Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Sk8erPeter #3879 üzenetére

    Kezdjük ott, hogy abból a téves feltételezésből indulsz ki, hogy a php kizárólag weboldalak készítésére alkalmas. Valójában általános scriptnyelvként is teljesen jó, például százszor inkább ebben írnám a scriptjeimet, mint mondjuk perl-ben.
    A másik, hogy nem csak weboldalak használnak adatbázist. Vannak más programok is, amelyek adatbázissal dolgoznak, tehát ha egy adott program SQLite-ban tárolt adataival szeretnél kezdeni valamit, akkor a mySQL-el nem mész sokra.

    SQLite előnye, hogy nagyon egyszerű, kezeléséhez nem kell semmilyen adatbázis szoftvert feltelepíteni. Mivel file-ként működik (ok, a MySQL is, csak nem ennyire egyszerűen), ezért könnyű vele dolgozni, archiválni, stb. Hátránya, hogy full fapad, kizárólag kis terhelésnél alkalmazható és lassú. Bizonyos feladatokra tehát megfelelő, más feladatokra viszont nem. Ha olyan a feladatod, amelynél az adatokat szöveges file-okban tárolnád, akkor erre ez egy jó alternatíva, ugyanis lényegesen könnyebb használni (írhatsz sql lekérdezéseket pl.), cserébe nem szerkeszthető kézzel.

    Pl. egy honlap esetén milyen esetben lehet jobban hasznát venni az SQLite-nak, mint a MySQL-nek, ha feltételezzük, hogy utóbbi szolgáltatás is hiánytalanul rendelkezésre áll?
    Semmilyen esetben. A honlapok egyik sajátossága, hogy párhuzamosan sokan használják, tehát olyan adatbázist rendszert érdemes használni, ami erre fel van készítve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák