- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
Hát akkor nincs ötletem. Próbáld ki, az összes megadott emailre jól működik:
<?php
$emailcim = "robert.boldi[kukucc]kombiterminal.hu";
if(preg_match( "/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9\._-])+([a-zA-Z0-9])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9\._-]+)+([a-zA-Z0-9])+$/" , $emailcim)) {
echo 'match!';
}
?>Email kukacjelet kicseréltem, nehogy valami crawler szemétláda begyűjtse innen.
-
fordfairlane
veterán
Tehát egy egyszerű szöveges hivatkozással szeretném elpostázni a dolgot. Előtte már utánakerestem, de nem találtam olyan megoldást ami "tetszett" volna, ha meggyőztök, hogy azt így akkor oké'.
Hivatkozásként paramétert átadni?
<a href="veszemaparameredet.php?paramnev1=paramvalue1¶mname2=paramvalue2">
"Dolgot" "elpostázni" nem túl egyértelmű leírása a problémának, így most részemről ennyi, bár le merem fogadni, hogy nem erre a válaszra vártál.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10397 üzenetére
Öhm, miért is akarsz te PHP-ban programozni?
Hát mondjuk
$dir = "../php/biralas_tortenetek/";
...
if ($handle = opendir($dir)) {
...
$filecontent = file_get_contents($dir . $file); -
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10389 üzenetére
na most ebből annyit tudtam értelmezni, hogy a filet megnyitja, a többit nem :S
A könyvtár tartalmát kilistázza, de a file(ok) tartalmát beolvasni már nem tudja. Ha jól látom azért, mert a file_get_contents nem kapja meg azt az elérési utat, amit az opendirnél megadtál, csak a fájl nevét.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10386 üzenetére
$dataArray[] = array(); - ez egy üres tömbelemet rak a tömbbe. Nem értem, mi szükség van rá.
$dataArray = array(); - ez inicializálja a tömböt, amibe gyűjteni kezded a fájlinformációkat. Persze, hogy lehet használni az if-en belül, ha az if előtt van inicializálva.
Debuggolás nélkül nem lehet hibát keresni. Menet közben írass ki változókat, hogy lásd, mi van bennük, (print_r, var_dump, echo). Lehet, hogy a fájlmegnyitás sem sikerül már, a fene tudja ennyiből.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10384 üzenetére
$dataArray[] = array(); rossz helyen van, legyen az if előtt, ráadásul szerintem ez $dataArray = array(); akar lenni. Mármint az opendir előtt...
-
fordfairlane
veterán
Ha a modellen kívül csak dátumformátumban van szükséged erre az információra, akkor célszerű a modellben átalakítani a timestampet, akár egyből az sql lekérdezésben. A Controller gyakorlatilag csak a vezérlési szerkezetet tartalmazza, "összeköti" a modellt a nézettel. Minél vékonyabb, annál jobb.
-
fordfairlane
veterán
válasz
trisztan94 #10375 üzenetére
$fh előtti sor nincs lezárva ;-vel. Editor syntax highlighttal ajánlott.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #10362 üzenetére
Maga a relációs tárolás a flat adatszerkezet.
Mi a baj azzal, ha egymásba ágyazott listát kapsz a nézetben?
Az a baj, hogy a nézetnek kell rekurzívan kiszedni a node-okat, és adott esetben komplex döntéseket hozni, hogy hogyan jelenítse meg őket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #10360 üzenetére
Relációs táblában. És persze, hogy a nézetben ne kelljen komplex funkciót implementálni (rekurzió), ezért a nézet sem egymásba ágyazva kapja az objektumlistát.
-
fordfairlane
veterán
válasz
zzolika #10316 üzenetére
Ha annyi a követelmény, hogy ugyanazon az oldalon maradj, akkor ezt viszonylag egyszerű megoldani.
Nagyon leegyszerűsítve, a végrehajtási szál, egyetlen formra, egy fájlba téve a submit kezelését és a formot:
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$eredmeny = szamol($_POST['operandus1'], $_POST['operandus2']);
echo $eredmeny;
}
?>
<form action="" method="post">
<input type="text" name="operandus1" />
<input type="text" name="operandus2" />
<input type="submit" value="Számolj" />
</form>Ebbe persze még valahova bele kell rakni a "szamol()" függvény implementációját.
-
fordfairlane
veterán
válasz
zzolika #10316 üzenetére
Csakhogy te áttettél egy számítást szerveroldalra. Innentől kezdve a dolog nem függvényhívás, hanem adatok elküldése a szervernek, a szerver betölti a php értelmezőt, az végrehajtja a megfelelő php fájlt. Ebben a php fájlban meg kell vizsgálod a bejövő paramétereket, meg kell hívnod a megfelelő függvényt, össze kell állítanod a böngészőnek visszaküldendő adatokat.
Ez innentől egy elosztott rendszer, ahol nem létezik olyan, hogy sima függvényhívás. Innentől két külön gépen két külön folyamat van, ami között egy kezdetleges, request-response HTTP protokoll az egyetlen kommunikációs csatorna.
-
fordfairlane
veterán
válasz
zzolika #10312 üzenetére
Tehát hiába rakom bele a PHP szubrutint az oldal kódjába, nem lehet ezt a PHP függvényt ugyanúgy meghívni, mint egy JavaScriptet?
Lényegében nem. Hiába raksz PHP kódrészletet egy fileba, az a kódrészlet a kliens számára láthatatlan marad, a kliens csak a PHP script kimenetét látja. Ha megnézed a html forrást a böngészőben, semmi jel nem utal arra, hogy szerveroldalon ezt mi és hogyan állította elő.
A böngésződnek arról nincs tudomása, hogy létezik-e szerveroldalon ilyen függvény, hiába rakod ugyanabba a fájlba a függvény implementációját, és a html kimenetet. A böngésző csupán fájlt tud "meghívni" (<form action="file.php">) különféle paraméterekkel. Azt már szerveroldalon kell megoldani, hogy a kapott paraméterek alapján a megfelelő függvény meghívódjon.
Tehát lényegében neked nem függvényt kell meghívnod, hanem kommunikálni kell tudnod a szerverrel.
-
fordfairlane
veterán
válasz
zzolika #10310 üzenetére
Nézz meg egy php tutorialt, amiben leírják, hogy hogyan kell formokat kezelni PHP-ben. Én is írhatnék ilyet, de egyrészt lusta vagyok, másrészt a neten egy tonnányi leírás van ilyen témában.
Annyi a lényege, hogy csinálsz egy formot, egy vagy több beviteli mezővel, raksz bele submit gombot, majd szerveroldalon PHP-ben kezelni kell a submit actiont, ami meghívja a megfelelő PHP-s függvényedet.
A másik lehetőség, hogy az oldal újratöltődése nélkül aszinkron módon kliensoldali scriptből indítasz el submitet (AJAX), a szerveroldalon ennek nagyjából ugyanaz a kezelése, mint a sima form submitnek.
Ezt vagy neked kell megírnod, vagy megfelelő frameworköt kell használod. Magában a böngészőkben és a PHP-ben nem létezik olyan fajta automatizmus (RPC, DCOM, CORBA), ami megoldja helyetted, hogy kliensoldalról simán meghívj egy szerveroldalon implementált függvényt vagy metódust.
-
fordfairlane
veterán
Ha a user bármilyen nevet adhat a feltöltendő filenak akkor az lehet potenciális biztonsági rés?
Lehet, mivel a filekezelő függvények nem szimpla fájlnévként értelmezik a fájlnév paramétert, így pl. komplett elérési utat is lehet megadni. A fájlnévben vezérlőkarakterek is lehetnek, amik szegmentálják a nevet. Ilyen pl. a \ vagy unixon a /.
-
fordfairlane
veterán
Bocs, de nem értem. Nem arról van szó, hogy a keretrendszer valamit megcsinál helyettem, mert mi van akkor, ha nem csinálja meg, másrészt a futási idő szintén érthetetlen érvelés. Egyébként is a keretrendszer használhat singletont, én nem?
Van egy erőforrás, amiből egy van. Fájlrendszer, adatbázis kapcsolat, socket egy kiszolgáló felé, whatever. Ezt a valamit be akarod burkolni egy osztállyal. A Singleton egy "creational pattern", ami az egyszeri példányosítási funkciót belezárja az objektumba, tehát az alkalmazásnak nem kell ügyelnie, hogy ne hozzon létre fölöslegesen új példányt, ha futás során több heylen is hozzá akar férni ehhez az objektumhoz. Egy singleton objektum ugyanolyan kutyaközönséges objektumnak néz ki a guest kód számára, mint a példányosított. Miért baj ez?
-
fordfairlane
veterán
válasz
papa019 #10161 üzenetére
Ez a class DB a mysqli nevű modult használja az adatbázis műveletekhez, így ezzel párhuzamosan nem tudod használni a sima mysql_ kezdetűeket. Nem tudod ezt a class DB-t egyszerűen kihajítani? Hemzseg a hibáktól. Ehhez képest egy sima, osztályt nem használó spagettikód is jobb megoldás.
-
fordfairlane
veterán
válasz
PazsitZ #10159 üzenetére
Sql injectionről írni egyelőre szerintem felesleges, alapvető dolgokat kéne tisztába tenni. $DB-ben valami adatbáziskezelő objektum van, viszont két query közt sima mysql_query-t próbál használni. Ez félig copy-paste vagy átvett kód lehet. Nehéz lesz így tanácsot adni, mivel ráadásul a kód részben ismeretlen számunkra.
-
fordfairlane
veterán
válasz
papa019 #10151 üzenetére
Azt írtad, hogy a második queryvel van a baj. A második query a $result = mysql_query('SELECT...'). De ezek szerint akkor a harmadikkal van gond.
Szóval elsőre a probléma, hogy a mysql_query('SELECT ...') nem egy értéket, hanem egy ún. "mysql resource"-t ad vissza, amiből még ki kell hámozni magát a mezőértéket, mysql_fetch... kinézetű függvény használatával.
De ha jól értem, akkor a mysql_query-t már lecserélted $DB->Query -re. A harmadik query most így elsőre jónak tűnik. Én is az aposztrófokra tippeltem volna, hogy az okoz galibát, de ezek szerint mégsem. Sajnos a "Problem with Query" hibaüzenet nem túl beszédes.
-
fordfairlane
veterán
A 'miért'-re a válasz annyi, hogy a különböző PHP installációkon különböző a hibaüzenetek megjelenítéseinek a beállítása. Mostanában egyre sűrűbb az, hogy a PHP minden hibaüzenetet kiír, még a notice-okat is, illetve production installnál nem kiírja, hanem logolja.
Ez sokszor azt eredményezi, hogy a régebbi, "legacy" kódsorok, amik eddig jól működtek, most mindenféle noticeokat produkálnak.
-
fordfairlane
veterán
Beraksz egy isset-et a feltételvizsgálat elé, oszt jónapot.
if(isset($_GET['clear']) and $_GET['clear'] == 'true')
Ha sok bejövőparamétered van, akkor érdemes másfajta megoldást választani ahelyett, hogy isset-tel szemeteled tele az összes feltételvizsgálatot, de egyetlen paraméter esetében elég ennyi.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9853 üzenetére
Neked másik host jöhet be. Nekem ugyanaz a szöveg látszik az ingatlanpiac.hu főoldalon, amit a thumbalizr-ről belinkeltél.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9851 üzenetére
Ez az index.html tartalma lehet.
-
fordfairlane
veterán
válasz
papa019 #9840 üzenetére
Egyébként az ez alatt lévő kommentben írt DNS cache dologra azt tudom írni, hogy a mai nap folyamán lett átirányítva a domain a másik szerverre... Lehet ez a gond?
Egyikünknél jól megy az oldal, míg ugyanaz egy másik felhasználónál hibát dob. Gondolom a régi host is működik még. Gyanítom, hogy az új host az, amin nem működnek az oldalak.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9839 üzenetére
DNS cache frissülési probléma lehet, nekem ez a link 500 (Internal Server Error)-t dob.
-
fordfairlane
veterán
válasz
negyedes #9353 üzenetére
Ha egy asszociatív tömb eleme nem biztos, hogy létezik, akkor először isset-tel kell tesztelni, létezik-e az adott elem, és az isset után vizsgálhatod az értékét. Tehát valahogy így:
if(isset($_SESSION["auth"]) and $_SESSION["auth"] == true) {
}Másik lehetőség, hogy a session indításakor egyből false-ra állítod, ha nem létezik. Így mindig lesz $_SESSION["auth"] elem, és az oldalakban csak értékre kell tesztelni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
negyedes #9351 üzenetére
Van, ha csinálsz egyet. Nézz meg valami tutorialt, hogy hogyan kell használni a PHP session kezelőjét.
Ha működik a session, akkor a $_SESSION nevű asszociatív tömböt tudod használni. Mondjuk kinevezed az autentikáció tárolóját $_SESSION['auth'] -tnak. Bejelentkezéskor true-ra állítod, kilépéskor törlöd. Azoknál az oldalaknál, amelyek használatához autentikált felhasználó kell, ellenőrzöd, hogy $_SESSION["auth"] létezik-e. Ezt az egészet persze érdemes becsomagolni egy külön classba, de ez már részletkérdés.
Ha sessiont használsz, minden oldalad session_start-tal kell, hogy kezdődjön, vagy pedig úgy kell konfigurálni a PHP-t, hogy ezt automatikusan megtegye helyetted.
-
fordfairlane
veterán
És azt fogom csinálni, amit mondtál, csak előbb érteni akarok mindent, átvenni az alapjait. És után már csak a "kódokat elrendezni"
Világos, én azt javaslom, hogy eleve külön fájlba kerüljenek a lekérdezések a kiíratáshoz képest, egy harmadikba a kettő include-ja. Ne utólag alakítsd így a programot, hanem eleve így kezdj hozzá.
-
fordfairlane
veterán
Értem. Az MVC-t szerintem nehéz megtanulni könyvből, és szerintem túlmisztifikált a dolog a legtöbb leírásban. Többre mész azzal, ha egy meglevő framework-öt kezdesz el próbálni használni, rengeteg ötletet lehet begyűjteni az ilyenből viszonylag rövid idő alatt, és sokkal gyakorlatorientáltabb megközelítés, mint ami a legtöbb könyvben példakód szinten megtalálható. És ha már látod, hogyan megy ez a gyakorlatban a dolog, utána már az elv egyszerű.
Az elv lényege, hogy a kódot nagyjából három részre bontod. Egyszer van egy logikai egység, vagyis fájl, osztály, akármi, amelyik kezelni az adatokat, azok perzisztenciáját (adatbázis), validálás, stb, ez a modell. Egyszer van egy megjelenítési kódblokk, ez a nézet, vagyis view, és van egy harmadik, a vezérlő, vagy kontroller, amelyik a vezérlési szerkezetet implementálja, a nézetet és a modellt összekapcsolja.
Szerintem első körben érdemes úgy felépíteni a programot, ha nem framework-öt használsz, hogy csinálsz egy olyan fájlt, amelyik az összes adatbázis műveletet tartalmazza. Aztán csinálsz egy másikat, amiben, és csakis kizárólag ebben van a html, illetve a html-be beágyazás rész, valamint egy harmadik fájl az, amelyik a kettőt összerakja. A nézetben nem lehet adatbázisművelet. A modellben nem lehet html, vagy html formázásra utaló művelet. A kontrollerben egyik sem.
-
fordfairlane
veterán
Most nézegettem a <selected> Html tagot. Néztem itt a könyvben, és a kijelölt értéket az <option> html-ban simán csak egy 'selected' -del jelölte.
Neten meg találtam még ezeket a megoldásokat: selected="selected", illetve selected="yes".
Kipróbáltam mind a 3-at és működik... Mégis melyik opciót célszerű használni az <option>-ben?XHTML szintaxis szerint selected="selected", de tulajdonkép majdhogynem mindegy. A "selected" egy logikai attribútum, ami attól lesz true, hogy az adott tagban jelen van, false pedig, hogy egyáltalán nincs ott.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #8179 üzenetére
Illetve, a htmlbe ne kerüljön tab, enter, vagy egyéb whitespace karakter, mivel ide a tartalom kerül. A php kódrészben lehet.
<textarea name="..."><?php
?></textarea> -
fordfairlane
veterán
válasz
Bencom ™ #8119 üzenetére
Erre többen kapásból rávágták, hogy a PHP az egyik legjobb megoldás.
Pedig valószínűleg erre egy J2EE alapú megoldás jobb. Egyrészt ilyen összetett programhoz egy jobban megkonstruált OO nyelv nem árt a fejlesztés során, másrészt ilyen igénybevételnél nem árt a skálázható alkalmazásszerver, amik elsősorban ezen a platformon léteznek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7452 üzenetére
Nem fogod tudni rábeszélni, mert ő sajátot akar írni.
Én is sajátot használok itt-ott, így egyszerűbb volt, mint az egész siteot migrálni egy gyári keretrendszerbe. Tanuláshoz, illetve ötleteket viszont a linkelt keretrendszerekből merítettem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #7448 üzenetére
esse rossz: [link]
Ezek nem a legelterjedtebb php frameworkök (mint pl. a Zend, Symfony), de tanulni jók. Egyszerű felépítésűek, nincsenek túlbonyolítva.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7439 üzenetére
Jónak tűnik, de ez nem inkább egy az egyben kijelzi ugyan ezt?
Nem, ez csak az egyik funkciója. Közvetlenül lehet címezni, kiolvasni cellákat. Olvasd el a doksiját.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #7429 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #6846 üzenetére
Még nálam lokálban is virtualhostok vannak az Apacheban.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Fokszmulder #6776 üzenetére
Ezután rajtad tartjuk a szemünket! Ajánlom, hogy átmenj, kikérdezem!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #6709 üzenetére
Köszi az infót. Most már megvárom a végleges symfony2-t, állítólag májusban jön, utána akarok vele komolyabban kísérletezni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6708 üzenetére
Már megint úgy-t írtam új helyett. Azt hiszem okosabb, ha kialszom magam.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6706 üzenetére
Bocs, nagy hülyeséget írtam, de csak most vettem észre.
Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba
helyett
"Mostanában ritkán kezdek új oldalba"
Tehát a problémám az, hogy úgy kéne a Symfonyt beüzemelni, és gyakorolni a használatát mondjuk egy úgy moduljánál, hogy a site többi részéhez ne kelljen hozzányúlni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6705 üzenetére
Egyébként ha belejössz, egy idő után már simán át tudod emelni a régebbi oldalakat is.
Én úgy találtam, hogy maga a frontcontrolleres felépítés lehetetlenné teszi a fokozatos átállást. Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba, a meglévőt bővítem újabb modulokkal, funkciókkal, ehhez lenne jó valami megoldás, viszont a többi résznek is működnie kell tovább rendben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6700 üzenetére
Én a véglegesre várok, akkor akarom kipróbálni, bár igazság szerint az entity-relationship modellel olykor meggyűlt a bajom, a sablonrendszerre meg nincs igazán szükségem, viszont egy fejlett MVC keretrendszer nem ártana a programjaimnak. Egyébként ezekkel a keretrendszerekkel az is a bajom, hogy meglévő site-ot nehéz átrakni rá.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6692 üzenetére
a és sűrűn használhatod ilyen alapon a @ (kukac) jelet is a hibák elnyomására,
Nem, a kukac jelet a kollegám szokta használni.
Egyébként ja, megtanultam. Az élet megtanít olyan dolgokra, amikre nem is gondoltál zöldfülűként.
Bár ezt a mondatot "Esetleg kikapcsolni a notice-ok kijelzését." már csak fricskának raktam be.
-
fordfairlane
veterán
A koncepció abban a tekintetben nem rossz, hogy elmozdulást jelent az egységbezárás irányába, bár nagyon kezdetleges formában. Én erre egy osztályt írnék, a connect/disconnectet pedig metódussal valósítanám meg, nem paraméterrel. De úgy is jó, ahogy te írod, főleg, ha a $connection-t használni akarja menet közben is a lekérdezéseknél.
Mindenesetre a notice problémát leggyorsabban static változódefinícióval lehet megoldani. Esetleg kikapcsolni a notice-ok kijelzését.
-
fordfairlane
veterán
A függvény ha jól látom, azt csinálja, hogy kapcsolódik egy adatbázishoz, tehát a hozzászólásoddal ellentétben nem az a feladata, hogy kezelje egy korábbi $connection változót, hanem hogy létrehozzon egyet.
A függvény kezeli a kapcsolódást és a kapcsolódás zárását is, a probléma, hogy a kapcsolódás resource-t átmeneti változóban tárolja. Ezt vagy globálisan kell tárolni, vagy függvény local scope-ban, static változóként.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6627 üzenetére
Félreértés ne essék, nem sértődtem meg, csak nincs kedvem vitatkozni ebben a témában. 10 éve programozok különféle weboldalakat PHP-ban, a saját bőrömön tapasztaltam meg, mik tudnak hirtelen prioritássá előlépni... Én is törekszem azokra, amiket leírtatok, de tudom nagyon jól, hogy a rögvalóság sokszor felülírja a dolgokat. Nem bátorítok senkit ilyenekre, csak mint lehetőséget említettem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #6624 üzenetére
Részemről lezártam a témát, mindenki annyit, és olyan mélyen notiszol, amennyire neki jólesik.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6621 üzenetére
Nem azt írtam, hogy ne foglalkozzon a notice-okkal, hanem ha zavarja őket, akkor kikapcsolhatja. Jelen esetben pl. az isset hiánya nem okoz működési problémákat, a noticeok viszont sokszor akadályozzák, hogy haladj a munkában, vagy épp bemutass valamit a megrendelőnek stb. Nem tartom olyan vészesnek, ha valaki, pláne a kockázatok ismeretében, kiiktatja őket.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6619 üzenetére
Ismerem az elméletet, de próbálok gyakorlatias lenni. Az elmélethez való ragaszkodásból nem lehet megélni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6617 üzenetére
Azért remélem ez csak vicc akart lenni.
Egyáltalán nem viccnek szántam. Ha szorít az idő, és működik a program, miért gond, ha nem a képernyőre kerülnek is a sokadlagos jelentőségű figyelmeztetések?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6614 üzenetére
Isset-tel ez nem működne.
Ilyenre gondoltam:
elseif (isset($_GET["id"]) and $uri == '/blog/cikk'.$_GET["id"]) ...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6612 üzenetére
Ok, számomra sem volt 100%, hogy ez a probléma, örülök, hogy működik. Egyébként a notice-ok kikapcsolása inkább kerülőmódszer, jobb, ha bekapcsolva marad.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6609 üzenetére
dupla
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6609 üzenetére
Akkor próbáld ki az isset használatát.
if(isset($_GET['id']) and .......)
A feltételvizsgálat balról jobbra értékelődik ki, ezért ha az első false, akkor tovább nem megy az értelmező. Ha a noticeok be vannak kapcsolva, akkor mielőtt valami nem egyértelműen deklarált változót használnál, pl. bejövő paramétert, mint get vagy post paraméter, vizsgálni kell a "létezését".
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6606 üzenetére
Jól értem, nem az a gond, hogy $_GET['id'] nincs minden egyes index.php meghíváskor? Mert akkor vagy rakj be egy isset($_GET['id']) feltételvizsgálatot a használata előtt, vagy kapcsolt ki a notice-ok kijelzését.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Tele von Zsinór #6236 üzenetére
Igazad van, sokkal korrektebben írtad le nálam.
Mindenesetre nekem a fejemben a PDO és a prepared statement szinte fixen kapcsolódott össze, írtam is rá osztályt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest