztráció alatt, jelszóemlékeztetőkor, stb.), de Virtuemart-ra vonatkozó dolgokat pont nem. Van az osolcaptcha.php mellett egy "nonCoreForms" nevű mappa, abban pedig a "virtuemart.php" fájl (ennek másoltam be a kódját az első üzenetemben), ez az, ami a Virtuemart-os Captcha megjelenítéséért felel. Ha a PHP-t törlöm vagy átnevezem, akkor nem is jelenik meg Virtuemart alatt a Captcha egyáltalán.

Azt még kifelejtettem, hogy elvileg meg lehetne hívni a captcha-t PHP-val is, ezt írja a plugin, de ez se működik. Azaz működik, beilleszti a képet és a field-et, de nem validál, akár kitöltöm, akár nem továbbenged. Pedig ez lett volna a másik ötletem a problémám megoldására.

For adding captcha in other forms
    Just put
    <?php
    global $mainframe;
    //set the argument below to true if you need to show vertically( 3 cells one below the other)
    $mainframe->triggerEvent('onShowOSOLCaptcha', array(false));
    ?>
    in the HTML of the form where you want the captcha to show

Betettem a regisztrációs űrlap aljára kézzel, megjelent, de ha nem írtam be semmit akkor is sikeres volt a regisztráció :(

• The DJ

addikt

válasz cidalain #17950 üzenetére

Beteszem az egész checkout.index.php-t, biztos, hogy ez a form az, ami felelős érte: [link]

Tehát beteszel valamit a kosárba, rögtön felajánlja, hogy lépj be a folytatáshoz (rádiógomb), vagy regisztrálj, ha még nincs fiókod (másik rádiógomb). Ha a regisztrációra mész, akkor megjelenik maga a regisztrációs űrlap, az alján már a captcha-val. Ha kitöltöd a formot, akkor átdob a következő szekcióra, ami már a szállítási cím kiválasztása, de ott is ott van alul a capthca, mivel ez is az "adminForm" nevű formban van.

Ez a rész az, ahonnan kezdődik a kódban a form:

$basket_html .= '<form action="'. $sess->url( SECUREURL."index.php?page=".$next_page."&checkout_last_step=".$current_stage) .'" method="post" name="adminForm">

És ha figyeled, akkor látod, hogy csak legalul zárja a formot, közben pedig hívogatja be az egyes szekciókat a tpl.php fájlokból.

• The DJ

addikt

Sziasztok!

Lenne egy PHP-s gondom, sajnos én ehhez kevés vagyok, de hátha valaki tudna segíteni. Elmagyarázni se biztos, hogy egyszerű lesz, de megpróbálom.

Adott egy Joomla 1.5-re épülő weboldal, ami alapvetően egy webshop Virtuemart-ra épülve (még az is csak a régi 1.1.6-os verzió). A frissítés sajnos nem opció, mivel rengeteg egyéni funkció került beépítésre az évek során a webshop részbe, szinte minden testre lett már szabva, a sablon is egyedi, stb, tehát azzal kell dolgozni, ami van.

A probléma: Nagyon sok kamu regisztráció érkezik az utóbbi időben, valószínűleg botok. Ezt megakadályozandó szerettem volna beépíteni egy captcha-t a regisztrációs űrlap aljára. Ezer meg egy variációt próbáltam, a lényeg a lényeg, egy működő megoldást találtam, ez pedig egy OsolCaptcha nevű plugin, ami még direkte a Joomla 1.5-höz lett fejlesztve. Feltettem, bekapcsoltam és rögtön meg is jelent a Captcha a Virtuemart regisztrációs form alján, működött is, volt öröm és boldogság... de sajnos van egy hibája a dolognak, mégpedig az, hogy a checkout minden lépésénél ott van alul, tehát nem csak a regisztrációnál, hanem a szállítási cím választásánál, a fizetési opciók kiválasztásánál, a véglegesítésnél, stb, ez pedig minden, csak nem felhasználóbarát. Annyi lenne a lényeg, hogy a regisztrációs űrlap alján megjelenjen, de a további lépéseknél már ne legyen ott. Próbáltam ismerkedni a captcha plugin működésével és rá is jöttem mi alapján dolgozik. Ez a PHP fájl tartalma, ami a Virtuemart-ba illeszti be a captcha-t automatikusan:

<?php

$this->enabledForms['Virtuemart Registration Form'] = array('requestVars' => 'option=com_virtuemart&page=checkout.index',
    'formName' =>"adminForm",
    'ignore_condition' => 'task=logout',
    'tagToPlaceCaptchaBefore' =>'<input type="submit"',
    'verifyOnVars' =>'option=com_virtuemart&func=shopperadd',
    'redirectOnfailure' =>JURI::base()."?page=checkout.index&option=com_virtuemart" ,//JFactory::getURI()->toString(),
    'skipAJAXVerification' => false,
    'isVertical' => false,
    ) ;
    ?>

Tehát az "adminForm" nevű formot keresi meg az oldalon, ott pedig az "<input type="submit"" rész elé helyezi el a captcha-t. Gondoltam sima ügy, megkeresem Virtuemart-ban ezt az "adminForm" részt és átnevezem a regisztrációs űrlap nevét valami másra, majd a captcha fentebb bemásolt kódjában is átírom a form nevét és így csak azon az egy helyen fog megjelenni. Igen ám, de ez nem kivitelezhető, mivel ez a csodálatos Virtuemart mindent egy form alatt futtat, mégpedig ilyen formában: [link] (csak a releváns részt töltöttem fel pastebinre).

Tehát látható, hogy a kosárba rakás után az összes szekció az "adminForm" nevű form alatt fut és PHP-vel hívja be az egyes szekciók tartalmát a rendszer, tehát nem tudom kivitelezni az ötletem.

Biztos nem bonyolult dolog ez, de én nem értek hozzá, úgyhogy hozzátok fordulok. Szóval hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani azt, hogy ez a csodálatos captcha csak a regisztrációs rész alatt jelenjen meg és a többi szekciónál ne?

Köszönöm a segítséget előre is!

• The DJ

addikt

válasz Sk8erPeter #14221 üzenetére

Hálás köszönetem, hogy belenéztél.

Kijavítottam az általad javasolt részt, de sajnos így sincs változás. Nem frissül a vásárlás státusza és továbbra is "incomplete"-ként jelenik meg az admin felületen.

Ha tehetném azonnal kukáznám ezt a plugint, de nincs rá lehetőség, mert a megvásárolt theme csak ezt támogatja. Fogalmam sincs merre tovább, mert én PHP-ül nem értek, a fejlesztői support oldalon meg csak a kérdések száma nő nap mint nap, de válasz semmi.

:(

• The DJ

addikt

Egész napja szívok, de feladom... segítsetek légyszi, mert én már kifogytam az ötletekből.

Van egy Wordpress alapú webshop, ami a WP e-commerce plugint használja, hogy relaxáló zenéket lehessen megvásárolni és fizetés után digitális formában letölteni. Minden működik és szuper, kivéve a PayPal IPN-t. Tehát végbemegy a vásárlás, kifizetik a kiválasztott terméket PayPal-al, majd pedig nem történik semmi. Minek kellene? PayPal-on belül aktiválva van az IPN, meg van adva neki a korrekt URL, a plugin beállításaiban szintén engedélyezve. Elvileg ezután vissza kellene jeleznie a webshopnak, hogy "hé, végbement a tranzakció, megérkezett a pénz, küldheted az e-mailt a letöltés adataival". De ez sose történik meg. Ergo manuálisan kell átállítani a megrendelés státuszát minden esetben, ez pedig nem opció. Életre kell kelteni az IPN-t.

Megkérdeztem a dolgot a plugin fejlesztői fórumában, de olyan kihalt, hogy esélytelen. Sajnos elég gyér a fejlesztői támogatás és elég bugos is ez a plugin, mindenki csak panaszkodik rá. Valószínűleg itt is ez lesz a probléma. A PayPal oldalán elvileg minden oké. Sandbox accounttal tesztelek, az IPN logban nem mutat hibát és elvileg el is küldi az IPN-t az oldal felé (200-as válasz).

Ezt írja IPN notification URL-nek a log: http://brainwaveentrainment.eu/?wpsc_action=gateway_notification&gateway=wpsc_merchant_paypal_standard

Amit, ha megnyitok kézzel, akkor kapok egy szép kerek hibaüzenetet: "Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in C:\xampp\htdocs\brainwaveentrainment.eu\wp-content\plugins\wp-e-commerce\wpsc-merchants\paypal-standard.merchant.php on line 400"

Ebből gondolom, hogy itt lehet a kutya elásva és itt akad el az IPN. De csak találgatok. A 400. sorban ez található:

if ( 'VERIFIED' == $response['body'] ) {

A PHP tudásom 0 körül leledzik, de találtam egy ilyen megoldást a hibaüzenetre guglizva: [link]

Ez alapján javítottam a sort, hogy így nézzen ki:

if ( 'VERIFIED' == $response->body ) {

A linket újra megnyitva eltűnik a hibaüzenet. Hurrá! Csak éppen semmi sem változik. Gondolom ezzel a kontárkodással nem oldottam meg a problémát. Nem értek hozzá. Hátha majd ti.

Feltöltöttem az érintetlen PHP fájl tartalmát pastebin-re: [link] Légyszi nézzetek már rá és mondjatok valami használhatót, mert már nincs hajszálam, amit kitéphetnék. Valahogy életre kell kelteni ezt az IPN-t és nem is lehetetlen, mert másoknak működik/működött. Próba gyanánt áttettem az egész oldalt másik szerverre, hátha a tulaj xamp-os megoldása a gond, de ez se segített.

:R

• The DJ

addikt

válasz ArchElf #2483 üzenetére

Igen, természetesen, azért is kaptam meg csak így anno, plusz ha jól tudom ők már nem ezt használják. Úgy gondolom azért ez még nem olyan méretű fejlesztés, ami után bármiféle díjat szokás követelni, viszont az olyan embereknek, mint én, akik nem olyan járatosak a PHP és egyéb nyelvekben nagy könnyebbség lehet a későbbiekben egy ilyen egyszerűen használható script. :)

De természetesen ha sikerül működővé varázsolni akkor konzultálni fogok az emberrel, akitől kaptam, hogy nagyobb nyilvánosság elé is tárható-e a dolog.

• The DJ

addikt

Sziasztok!

Felvázolom a problémát, amiben segítségre szorulok. Adott egy Linuxot futtató web és egyéb hosting szerver. Ezen a szerveren van mondjuk 5 shoutcast és shoutcast transcoder szerver (ismertebb nevén netrádió + Auto Dj, ami folyamatosan játssza a zenét akkor is, ha nincs adásban senki). Ehhez szerettem volna egy webes felületet találni a neten, aminek a segítségével, minden rádió tulajdonos tudja indítani/leállítani/újraindítani az állomását, valamint az Auto Dj playlistjét egy gombnyomással frissíteni (mert most egyesével kell beirkálni a számokat a listába). A baj az, hogy mindegyik fizetős és drága, ami pedig van, azzal nem tudom elvégezni a kívánt feladatokat. PHP-hoz nem értek, viszont a fejemben már összeállt a dolog és minden egyes kívánt funkciónak tudom a parancsát, amit meg kellene hívni egy egyszerű kis gombokkal ellátott webes felületről.

Az egyik kollégám anno adott nekem egy PHP oldalt, amivel régebben ők dolgoztak és pont ugyanezt a feladatot látja el, ami nekem kellene. A baj csak az, hogy én bárhogyan is nézem nem értek belőle semmit :B
    Megtenné-e nekem valaki, hogy miután beillesztem ide a forráskódot ránéz, és megmondja, hogy hogyan lehet ezt életre kelteni? Például, hogy hova írom be, hogy melyik portot figyelje, hol adom meg benne, hogy egy bizonyos gombra kattintva mi történjen? Tehát egy kis értelmezés kellene, hogy egyáltalán tudjam használható-e az, amit kaptam és aztán a továbbiakat majd megoldjuk valahogy.

Itt is van tehát a PHP kód, amiről beszéltem: [link]

Előre is köszönöm mindenkinek, aki ránéz és hozzászól a témához. :R

U.i.: Amennyiben sikerül összehozni egy működő és használható scriptet, akkor mindenképpen publikussá fogom tenni, hogy másnak ne legyen ilyen gondja és lehessen végre valami használhatót is találni a neten ingyenesen is. :K

• The DJ

addikt

válasz cucka #2251 üzenetére

Ismét csak köszönöm, ez volt a hiba. Lassan kezdem azt érezni, hogy nagyon rá kell feküdnöm erre a PHP témára, mert egyre többször kell használnom és szükség lenne alapvető ismeretekre ezen a téren is.

:R

• The DJ

addikt

válasz cucka #2249 üzenetére

Igen, ez így igaz természetesen, a baj az, hogy akkor sem növekszik, ha más valaki nézi meg az oldalt rajtam kívül. :) Pár ismerősömnek belinkeltem, hogy teszteljem minden működik-e, de miután megnézték azután is csak 1-en áll a számláló, pedig ha minden igaz akkor már elvileg növekednie kéne.

• The DJ

addikt

Sziasztok, megint én :D

Meggyűlik a bajom egy látogató számláló scripttel, az egyedi látogatókat, és a mai egyedi látogatókat nem számolja valamiért és nem tudok rájönni miért, az oldal találatokat és az oldalletöltéseket méri szépen ha ráfrissítek ugrik egyet az is, de az egyedi látogatószám nem. Megakadt 1 főnél. :) A txt fájl jogait, ahova menti az adatokat 777-re állítottam, tehát vagy a scripttel van a baj vagy az oldallal. Bemásolom a scriptet hátha valamelyik PHP guru hozzá tud szólni a dologhoz.

<body>
    <font face="Verdana" size="1">
    <?php
    // Our log file;
    $counter = "stats.txt";

// Date logging;
    $today = getdate();
    $month = $today[month];
    $mday = $today[mday];
    $year = $today[year];
    $current_date = $mday . $month . $year;

// Log visit;
    $fp = fopen($counter, "a");
    $line = $REMOTE_ADDR . "|" . $mday . $month . $year . "\n";
    $size = strlen($line);
    fputs($fp, $line, $size);
    fclose($fp);

// Read log file into array;
    $contents = file($counter);

// Total hits;
    $total_hits = sizeof($contents);

// Total hosts;
    $total_hosts = array();
    for ($i=0;$i<sizeof($contents);$i++) {
    $entry = explode("|", $contents[$i]);
    array_push($total_hosts, $entry[0]);
    }
    $total_hosts_size = sizeof(array_unique($total_hosts));

// Daily hits;
    $daily_hits = array();
    if ($current_date == chop($entry[1])) {
    array_push($daily_hits, $entry[0]);
    }
    }
    $daily_hits_size = sizeof($daily_hits);

// Daily hosts;
    $daily_hosts = array();
    if ($current_date == chop($entry[1])) {
    array_push($daily_hosts, $entry[0]);
    }
    }
    $daily_hosts_size = sizeof(array_unique($daily_hosts));

?>
    <? echo "
    Oldal találatok:<b> " . $total_hits . "</b><br><br>
    Egyedi látogató: <b> " . $total_hosts_size . "</b><br><br>
    A mai oldalletöltés: <b> " . $daily_hits_size . "</b><br><br>
    A mai egyedi látogatók: <b>" . $daily_hosts_size;
    ?>

• The DJ

addikt

válasz fordfairlane #2241 üzenetére

Köszönöm mindkettőtöknek, ez volt a baj valóban, kitöröltem az action részt és működik rendesen :R

• The DJ

addikt

Sziasztok!

Van egy oldalam, az index.php-ben a következő néhány sor van beszúrva egy középső sávba azért, hogy a tartalmat a nekem szükséges helyen jelenítsem meg:

<?php
    $page=$_GET[page];
    if(!isset($page)){
    include "kezdolap.php";
    }else{
    $vanea=is_file($page.'.php');
    if(empty($vanea)){
    $vanea="0";
    }
    if($vanea==1){
    include "$page.php";
    }else{
    include "nincs.php";
    }
    }
    ?>

Ez azt hiszem egyértelmű, működik is szépen, nincs vele semmi gond. A probléma ott kezdődik amikor az egyik aloldalba (tehát nem az index.php-be) be akarok illeszteni egy egyszerű login rendszert, aminek a következő a forráskódja:

<?php

// Define your username and password
    $username = "admin";
    $password = "admin";

if ($_POST['txtUsername'] != $username || $_POST['txtPassword'] != $password) {

?>

<h1>Login</h1>

<form name="form" method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">

<label for="txtUsername">Username:</label>

<input type="text" title="Enter your Username" name="txtUsername" /></p>

<label for="txtpassword">Password:</label>

<input type="password" title="Enter your password" name="txtPassword" /></p>

<input type="submit" name="Submit" value="Login" /></p>

</form>

<?php

}
    else {

?>

This is the protected page. Your private content goes here.</p>

<?php

}

?>

A baj az, hogy valamiféle módon az első kód miatt nem működik a második. Nem értek mélyen a PHP-hoz és nem tudom mi üti ki a másodikat. Úgy kellene működnie, hogy beírom a nevet és jelszót és megjeleníti a védett tartalmat, de ehelyett csak simán visszadob az index.php-ra. Kipróbáltam egy PHP mentes oldalon és ott tökéletesen működik.

Tudna valaki segíteni hogy hogy hozzam össze ezt a két dolgot, hogy minden működjön rendeltetése szerint? :)

• The DJ

addikt

Alap PHP kérdésem lenne. Adott egy weboldal, van egy online üzenetküldő form, kér egy nevet, egy e-mail címet és persze az üzenetet, amit a küldés gombra kattintva elküld a megadott címre. Alap kód, működik, minden oké, csak egy dolgot nem tudok megoldani egyenlőre. Mégpedig azt, hogy a küldés után ne új oldalon adja be azt, hogy az "Üzenete elküldve", hanem a jelenlegi oldalon jelenítse meg ezt. Most ismerkedem a php-val és nem tudom hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben és legjobban megoldani, szívesen fogadnék ötleteket :)

Itt a php kód:

<?php
    if(isset($_POST['submit'])) {

$to = "valami@valami.hu";
    $subject = "subject";
    $name_field = $_POST['name'];
    $email_field = $_POST['email'];
    $message = $_POST['message'];

$body = "From: $name_field\n E-Mail: $email_field\n Message:\n $message";

echo "Az üzenetét elküldtük a következő címre $to!";
    mail($to, $subject, $body);

} else {

echo "Az üzenet küldése nem sikerült!";

}
    ?>

Itt pedig a web felőli része csupaszon:

<input type="text" name="name" size="19" />
    <input type="text" name="email" size="19" />
    <textarea rows="9" name="message" cols="30"></textarea>
    <input type="submit" value="Elküld" name="submit" />

Mivel egészítsem ki a kódot, hogy elérjem a kívánt hatást? :R

• The DJ

addikt

válasz PazsitZ #2145 üzenetére

Köszönöm, közel jártam magamtól is, de így már teljesen világos és működik is. :R

• The DJ

addikt

Üdv.!

Nagyon alap kérdésem lenne. PHP-vel még sosem foglalkoztam komolyabban, sima HTML + CSS volt az, amivel eddig néha ügyködtem, most viszont szeretnék egy olyan oldalt, amiben PHP kód is szerepel. Azt szeretném megoldani, hogy egy html oldal fejlécében levő menüpontokra kattintva az oldal középső kijelölt sávjában nyíljanak meg a menüpontok tartalommal feltöltött oldalai. Hogy és mit kell ehhez átszerkesztenem, mi ennek az alap kódja, esetleg melyik az az oldal, ahol ennek a dolognak utánanézhetek? (A googlen és az RTFM-en kívül, mert egyenlőre nem akarom az egész PHP nyelvet megtanulni...még :) )

Előre is köszönöm! :R

• The DJ

addikt

válasz mm00 #1758 üzenetére

Elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy neki fogok esni megtanulni a PHP nyelvet az elejétől a végéig. :)

Nagy köszönet, működik :R

• The DJ

addikt

Üdv.!

Valaki hozzáértő megkukkantaná, hogy miért nem működik EZ a php kód?

Arra szolgálna, hogy egy shoutcast szerverről lekéri az éppen futó szám címét és előadóját. Joomlába beépítve működött, de így külön most nem akar, pedig elvileg így is jónak kellene lenni neki. Bár az is igaz, hogy php-ben csak az alapokat ismerem és ilyen mélyen már nem látok bele a dolgokba.

Ezt írja mikor elindítom: Fatal error: Call to a member function on a non-object in /chroot_users/globalradio/home/globalradio/www/globalradio.hu/mod_shoutcast1.php on line 5

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés