- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20931 üzenetére
az viszont a fizetős mysql enterprise csomagban van
Ez az infó nem került a szemem elé, így akkor nem is forszírozom. Köszönöm.
Amúgy azt a doksit már végignéztem, már kezdtem is összerakni a parancsot, amikor észrevettem, hogy nem dump a vége, hanem backup.(Öregszem, plusz már a betűk is összemosódnak ilyenkor.)
Neked is köszönöm, mobal.
Akkor marad így, backup, tömörítés, feltöltés, régiek törlése (egy idő után).--------------------
Még esetleg abban adjatok tanácsot, kérlek, hogy mire készítsem fel a szkriptet. Mikor mondhatom azt, hogy "baj van" az adatbázissal, és a "hibás" adatbázisról ne csináljon backup-ot.
if ($return_code == 0){}
Ha sikeresen lefutott, akkor jön a tömörítés, és ha az is sikeres, akkor a feltöltés.
Nem tudom, állhat-e elő olyan helyzet, hogy 0-ás return code-dal tér vissza az exec() annak ellenére, hogy baj van az adatbázissal.Eredetileg arra gondoltam, hogy mivel nagyon max 3-6 óránkénti (vagy ritkábbi) backupolásra állítanám be, ezért ha még kézzel valamiért pár rekordot törölnöm is kellene, nyugodtan beállíthatok egy olyan feltételt, hogy egy új backup fájl csak akkor valid, ha nagyobb, mint az előző. (5 percenként futnak cron jobok, amik tartalmat húznak be kb. 30 forrásból, így esélytelen, hogy abban a 3-6-akármennyi órás periódusban ne legyen új rekord.)
Ha pedig valamiért mégsem kerülne be egy új rekord sem, akkor sem bántja az előző backupot, hiszen csak akkor valid az új backup, ha nagyobb, mint az előző - tehát egyenlőnél invalid.Jó ez a gondolatmenet?
Mire készítsem még fel, mi "romolhat el"? Nyilván ha a szolgáltatónál valami kiesik, akkor a cron jobok, így a backup sem fog futni. Vagy ha az adatbázissal van baj, akkor a mysqldump az exec-ben nem 0-ás return code-dal tér vissza. Másra a saját tapasztalataimből (ami ebben a témában a nullához konvergál alulról) nem tudok gondolni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Diablo IV
- DOOM - The Dark Ages
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile (ARPG)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest