- Mobil flották
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Óriáskészülék, kis akksival
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Át akartam állni a mysql-ben. php-ben, html-ben utf-8 kódolásra.
Az itt tanácsolt függvénnyel (iconv), kódhivatkozások átírásával (ez volt egy vagon a html k-től kzdve a php.ini-ig, a szerkesztett php-im átkódolása utf-8-ra stb, stb). Egy problémám maradt:
[link]
Természetesen a phpmyadmin-ra gondoltam. Ezen a felületen az ékezetes betűim 2 bytos kriksz-kraksz maradt. A weblapomon semmi probléma, gyönyörűen lekezelte és olvasható volt minden. De ez a fránya phpmyadmin nem.
Utánajártam a dolgoknak. Egy apró programsor maradt ki a programomból, aminek a beírása másodpercekben mérhető, a bosszúsága pedig napokban-hetekben.
Ez pedig az adatbázis megnyitása után kiadható: SET NAMES 'utf8'.
Ezután már a weblapom is kriksz-krakszokat jelenített megDe ez így volt jó.
Végül nem maradt más, ki kellett javítanom egy erre megírt rutinnal a hibás karakterkombinációkat, és minden tökéletes lett... én pedig bölcsebb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Path of Exile 2
- Gmail
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Milyen házat vegyek?
- Hogyan lehet témákat keresni a fórumban?
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- További aktív témák...
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest