Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz cucka #4011 üzenetére

(De komolyan, nem hiszem, hogy van még egy olyan programozási nyelv, amelyből ennyire sok fogalmatlan hülye képes megélni)

nem vagyok fogalmatlan hülye, de nem is ezt tanultam :)
    gyakorlatilag egy jó alappal (12 évesen BASIC-eztem) tökéletesen el lehet lenni. mondjuk emiatt a múlt miatt nehéz az OOP-re állni, mert jobb szeretem a folyamatában végbemenő rendszereket, mint a függvények hívogatását. de ez van.

pl jobb szeretem a funkciókat kis php filokba rakni, és azt hívni meg, pl login.php stb, mint egy fileba tenni és ott keresgélni, hol a login rész :)

pl egy programozó, aki egy fejlesztő cégnél dolgozik, csinálta ezt, amivel szívtam egy mezei költözésnél:
    - index.php meghívja a mysql_class.php filet, meg a config.php filet, majd ha nem vagy belépve, akkor header: location index.php?c=login
    - ha index.php rendszerben c=login, akkor beincludeolja a login.php-t, amiben a form van, ami meghívja az index.php-t, ami utána ismét újratölti magát, ha bléptél.

namost ettől kétszer került végtelen ciklusba, egyszer a register globals miatt, mert a C-nek sose lett értéke, másrészt a belépéskor a sesion start elfelejtése miatt

másrészt, miért épp $c a változó? sose tudjuk meg...

áll a rendszer 10fileból, fileonként átlag 4-5 kereszt includeolással, és 5-6 header: locaton átirányítással. :U

ja, és az oldal iso-8859-2 kódolással készült, erre elküldi az sql-dump-ot úgy, hogy minden sor végén ott: default charset=latin1, és UTF-8 ékezetes karakterek vannak benne.
    királyság, ezt is átírtam, és már jó is.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz cucka #4011 üzenetére

Mondjuk ha valaki ilyen gyökérségeket csinál, hogy kétbetűs változóneveket ad meg, és még csak nem is kommentezi, vagyis később már ő maga sem fogja érteni a saját kódját, akkor ilyen merényleteket akár más nyelveken is elkövethet. :DDD
    Amúgy tényleg meglepő, mennyire egyszerűen össze lehet hozni PHP-vel "működő" kódokat, és most, hogy kicsit már talán jobban megy a PHP-zás, mint az elején, rossz visszanézni, miket műveltem eleinte, amikor elkezdtem tanulni a nyelvet, és még mindig nem tudok az egészről semmit. :D
    Mondjuk sokan vannak, akik már egy for ciklustól profinak érzik magukat. Ezzel szemben viszont: "An expert is someone who knows more and more about less and less, until eventually he knows everything about nothing." :DD

Új hozzászólás Aktív témák