- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20931 üzenetére
az viszont a fizetős mysql enterprise csomagban van
Ez az infó nem került a szemem elé, így akkor nem is forszírozom. Köszönöm.
Amúgy azt a doksit már végignéztem, már kezdtem is összerakni a parancsot, amikor észrevettem, hogy nem dump a vége, hanem backup.(Öregszem, plusz már a betűk is összemosódnak ilyenkor.)
Neked is köszönöm, mobal.
Akkor marad így, backup, tömörítés, feltöltés, régiek törlése (egy idő után).--------------------
Még esetleg abban adjatok tanácsot, kérlek, hogy mire készítsem fel a szkriptet. Mikor mondhatom azt, hogy "baj van" az adatbázissal, és a "hibás" adatbázisról ne csináljon backup-ot.
if ($return_code == 0){}
Ha sikeresen lefutott, akkor jön a tömörítés, és ha az is sikeres, akkor a feltöltés.
Nem tudom, állhat-e elő olyan helyzet, hogy 0-ás return code-dal tér vissza az exec() annak ellenére, hogy baj van az adatbázissal.Eredetileg arra gondoltam, hogy mivel nagyon max 3-6 óránkénti (vagy ritkábbi) backupolásra állítanám be, ezért ha még kézzel valamiért pár rekordot törölnöm is kellene, nyugodtan beállíthatok egy olyan feltételt, hogy egy új backup fájl csak akkor valid, ha nagyobb, mint az előző. (5 percenként futnak cron jobok, amik tartalmat húznak be kb. 30 forrásból, így esélytelen, hogy abban a 3-6-akármennyi órás periódusban ne legyen új rekord.)
Ha pedig valamiért mégsem kerülne be egy új rekord sem, akkor sem bántja az előző backupot, hiszen csak akkor valid az új backup, ha nagyobb, mint az előző - tehát egyenlőnél invalid.Jó ez a gondolatmenet?
Mire készítsem még fel, mi "romolhat el"? Nyilván ha a szolgáltatónál valami kiesik, akkor a cron jobok, így a backup sem fog futni. Vagy ha az adatbázissal van baj, akkor a mysqldump az exec-ben nem 0-ás return code-dal tér vissza. Másra a saját tapasztalataimből (ami ebben a témában a nullához konvergál alulról) nem tudok gondolni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch
- VR topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Dell 24" 1920x1080 full HD - webkamerás konferencia monitor hangszóróval! - gyári garancia 2028ig
- Dell Latitude 5590, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11 ÚJ AKKU
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest