- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban kérdeznék most, hogy hogy tudnám megoldani adatbázisból a navigációs menüt. Lenne egy oldal, több főmenüvel és almenüvel.
Van elképzelése, csak kíváncsi vagyok mit javasoltok!
-
válasz
Sk8erPeter #9587 üzenetére
Hát ha belegondolsz... igen! Annál tuti csak jobb lesz
-
válasz
Sk8erPeter #9584 üzenetére
VirtualBox Ubuntu
-
válasz
Speeedfire #9511 üzenetére
Én arra gondolnék, hogy a levél küldő résznél van rosszul beállítva a header
-
válasz
Tele von Zsinór #9491 üzenetére
Hú most elgondolkoztam. Nem ártana valami adatbázis gyorstalpaló
Ma is tanultam köszi!
-
válasz
Tele von Zsinór #9413 üzenetére
Szia! Értem. Én is így akarom megoldani. Egy controller felel a vezérlésér - menüpontok - a többit meg szépen megoldja a többi. HMVC rulz
-
válasz
Speeedfire #9409 üzenetére
HMVC kell nekem közbe rájöttem!
-
Helló!
Mire érdemes törekedni? Hogy jól átláthatóan, részegységekre bontsak egy feladatot - pl.: Adminisztrációs felület - és minden kis részt külön controller -ben valósítsak meg, vagy az a jó ha minél kevesebb controllerre törekszem?
mobal,
-
válasz
Sk8erPeter #9393 üzenetére
Elég out of date a cucc. A normális oldalán már 2.0+ is megjelent régóta.
-
Sziasztok! Most css kérdés, de van pár divem, amit nem szeretném ha egymás felé pakolna a mobil böngésző, mit kell vele tennem? Position relative?
-
válasz
Sk8erPeter #9337 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #9288 üzenetére
Én sem téged soha
-
válasz
Speeedfire #9236 üzenetére
Szerintem csak egy értéket tartalmaz a tömb. Gondolom az a gond, hogy változóként hívná a függvényt és nem így. Hanemnemértem.
-
válasz
Sk8erPeter #9229 üzenetére
Most nézd meg "működés közben". Kikapcsoltam a homokozó módot, továbbá csinosítottam a nézeten
-
válasz
Sk8erPeter #9229 üzenetére
Elfelejtettem, hogy "Sandbox" módban van
-
válasz
Tele von Zsinór #9208 üzenetére
Talált. Notepad.
-
válasz
Speeedfire #9209 üzenetére
Te se érted de nem baj. Az index.php elejére bökik, ami <?php így kezdődik mint minden php fájl. Ja hogy még semmit se csinált! Mellesleg pontosan jól tudom mikor küldi el a fejlécet és az objektum példánya után sokkal
-
válasz
Speeedfire #9206 üzenetére
Én meg írtam, hogy az index.php első sorára hivatkozik. (Szerintem idáig én is eljutottam
)
-
Sziasztok!
Erre nem találok megoldást. (Még mindíg a facebook cuccos
, de most más lesz a gond gondolom)
Szóval:
2012-04-09 22:04:55 --- ERROR: ErrorException [ 2 ]: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/balazsmo/public_html/blog/index.php:1) ~ APPPATH/classes/controller/index.php [ 241 ]
és az index.php első sora:
<?php
Szerk.: UTF-8 és BOM nélkül.
-
válasz
Tele von Zsinór #9202 üzenetére
Köszi!
Csak azt hittem, van valami külön jelölése is.
-
válasz
Speeedfire #9200 üzenetére
Passz. Nem tudom mit művel a kereső metódusod, ennek mennie kéne.
-
válasz
Speeedfire #9198 üzenetére
Nincs két $model változód véletlenül?
-
válasz
Speeedfire #9196 üzenetére
Simán kiíratod jó? Hogyan hívod meg?
-
válasz
Speeedfire #9194 üzenetére
Akkor meg nem értem mit szeretnél, fuss neki még1x.
-
válasz
Speeedfire #9192 üzenetére
Nem nagyon értelek. Nem csinálsz semmit. Az új kontrollered konstruktorába akarod átadni az eredményeket?
Ezzel: $model = $this->kereso azt csinálod, hogy al $model változód értékét egynelővé teszed a $this->kereso értékével.
Többiek: ez $_változó pontosan mit takar. Mit jelent a változó elején ez _?
-
válasz
Sk8erPeter #9103 üzenetére
Ja igen. Azt kidobtam a kukába, az érdekesség hogy anélkül sem ment, módosítva (azt nem írtam, de reggel kidobtam a kukába). Valamit marhára elírhattam vagy nem tudom.
-
válasz
Sk8erPeter #9101 üzenetére
Fogalmam sincs. Egészet kidobtam, újra csináltam és működött. De tényleg
-
válasz
Tele von Zsinór #9092 üzenetére
[link] ez alapján elvileg működnie kéne, de mégsem.
-
válasz
Tele von Zsinór #9092 üzenetére
A koncepció, hogy 2 féle képpen tudsz regisztálni, facebookal vagy simán. Onnan, ellenőrzés
-
Szét spammellek! Na igen. Az a gond, hogy átirányít majd vissza és semmi. Azt észrevettem, hogy más code -dal lök vissza mint amit kaptam.
Tessék a kód:
<?php
$fb = new FacebookConnect();
if(!empty($_POST["fb"])) {
$user = $fb->get_user();
print_r($user);
}
?>
<html>
<head>
<title>Regisztráció</title>
</head>
<body>
...Ez a lényeg, a body után pedig befejezem a nézetet. Semmi komolyság egyenlőre, csak tesztelgetés
-
válasz
Sk8erPeter #9082 üzenetére
Gyári példa: [link]
Én megy csináltam EZ alapján egy osztályt ami egy konstruktorból áll, gyakorlatilag példányosítom az sdk -t a saját id és secret párosommal, majd van még egy függvény ami elvégzi az ellenőrzést, ha be vagyok logolva akkor visszatolja az adataim, ha nem akkor meg átrak a login oldalra. Na most, ha lefut a gyári script, lesz session és működik az "én" megoldásom, ha nem akkor csak dobál egyfolytában a loginra, amit ugye először látok mert belépek. Remélem érthető volt
. A kódom meg ugyan az mint a gyári példa, csak ketté szedtem.
-
Sziasztok!
Valakinek van valami tapasztalata az új Facebook PHP SDK -val? (3.1.1), lényegében le akarom kérdezni regisztrációhoz a felhasználó adatait, de nem, 0 userid -t dob vissza. A gyári példa működik, de ha külön osztályba teszem nem. Nem vágom. Amit észrevettem ,hogy redirect után (fb bejelentkezás) más kóddal tolja vissza a drága a cuccot. Na most nekem osztály kell, több helyre.
B.,
U.i.: 3 órája guglizok.
-
Sziasztok!
Ahhoz, hogy az én oldalam is így nézzen ki Google -ban, kell valamit külön trükközni, vagy a menüpontok alapján kreálja?
-
válasz
Sk8erPeter #9018 üzenetére
És akkor most tárgyaljuk ki a hüvelygombát is...
na jó csak vicceltem. Amúgy bocsi, nem flame elindítás gyanánt tettem fel a kérdésem. Csak kíváncsiságból. Nekem azt tanították, hogy minden kivételre figyelni kell, de arra nem térek ki, hogy mi az ami a számunkra az az esemény ami előfordulhat.
(#9013) Speeedfire: Hát igen, rossz declaráció okozhat ilyet
-
válasz
Speeedfire #9010 üzenetére
Ez így objektum hívás?
$model->'nap_'.$i;
Konkrétan nem értelek. Most kiveszed adatbázisból a nap_xy bejegyzéseket és belerakod egy tömbbe majd mindre ugyanazt a feldolgozást ráhúzni?
foreach?
-
válasz
Sk8erPeter #8982 üzenetére
Jó csak amennyire tudom szeretném elkerülni a kivételeket. De akkor ezekszerintjólgondoltam!
-
Sziasztok!
Az úgy jó megoldás, ha nem talál az oldal mondjuk egy bejegyzést, akkor dob egy 404 es kivételt, amit a framework lekezel, és megjeleníti a hozzá tartozó hibakóddal az hiba oldalát?
-
Helló!
Segítsetek! Hogyan tudnám megoldani legegyszerűbben a lapozás témát?
Pl.:
http://my-website.com/archive/2012/03/page/1
Erre gondolok. Milyen jó megoldás létezik rá? És esetleg olyan amit több függvényre is rá lehet húzni?
Pl.:
http://my-website.com/archive/2012/03/page/1
http://my-website.com/articles/2012/03/page/1Két külön metódus, egy kontrollerbe - archive és articles - de maga a "page" generálo dolog ugyan az.
Köszi!
mobal
-
Közvélemény kutatás: ki milyen php frameworköt használ?
-
Egy lehetséges megoldás. Kiveszed a bannaereket, belerakod egy tömbbe, mindegyikhez hozzárendelsz egy értéket - hogy mennyi az esélye mojduk, hogy ő lesz a következő banner, majd hozzáadsz egy bónuszt. Mondjuk + 10, és a prioritás értékével megszorzod. Pl.:
$banner = array(
'1' => '10',
'2' => '15',
'3' => '20',
...
);és akkor a végén így fog kinézni:
- első: 10 + 4 * 10
- második: 15 + 1 * 10
- harmadik: 20 + 2 * 10egyenlőség esetén, meg megint random döntesz
remélem érthető voltam
-
válasz
Sk8erPeter #8911 üzenetére
Igen! Így sikerült is megoldani, reggel már fel is töltöttem
-
-
válasz
Sk8erPeter #8872 üzenetére
-
válasz
Sk8erPeter #8867 üzenetére
Jó jó... hosts fájlra gondoltam csak megint rosszul emlékeztem. /etc/hosts akart lenni, persze most megint nem tudom, hogy ez linux esetén van e.
Más:
Olyat, hogy lehet csinálni, hogy van egy listám, x elemmel és mondjuk a 10 után nem felsorolja, hanem kirak egy linket, amire kattintva kinyitja az egész listát. Feleslegesen ne foglaljon helyet.
-
válasz
Speeedfire #8864 üzenetére
Jelentkezz ki majd vissza.
-
válasz
Speeedfire #8862 üzenetére
Indítsd újra a gépet?
-
válasz
Speeedfire #8860 üzenetére
Újraindította a networkinget?
-
válasz
Speeedfire #8858 üzenetére
hosts.etc -re gondolsz? oda kell bebökni
-
válasz
Speeedfire #8832 üzenetére
Nem feltétlen. Te tudod.
-
válasz
Speeedfire #8830 üzenetére
Ok, de ha van a frameworkhöz modul, szerintem használd inkább azt. Gondolj frissítésre, kevesebb szopás ha valami változik, amúgy meg minek még1x megírni
-
válasz
Speeedfire #8826 üzenetére
Facebook, OpenID.
Amúgy Yii -hez nem ez kéne inkább neked? [link]
-
válasz
Speeedfire #8822 üzenetére
De rosszul. És ez a gond!
-
válasz
Speeedfire #8755 üzenetére
"Én elég sokat hallottam róla anno" és azóta gondolom nem is foglalkoztál vele, utalok a párra feljebb levő postra. Én nem foglalkoztam egyikkel sem. Majd most. Drupal - de mielőtt megkérded, hogy miért, mert amikor letöltöttem az volt a legfrissebb
-
válasz
Speeedfire #8753 üzenetére
Hát nem tudom. Szerintem semmi gond nincs a Joomlával, semmi ilyet nem olvasok róla. De ez szerintem kb. olyan mint a CakePHP vs. CodeIgniter.
-
válasz
Speeedfire #8744 üzenetére
Miért vagy ennyire Joomla ellenes? Mert Drupalt használsz?
-
válasz
Sk8erPeter #8730 üzenetére
Szia!
Azok a funkciók amik még nincsenek impementálva és/vagy megcsinálva! De ráéreztél az összesre
.
-
válasz
Speeedfire #8722 üzenetére
Hát szerintem az xy.com ról akar bizonyos php kódot betölteni.
-
válasz
Speeedfire #8705 üzenetére
Csinálj osztályokat, amit példányosítasz és/vagy statikus függvényeken keresztül hívogatsz.
-
válasz
Speeedfire #8690 üzenetére
Miért ajax -szal nem tudnád. Kinek a pap, kinek a paplan. Mindkét megoldás végülis jó, és működőképes, de az enyém az up-to-date -ebb
-
válasz
Speeedfire #8665 üzenetére
Hozzászólás után az utolsó előtti dolog lenne, hogy értesítőt küldök, az utolsó pedig a lap ujratöltés. Így szerintem lefut. Gondolom akkor magát a hozzászólás beküldését is ajax -szal oldanád meg.
Így elsőre: a formot serializálnám, ajaxal postolnám majd location.reload()
-
válasz
Speeedfire #8662 üzenetére
Nem értelek. Hozzászólás értesítő érdekelne konkrétan? Miért nem php ból oldod meg?
-
válasz
Speeedfire #8636 üzenetére
Maga a controller a ludas szerintem. Azt dobd fel paste.bin -re
-
válasz
Speeedfire #8634 üzenetére
Akkor szerintem magát a templatet rosszul képezed le. Kódot mutatsz?
-
válasz
Speeedfire #8632 üzenetére
Nézd meg a forrást. Ha nem tölti be a .css fájlt akkor szerintem .htaccess a hiba. Ha igen akkor passzolom. De nem találja az tuti
-
válasz
Speeedfire #8630 üzenetére
.htaccess tuti jó? szerintem ott keresd a hibát.
-
válasz
Speeedfire #8628 üzenetére
Nem értelek. Tudtommal csak menedzselésre való. Milyen html tartalmat generáljon neked? :S
-
Sziasztok!
SwiftMailer -rel valaki foglalkozott már? Esetleg Newhostingnál mit kell vele varázsolni, hogy működjön?
Köszi!
mobal,
Szerk.: Működik, Spam mappa
-
válasz
DerStauner #8564 üzenetére
Utf kódolással mentetted a html / php fájlt?
-
Szia!
Én is szemeztem a Yii -vel, marha jó de kezdésnek nem azzal foglalkoztam, hanem a Kohanával - sok rosszat hallok a CakePHP -ről ezért az nem is jött számításba. Hogy miért éppen a Zend? Egyike az első keretrendszereknek, továbbá ha jól tudom a "leg leg" biztonságosabb.
-
válasz
Speeedfire #8345 üzenetére
Egy szóval sem említetted...
-
válasz
Speeedfire #8336 üzenetére
Oké értem. Témát lezártam. Van ez a megoldás, eléggé elismert de ha neked nem jó fel is út le is út! Szerintem semmivel kevésbé nem olyan biztonságos mint a saját megoldásod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Keresünk dokkolókat
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged