- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20931 üzenetére
az viszont a fizetős mysql enterprise csomagban van
Ez az infó nem került a szemem elé, így akkor nem is forszírozom. Köszönöm.
Amúgy azt a doksit már végignéztem, már kezdtem is összerakni a parancsot, amikor észrevettem, hogy nem dump a vége, hanem backup.(Öregszem, plusz már a betűk is összemosódnak ilyenkor.)
Neked is köszönöm, mobal.
Akkor marad így, backup, tömörítés, feltöltés, régiek törlése (egy idő után).--------------------
Még esetleg abban adjatok tanácsot, kérlek, hogy mire készítsem fel a szkriptet. Mikor mondhatom azt, hogy "baj van" az adatbázissal, és a "hibás" adatbázisról ne csináljon backup-ot.
if ($return_code == 0){}
Ha sikeresen lefutott, akkor jön a tömörítés, és ha az is sikeres, akkor a feltöltés.
Nem tudom, állhat-e elő olyan helyzet, hogy 0-ás return code-dal tér vissza az exec() annak ellenére, hogy baj van az adatbázissal.Eredetileg arra gondoltam, hogy mivel nagyon max 3-6 óránkénti (vagy ritkábbi) backupolásra állítanám be, ezért ha még kézzel valamiért pár rekordot törölnöm is kellene, nyugodtan beállíthatok egy olyan feltételt, hogy egy új backup fájl csak akkor valid, ha nagyobb, mint az előző. (5 percenként futnak cron jobok, amik tartalmat húznak be kb. 30 forrásból, így esélytelen, hogy abban a 3-6-akármennyi órás periódusban ne legyen új rekord.)
Ha pedig valamiért mégsem kerülne be egy új rekord sem, akkor sem bántja az előző backupot, hiszen csak akkor valid az új backup, ha nagyobb, mint az előző - tehát egyenlőnél invalid.Jó ez a gondolatmenet?
Mire készítsem még fel, mi "romolhat el"? Nyilván ha a szolgáltatónál valami kiesik, akkor a cron jobok, így a backup sem fog futni. Vagy ha az adatbázissal van baj, akkor a mysqldump az exec-ben nem 0-ás return code-dal tér vissza. Másra a saját tapasztalataimből (ami ebben a témában a nullához konvergál alulról) nem tudok gondolni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Androidos fejegységek
- Tőzsde és gazdaság
- DUNE médialejátszók topicja
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged