- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
maestro87 #5821 üzenetére
1: ez nem php, hanem css. Adj a bannernek 100% szélességet, és szét fogja húzni. Cserébe jó ronda lesz.
2: ezt hogy gondoltad? Szerveroldalon ráírsz a képre, és azt kapja meg a kliens, vagy kliensoldalon külön egy kép tag és a szöveg? Ha a szöveget később hozod létre, magasabb lesz a z-indexe, az lesz fölül.
3: Az elemnek megadod a cím2 id-t, a linked href-je pedig legyen #cím2.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5755 üzenetére
Ugyanabban a fileban vannak?
Másrészt: most alaposabban visszanézve feltűnt, hogy vegyesen hol showKereses-t, hogy ShowKereses-t írsz. Melyiket használod? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5749 üzenetére
A switchelés szép, de semmi köze ahhoz, működik-e a függvényhívásod. Az a file, amelyikben definiálod a függvényed, includeolva van abba, ahol használni akarod? Máshogy nem fog menni - magától nem találja meg, hogy ott azt a függvényt kell meghívni abban a fileban.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5747 üzenetére
A másodikban ugye include-olod az elsőt? Mert magától nem fogja megtalálni.
Más: utf8_encode() minek? Ha utf8-as a fileod, akkor nincs rá szükség. Eleve annyit csinál, hogy egy latin1-es stringet átkódol utf8-ba.
Ahol a mysql lekérdezésed van, ugye nem escapelés nélkül írod a querybe a felhasználótól kapott adatot? Attól függően, hogy hogyan éred el a DB-szervert, használj prepared statementeket, vagy mysql_real_escape_string()-et.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5741 üzenetére
Plusz egy ok, hogy ne tanulj meg (és használj) elavult technológiát.
Később sok fejfájástól és felesleges trükközéstől kíméled meg magad, ha a mysqli vagy a PDO prepared statement-jeit használod, és ez csak a legalapabb példa, miért is jók. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5731 üzenetére
Szintaktikai hibás a lekérdezésed, ezért a mysql_query() resource helyett egy boolean false-t ad vissza.
Más: a mysql helyett manapság már illene a mysqli-t, vagy a PDO-t használni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
zsoltke #5729 üzenetére
Ahogy előttem már mondták: javascriptre van szükséged. A következőképp csinálnám: gomb lenyomásakor beállítasz egy időzítőt, hogy egy másodperc múlva fusson le egy függvényed (felülírva a korábbi időzítőt, ha volt - így ha sok karaktert ütsz le egymás után, az utolsó után, egyszer hívódik meg), ami ajaxszal lekéri a szerverről a vonalkódhoz tartozó termék adatait.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Toma3757 #5725 üzenetére
99 byte. Valami nem stimmel azzal a file-lal, próbáld meg egy másikkal.
Tippem: windowson készítetted a filet, és linuxon próbálod kiírni. Windowson \r\n a sorvége jel, linuxon csak egy \n. A \r pedig a sor elejére mozgatja a kurzort. A kettő valahogy összeveszhet a terminálodban, aminek az eredménye: első sor, kurzorvissza, második sor (felülírva az előzőt), kurzorvissza, stb.; és így csak az utolsó sort látod.
Ha file_get_contents-el beolvasod, és var_dumppal írod ki, mi van?
Ezt a függvényt nézted már? parse_ini_file().
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Toma3757 #5713 üzenetére
Nekem helyesen működik.
maerlyn@biliskner:~/tmp$ cat asd.txt
[groups]
neoteam = toma3757, skyne[neocore:/]
@neoteam = rw
* = r[neodb:/]
@neoteam = rw
* = r
maerlyn@biliskner:~/tmp$ php asd.php
[groups]
neoteam = toma3757, skyne[neocore:/]
@neoteam = rw
* = r[neodb:/]
@neoteam = rw
* = r -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
PazsitZ #5697 üzenetére
Olyat nem tudok, ahol minden megy JS nélkül, mivel egy komolyabb oldal kényelmes használatához elengedhetetlen - ezzel én is tisztában vagyok, nem vitaindítónak szántam, de nem árt tisztában lenni a dologgal.
Olyat viszont tudok, ami nagy, és remekül használható kikapcsolt javascripttel: gmail.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
csaresz002 #5673 üzenetére
Helyben fejlesztesz, így megúszod a feltöltést. Segíthet még a ReCSS bookmarklet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
csaresz002 #5649 üzenetére
A tárhelyszolgáltatóddal egyeztess, ezzel a hibával te nem tudsz mit kezdeni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
csaresz002 #5633 üzenetére
Nem tudok olyan ingyenes szolgáltató, ahol működne a fsockopen().
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
TomyLeeBoy #5631 üzenetére
A script kimenetében nézd meg a formot, azt kell magadhoz átmásolnod.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
egyjotakaro2 #5591 üzenetére
31. sorban id=$id"; helyett id=" . mysql_real_escape_string($_GET["id"]);. És remélem, a teljes kódodban van valamennyi autentikáció.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ne használj ereg* függvényeket, deprecated mind, és el is fognak tűnni. Próbáld ki ezt: [link]
<?php
/**
* This function validates an email address, returning an integer
* depending on whether or not the email address provided is valid.
* A positive match will yield a result of 1, while a negative match
* will yield a result of 0. FALSE will be returned if an error occurred.
*
* @param string $email The email address to validate.
* @return integer The result of the validation.
*/
function isValidEmail( $email = null )
{
return preg_match( "/^
[\d\w\/+!=#|$?%{^&}*`'~-]
[\d\w\/\.+!=#|$?%{^&}*`'~-]*@
[A-Z0-9]
[A-Z0-9.-]{1,61}
[A-Z0-9]\.
[A-Z]{2,6}$/ix", $email );
} -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5535 üzenetére
Nem tudom, hogy lehet csak egy-egy mezőt átnevezni úgy, hogy közben a *-ot használod a mezők kijelölésére. Alternatíva lehet, hogy select * helyett csak azokat jelölöd ki, amik majd kellenek.
A tárolt eljárások egy sql-hez hasonlító nyelven megírt függvények, amiket az adatbázisszerver tárol és futtat. Lehet paraméterük, visszatérési értékük, stb., de ilyenekkel még csak oracle-ben foglalkoztam. Manual szerint a mysqlben is van hozzá valamennyi támogatás.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5523 üzenetére
Erre már érdemes lehetne, ha nem lenne benne a $page alapján négyféle kimenet.
Három megoldás jut eszembe hirtelen:
- a problémát okozó join marad php kódban, a többi megy viewbe, és ahhoz joinolsz
- a $page-től függő feltétel marad php kódban, select-kor where-rel szűrve
- írsz egy tárolt eljárást, mert annak tudsz paramétert átadni, és az rakja össze a teljes, $page alapján szűrt queryt (meg a $data_needed alapján is, ha már tárolt eljárás)Sajnos view-t nem lehet paraméterrel létrehozni.
A szintaktika egyszerű, a második megoldáshoz így csinálnám:
CREATE OR REPLACE VIEW valami AS
SELECT * FROM tbl_img
INNER JOIN tbl_ossze ON tbl_ossze.kep_id = tbl_img.kep_id
INNER JOIN tbl_kutya ON tbl_kutya.kutya_id = tbl_ossze.kutya_id
INNER JOIN tbl_torzskonyv ON tbl_kutya.torzskonyv_id = tbl_torzskonyv.torzskonyv_id
ORDER BY tbl_kutya.nev ASC ; -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #5519 üzenetére
Netbeans. Nem egy száguldó idegbeteg (jópár perc, mire elindul), de szeretem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
fordfairlane #5517 üzenetére
A lényege tényleg ennyi: egy bonyolult queryt (sok joinnal, szűréssel, akármivel) csak egyszer kell megírnod, utána pedig a viewt használod.
Előnye, hogy mivel a select parancs előre ismert, optimálisan tárolhatja az adatbázismotor - ergo potenciálisan gyorsabb. És mivel nem a te kódodban van tárolva, több helyről (programból) használható ugyanúgy. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5486 üzenetére
Ne gondolj semmi komolyra, üres osztályok ezek, a lényeg annyi, hogy a típus más legyen (mert ez alapján működik a catch blokk). Azért az SPL hibaosztályaival is illik tisztában lenni, sokmindent lefednek gyárilag.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5461 üzenetére
Az apache csinálja, de nem emlékszem, melyik beállítás miatt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5462 üzenetére
Gyakorlatban van pár saját hibaosztályom (mind az Exception-ből származtatva), ezeket dobom a megfelelő helyeken - értelmes message paraméterrel, mert az bekerül a logba.
Egyszerűsített példa:
<?php
try {
// ide jön az egész oldal
}
catch (Exception $e) { // nem minden hiba jut el idáig, de legkésőbb itt elkapjuk őket
//$e logolása
//hibaoldal
}Hibaoldal az kb. annyi, hogy az alap design köretbe bekerül egy "olyan hiba történt, amire nem voltunk felkészülve, de ne aggódj: értesültünk róla" jellegű szöveg.
Hibakezelés részben még vizsgálhatod, honnan érik el az oldalt (localhostról nézve jó eséllyel te vagy) és akkor meg kiírod a $e-t, melyik file és hol dobta, esetleg stack trace.
Nem tudom, mennyire mennek a régi, mysql_query()-nek átadott kérések a pdo-n keresztül, nálam a kódom és a pdo közt van még egy réteg, és az írja meg nekem a queryket
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5457 üzenetére
Leegyszerűsítve annyi, hogy az egész kód egy szép nagy try-catch blokkban van, vannak ezen belül újabb blokkok, de ami eddig eljut (a végén minden Exception-ból származót elkapok) az egy szép "internal server error" oldalra irányít - logolás után, persze.
A bentebbi blokkok felelősek a specifikus hibákért (db kapcsoódási hiba, query hiba, függvényhívásnál hiba, akármi); de van egy legkülső blokk, ami elkap minden mást (vagy amit hagyok eddig eljutni), a felhasználó nagyon kivételes esetektől eltekintve mindig kap egy értelmes oldalt.
A PDO hasznos dolog, manapság már mindenütt engedélyezve is van, de ha más adatbázismotorra állsz át, ugyanúgy át kell nézni az összes querydet.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5433 üzenetére
A nagyobb JS frameworkök (a jQuery is) beállít egy "X-Requested-With" fejlécet az ajax kéréseknél, ennek létét vizsgálva el tudod dönteni, hagyományos kérés-e vagy ajaxos.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5425 üzenetére
Így legyen: "click", function (e) {
Másrészt: tedd fel a firebug kiterjesztést, és akkor pontosan tudni fogod, ajax-e vagy sem (a console fülön naplózza az ajax kéréseket, elég részletesen - sok egyéb nagyon hasznos funkciója mellett).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter #5423 üzenetére
Azért, mert ez nem a működését befolyásolja, hanem a többi eseménykezelővel való viszonyát. Az általam mondott problémába akkor fog belefutni, amikor több eseménykezelője van egy elemcsoportra.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5418 üzenetére
A kódod egy sort kivéve jónak tűnik, ez pedig a return false;. Használd helyette az e.preventDefault();-ot, ahol e a click függvény paramétere. Itt szépen leírják, miért.
Röviden: a return false; ekvivalens azzal, hogy e.preventDefault(); e.stopPropagation();, azaz megakadályozza a többi eseménykezelő futását, amiknek amúgy le kéne (mert mondjuk ugyanarra az elemre vannak kötve, vagy valamelyik szülőjére).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Peter Kiss #5409 üzenetére
Aki belépést get-tel old meg, az meg is érdemli. Arról nem is beszélve, hogy egy login folyamat megváltoztatja az alkalmazás állapotát, így post-ot kell használni szabvány szerint.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5410 üzenetére
Valóban, kb. 3 kattintással több post adatot átírni, mint getet. És ékezetes karakterekkel sincs különbség, a böngésző elintéz mindent.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5399 üzenetére
Biztonsági szempontból semmi különbség nincs a get és a post között. Mindkettő felhasználótól származó adat, ergo megbízhatatlan.
-
Tele von Zsinór
őstag
Ezzel egyben megkapod a rendeléseket a hozzájuk tartozó nevekkel:
SELECT r.*, f.Vnev, f.Knev FROM rendeles r INNER JOIN felhasznalok f ON r.userid = f.id;
A kódodban a hiba az, hogy a mysql_query visszatérési értékét írod ki, de az csak egy erőforrás-mutató (de hülyén hangzik magyarul, resource pointer), erre még meg kell hívnod egy mysql_fetch_arrayt, hogy megkapd az első sort egy tömbben.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5321 üzenetére
Tegyél idézőjelet minden érték köré, lásd `mezőnév` = "érték", azt látom, legalább a mysql_real_escape_string() hívás megvan. Számok köré is, ha a felhasználótól kapod.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5318 üzenetére
Első blikkre rögtön gyanús, hogy nincsenek idézőjelek a string értékeid körül. Mutasd a queryt, ami a hibát okozza.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Gergello #5224 üzenetére
Ha nem csak magyarok érdekelnek, nézd meg a ServerGrove VPS csomagjait.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5190 üzenetére
Részben igazad van, de lehet használni kész libeket is. Olyanokra értem, amik tudják javítani a kódot, hogy ne legyen például lezáratlan tag, a Pear-ban is van hasonló, de ha jól sejtem az is megoldható, hogy egy DOMDocument objektumba betöltöd, amit akarsz, aztán megkéred, hogy csináljon belőle normális kódot. Pár hónapja kezdtem el kísérletezni a php dom objektumaival, eszméletlenül rossz kódot is szépen megevett, és utána tudtam elemezni xpath-kifejezésekkel.
-
Tele von Zsinór
őstag
És kicsit az eredeti BBCode vs. HTML témához (csak így, nem válaszként): ismerni kell a közönséget, és annak fényében dönteni. Mikor blogmotort írtam magamnak, html-t használtam, egy sima textareába azt írtam, amit akartam. Kommenteknél egyértelműen bbcode volt, mentéskori konvertáláskor. Ennek most már több éve.
Újraíráskor már mindkét helyen a Markdown nyelvet lehetett használni egyszerűsége és olvashatósága miatt, bejegyzéseknél mindkét változat tárolásával, kommenteknél mentéskori konvertálással, és természetesen mentés előtt egy strip_tags hívással.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Az utólagos szerkesztést többféleképp lehet megoldani:
- csak az eredetit tárolod - szerkesztés egyszerű, de minden oldallekéréskor konvertálni kell
- tárolod az eredetit és a konvertáltat is - hasonlóan egyszerű, gyorsabb, de több a helyigénye
- csak a konvertáltat tárolod, és szerkesztéskor visszaalakítod - azon az elven, hogy a szerkesztés egy viszonylag ritka művelet. megjelenítés egyszerű és gyors, szerkesztéshez viszont a visszaalakítást is meg kell oldanodAz említett időkorlátos szerkesztésnél tudom azt elképzelni, hogy kezdetben az eredetit tárolod, ám van egy cronjob, ami a lejárt időkorlátos postokat konvertálja. Megjelenítéskor figyelni kell, konvertált-e már, de azt hiszem, ez az arany középút.
Az, hogy "általában", még nem mentség arra, hogy ne foglalkozzam vele
Főleg, ha ennyire egyszerű dologról van szó. Általában az az elv érvényesül, hogy a tárhely olcsóbb, mint a CPU-idő.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5141 üzenetére
Ha adminfelületen csinálod a backupot, az el lesz felejtve. Legyen automatizálva crontabbal, töltse fel valahová, vagy küldje el mailban. Én az utóbbi megoldást használom.
-
Tele von Zsinór
őstag
<?php
$data = array(
array("1.1", "1.2", "1.3"),
array("2.1", "2.2", "2.3"),
//ide a többi sor
);
foreach($data as $row) {
echo sprintf("<tr><td>%s</td><td>%s</td><td>%s</td></tr>\n", $row[0], $row[1], $row[2]);
}ilyesmire gondoltál? A sorokat tárold egy-egy tömbben, ne az egyes mezőket, így ennyire leegyszerűsödik a dolgod.
-
Tele von Zsinór
őstag
-
Tele von Zsinór
őstag
A home.php elejére (session_start után persze) rakott var_dump($_SESSION) mit mond?
Tudsz: header("Location: home.php"); die();
die azért kell, mert különben folytatná a futást a login.php, feleslegesen. Éles kódban ajánlott valami html kimenet, elmagyarázandó, hogy tovább lettél irányítva, meg egy link. -
Tele von Zsinór
őstag
Egy jó szolgáltató rugalmas kéne hogy legyen e tekintetben, de az Options direktívát jó eséllyel tudod állítani .htaccess-ből is. Ahol én vagyok, eleve tiltva van a listázás.
Mappa jog módosítás annyit segíthet, hogy ha leveszed az execute jogot a mappáról, akkor nem lehet listázni, például ls-el, de közvetlen elvileg elérhetők a fileok. Egy próbát megér a dolog.
Nagyon összetett dolog a .htaccess, kiterjedt lehetőségekkel. Egy-egy részre jó eséllyel találsz használható leírást gugliban (ami neked kell, az például a mod_rewrite, de a témába beletartozik a reguláris kifejezések használata is), de egyben biztosan nem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Ősember #5103 üzenetére
Milyen kódolású a $content? Ha utf8, akkor használd az mb_substr() függvényt a sima substr() helyett.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5097 üzenetére
Nem csak a tinymce, sőt: az asztali szövegszerkesztők (word, OOo writer) is így viselkednek: enter = új bekezdés, shift+enter = sortörés.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Ősember #5094 üzenetére
A dokumentáció szerint:
If length is given and is positive, the string returned will contain at most length characters beginning from start (depending on the length of string).
[...]
If length is given and is 0, FALSE or NULL an empty string will be returned.tehát nem számol nulladik karaktert, ha hármat akarsz visszakapni, akkor hármat írj oda.
A $contentben van valami? A $pos1 milyen értéket kap? Ha kiírod a trim(substr($content,$pos1,3)) értéket visszaadás helyett, mit kapsz?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Ősember #5077 üzenetére
Nyilván nem, mert a substr legfeljebb kettő karaktert fog visszaadni.
A +22-vel trükközést sem értem. Ha azért csinálod, mert a string legelején megtalálva mégis hamis lenne az ifed, akkor használd az ekvivalencia operátort (===), ha nem találja, a visszatérési értéke ekvivalens false-al, amúgy a találat helye.
Harmadrészt az $isAvailable változót hiába állítod, mert nem lesz elérhető a függvénytörzsön kívülről. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5080 üzenetére
A célszerver adatbázismotorjának beállításától függ. Ha engedik a külső kapcsolódást, akkor meg is vagy: localhost helyett a szerver címét írod be.
Ingyenes tárhelyekről nincs tapasztalatom, de egy megnézést megér. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bena_butus #5055 üzenetére
Létrehozok két DateTime objektumot, az elsőt a srác születési dátumára (ha jól értettem a te kódodból), a másikat paraméter nélkül, így az aktuális időt veszi fel értékül.
A harmadik sorban veszem a kettő különbségét, eredményül kapok egy DateInterval objektumot, aminek az értékét végül formázva kiírom. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
bena_butus #5053 üzenetére
<?php
$start = DateTime::createFromFormat("Y-m-d", "2007-07-06");
$end = new DateTime();
$diff = $start->diff($end);
echo $diff->format("%y ev %m honap %d nap\n");kimenete:
maerlyn@biliskner:~/tmp$ php tmp.php
3 ev 0 honap 22 napmegjegyzés: a DateTime::diff függvény csak php 5.3-tól kezdve létezik.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5043 üzenetére
De nem azt ellenőrzöd, amit kéne.
while ($_FILES['media']['name'][$i]) {
Azt mondtad, ide írja a hibát, mégpedig azért, mert nem létezik $i indexű elem az adott tömbben. Ennek a létezését nem ellenőrzöd.
Tényleg foreach-csel járnál a legjobban, az garantálja, hogy minden kulcson végigmenj. Ha mindenképp while-ozni akarsz, akkor meg while(list($k, $v) = each($_FILES["media"]["name"])), persze reset($_FILES["media"]["name"] után. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5041 üzenetére
Mert nem ellenőrzöd, hogy van-e olyan kulcs (mondjuk isset-tel), hanem rögtön az értékét kéred le és értékeled ki a feltételben. Vagy tedd isset()-be, vagy használj foreach-t a kézzel növelgetés helyett.
-
Tele von Zsinór
őstag
Nagyban meg tudják egyszerűsíteni az életet (mondjuk speciális esetekben nehezíteni is
), én különösen azt szeretem, ahogy az objektumok közötti kapcsolatokat kezelik.
Propelt használok most már három éve, eleinte önmagában, utóbbi időben pedig mint a symfony modell rétege. Doctrine-nal csak kísérletezgettem, de a propel jobban tetszett.
Mindkettő elég jól dokumentált, és a propelt is újra aktívan fejlesztik. Javaslom, nézd meg mindkettőt, és használd a szimpatikusabbat. -
Tele von Zsinór
őstag
A . a stringösszefűzés-operátor, nem is működik más típusra.
A mysql_query hívás nem tömböt ad vissza, hanem egy erőforrás-mutatót, amivel szépen a mysql_fetch_* függvények segítségével tudod megkapni az eredményeket.
Először le kell kérned az összes kapott rekordot akár egy tömbbe (végülis minek a kettő), aztán a shuffle hívás összekeveri őket. Innentől meg egy foreach-csel egyszerű kiírni.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5023 üzenetére
<ol start="42">
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5014 üzenetére
Késő este ez van.
Rendben, csak az üres blokk, meg a közvetlen alatta levő sor behúzása miatt úgy nézett ki, hogy elnézted.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5012 üzenetére
.=, nem pedig . =, és az else ágadat gondold át megint.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5009 üzenetére
static public function resizeAndMove($from_path, $to_path, $max_width, $max_height)
{
@ini_set("memory_limit", "128M");
$image_info = getImageSize($from_path);
switch ($image_info['mime']) {
case 'image/jpeg': $o_im = imageCreateFromJPEG($from_path); break;
//add more if needed
default:
return false;
}
$o_wd = imagesx($o_im) ;
$o_ht = imagesy($o_im) ;
if ($o_ht >= $o_wd) {
if ($o_ht > $max_height) {
$lamda = $max_height / $o_ht;
} else {
$lamda = 1;
}
} else {
if ($o_wd > $max_width) {
$lamda = $max_width / $o_wd;
} else {
$lamda = 1;
}
}
$t_ht = round($lamda * $o_ht);
$t_wd = round($lamda * $o_wd) ;
$t_im = imageCreateTrueColor($t_wd,$t_ht);
imageCopyResampled($t_im, $o_im, 0, 0, 0, 0, $t_wd, $t_ht, $o_wd, $o_ht);
imagePNG($t_im, $to_path );
imageDestroy($o_im);
imageDestroy($t_im);
} -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #5006 üzenetére
Filenév generálásakor str_pad.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
vakondka #5002 üzenetére
Igen, de az az igazi, ha csinálsz egy tömböt a user által elfogadott nyelvekkel, prioritási sorrendben, majd megnézed, melyik a legkorábbi eleme, ami a másik tömbben is benne van, ami meg az oldalad által támogatott nyelveket tárolja. Ha egyik sincs, akkor meg az oldalad nyelveinek első eleme a default.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #4964 üzenetére
Hibaüzenetek a fejlesztői gépen ugye be vannak kapcsolva? A php.ini display_errors beállítására gondolok. Dev gépen legyen be, prod gépen pedig kikapcsolva.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #4962 üzenetére
Azonnal ISE500, vagy pár másodperc várakozás után? Utóbbi esetben kifogysz a futási időből, a hibaüzenetet meg elrejti a php (display_errors = off). Pechedre az ezt megnövelő függvény a legtöbb ingyenes tárhelyen tiltva van, de azért egy próbát megér: set_time_limit().
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #4941 üzenetére
localhost alatt nem jelzi az escapelést, míg szerveren rendesen látszódik.
Úgy hangzik, mintha a magic_quotes_gpc beállításod nem ugyanaz lenne a két gépen.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #4938 üzenetére
Hogy tisztázzuk: hol a gond, megjelenítésnél vagy tárolásnál?
Optimalizálási tipp: tároláskor küldd rá a geshit, ne megjelenítéskor. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire #4922 üzenetére
Mi az, hogy nem tudja értelmezni?
Nézd meg az egyik, az aláírásomban szereplő oldalt: tibia.hu. Itt is vannak aldomainek (az oldal nyelvének meghatározására), és /-el kezdődően vannak behúzva a css-ek és a képek. Remekül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V15 /R7-7735HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 144Hz
- Autós kamera eladó
- Thinkpad T570, P52s hibás, de használható kijelző
- IPhone 17 Pro max 256GB ÚJ gyári független 3 év jótállás
- Samsung Galaxy Book3 360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest