Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
Sziasztok, keresek már két napja de semmit nem találok és akárhogy kísérletezem sajnos nem sikerül beállítanom :S
Volt (van) egy Ruby on Rails alkalmazásom. Ez annyit csinál hogy szövegekkel bűvészkedik. A probléma az, hogy a szövegben előfordulnak speciális karakterek (ékezetes betűk).
Amit railsel megoldok pár karakterrel
szoveg = "Ékezetestűl kell kezdődnie ennek a sornak"
if szoveg.starts_with? "Ékezetestűl" then -csinálunk valamit- endEz annyit csinál, hogy adott szöveg adott szóval kezdődik e. A programot át szeretném írni php-be de valamiért a php-t semmilyen módon nem tudom rávenni, hogy ékezetes karakterekkel dolgozzon.
php.ini
mbstring.internal_encoding UTF-8
mbstring.language Neutralforrás.php
$string = "Bármilyen szöveg amiben megtalálható az ékezetestűl szó"
if (mb_stristr($item, "Ékezetestűl")) {
#igaz
} else {
#hamis
}
}Sajnos bármilyen ékezetes karakterrel próbálkozom az azt eredményezi, hogy konstans hamis értékkel tér vissza a függvény. Ha a keresett értékben nincs ékezet minden tökéletesen működik.
Valaki tapasztaltabb tud esetleg valami frappáns kis megoldást a problémámra? Valamit rosszul állítottam be az .ini-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Projektor topic
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egész pofás lett a Lian Li új mikrotornya, és az ára sem vészes
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest