Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Macrodroid
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
8nemesis8
üzenetére
Most csak első kósza ötlet, ami eszembe jutott, persze ennél lehetnek elegánsabb megoldások is, pl. csinálsz egy külön oszlopot "allapot" névvel, és ott mindig változtatod az állapotot, attól függően, hogy épp kölcsönözhető vagy sem. Ez szerintem így nagyon egyszerű. És amikor pedig lekérdezést hajtasz végre, akkor valahogy így:
SELECT * FROM videotekatabla WHERE allapot = 'kolcsonozheto';___________
Szerk.:
(#3442) cucka: rendben, köszi az eddigi válaszokat is, tényleg utánaolvasok, mindenesetre elég sokat segítettél.
(#3443): hmm, akkor sorry. Valszeg le vagyok maradva.
"Én már megcsináltam párszor"
És milyen célból?
Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát."Egy file tartalma is adat." Jó, ezt valóban félreérthetően írtam, my fault.
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nevezzük a filmek táblát film-nek, a kölcsönzés táblát kolcsonzes-nek. A kölcsönzésben tároljuk el egy mezőben, hogy a kölcsönzés lejárt-e. (Ez azt jelenti, hogy a filmet visszahozták.)
Ekkor a következő query lesz jó:
select * from film
where not exists
(select * from kolcsonzes
where kolcsonzes.lejart=0 and kolcsonzes.film_id=film.id
)A lejárás feltételét úgy tárolod, ahogy akarod, nyilván a rá vonatkozó feltételt eszerint kell megadni, itt a példa kedvéért a legegyszerűbb megoldást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Éjszakai műszak
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Új Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 Ultra 7 155u/32GBRAM/1TB SSD/OLED kijelző
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 14 hó GARANCIA
- Asus TUF Gaming A17 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/17,3" 144Hz kijelző
- Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 7-7435HS/16GB RAM/512GB SSD/RTX4050VGA/15,6" 144Hz kijelző
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Elden Ring PS5 játék
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát.