Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
Sziasztok, keresek már két napja de semmit nem találok és akárhogy kísérletezem sajnos nem sikerül beállítanom :S
Volt (van) egy Ruby on Rails alkalmazásom. Ez annyit csinál hogy szövegekkel bűvészkedik. A probléma az, hogy a szövegben előfordulnak speciális karakterek (ékezetes betűk).
Amit railsel megoldok pár karakterrel
szoveg = "Ékezetestűl kell kezdődnie ennek a sornak"
if szoveg.starts_with? "Ékezetestűl" then -csinálunk valamit- endEz annyit csinál, hogy adott szöveg adott szóval kezdődik e. A programot át szeretném írni php-be de valamiért a php-t semmilyen módon nem tudom rávenni, hogy ékezetes karakterekkel dolgozzon.
php.ini
mbstring.internal_encoding UTF-8
mbstring.language Neutralforrás.php
$string = "Bármilyen szöveg amiben megtalálható az ékezetestűl szó"
if (mb_stristr($item, "Ékezetestűl")) {
#igaz
} else {
#hamis
}
}Sajnos bármilyen ékezetes karakterrel próbálkozom az azt eredményezi, hogy konstans hamis értékkel tér vissza a függvény. Ha a keresett értékben nincs ékezet minden tökéletesen működik.
Valaki tapasztaltabb tud esetleg valami frappáns kis megoldást a problémámra? Valamit rosszul állítottam be az .ini-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Gamer PC /Ryzen 7 9800X3D, RTX 4070Ti Super, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- DXRACER Prince L gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő