Hirdetés
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
8nemesis8
üzenetére
Most csak első kósza ötlet, ami eszembe jutott, persze ennél lehetnek elegánsabb megoldások is, pl. csinálsz egy külön oszlopot "allapot" névvel, és ott mindig változtatod az állapotot, attól függően, hogy épp kölcsönözhető vagy sem. Ez szerintem így nagyon egyszerű. És amikor pedig lekérdezést hajtasz végre, akkor valahogy így:
SELECT * FROM videotekatabla WHERE allapot = 'kolcsonozheto';___________
Szerk.:
(#3442) cucka: rendben, köszi az eddigi válaszokat is, tényleg utánaolvasok, mindenesetre elég sokat segítettél.
(#3443): hmm, akkor sorry. Valszeg le vagyok maradva.
"Én már megcsináltam párszor"
És milyen célból?
Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát."Egy file tartalma is adat." Jó, ezt valóban félreérthetően írtam, my fault.
-
cucka
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Nevezzük a filmek táblát film-nek, a kölcsönzés táblát kolcsonzes-nek. A kölcsönzésben tároljuk el egy mezőben, hogy a kölcsönzés lejárt-e. (Ez azt jelenti, hogy a filmet visszahozták.)
Ekkor a következő query lesz jó:
select * from film
where not exists
(select * from kolcsonzes
where kolcsonzes.lejart=0 and kolcsonzes.film_id=film.id
)A lejárás feltételét úgy tárolod, ahogy akarod, nyilván a rá vonatkozó feltételt eszerint kell megadni, itt a példa kedvéért a legegyszerűbb megoldást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Google Pixel topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Arc Raiders
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- T14s Gen1 27% 14" FHD IPS i7-10510U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- TUF F16 FX608JH 16" FHD+ IPS i5-13450HX RTX 5050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840 G3, 14" FHD kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Fujitsu Lifebook E756, 15,6" HD kijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11,, Számla, 1 év gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS Érintő kijelző, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Magyar bill, W1
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe. Pl. az, hogy mondjuk egy fájlt nem akarsz tárolni, hanem csak a tartalmát.