Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
És milyen célból? Nekem elsőre kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, persze biztos valamilyen szempont nem jutott még eszembe.
Nagy php-s keretrendszer, magas szintű absztrakcióval. Röviden: a file feltöltés ugyanolyan űrlap elem, mint a szöveges, checkbox, legördülő, stb.. Az űrlap elemeinek lehet értéke, az értéket el lehet menteni adatbázisba, tehát a file feltöltéssel felvitt bináris adatot és a szöveges mezőbe beírt szöveget egyenrangúan kezelem.
Amúgy előnye például, hogy az adatbázisban található az összes adata a weboldalnak. Adatbázis automatikus mentése könnyen megoldható, az import/export is egyszerű, tehát ilyen előnyei vannak. Nem kell foglalkozni a filerendszer sajátosságaival, nem kell tudni, hogy melyik könyvtárban vannak a képek, nem kell odafigyelni, hogy különbözőek legyenek a filenevek, nem okoz gondot több százezer kép tárolása, ilyesmi. Természetesen figyelni kell a sebességre, ezért készült hozzá filerendszer alapú cache-elés is.
Ebben a topikban főleg apróbb, egyszerű programokról van szó, ennek a módszernek az előnyei pedig inkább nagy rendszerekben érvényesülnek.(#3446) 8nemesis8
Igen ilyesmire én is gondoltam, de hogyan állapítom meg, hogy visszahozták e!?
Például a visszahozás dátuma az adatbázisban alapértelmezésként NULL. Ha visszahozták, akkor beállítod az aktuális dátumot. MySQL-ben a null-ság ellenőrzését valahogy így oldod meg:
select * from tablanev where mezonev is null
select * from tablanev where mezonev is not null -
8nemesis8
veterán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hát akkor ebbe az irányba kezdek el gondolkodni, mert ahogyan én csináltam dátumok alapján egymásba ágyazott selectekkel és vagy 5-6sorban úgy részben lett jó megoldás.
Egyébként lehet valami éppen aktuális, mai dátumot lekérni valahogyan phpvel?
Mert akkor kivétel időpontjához azt adnám meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- OLED TV topic
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest