- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
Az, amit írsz a singleton-ról, az alapvetően jó, viszont pusztán elméleti. Igen, elméletileg a singleton valóban egy hasznos pattern. A php fejlesztés rögvalóságában viszont:
- Tudod mi van, ha két adatbázis kapcsolat objektumot hozol létre? Semmi sincs. Egy élő rendszeren rengeteg adatbázis kapcsolat létezik egy időben. Tehát itt egy olyan veszélytől (több példány létrehozása) véd meg a singleton minta alkalmazása, amely veszély nem is létezik.
- Egy tipikus php alkalmazásban a keretrendszer hozza létre az adatbázis objektumot, nem maga az alkalmazás. Nem áll fenn a veszély, hogy az alkalmazás véletlenül több példányt hoz létre belőle, mert egy példányt sem fog létrehozni.
- Az adatbázis wrapper osztályt tipikusan valamilyen globális változón keresztül éred el. A többszörös példányosítás itt is értelmét veszti.Egy cseppet sem akarok a design pattern-ek ellen beszélni, de szerintem egy tipikus php-s környezetben a singleton elméleti előnyei elméletiek maradnak. 5 évig voltam php fejlesztő, egyetlen egy alkalomra sem emlékszem, amikor olyan problémába ütköztem volna, amit a singleton pattern megold.
(#10235) RootRulez
Hol akadtál el? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #10212 üzenetére
#9911 környékén én is érveltem a Singleton mellett, igazából csak annyit, hogy azért annyira nem ördögtől való szerintem a használata, de olvass csak vissza, a véremet akarták.
========
(#10207) Soak :
fájlnevekre is alapvetően a whitelisteket érdemes alkalmazni: tehát azt mondod meg, milyen karaktereket engedsz, nem azt, hogy mit nem szabad használni, minden neked nem tetsző karaktert egyszerűen kivágsz a fájlnévből, vagy behelyettesíted egy általános helyettesítő karakterrel, ami neked tetszik, lehet ez egy aláhúzás (_), kötőjel, vagy egyéb, olyan karakter, ami nem okozhat problémát egyik platformon sem (pl. ne akarj egy » jelet tenni a fájlnévbe).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest